2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kanguru kullanan arkadaşlar,
Benim kangurum bayağı bir aşağıda tartıyor bebeği, sizinki de öyle mi? Kafası göğsümün altında kalıyor. Rahat edemedim bitürlü.

canım belki ayarı ile ilgilidir baktın mı? bende babybjörn var, 3 kademe ayarı var. şuam en küçükte kullanıyorum, başı tam göğsümün üstünde oluyor

şimdi yaptım bakalım demleniyor soğuyunca mı içtin yoksa sıcak mı yada ılık mı?
bugün kızım gün boyu ıkındı sab a başladım ama fayda etmedi

sağol canım çörek otunun bir sürü faydaları far zaten.bi de biz de deneyelim.

kızlar biberobları neyle temizliyorsunuz beb şimdilik tek tük kullandığım i,çin tek kaynatıyorum ama ek gıdaya başlayınca organik temizliyeci arıyorum.

luboyf iğrenç bi kokusu var zaten poğacaların üzerinde de sevmem ben çörek otunu

Emelcim kokusu da tadı da kötü ama insan işe yarar umuduyla herşeyi yapıyo
Kıyamıuorum yavrumun kıvranmakarına
Ondanmı oldu bilmiyorum ama bugün çooook sakindik maşallah akşam 7 den beridir uyuyo
Şimdi emzircem uyku arasında
Ben normal çay gibi demlediler
10 dakika demlenfikten sonra çay gibi sıcakken yavaş yavaş içtim
Taneleri tek başına yiyemexsrn balla karıştır

Alis bende senin gibiyim o yüzden sagsammi diye düşündüm.ileride ne olur bilmem ama suan bol ve boşa akıyor.
Maşallah canim ne güzel sütünüz bol. Cok şükür ben de henüz sadece anne sütü veriyorum ama bir buçuk ay sonra ise baslayacagim ve stok yapmam lazım ama sütüm ancak yetiyor nasıl yapacagim bilmiyorum. İnşallah mamaya gerek kalmaz.
Canim ben de hep yazlik almistim havalar soğumaya baslayinca bebisi bir saatligine evde birakip gidip kislik birseyler aldim kalin tulumlar ve uzun kollu badiler.ama henuz cok güzel seyler cikmamis. Carsamba gunu bebisle cikmayi düşünüyorum avm ye. Ilk deneyimimiz olacak bakalım nasıl olacak:)
Kızlar şu en son yazdığım ile ilgili bana fikirlerinizi söyler misiniz ?

Öyle birşey ile gelirse görümcem şunu diyeyim diyorum teşekkür ederim abla ama ben kendi aldıklarımı giydirmek istiyorum.

Canin tatli bir dille abla ben o kadar çok sey aldim ki kendi aldiklarimi ancak giydiririm.sen onlari ihtiyaci olan birisine versen daha makbule gecer dersin.aeanizdaki iliskiyi bilmiyorum ama kendi aldiklarimi giydirmek istiyorum dersen gucenebilir. Hic kırmak istemiyorsan verdiklerini al ama giydirme.neden giydirmiyorsun diye hesap sornaz sanirim:)

Kızlar gaz damlası olarak biffiform kullanan var mı????
Biz kullanıyoruz bugün 8.gün
Sanki işe yaradı gibi
Kriz ağlamaları biraz azaldı ve güzel güzel gaz çıkarıyor
Gerçi ne kadar çıkarsa da yetmio yavruma ama...
Siz de mi kullanıyorsunuz ve memnun kaldınız mı
Ben pek kullanan duymadım da

Yarın denicem mutlaka dediğin gibi çörekotu zaten çok faydalı bişi inş bizde de işe yarar kuzucum kıvranıp çığlığı basınca içim gidio
Ne olsa yer içerim valla

Kizlar bebekleriniz aglarken gozlerinden yas geliyor mu? Bugun ilk defa kizimin gozunden yas geldi aglarken, icim parcalandi... Su gaz sancilari ne zormus...

Yarin kizimla birlikte izmire ucuyorum, 2 ay kalacagiz saniyorum, bana iyi bir cocuk doktoru tavsiye edebilecek var mi acaba?

Ivytheme'cim selam, bugun eve hemsire geldi. Bebekler doğduklarında gözyaşı kanalları kapalı doğarlarmış. Bu nedenle de ağlasalar bile gözyaşı dokmezlermis. Gozaltlatindaki minicik torbalarda o yuzdenmis. Gözyaşları orada toplanıyormuş. Bana her gun düzenli olarak göz diplerinden başlayarak göz altlarına masaj yapmamı söyledi. Bir sure sonra gözyaşı kanalları açılacak ve gözyaşı dökecek dedi. Ama o süreyi hatırlamıyorum

Cnm saol kesinlikle denicem..etindn et kopariliyo gbi bagriyo...careszz kaliyrm o da mahvoluyo bnde.hr seyi denicek moddyim..ins sifa olur hepimize

Gunaydinlar
Yeni gün bize ve bebislerimize saglik getirsin ins.
Burun tıkanıklığı ile dün tanışmış oldum ne kadar kotuymus bütün gece hiril hiril sesler cikardi,nefes alamadı.
Gece damlayi sıktım ara arada asp.çektim ama gelmedi sabah tekrar denedim geldi rahatladı kuzum ama hala var hirilti.
Kendimede vicdan yaptım çocuğu hasta ettim diye.

