2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydınn

Sonunda Kk şifremi hatırlayıp telden giriş yapabildim
Bilgisayarda otomatik açılıo ama onu da sürekli elime alamıodum bu çok ii oldu bana

Hiç eksiksiz geçmiş takip ettim burdan
Doğum yapmışlarsa Allah analı babalı büyütsün hastalıklarla uğraşanlara Allah şifa versin bebişlerinize inş iileşirler biran önce henüz doğurmamışlara da kolay doğumlar diliyorum
Biz bu yüzden daha bebişim 2 güblükken apar topar Dr gittik eşimin pimpiriği yüzünden
Sanki koşmuş da nefes nefese kalmış gibi nefes alıodu ara ara
Ama Dr normal olduğunu söledi için rahat olsun

Cnm güneş Beril beren içlerinde en çok beğendiklerim
Melis de güzel eşinin seçimi

Diyecek bi sürü şeyin vardı unuttum hay allahım

Diğer topiğe de yazmıştım bu da benim doğum hikayem kızlar

Merhabalar herkese
Aslında resmi olarak Eylül annesi olmam gerekiyordu ama uzun zamandır doğumumun Ağustos'a denk geleceğini biliyordum

Biraz geriden almak gerekirse hamileliğimden önce 10 küsur cm lik bir çikolata kistim vardı ve doktorum ısrarla öncelikle hamile kalmayı denememi istedi

Dört beş ay sonrasında olmadığını görünce kistimi açık ameliyatla almaya karar verdi ve tarih belirledik beraber

Ki o ay hamile kaldım mucize bi şekilde

Allahıma şükürler olsun iyi bir hamilelik geçirdim

Doktorum hem bebeği hem de kisti alacağı için sezaryen olmam gerekiyordu bebeğim normal doğum pozisyonunda olmasına rağmen

İki operasyon olmasında da bu daha akla yatkındı

Her neyse 22 Ağustos olarak günümüzü belirledik son bi haftam su gibi geçti hiçbişi hissedemiodum doğum günü gelip çattığı zaman

Bi önceki günden saçlarımı düzleştirdim sabah makyajımı yaptım son kez çantaları kontrol ettim veeşim annem yengem kayınvalide kayınpeder cümbür cemaat hastanede yerimizi aldık

Henüz boş oda yoktu o yüzden geçici bir odaya aldılar beni

Ben hala gülüom eğleniom damar yolum açıldı fotolar çekildi tek tek sonra sonda takmaya geldi sıra

Anesteziden sonra takılsa da hissetmesen olmaz mı dedim ama bölesi daha hijyenikmiş dedi ve o berbat his beni benden aldı sürekli tuvaletim varmış hissi ve acı bi yanma...

Ve hadi dediler gidiyoruz tekerlekli sandalyeye oturdum kucağıma da bebişimin kıyafetlerini verdiler gidiyoruz :)) kimseyle vedalaştırmıodu nerdeyse hastabakıcı, neymiş vedaları sevmezlermiş, son anda annem öptü ve kapılar kapandı

Eşim de girecekti ameliyata içim rahattı o yüzden

Ameliyathaneye girdiğim anda beni aldı bir titreme bütün vücudum kemiklerim titrio neden bilmiom. Beni konuşturuolar ama ben şokta gibiyim
Sonra anestezist geldi

Hı bu arada doktorum genel anestezi yaparız demişti ama ben epidural isteyince kisti alacağımız zaman acı hissedebilirsin o zaman epidural başlayıp genele geçeriz dedi

Anestezist spinal yaptı ama nedense

Önce bir iğne yapacağım uyuşacaksın sonraki iğneleri hissetmeyeceksin dedi. Ve de öyle oldu ben yavaş yavaş uyuşmaya başladım hemen uzandım kollarımı yana uzatıp bileklerimi bağladılar karnıma bişiler sürmeye başladılar bi taraftan da yığınla örtü atıolar önüme görmiyim die alt tarafı

Ben artık hiçbişi hissetmiom

Anestezist bana bi sakinleştirici yapacağını söyledi bebek çıkana kadar kendini ii hissedersin dedi. Hangi ara yaptı bilmiom bi ara doktorum geldi selamlaştık ve örtünün arkasına geçti.

