- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.581
mamayı istemiyor anne sütüne devam
yani bana gece uykusu yok o zaman :)
bastım bastım gitmedi sonra da 4 kez çıkmış yazdığım sitede bir gariplik var:26:
valla benimki geceleri uyuyor 3 yada 4 saatte bir emmek için uyanıyor
internetten bişi almıştım ama adını hatırlamıyorum ne diye geçiyor...hani tarla çalışan teyzeler eskiden çarşaflarla falan dolayarak bağlarmış ya, hala köylerle bağlıyorlar..işte onun modern versiyonu. ama Allah bulandan razı olsun, süper bişeydün akşam kv bana bozulmuş yine, mutfaktan yemeğini alıp çıktı odası. hemde dolapta duran son yemeği ( yemek yapacağına olanı da tüketiyor) bebiş meme diyor, kızım dedim kalk sen halledersin bu işi emerken yemeği yaptım, tepsiyi hazırladım bi taşıma işini beceremiyoruz onu da baba yaptı ama çok iyi oldu, adam halimi görünce acıdı anasının neler yaptığını pardon yapmadığını görmeye başladı :) duygu sömürüsünde tam yol ileri, ben bu kadını evine anca böyle postalarım
Kizlar bana yqrdim edin kafam cok karisik.
Aksam dugun var. Esimin yakin arkadasinin. Bebegi goturmek istemiyor esim. Kv ye vermekten yana. Ama bilen bilir pek guvenemiyorum olanlar yuzunden. Evde de kirk gundur cok sıkıldım. Gitsem mi gitmesem mi? Gitmemeye daha yatkinim aslinda aklim cocugum da olacagina dugune gitmem diorum. Ama cok bunaldim. Hic cikmadim evden. Zaten kavgalar hirpalanmalar girlaydi. Iice kafalari yicem artik. Pazartesi cikio allahtan kirkim.
Kizlar bana yqrdim edin kafam cok karisik.
Aksam dugun var. Esimin yakin arkadasinin. Bebegi goturmek istemiyor esim. Kv ye vermekten yana. Ama bilen bilir pek guvenemiyorum olanlar yuzunden. Evde de kirk gundur cok sıkıldım. Gitsem mi gitmesem mi? Gitmemeye daha yatkinim aslinda aklim cocugum da olacagina dugune gitmem diorum. Ama cok bunaldim. Hic cikmadim evden. Zaten kavgalar hirpalanmalar girlaydi. Iice kafalari yicem artik. Pazartesi cikio allahtan kirkim.
benimki de 20 günlük uykusunda emmiyor zaten uyanınca emdiriyorum 3 yada4 saat uyuduğu oluyor zaten acıkınca uyanıyor hiç bir problem olmaz uyusun uyanık olduğu zamanlar zaten saatte bir emmek isterBebeğini sadece anne sütüyle besleyen arkadaşlar
Bebeğim bugün 13 günlük
Her 2 saatte bir emziriyorum
Günde 5 kez çiş yapıyo2 günde 1 de kaka yapıyo
2 saatte 1 emzirmezsem sütüm giysimin önünü kocaman ıslatıyo
Ama ben sütüm yetiyor mu acaba diye endişeleyim
Pompayla sıkmayı denemiştim 4 gün önce falan Toplamda 10 cc ancak çıkmıştı
Şimdi eğer her emişte 10 cc gidiyorsa bu bebiş doymuyodur diye düşünüyorum
Birde pompam aventin elektrikli pompası çok beğenmedim ya da ben beceremedim pompalamayı
Emdikten sonra uyuyor bebiş genelde
Aç olsa uyumazdı herhalde
Ama genelde çok zor emiyo bazen diliyle iteliyo
Zorla ağzına sokuyorum
Sonra aldığı zamanda bırakmak bilmiyo
Geriniyo mememi lastik gibi uzatıp bırakıyor
Geceleri derin uykudaykende zorla ağzına sıkıyorum
Bıraksam bazen 4-5 saat emmeden uyur
İnternette en geç 2 saatte emzirilmeli dediği için zorla da olsa emzirmeye çalışıyorum
Var mı benimle aynı durumda olan
Bu arada emelbahacım pembesümbülcüm rabarbacım dilemmacım
Hepinize teşekkür ederim sezeryan konusundaki destekleriniz için
Bebeğini sadece anne sütüyle besleyen arkadaşlar
Bebeğim bugün 13 günlük
Birde pompam aventin elektrikli pompası çok beğenmedim ya da ben beceremedim pompalamayı
Zorla ağzına sokuyorum
İnternette en geç 2 saatte emzirilmeli dediği için zorla da olsa emzirmeye çalışıyorum
Bebeğim bugün 13 günlük
Zorla ağzına sokuyorum
Biz 4.gün Dr götürdük sarılık 14,7 çıktıkızlar bugun bebeğim tam 5 günlük oldu
dün bebek ziyaretıne gelen mısafırlerden bırı paat dıye
bu çocugun gözlerı sarımı ne dedihalbukı ondan baskada kımse böyle bısey söylememıştı
bende çok dikkat edıyorum ama yuzunde gözunde bı sarılık göremedım
esımde heeeh tamam evhamlanacak bısey daha buldun kendıne çocukta bısey yok bırak kafana takmayı deyıp duruyo
ya haklı oldugunu bılıyorum ama yıne de ınsan duramıyor ıste
bebegı sarılık gecıren arkadaslar bebegınız kaç gunlukken tam olarak bellı oldugu sarılığı
ve kaç gunlukken artık sarılık tehlıkesını geçırdık dıye sevınebılırız bır bılgısı olan varmı?
