- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #52.401
Korkma canım çok çabuk iyileşecek. Biz İsteyerek erken yaptırdık iyileşti bile :)Kızlar hastanedeyiz oğlum sünnet olucak içim içimi yiyo kıyamıorum yawruma ama yaptırmak zorunda kaldık inşallah çok canı yanmaz yawrumun sıkıntısız geçer dua edin oğluma kızlar
Canim sutun kilo aldırması icin omega 3 takviyesi önermiştin. Birkaç makale okudum bu konuda. Kadin dogum doktorumda doğumdan sonra devam eebilecegimi söylemişti balık yağına ama ben sut ile iliskilendirmedigim icin devam etmemiştim.
Hamile iken haftada 2 kere kullanıyordum. Sen takviye aliyor musun ? Haftada kac kere?
slm kızlarr özledim sizi inşallah bi problem yoktur geçmişi okumam imkansız sayfalar almış başını gitmişşş..
Kızımda reflü çıktı mamasını değiştirdik bi de iacı var onu kkullanıyoruz.. arkasından idrar yollarında enfelksiyon çıktı sol böbreğinde kalınlaşma varmış buyüzdende antibiyotik kullanmaya başladık kızım minicikken başladı ilaçlaraa sık sık ultrason kontrolleri olacak 1 gün kendime gelemedim üst üstte öğrendik bunları inşallah geçicek amaa inanıyorummm ben..
40 ımızdan sonrada huy değiştirdik sanki uyku düzeni hepten fena olduuu.. uyanınca saatlerce uyumak bilmiyor uykusu gözünden akıyor aglıyor canı acıyormuş gibi ama uyumamak içinde direniyor. dün gece babasıyla mahfolduk eşim ilk kez sinirlendi kızına karşı şok oldum çünkü ben ufacık bagırsam bana kızardı tersi döndü adamın.. tuvaletini günde 1 kere yaparsa mutlu oluyorum çünkü kakasını yaparken saatler öncesinden ıkınmaya başlıyor yavrum kıpkırmızı oluyor.. nezaman bu sıkıntıları geçicekte rahatlıcak ki
Canim benim bebeğim henüz 15 gunlukken ne sancisi vardi ne de mikirdanmasi. Sadece emmeye kalkardi gunde toplasam 2 saat uyanik gecirirdi. Uyku suresi 3 saati gecince emzirmeye uyandirirdim sonra yine uyurdu.hatta hep böyle olacak sandim bebek bakmak ne kolaymis dedim. Ne olduysa kirkindan sonra oldu.sancilar aglamalar uykusuz geceler.baska bebekler kirkindan sonra duzelir benim oglum bozuldu.. 15 günlük bebek için soylediklerin bana da ilginc geldi canim. O kadar gunluk bebegin bol bol uyumasi lazım.
canım işin garibi yediklerime hiç dikkat etmiyorum...çoğu zaman öğle yemeğini bile geçiştirmek zorunda kalıyorum...sadece su içmeme dikkat ediyorum. ama galiba hamilelikteki vitaminlere ve omega3 e devam etmem etkili oldu. bende anlamadım nasıl bukadar kilo aldı...çünkü öyle göğüsten taşan bi sütüm falan yok. hatta acaba sütüm az mı diyordum
Kizlar eslerinizden cok sey beklemeyin. Istisnalar haric bebek konusup "baba" dedigi Zaman erkekler baba oldugunu anliyor. Biz hamile kalir kalmaz hemen anne oluyoruz ama erkekler farkli hissediyor. Bebekle ne uapacagini bilmiyor cogu. Oynasa oynayamaz konussa karsilik gelmez, gezmeye goturemez. Sadece biraz pis pis yapip anneyi dinlendiri. Yani benim esim ve cevremdekiler boyle.
Ben simdi gece aglarsa esimin kapisini kapatiyoum uyanmasin diye.
Aksamlari zaten yorgun geliyor abimizle oynar. Acikcasi bana bebek konusnda yardimi yok.
neden amaa bnm eşim ymk konusunda da bebek konusunda da yardımcı sağ olsun, bebişin altını da değiştirir üstünü de, kakalı pijamasını bile lavaboda çitiler. gece kalkar beşik sallar. babalık sadece bebek sevmek değil ki yapa yapa öğrenilir bizde yaşadıkça öğrendik herşeyi..
Allah kolaylık versin canım sıkma canını , hemen bitiveriyor, biz 14gunlukken olduk hemen iyileşti sukurKızlar hastanedeyiz oğlum sünnet olucak içim içimi yiyo kıyamıorum yawruma ama yaptırmak zorunda kaldık inşallah çok canı yanmaz yawrumun sıkıntısız geçer dua edin oğluma kızlar
Gecmis olsun canım , reflu icin olan mama da kabizlik yapıyor malesef , insallah büyüdükce iyileşir , Allah şifa versinslm kızlarr özledim sizi inşallah bi problem yoktur geçmişi okumam imkansız sayfalar almış başını gitmişşş..
Kızımda reflü çıktı mamasını değiştirdik bi de iacı var onu kkullanıyoruz.. arkasından idrar yollarında enfelksiyon çıktı sol böbreğinde kalınlaşma varmış buyüzdende antibiyotik kullanmaya başladık kızım minicikken başladı ilaçlaraa sık sık ultrason kontrolleri olacak 1 gün kendime gelemedim üst üstte öğrendik bunları inşallah geçicek amaa inanıyorummm ben..
