2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım bizim 4. günde sarılığa yakalandı, bende çok panik yaptım ama korkacak hiçbişey yok içini ferah tut. o gün bilirubin ölçümü yapıldı ve 10.3 çıktı...değer 17 nin üzerinde olduğunda tedaviye başvuruluyormuş.
doktorumuzun bize anlattığı başladıktan sonra 4-5 gün boyunca bilirubin yükselmeye devam eder ve 5. gün zirve değere ulaşır dedi. sarılığın 5. gününde tekrar ölçüm yapıldı ve kritik değerin altında çıktı. o günden sonra kendiliğinden düşüyormuş zaten. öğrendiğimde yükselmemesi için ne yapabilirim dedim. tek yapılabilecek şey iyi beslemek dedi. hatta mamaya o gün başladık. hem mama verdim hemde emzirdim
bence vakit kaybetmeden bilirubin ölçümünü yaptır, değeri öğren ki kontrol altında tutabilesiniz olayı...5 gün sonrada tekrar kontrole gidersiniz

Kizlaar persembe gunu saat 13:47 de oglum sezeryan ile oglum dunyaya merhaba dedi bugunde eve ciktik cok sukur sezeryan agrilarim var ama anne olmak bambaska bi hiismis oglumumun kilosu 3975g boyuysa 53 cm babamiz nazar deger die eesim paylasmamiza izin vermiyor onun icin resmimiz yok malesef

canimbizim de 5 gunlukken belli oldu.
Gercekten gozleri sariydi bizimkinkn
bazen bizim goremedigimizi disaridan bir goz daha iyi gorebiliyor
dr kontrolunuz ne zman, biraz erkene alabilirsin.

doktor kontrolumuz pazartesı gunu canım
ama bizimkının gözlerı maşallah bembeyaz
ve öyle çok uykulu bı halı yok nerdeyse saat bası kendılıgınden uyanıp emmek ıstıyor
eşimde benım tedırgınlıgımden etkılenıp durup durup bakıyor ama ne bıleyım bızmı farkedemıyoruz
yoksa sadece gelen mısafırın patavatsızlıgımıydı anlayamadım...:44:

Cnm yazdiklarinin hepsini yasiyorum durmadan meme istiyo sonra uyuyakaliyo ve saat basi istiyo, doymuyo mu korkusu da oluyo tabii. Ve gercekten sabah kalkinca geceyi hayal gibi hatirliyorum. Bizim de yuzunuzde sivilceler var ve gecmedi(

canım o sivilceleri hiç sorma
geçen hafta gittim 200 tl bayıldım yüzüm için ürünler aldım temizleyici tonik maske falan...
yeteri kadar masraf yokmuş gibi birde buna bütçe ayırdık
ama ne yapalım buna da şükür :)

