2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hayırlı olsun, saglıkla büyüsün bebis

Cok Gecmis olsun
Canım azimle emzirmeye devam ettikçe artar insallah sütün, hic merak etme ,sık sık emzir, 1 hft erken daha. Zamanla artar insallah .

Düşünki Evlâtlık aldığı cocuğu emzirip sütü gelen kadınlar varmis bu süt isi buyuk oranda psikolojik..

Ama bende pihti vaaarrr... adetteki gibi pihti oluyo hatta bol bol oluyo. Noluyomus ki pihti olunca??

iyilik yapayım derken kafanızı daha beter karıştırmayayım da
benimki de su gibi değil, açık pembe renkte ve bazen sümük gibi oluyor kıvamı...doktorun dediği adet kanamasındaki gibi koyu kırmızı renkte ve daha katı pelte gibi bir pıhtı...eğer öyle bişey varsa doktorun sezeryanda tam temizlemedi demekmiş. kalan parçaları sen bu şekilde atıyorsan sorun yokmuş ama kontrol ettirmek gerekirmiş içerde parça kaldı mı diye

o muhabbeti bende okumuştum "mahallenin en mutlu bebeği" kitabında
*araba motoru
*saç kurutma makinası
*elektrik süpürgesi
*cızırtılı radyo frekansı
bide yunusların çıkardğı ses sakinleştiriyormuş netten bulabilirsiniz kaydını

sen beni güldürdün allahta seni güldürsün civcivimm .. benimde annemle bu son gecemiz kayseriye gidiyor hayırlısıyla gidip gelsinde.. yarın akşam kızım bana kalıyor. bi gece bakayım dedim mahfoldum uykusuzluktan uzun geceler beni bekliyorr... insan uykusuzluktan naptıgını bilmezki valla çok güldüm ya bakalım ben neyi pişpişlicem amin canım aminnn rabbim geceleri miniklerimizi uyutsun

senin durumu annemle kocama anlattım koptuk gülmekten canım yaa :)

Son düzenleme:

evet canım bizde onu keşfetmiştik.. süpürge yada kurutma calısırken gozlerı nasıl dikiyor sesi çıkmıyor.. annem gecenin bi yarısı açmıştı ben kapattırdım millet kapımıza dayancak die napalım kızımız durmuyor deriz dedi gülüşmüştük.. doktorda önerdi süpürge sesi, saç kurutma makinasını hatta çok aglıyorsa arabayla dısarı cıkartın,arabanın sarsıntısı ona titrişim dalgası verir dedi (bende kocama arabayı sarsmadan kullan kızım titriyor die kızardım) ama kızım uyurdu hemencik..

merhaba ,

doğum yapan bütün bayan arkadaşlara hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.
benimde 20 Ağustos doğumum görünüyordu ama 18 Ağustos günü sancılarım başladı ve 19 Ağustos 1:10 da normal doğum ile bebeğimi aldım kucağıma. bir hafta sonra bende iç sıkılmaları daralma ağlama isteği ve nefes darlığı başladı. Kadın doğum doktorum nefes darlığı çekebileceğimi lohusalarda olabileceğini söyledi ama yinede doktora görünmemi tavsiye etti. Göğüs hastalıklarına gittik ve sorunun psikolojik olduğunu söyledi. Benim gibi sorunlar yaşayan arkadaşlar var mı?Bu sorunların üstesinden nasıl geldiniz. yardımcı olabilir misiniz.

Ben doğumumu Medipol da yaptım, gerçekten hijyen konusunda, tüm ihtiyaçlara cevap verme konusunda, tüm görevlilerin güleryüzle işlerini yapması konusunda (özellikle ameliyathanedekiler ve 4. katta doğum öncesi ve sonrası yatarken gelen giden tüm hemşire ve görevliler süperdi) çok çok çok memnun kaldım....

doktorun
Kimdi canım???

Gunaydinlar hepimize,

Gunlerdir gaz problemi yuzunden uyuyamiyorduk oglumla dun bi aile buyugumuzun tavsiyesi ile; 1 cay bardagi kaynayan suya bir cay kasigi tepeleme kimyon atip 5 saniye kdr da boyle kaynattim. Bi bardaga doktum tortusu dibe cokunce suyundan ictim. Tortusu icilmiyormus. Tadi kotu ama yavrum kivranmadan uyudu. Ben buna yordum ayni problemi yasayan vardir diye de hemen sizinle paylastim. Sifa olmasi temennisyle.