40 ımızdan sonrada huy değiştirdik sanki uyku düzeni hepten fena olduuu.. uyanınca saatlerce uyumak bilmiyor uykusu gözünden akıyor aglıyor canı acıyormuş gibi ama uyumamak içinde direniyor. dün gece babasıyla mahfolduk eşim ilk kez sinirlendi kızına karşı şok oldum çünkü ben ufacık bagırsam bana kızardı tersi döndü adamın.. tuvaletini günde 1 kere yaparsa mutlu oluyorum çünkü kakasını yaparken saatler öncesinden ıkınmaya başlıyor yavrum kıpkırmızı oluyor.. nezaman bu sıkıntıları geçicekte rahatlıcak ki
Kizlar eslerinizden cok sey beklemeyin. Istisnalar haric bebek konusup "baba" dedigi Zaman erkekler baba oldugunu anliyor. Biz hamile kalir kalmaz hemen anne oluyoruz ama erkekler farkli hissediyor. Bebekle ne uapacagini bilmiyor cogu. Oynasa oynayamaz konussa karsilik gelmez, gezmeye goturemez. Sadece biraz pis pis yapip anneyi dinlendiri. Yani benim esim ve cevremdekiler boyle.
Aksamlari zaten yorgun geliyor abimizle oynar. Acikcasi bana bebek konusnda yardimi yok.
neden amaa bnm eşim ymk konusunda da bebek konusunda da yardımcı sağ olsun, bebişin altını da değiştirir üstünü de, kakalı pijamasını bile lavaboda çitiler. gece kalkar beşik sallar. babalık sadece bebek sevmek değil ki yapa yapa öğrenilir bizde yaşadıkça öğrendik herşeyi..
Kızlar hastanedeyiz oğlum sünnet olucak içim içimi yiyo kıyamıorum yawruma ama yaptırmak zorunda kaldık inşallah çok canı yanmaz yawrumun sıkıntısız geçer dua edin oğluma kızlar
ah canım benim çok geçmiş olsun inşallah çabucacık atlatırsınız bu sıkıntıları rabbim başka sıkıntı vermesin inşallah bol sabır diliyorum size
Allah kolaylık versin canım sıkma canını , hemen bitiveriyor, biz 14gunlukken olduk hemen iyileşti sukur
Gecmis olsun canım , reflu icin olan mama da kabizlik yapıyor malesef , insallah büyüdükce iyileşir , Allah şifa versin
Bizimki bazen cok yardımcı sagolsun bazen de bebek bas bas bağırıyor dalmış duymuyor , Allah'tan diğer çocuklarımızla ilgileniyor da bende bebeğe bakıyorum
BEBEKKAFA ve ANGyS cok gecmis olsun insallah bu günlerde geçecek
Biz bugün 50 günlük olduk uykularımız azaldı , abimiz cok fena , bebisi ondan korumak icin yogun caba sarfediyorum dün arabasını bebeğe attı , bu kadar dikkat ediyorum gene koruyamadim cok üzüldüm
Ablamız da okula başladı küçükler uyuyunca kitaplarını kapladık cok hevesliyiz maşallah
Biz de durumlar boyle , hepimize Allah kolaylık versin :)) bebis bi emeklemeye başlasa ohh rahat edeceğim :)
Parmecim
Ben hamilelikten sonra balık ve cevizlerde karşılamaya çalışıyordum omega 3 ihtiyacımı
Ama geçen ay benimki de az kilo aldı o yüzden hemen başlıcam takviyeye
Hamilelikte bi ilaç kullanmıştım adını hatırlamıyorum ona başlarım tekrar ama bunun için Türkiye'ye gitmem lazım burda yok omega 3 tanletlerinden
Sana o makaleyi bulmaya çalıştım yapılan bi araştırmaya göre yenilen hiç bi şeyin sütün besleyiviliğini artırmadığı sadece annenin ihtiyaçlarını karşıladığı
Sadece omega 3 ün anne sütünün besin değerini artırarak bebeğe normalden daha fazla kilo aldırdığı şeklindeydi
Okuyunca çok şaşırmıştım
Ben bol etli şeylerin falan kilo yapacağını düşündüğümden 40 gündür et yiyorum
Ama kızım geçen ay sadece 600 gr aldı
Son 2 haftada da 460 gr almış
Önümüzdeki iki haftada inşallah çok alır da geçen akyi açığı kapatır
Ben de başlıyorum omegaya bakalım faydasını görebilecekmiyiz
Bu arada hurma bana çok süt yaptı hergün yarım kilo yiyorum
Akşam arkadaş dalga geçti hurma ağacı dikelim sana salonun ortasına dedi
Insanlar sütlerinin arttığını nasıl anlıyorlarki diye düşünüyordum
Gerçekten arttınca akıyo oraya buraya süt
Bu sabah yatağımın çarşafı ıslanmış o Emerken eskiden hiç öyle olmazdı
Ama hala akşamları azalıyor geceleri artıyo gibi geliyo sanırım akşam artık yorgunluktan pilim bittiğinden ne kadar yesem de süt az oluşuyor
Ama gece her iki saatte emzirmeye çalışıyorum taş gibi oluyo sütten göğüslerim
Hadi annem em de rahatlayım diye zorla ikisini de emziriyorum yoksa uyuyamıyorum
Artık geceleri sağsam iyi olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?