- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #52.581
Gunaydinlar
Yeni gün bize ve bebislerimize saglik getirsin ins.
Burun tıkanıklığı ile dün tanışmış oldum ne kadar kotuymus bütün gece hiril hiril sesler cikardi,nefes alamadı.
Gece damlayi sıktım ara arada asp.çektim ama gelmedi sabah tekrar denedim geldi rahatladı kuzum ama hala var hirilti.
Kendimede vicdan yaptım çocuğu hasta ettim diye.
Lunfboy teşekkür ederiz canım ınş.bizde de ise yarar bende bugün denicem.
Bu çörekotu çayını yaptım içiyorum şimdi
Tanelerini de yicez derken çay yaptıklarımızı mı yoksa ayrıca demlenmemiş kuru çörekotlarını mı yicez:26:
Emelbaha boşver versin onlar sen giydirme
Sorarsa da ihtiyaç duymuyorum kızımın yeteri kadar kıyafeti var de
Bi süre sonra o da vermekten vazgeçer heralde
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapacaktır ve içmeyecektir.
ıkincisi idrar sayısı günde dörtten fazla olacaktır. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvık olmasıdır. Bunlar varsa çocuk iyi besleniyor demektir.
Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kakalar yapacaktır. Lüzumundan fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapacaktır. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez.
ıshal harici yeşil kaka yapan çocuk 'çok yemek yiyor' anlamına gelir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşacak ve bebek ağlayacaktır. Bu durumu çözmek çok daha zordur. Çünkü gaz çıkarmak iyi gelmeyecektir
Kızlar şu en son yazdığım ile ilgili bana fikirlerinizi söyler misiniz ?
Öyle birşey ile gelirse görümcem şunu diyeyim diyorum teşekkür ederim abla ama ben kendi aldıklarımı giydirmek istiyorum.
bzm yeşil kaka problemi galiba zimaks şurup ile çözüldü, 15gün yeşil kaka yapmıştıartık sarı renkte yapıyor.
cnm ben olsam , biz çok kıyafet aldık, yeterince var sen ihtiyaç sahibi birine ver derim ağzımın ucuyla ama sessiz kalırsan da belki istemediğini anlar..off iyiniyet güzel de fazlası da fazla canım...
BUNA DİKKAAAT: dün humana rezene çayı aldık eczaneden, 100cc suya bi tatlı kaşığı koydum oğlum 40cc içti, vee saat 21 den sbh 6 ya kadar uyuduuuuuemdi uyudu emdi uyudu, şok olduk :)
Merhaba kızlar;
Burayı takip edebilenlere öyle özeniyorum ki... Hele 2-3 çocuklu olup her işe koşabilenlere.Ben beceremiyorum galiba.Kısacası sizleri çok özledim.
gelelim gidişatımıza. Kızımla uğraşmaktan helak oldum. itiraf ediyorum öyle yorgunum ki.... Kızımla günde 16-18 saat (!!!) süren ağlama krizleri yaşıyoruz. kendini yırtarcasına ağlıyor. Boğazı kuruyor öksürük tutuyor. nefes alamıyor ağlamaktan. Daha öncesinde doktor kolk için colik-x diye bi bitkisel şurup vermişti. pek fayda görmemiştim. Geçenlerde sabah 10.30 dan gece 4.30'a kadar ağlama krizi tutunca doktora götürdük. Doktor direkt "çocuğunuzun kolik olduğunu kabullenin artık ve ona göre davranın" dedi. şurubu düzenli kullanmamızı, humananın kimyonlu rezene ve iyi geceler çayını kullandırmamızı söyledi. Bi de arabayla çıkın gezdirin sakinleşsin dedi. eşim alışıyorlarmış deyince de "alışsın tabii" dedi. Tırs tırs geri döndük.
Şimdi doktorun dediklerini uyguluyoruz. ağlama krizlerimiz günde 6-8 saate düştü. İnanın normal bir şekilde ağlamasına razıyım bi şekilde susuturuyorum ama krize girmesin. Akşam oldu mu stres oluyorum yine başlayacak diye ve başlıyor tabii.. Uyanık olduğu her an krizde. 15 günde sadece 200 gr almış sürekli ağlamaktan. Sinirlerim çok bozuk...
Arada beşik sallarken telefonumdan sizleri takip ediyorum ama düzenli olmuyor tabii. burda kafama takılan bir sürü soruya cevap vardır aslında...