Hı sölemeden geçemicem Ağustos annelerinden biri yukarıdaki ışığın ayna kısmında hey şeyi gördüm demişti ya o aklıma geldi kesinlikle bakmadım oraya

Bu arada eşimi hazırlamışlar yeşil yeşil ağzında bi maske geldi yanıma

Bu arada benim kafa gidip gidip gelio arada bi bayılıom gibi oluo sonra ayılıom. Tek hissettiğim yattığım yerde ileri geri sallandığım
Bebeğimin çıktığı anı da duymadım o zaman dalmışım yine
Temizlenmiş giyinmiş halde getidiler yanıma bak annesi oğlun diyip yanağıma yaklaştırdılar ve bende film koptu bi öpücük verdim oğluma mis kokusunu çektim içime sonra babasının yanına götürdüler o arada hastane kameraları kayıtta

Eşimin bazen beni sakinleştirdiğini hatırlıom sonra gidio yine kafam bu arada kist falan da alınmış ben hiç genel anestezi almadan.

bi ara fena bulantı tuttu ama midem boş k sadece öğürüyorum zar zor midem diyebildim hemen ilaç yaptılar, sonrasında da ani bi baş ağrısı ama çatlıcak kafam, ellerim de bağlı çekmek istiom çekemiom bi ilaç daha verildi ağrım geçti

Hadi bitti dediler çıktık sonra
Bacaklarımın üstüne sarı kapaklı bi turşu kabı koydular içinde kistim var kocaaaaman, patolojiye gidecekmiş Dışarı çıkmadan biraz bekledim bi yerde hastabakıcının gelmesini. O arada ellerimle bacaklarımın olduğu yeri elledim aa diom su torbaları koymuşlar bacaklarımın yanlarına
Sonra anladım ki onlar benim bacaklarımmış

Çıktık sonra annemler kapıda eltim videoya alıo ben ağlıom, zaten bütün ameliyathanede olduğum sürece ağladım nerdeyse

Odaya çıktık oğlum orda hemen kucağıma verdiler ben yine salya sümük.Allahım nası mucize nası güzel bi duygudur bu, kafam hala kıyak gelenler gidenler oluo cevap veriom ama bilinçsizce .sonrası sonsuz mutluluk ağrı sızı ama ona değer her şey

bi gün hastanede kaldım ertesi gün benden illa gaz çıkarmamı beklediler ama bende tık yok, zaten çok da rhat yürüyemiom, başhemşire gelip hazırlan lavman yapalım diyince korkumdan minnacık da olsa gaz çıkarınca içim rahat taburcu oldum

ilk 4-5 gün berbat bi omuz ve kaburga ağrım vardı aniden kaslrım tutulmuş gibi bi ağrı giriodu nefes bile alamıyor ağlıyordum sinirden, doktorum anesteziden dolayı olduğunu söyledi, neyse ki geçti. bugün 7.günümüz, kesi yerimin ara ara ağrıması dışında iiyim çok şükür, inş. o da tamamen geçecek

oğlum da biraz sarılık oldu yeni yeni atlatıyor yavrum benim

Hı bu arada ek bi bilgi
Eşim ameliyathaneye girdiğinde benim iç organlar dışardaymış eşim her şeyi görmüş yani. "Bi baktım karnının bi tarafından biri diğer tarafından diğeri tutmuş çekiştirio doktor da bebeği kafasından tutmuş çekio" die anlattı. Neye uğradığını şaşırmış
Bi taraftan da bana bakıp beni sakinleştiriomuş. Hatta bi ara doktor kisti çıkarıp elinde eşime göstermiş

Bu da benim hikayem kızlar
Allah herkesin yavrusunu kendine bağışlasın mutlu mesut sağlıklı bi şekilde büyüsünler bitanelerimiz inş...

DOĞUM TARİHİ: 22.08.2013
DOĞUM ŞEKLİ: spinal sezaryen
DOĞUM HAFTASI: 37+3
BOY KİLO: 50cm 3180 gr

Kizlar bana yqrdim edin kafam cok karisik.