Bash bash

uykusuz bir gecenin ardından sizinle muhabbet edeyim keyfim yerine gelsin dedim ama kimsecikler yok ortada...anlaşılan herkes bebişlerle meşgul...

hiç sorunumuz yok derken oğluma nazar değdirdim, kakasını yapamıyor sürekli kıvranıyor. ishalim düzelsin diye kabızlık yapacak şeyler yedim acaba ondan mı oldu dersiniz? bide geceleri serin oluyor Urla, üşütmüş olabilir mi? yavrumun poposu kızarmış, poposu derken deliği yani..ne yapıcam ben bu çocuğa, bi akıl verin o ağladıkça içim parçalanıyor

CANIM Pişik önleyici krem alıp her alt temizlemeden sonra sür. Doktorumuz bizim reçetemize bile yazdı. Biz mustelanin kullanıyoruz su an cok memnunm.tavsiye ederm. Zaten o kremler genelde Pişik geçiren değil Pişik oluşumunu engelleyen kremler. Mantikende onceden kullanmak lazım.
Pişik olduktan sonra kurtulmak daha zormus.olmadan önce korunmak lazım.

bende sebamed in kullanıyorum canım ilk günden beri, pişik sorunumuz yok..bizim derdimiz basur gibi poponun deliği kızardı, tarif edemedim. toplu iğne başı gibi 3-4 nokta kızarıklık var tam delikte. kakasını çıkartamıyor. kabız mı yaptım acaba çocuğu?

Canım gece bizde nöbrtteydik benim oğlum da yapamadı kakasını gaz ilacı verdîm ama kar etmedi en son kulak çubuğunu zeytinyağına bağırıp totosunu uyardık öle yapabildi yawrum bide yapamadıkça memeye saldırdı emdikçe karnı taş gibi oldu kuzumun yalancı emzik bile emdi kuzum o can acısıyla sonra sabaha kadar uyudu bende uyandırmadım emzirmek için çok yorulmuştu yawrum Kıyamadım minnacık şeylerin çektiği eziyete kahroluyorum ya tıp o kadar ilerledi bi çözüm bulamıyorlar bu soruna

gece nöbetim sabah banyosuyla sona erdi...
gece gündüz tel. elimde buraya bakıyorum.
günebakandan hala haber yok merak ediyorum..
kızlar dün çok canım sıkıldı sizinlede paylaşmak istiyorum...

dün sadece büyük oğlum biraz açılsın değişiklik olsun diye bi gayretle avm ye gittik. yemek yer gezeriz açılır dedim. evde bunalıyor bana ve bebeğe sarıyor. kıskanıyor yavrum. neyse herr bizi gören aaa ne küçük bebek, aaa kaç aylık,, aaa çok tatlı. imdaaat diye bağrasım geldi. hele bikere ağladı hemen acıkmıştır annesi emzir dedi birisi. kendi işinize bakın diyecektim. önünüze bakın diycektim. insanlar böyle tepki verince büyük oğlan iyice tuhaflaştı. napıcam ben.. biyere çıkmamak mı lazım. üzerine tülbent mi örtiyim. bırakıp çıkacak kimse de yok. düşüncesiz insanlardan nefret ediyorum.

yanlış birşey soylemek istemiyorum ama, bazı doktor öneriyor bazısı zinhar yasaklıyor.
kabızlık varasa bir çay kaşığı zeytinyağı içirin sabahları. gazını da atıyor. rahatlıyor.

canım Allah kolaylık versin..Allahtan yalnız değilim benim gibi arkadaşlarımda uyumuyo diyip tesselli buluyorum yoksa oturup ağlıycam valla gecnin bi yarısı.....hahhahhh sende kocanı pişpişlersin

bana ne desin suyun güzel nst de sancı yok bu gün git iki gün sonra gel mudahale etmeyelim kendi gelsin diyor ama dört gün geçti hala beklemedeyiz
benim de 2 gün gecti Zerre su anda hersey yolunda kafanın on cm olmasi dısında nst de sancı 100 lere vuruyor ama Dr önemsemiyor.. beklemek can sıkıcı ama vardır bunda da bir hayir

aynen ya gündüz uyumasalar da yine gecede uyumuyolar anlayamıyorum ben bu bıcırıkları mis gibi uyumak varkennnn....akşam bende yıkadım ama benimki uyumak yerine daha çok uykusu açıldı yasabaha kadar hiç uyumadık yeminleeebide gaz vardı üşütüükmü acep dedim çocuğu yıkadıkta:44::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…