Rabarbaa smdi sunnet olmasi bnce cok iyi olmus iyilesme sureci kolay oluyomus biran once iyilessn kucuk oglusunn gecmis olsun cnm....hayatimsn bzde bu hfta mama takviyesine bsladik aptamil kabiz ypti bugun doktor aptamil comformil verdi ona bsladik..kizm ikindkca kaka yapamdkca cok uzuluyrm..masal bi an once iyilesr cnm ins..hepimizn ayri ayri sorunlari var bebek buyutmk zor ismis ..buyudukce dertleride buyucek allsh hepimizn yardmcisi olsn bebislerimize saglik versn
Hayatimsin gecmis olsun
Oglumun mamasina bir cay kasigi zeytinyagi katardim. Sabah ilk mamasina katardim daha kolay kakasini yapardi.
dün kadın doğumcuma kontrole gittim. iki aylık olmamıza rağmen sarı akıntı devam ediyordu. meğerse enfeksiyon varmış. fitil ve krem verdi. ağızdan ilaç vermedi anne sütüne geçer diye. ama fitilde de kremde de emzirmeye ara verilmeli yazıyor, kullanamadımeczane mi farklı ilaç verdi dr. kafa mı buluyor anlamadım.
bir de doğum kontrol hapı istedim. adetin 1.günü başlayacaksın dedi. olmazsam dedim olduralım o zaman deyip duphaston verdi. onda da anne sütüne geçer yazıyor. cmtsi kanama oldu aslında doktora sordum regli mi oldum şimdi diye ama arada kaynadı, adet olmam için ilaç verdi. cerazette'nin içinde normal bir zamanda başlanabileceğini bu durumda 7 gün ekstra korunmak gerektiğini okudum sanki. şu anda çok sağlıklı bir algıya sahip olmadığımdan yardımcı olursanız sevinirim. illa adet olmak gerekiyor mu? 7 gün daha yapmayıveririm aylardır yapmıyorum zaten.
bu arada sağ el bileğimde çok ağrım var doğumdan beri, hareket kabiliyeti yok. hep zorlamışımdır geçer diye bekledim. dün onun için de dr.'a gittim ve iltihap olmuş. gebelerde ve emzirenlerde oluyormuş netten de okudum. kortizon iğne önerdi, bebeği düşünerek olmak istemedim. ilaç verdi ama onlarda da emzikli annelere verilmez yazıyor. valla bunalımlardayım. hastayım, ilaç kullanamıyorum. ama bebişi düşürücem diye de korkuyorum çünkü kg'su günden güne artıyor. nette kortizon kullanımında emzirmeye ara vermeye gerek yok diye okudum. tek doz vurulacak zaten. sanırım ilaçları kullanmak yerine iğneyi yaptırıcam.
Kızlar sanırım grip oluyorum(( boğazım ağırıyor ve burnum akmaya başadı. (
Hamişlikte bir kere hastalanmadan atlattım şimdi bebiş çok küçük hastalanıyorum.(
Nasıl bir önlem alayım ilaç kullanamıyoruz değilmi?
Kizlar internette gezinirken okudum kimi doktorlr sezeryan olanlara 2 ay iliski yasak diyomus..sze ne dediler..sezeryan olup 40i cikan arkadslr ne zamn iliskiye grdnz..bna doktorum herhangi bsey demedi..sdece dogumdan 10 gun snra gttgmde 2 ay snra kontrole gel dedi
Canım ben adeti beklemedim başladım aldığım gün :) doktorumda adet olman gerek demedi. zaten neden ilaçla adet olacaksın ki onu anlamadım emziren anne adet olamayabilir. bu çok normal yani. doktorum ilk hafta korunun filan demedi ama ben ilaçı okuduğum için eşime dedim ilk hafta korunduk ( geri çekilme ile ) şuan hapı içiyorum ilk kutu bitecek 3 gün sonra. sonra ikinci kutuya başlıcam. :)
canım ıhlamur iç limonlu eşimde de gripti geçmesin diye ve o daha kötü olmasın diye sabah akşam ıhlamur içtik ikimizde:) çok şükür atlattı :)
bu arada ıhlamurda balla içilince süt yaparmış :) süt yapsın diye içmediğimiz şey kalmadı Allahım sen bizlere evlatlarımıza yetecek kadar süt ver fazlasını istemiyoruz.
canım beni doktor 40 ın çıkınca gel dedi 50 günlük olduk hala gidemedim eşim geçen gün dayanamadı kızımızda yeni uyumuşken dedi veee.... :) doktor girmeyin dese bile artık çok geç sanırım
Sağol canım ıhlamur şuan yok bende rezene yaptım kendime sıcak birşeyler içmiş olmak için.Limonda bildiğim kadarıyla gaz yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?