Aksam dugun var. Esimin yakin arkadasinin. Bebegi goturmek istemiyor esim. Kv ye vermekten yana. Ama bilen bilir pek guvenemiyorum olanlar yuzunden. Evde de kirk gundur cok sıkıldım. Gitsem mi gitmesem mi? Gitmemeye daha yatkinim aslinda aklim cocugum da olacagina dugune gitmem diorum. Ama cok bunaldim. Hic cikmadim evden. Zaten kavgalar hirpalanmalar girlaydi. Iice kafalari yicem artik. Pazartesi cikio allahtan kirkim.

nihayet oturup biraz okuyabildim herkes ne durumda çok merak ediyorum.ama benim minik paşam zamanımı o kdar alıyorki başka bişey ilgilenemiyorum.Sağlıklı olsun buna rızayım:)
Sezarayn depresyonu konuşulmuş.açıkçası ben de bu depresiyona girme rizkindeyim:)))ama buna iizn vermiyorum kendime.iki oğlum var onları düşünmeliyim.Ben de sezarayn olduğum diye çok üzülüyorum hem bebğim için doğal şekilde doğasaydı daha salıklı düşündüğüm için hem de kendim için bugün 8 günlük oğlum ben hala tamamen iyileşmedim normal olsaydı şimşek gibi olurdum diye aklımdan geçiyor.Üzülüyorum ama kısmet buymuş.Buna da şükür diyorum sezaran olmasaydın şimdi ne ben ne oğlum burda olcaktık.eskiden kadınlar böyle ölüyormuş.hele ben ilk doğumu o kodar kolay olmuştu ayakaldım 2 günde.dr da çok üüzldü mecburi sezarayana aldığı için ma yapılabilecek başka bir şey yoktu.bebeğim sağlığı sözkonusu olunca herşeye rızaydım.alal bin şükür beklediğimden çabuk toparlandım tek bir taraftan biraz çekiyor karnım ama o da geçecek zamanla.
Benim gibi sezarayan olup çok üzülen arkdaşlara diyorumki kendileri rahatlmaak için öenmli şeylere odaklasınlar bebeklerine.Ertık geçti bitit şimdi bebekler var onları düşünelim güzel ahyaller kurulam hayaıtımız devam edelim.

geldim bebeşkoma:)))he her anne gibi benim bebğim çok tatlı çok güzel bayılıyorum ona:)))adını BERKE koyduk.Abiis hiç emmek istememişti çok üzülmüştüm kendimi çok yıpratmıştımki bu ilk günler,i hiç tadını zevkini alamamaıştım.bu bebişim maşallah ilk günlerde sütüm az da olsa emeye çabaladı.Ama hep aç kaldı hep memede durdu.biraz mama da verdim ancak knedine geldi yavru.İlk bebğimde gibi mamam vermem diyeip aç bırakmayacağım dedim.iyiykide vermişim.bir öğün mama verince ben de dinledim yoksa hep emmede olunca ne yemek yiyebildim ne su içebildim.elektrikli pompayla da az da olsa sütümü sağdım.sonraki emişinden sonra sağdım sütü de biberonla verim öyle doydu yavru.ilk günlerde her emme seyanslardan sonra :)))biberonla önceki sağdığım süt verdim git gide sadece gece biberonla veriyorum şimdilik.Sebeb uyanamamak.onu beklerse 4 saat geçiyor.şimdilik çözüm böyle sütümü sağıp veriyorum.genelde saat 3 gibi oluyor bu.Bi bakalım pazartesi kontrolü var kilo alımı nasıl acaba.Dr bize gündüz 2 gece 3 saatle arayşla emzir demişti ama biz buna uyumayız.Zaten çok yerde okudum en baştan ebbek istedikçe emzirmek lazım ancak 1-2 aydan sonra öyle bir program uygulanır.iki gündür emzir verdim pek istemse de iyiy oldu sanırm aç olduğu için değil oyalamak için kullanıyor memeyi.bir saat dinleye dinleye emdikten sonra memede duruyor ama hissediyorum boş boş emiyor o zman jeton düştü emzik verim rahatladım valla.
çok yazdım kızlar.zamanınız olcakmı okumak için:)))))))))))))))hepiniz öptüm mis kokulu bebişleriniz koklayın benim yerime ben meleğime uçmama lazım.hepimize kolay gelsin.allah güç ve sabır versin.