Benim de gözlerim doldu Allah bebeğini sana bağışlasınçok iyi anlıyorum canım demek istediğini..bende senin gibi düşünürdüm. hani birde derler ya "sakınan göze çöp batar" diye, çok inanırım. ama çocuk olunca değişiyormuş, kendimi alamıyorum evham yapmaktan alamıyorum. aslına bakarsan benim oğlum mucize bir bebek :) çocuk sahibi olmayı hiç düşünmüyordum, yaşım ilerledi, kalp problemim var işim çok yoğun...hep diyordum hamile kalsam bile aldırırım. oğlumun varlığını 3,5 aylıkken öğrendim yani bir değil iki kere üstüne görmüşüm ve aldırma ihtimalim sıfırdı. gerçi erken öğrensem de aldırabilir miydim bilmiyorum ama hiç öyle bir tercih yapmaya fırsat kalmadı. hamileliğimin ilk 3 ayında (tabi ben bilmiyordum hamile olduğumu) yeni bir eve taşındık, evimiz sobalı hergün kömür çuvalı taşı odun taşı, birer hafta arayla istanbulda iki fuara katıldım, depoya toplam 450kg luk mal geldi nakliyeci abla biz indiremeyiz diyince kasayı açıp parça parça 450kg yu ben indirdim dükkana...bütün bunlar yetmezmiş gibi evimiz 3 katlı, iki kere merdivenlerden düştüm..ve benim oğluma hiçbirşey olmamış. doktora söyledim o gün ama ben bunları bunları yaptım diye; doktor "oğlun sana çok sıkı sarılmış, seni bırakmaya niyeti yok" dedi. işte o an ağladım, hatta şimdi yazarkenden ağlıyorum... yani Allah ın bileceği iş...sen ne yaparsan yap duran duruyor giden gidiyor
Bebeğim bugün 13 günlük
Zorla ağzına sokuyorum
Biz 4.gün Dr götürdük sarılık 14,7 çıktı
Dr 6.gün tavan yapar sonrasında düşer dedi gerçekten de öle oldu düşüo oğlumun sarılığı
Bol bol emzir dedi Dr çok zor oluo uyandırmak ama ya
Bazen uykuda da emdiği oluo
Benim de gözlerim doldu Allah bebeğini sana bağışlasın
Bundan önceki bebeğimin kalbi durdu şimdi bi buçuk yaşında olacaktı doğmuş olsaydı
Sabah ben de onu aklıma getirip ağladım
Doyuodur mutlaka Cnm
Çünkü her yerde yazan şu
Bebeğin emmesi pompadan veya elle sapmadan çok daha fazla süt çıkarır
Ben bunu cidden farkedebiliom
10dk göğsümü sağsam çıkan süt 20ml ve göğüslerim 3te bir yumuşuo
Oysa bebeğim 10dk emse göğsüm nerdeyse boşalıo
Ayrıca ortalama 2-3 saate bi uyanıo oğlum
Gece ise ilk uykusu 4 saati geçio
Ama sonraki 2-3 saat Aralık oluo yine
benim sütüm de yetmiyor oğlum doymayınca ağlıyor, uyumuyor.seninki doymasa ağlar herhalde ama kakası az benim doyunca günde 3 defa yapıyor. uykusu çok ağır. annemler emmek için uyandırmama çok kızıyor. uyandıramıyorum da zaten. uyandırsam da 2 çekip tekrar uyuyor. acıksa uyuyamaz ağlar diyor annem. 2 saatte kaldırınca sütüm de yetmiyor. mecburen mama veriyorum. ne yapsam bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?