doğum tarihi : 27.08.2013
doğum şekli: normal doğum
kızlarr uzun zamandır hç giremiyordum. kısmet doğum hikayemi yazmayaymış. gerçi çok atraksiyonlu bir doğum olmadı benimki ama olsun... sabah 4-4 buçuk gibi adet ağrısı ile uyandım zaten sıcaktan uyuyamıyodum bölük pörçük uykumdan kalkıp tuvalete gittim. ama ağrı devam etti. ben de ağrının sıklığını saymaya başladım. 10-15 dk bir geliyodu. 2 saat içinde 5 dk bire büştü.bu arada bir kere daha tuvalete gittim ki ne göriyim nişaaaannnnn.... hemen eşimi uyandırdım. malum bizde köpek var hastaneye gidersek kim onu dışarı çıkarcak. hala aklım nerelerde altı buçuk gibi arkadaşım annesini aradım kendisi benim doktorun hemşiresi oluyo da... o da ılık duş al sancın sıklaşınca gel dedi. ben de duşa girdim ama duş almak ne mümkün sancı giriveriyo hop ben yere çöemliyorum. yalap şap bir duştan sonra anneme telefon ettik ben annem gelinceye kadar yatağ uzanıyım dedim. annem geldi ben 3 dk bir gelen sancıyla kıvranıyorum. bi yandan da bu kadar çabuk doğamaz millet 10 saat sancı çekiyo azcık daha duruyum evde diyorum. ama dayanacak halim kalmadı. hemen bize yakın olan bir akrabamıza telefon ettik arabayla bizi hastaneye götürmesi için. neyse arabaya bindik hastaneye gidiyoruz. ben bağıramıyorum utanıyorum. gerçi iyi ki bağırmamışım. ama arabadaki o son iki sancı var ya kızlarrrr.... dedim kesin bebek burda doğacak. çünkü anladım aşağı doğru bi şey kaydı gitti. hastaneye vardık. beni sandalyeye oturttular. sözde 1. kata asansörle çıkıcaz. allahım bi aşağı bi yukarı ama 1. kata bi türlü gelemiyoruz. en sonunda doktorun odasında buldum kendimi. hemen alttan uayene etti. ve bana sen 1 saate doğurursun dedi. neeeeee??? ama epidural diye kekeleyiverdim. cevap hiç de şaşırtmadı beni. çok geç! aha şimdi s.çtık dedim tabi... beni doğum odasına götürdüler kurbanlık koyun gibi lavman falan. en korktuğum şey lavmandan sonra tuvalete gittiğimde ya oracıkta doğurursam. cahillik böyle bişey işte. daha sonra bi ara doktor yine yanıma geldi suyu patlattı. ebe zaten sürekli yanımda bi ara kim grlsin doğuma yanına dedi. kim isterse gelsin falan diye saçmalıyorum ben. bi ara eşim geldi. hamileyken ben gelmem dayanamam diyen adamın gelesi , illa olacaksın yanımda diyen benim de onu kovasım tuttu o kadar zavallı hissetti ki kendimi yanımda olsun istemedim. ebe artık ıkın tuvaletin gelir gibi olunca dedi. sancıyla beraber zaten o his de geliyor. ilk bir ikisini beceremedim. ama ıkınmak acıyı kesiyo onu söyleyebilirim. bir kaç ıkınmadan sonra doktor geldi. şimdi kuvvetli ıkın dedi. ıkındım. üçüncü de kızımı gördüm.saat 09:46...babamız maraşlı da 46 da maraşşın plaka kodu bu kardar olur. babasının kızıııı... daha sonra da felaket bir rahatlama. hemen yanımdaki yere yatırdılar. ağzına burnuna hortumları soktular. ben onu izlerken benim de dikişti iğneydi dört bir yandan etrafımı sardılar. 10 dk sonra yürüyerek odama geçtim. gerçi doğumhanenin direk karşısıydı benden 5 dk sonra da kızım. adını da duru koyduk. minicik. benim minik kurbağam o. normal doğumu tavsiye ediyorm. kızlarr. benim ki kolay oldu tabiii o yüzden. allah herkese böyle doğum nasip etsin. şu an göğüs ağrılarım dışında hiç bir sıkıntım yok ve bence bunun ağrısı doğum sancısından daha beter. benim hikayem de bu kızlarrr. şimdilik hepinizi öpüyorum. kızımın yanına gidiyorum ...

Selam kızlar :))

İdoşu yıkadık, yemeğimi yapıp duşumu da aldım ohhh Misafirler için hazırız :)) Bugün çok mutlu hissediyorum kendimi nedense işler çabuk bitti diye mi nedir

Ay maşallah ne kolay olmuş gerçekten doğumun. Hayırlı olsun Duru kızımız canım. Güle güle sağlıkla sıhhatle büyüt bebeğini:))

Asu bebişimiz de geldi sonunda Hayırlı olsun kuşum Allah analı babalı büyütsün :)) Ayrıntıları bekliyoruz..