Ben bir doğuramayan galiba eylül annesi olarak fikir beyan etmek istiyorum.rüzgarcım bence senin ruh durumun şu an çok daha önemli.git birazcık kafanı dağıt bence.giderkende sıkı sıkı tembihle,burnumdan gelmesin lütfen diye de belirt.belki 2-3 saat duracaksınız ama iki farklı insan görüp süslenip püslenmek çok iyi gelecektir bence.hem kv 2-3 saatte kendi canına da ne kadar zarar verebilir ki?bu arada doğurmadım ve hala doğuracağım yok.sek sek sekiyorum ortalarda.katre,zerre ve pembesümbül'den haber bekliyorum.12 saatten azıcık fazla kaldı eylül annesi olmama.kız da içerde utanmadan hıçkırıyor şimdi.benden ümidinizi kesin Canım Ağustos analarım

Nasil bagladin gogsune yaaaaa:) ben de bebek bakim kitabi okuyorum enzirirken, sadece goz hareketi oldugundan zarari yok, yoksa direk kaciyo meme ucu agzindan.

Cnm yazdiklarinin hepsini yasiyorum durmadan meme istiyo sonra uyuyakaliyo ve saat basi istiyo, doymuyo mu korkusu da oluyo tabii. Ve gercekten sabah kalkinca geceyi hayal gibi hatirliyorum. Bizim de yuzunuzde sivilceler var ve gecmedi(

Senin işin de zormus Allah yardimcin olsun

kızlar bugun bebeğim tam 5 günlük oldu
dün bebek ziyaretıne gelen mısafırlerden bırı paat dıye
bu çocugun gözlerı sarımı ne dedi halbukı ondan baskada kımse böyle bısey söylememıştı
bende çok dikkat edıyorum ama yuzunde gözunde bı sarılık göremedım
esımde heeeh tamam evhamlanacak bısey daha buldun kendıne çocukta bısey yok bırak kafana takmayı deyıp duruyo
ya haklı oldugunu bılıyorum ama yıne de ınsan duramıyor ıste
bebegı sarılık gecıren arkadaslar bebegınız kaç gunlukken tam olarak bellı oldugu sarılığı
ve kaç gunlukken artık sarılık tehlıkesını geçırdık dıye sevınebılırız bır bılgısı olan varmı?

canım bızde aynı senın gıbıydıkk!önce inci,elif,beril gıbı ısımlerı begenmıştık!ne olduysa son gun idile kara verdık!ıkıncı ısmıne de dogduktan 3 gun sonra karar verdık!damla yAda ada koyacaktık!en son idil ada oldu!!bence devrım,evren gibi rengini cok bellı eden ısımlerı koymamalısın,ilerıkı yasamında sıkıntı yasayabılırr...ama yınede sen bılırsın...beril beren alya benım favorım...anlamlarııda cok guzell...

41 hafta
saat 00:40
29 ağustos
3.170 gr
suni sancı ile normal doğum

Allah'ıma çok şükürler olsun....

Allah analı babalı büyütsün canım yaaaa,sağlıkla büyütün,gözünüz Aydın.zor muydu suni sancı almak ya da normal doğum?biz sıramızı bekliyoruz artık.senin bebeğine kavuşmuş olmana da çok sevindim.hayırlı insan olsun inşallah.

Ne tuhaf su YALOVA dogurana kadar bana rahat yok. Iki okuyup ufleyip bugun dogurtalim kizlar biz bu yalovayi. Katre de yok henuz belki o yetistirmeye gitmistir:-D

Ezan okunuyo, esliginde dua ettim. Bugun dogurursan görürsün artik beni YALOVAcim ;-) :-D

Nasil bagladin gogsune yaaaaa:) ben de bebek bakim kitabi okuyorum enzirirken, sadece goz hareketi oldugundan zarari yok, yoksa direk kaciyo meme ucu agzindan.

internetten bişi almıştım ama adını hatırlamıyorum ne diye geçiyor...hani tarla çalışan teyzeler eskiden çarşaflarla falan dolayarak bağlarmış ya, hala köylerle bağlıyorlar..işte onun modern versiyonu. ama Allah bulandan razı olsun, süper bişey dün akşam kv bana bozulmuş yine, mutfaktan yemeğini alıp çıktı odası. hemde dolapta duran son yemeği ( yemek yapacağına olanı da tüketiyor) bebiş meme diyor, kızım dedim kalk sen halledersin bu işi emerken yemeği yaptım, tepsiyi hazırladım bi taşıma işini beceremiyoruz onu da baba yaptı ama çok iyi oldu, adam halimi görünce acıdı anasının neler yaptığını pardon yapmadığını görmeye başladı :) duygu sömürüsünde tam yol ileri, ben bu kadını evine anca böyle postalarım

Çok teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için,bi de kafaya takıp sinir yapacak bunu buldum kendime.gece yatınca şeytani iç sesim ortaya çıkıyor ve kafayı yedittiriyor bana.o kadar gerginim ki,doğum olmuyor,belirti yok,başıma ne gelecek bilmiyorum,çok sıkıldım,bunaldım,eski günlerimi mumla arıyorum,7 yıldır Yalova'da oturuyorum ama hep çalıştığım için ( çok şükür) kendime hiç hayat kurmamışım burda,onu farkettim.şimdide yapacak bişey bulamadığım için kafayı yemek üzereyim.çocuk doğunca onu büyütmekle uğraşırken vakit geçer en azından.daha minicik bile olsa bir doğum belirtisi yok.size saçma gelecek belki ama ben herkesin bu dünyada zaaflarıyla sınandığına inanırım.benim de ennnnnnnnn büyük zaafım sabırsızlığımdır,işte yine onunla sınanıyorum.Allah acı olarak sınamasın inşallah hiçkimseyi

Canimbizim de 5 gunlukken belli oldu.
Gercekten gozleri sariydi bizimkinkn
Bazen bizim goremedigimizi disaridan bir goz daha iyi gorebiliyor
Dr Kontrolunuz ne zman, biraz erkene alabilirsin.

arkadaşlar bebeğimin göbeği 2 gün önce düştü ama badisinde 2 gündür kan lekeleri var ama öyle kanama filan görünmüyor düşen yerde de kan donmuş gibi ne yapmam lazım tecrübeli annelerden yardım

çok iyi anlıyorum canım demek istediğini..bende senin gibi düşünürdüm. hani birde derler ya "sakınan göze çöp batar" diye, çok inanırım. ama çocuk olunca değişiyormuş, kendimi alamıyorum evham yapmaktan alamıyorum. aslına bakarsan benim oğlum mucize bir bebek :) çocuk sahibi olmayı hiç düşünmüyordum, yaşım ilerledi, kalp problemim var işim çok yoğun...hep diyordum hamile kalsam bile aldırırım. oğlumun varlığını 3,5 aylıkken öğrendim yani bir değil iki kere üstüne görmüşüm ve aldırma ihtimalim sıfırdı. gerçi erken öğrensem de aldırabilir miydim bilmiyorum ama hiç öyle bir tercih yapmaya fırsat kalmadı. hamileliğimin ilk 3 ayında (tabi ben bilmiyordum hamile olduğumu) yeni bir eve taşındık, evimiz sobalı hergün kömür çuvalı taşı odun taşı, birer hafta arayla istanbulda iki fuara katıldım, depoya toplam 450kg luk mal geldi nakliyeci abla biz indiremeyiz diyince kasayı açıp parça parça 450kg yu ben indirdim dükkana...bütün bunlar yetmezmiş gibi evimiz 3 katlı, iki kere merdivenlerden düştüm..ve benim oğluma hiçbirşey olmamış. doktora söyledim o gün ama ben bunları bunları yaptım diye; doktor "oğlun sana çok sıkı sarılmış, seni bırakmaya niyeti yok" dedi. işte o an ağladım, hatta şimdi yazarkenden ağlıyorum... yani Allah ın bileceği iş...sen ne yaparsan yap duran duruyor giden gidiyor

saol canım, gerçekten içimi rahatlattınız..bende sadece benim oğlum mu böyle diye dün bütün gün kontrol ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…