Asu bebişimiz de geldi sonunda Hayırlı olsun kuşum Allah analı babalı büyütsün :)) Ayrıntıları bekliyoruz..

canım kanama bendede oldu ama benim oğlumun göbeği 12 günde düştü ve göbeği dışarda yani göbek fıtığı var.
göbeği düştükten sonra 2-3 gün kanamış ve donmuştu
ben çocuk cerrahına götürdüm içini temizledi göbeğin ve bi krem sürüp yapıştırdı orayı
bunu yarın çıkar ve banyo yaptır sonra bi krem yazdım 10 gün sabah akşam sür dedi antibiyotikli bi krem bactrobandı sanırım adı.
sonra onu sürdüm 3-4 gün kremden sonra yeşil bişeyler geldi sanırım iltihap gibi bişey
10 günün sonunda kanamada iltihap akıntısıda kesildi.
göbek fıtığına gelince;
sarmamam söylendi 2 yaşına kadr düzelirmiş kendiliğinden zaten öncekinden daha iyi durumda hafif girmiş içine sanırım zamanla düzelicek.

Kızlar merhaba geceleri kızıma mama vermek istiyorum ama almıyor kusuyor biberonu dile ile itiyor. Doktorum mama ve anne sütü demişti ben mama vermek istemiyordum önceden ama yinede mama almıştık erken ve zayıf doğduğu için kızım. aptamil almıştık çöpe gitti kutusu 1 ayı geçtiği için ve kızım ondan hiç yemedi her yediğinde kustu.
sadece anne sütü verdim 1 ay boyunca. sağlık ocağına gittik aşı için tartıldık 2400 den 3400 olmuşuz yani 1 kg almışız ebe verme mama dedi sütün iyi yarıyor dedi. ama kızım hala her saat başı beni emmek için kalkıyor gece bende çok uyumayınca sütümün olmadığını düşünüyorum o yüzden en azından gece 1 kere mama vereyim diyorum. mamayı değiştirdik bebelac aldık onuda yemiyor biberonu itiyor dili ile ne yapmam lazım.

başına böyle bişi gelen varmı ?

iste böyle dogum hikayeleri bana cok iyi geliyo:)) allah anali babali büyütmeyi nasip eder inşallah....

17. günde düştü zaten göbeği internetten araştırdım bir iki gün kan gelmesi normalmiş bakalım bekliyorum yarın da kan gelirse doktora götürcem artık

17. günde düştü zaten göbeği internetten araştırdım bir iki gün kan gelmesi normalmiş bakalım bekliyorum yarın da kan gelirse doktora götürcem artık

canım bana doktor 14günde düşmezse hormon tahlili yaptırın demişti guatr olabiliyomuş bide onu sor istersen

Kızlar merhaba geceleri kızıma mama vermek istiyorum ama almıyor kusuyor biberonu dile ile itiyor. Doktorum mama ve anne sütü demişti ben mama vermek istemiyordum önceden ama yinede mama almıştık erken ve zayıf doğduğu için kızım. aptamil almıştık çöpe gitti kutusu 1 ayı geçtiği için ve kızım ondan hiç yemedi her yediğinde kustu.
sadece anne sütü verdim 1 ay boyunca. sağlık ocağına gittik aşı için tartıldık 2400 den 3400 olmuşuz yani 1 kg almışız ebe verme mama dedi sütün iyi yarıyor dedi. ama kızım hala her saat başı beni emmek için kalkıyor gece bende çok uyumayınca sütümün olmadığını düşünüyorum o yüzden en azından gece 1 kere mama vereyim diyorum. mamayı değiştirdik bebelac aldık onuda yemiyor biberonu itiyor dili ile ne yapmam lazım.

başına böyle bişi gelen varmı ?

mamayı kaşıkla vermeyi dene benimki de biberonla içerken boğuluyor kaşıkla vermiştik ilk zamanlar şimdi allaha şükür emiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…