Lunfboy teşekkür ederiz canım ınş.bizde de ise yarar bende bugün denicem.

içtim valla ama 1 kaşık zar zor yedim :)
kızım uyudu ama yine de sıkıntısı var bilmiyorum bakalım ne olacak :)

canım ben şuan kızıma 1 yaş kıyafeti almadım almıyorumda. Onun kızı şuan 2,5 yaşında yani benimkinden önde o yüzden hep lafı oluyor ayceren giyer diye..

benim kızımın geliyor hatta bugün aşılarımızı olduk bayağı ağladı ve yine geldi gözyaşları :)

Kızlar aşılarımızı vurulduk kızım çok ağladı kucağıma alınca sustu gerçi :)

Bıngıldağımız kapanmaya başlamış çocuk doktorunuza götürdüğünüzde sorun dedi. böyle birşey yaşayan var mı. erken doğduğu için bu kadar erken kapanmaya başlaması normal değil dedi belki doktorunuz d viti keser dedi.

Ağzındaki beyazlığı gösterdim uzun zamandır böyle dedim dedi ki pamukçuk olmaya başlamış ama daha çok yeni dedi karbonatlı su ile sil dedi.

canım benm kızda uyanık olduğu sürece emmek istiyor sonrada rahatsız oluyor kusuyor. bende sırf bu yüzden emzik vermek istedim onuda almadı. bizim kusmalara dr reflü dedi. dün reflümüz için gaviscona başladık daha fena kustu. artık süt alerjisinden şüpheleniyorum ah bi büyütsek sağlıklı sıhatli

benim 35. gün hala kırmızı kan devam ediyor sanırım 40a kadar bitmeyecek

Kanguru kullanan arkadaşlar,
Benim kangurum bayağı bir aşağıda tartıyor bebeği, sizinki de öyle mi? Kafası göğsümün altında kalıyor. Rahat edemedim bitürlü.

canım bende kanguru var ama başını tutamadığından kullanmaya başlamadım biz 35 günlüğüz siz ne zaman başladınz kulllanmaya?

kızlar ya kahvaltılarınızda ne yiyorsunuz? ben artık yemek yemeye korkar oldum. domates gaz yapar, yumurta yedim dün kahvaltıda bebeğim kusma rekoru kırdı gün boyunca. şimdi açım ama ne yemem gerektiğini bilmiyorum gidip gelip hurma atıştırıyorum. kendime bi tarhana yapayım bari. sizin kahvaltı menünüz ne?

Dokuzaycım yumurtaya devam et ilk başta değişik gelip kusuyorlar ama sonra kesiliyor
Ben helva yumurta bal yeşillik yiyorum
Salatalık domates yemiyorum
Patates faan da sütü azaltıyormuş
Nişastalı yiyecekler sütü kesiyor
Bilmiyorum yemek konusunda işimiz zor
Şimdide bir yandan berili sallarken bir yandan da hurma yiyip Rezene çayı içiyorum
O da gözler kapalı ama kendi kımıl kımıl

Kesin bizimki de pamukçuk olmaya başladı doktorumuz umursamadı ama

Emelcim bu giysiler konusunda ise yapabilecek pek bi şey yok
Acaba o size veririm dedikçe sessiz mi kalsan
Ya da ihtiyacı olan birine verelim falan mı desen acaba
İstemiyorum falan desen dolaylı yollardan kesin alınır
Kendince iyi bi şey yaptıklarını sanıyorlar
Benim kızkardeşim de aynı sorunu yaşıyor
Oğlu olacak görümcesini kendi oğlunun 10 yıl önceki bebeklik giysilerini verecekmiş
Hepsi marka kıyamıyorum başkasına vermeye diyo
Sakarya dan 10 yıl önce ne markası almış olabilirki
Sanki Amerika'dan getirtmiş
Kardeşim o öyle dedikçe hep sessiz kaldı alırım falan demedi
Kadın şimdi kesti sesini biraz

sende şimdiden karbonatlı su ile sil canım bir su bardağı kaynatılmış suya bir tatlı kaşığı karbonat koy dedi kadın temiz tülbentle ağzının her yerini sil acımaz dedi birşey olmaz dedi memesini batır suya ver arada ağzına dedi.

canım ben önceden bebeklik olanlar için bakarım dedim içinden bazılarını aldım cidden etiketleri üzerinde olanlar vardı. giydirememiş. çok almış. şimdide ayırıyor arada söylüyor aslında görümcem değilde kayınvalidem söylüyor. elbise giymiyor pek sudenaz giymezse ayceren giyer diyor kayınvalidem. ama ben giydirmeyi düşünmüyorum. çünkü görümcem bir gün kızının iki elbisesini getirdi benim kızımın dolabına astı. bana birşey demedi. yani bayağı samimiyiz ama giydirmeyi düşünmüyorum.

Bu çörekotu çayını yaptım içiyorum şimdi
Tanelerini de yicez derken çay yaptıklarımızı mı yoksa ayrıca demlenmemiş kuru çörekotlarını mı yicez:26:
Emelbaha boşver versin onlar sen giydirme
Sorarsa da ihtiyaç duymuyorum kızımın yeteri kadar kıyafeti var de
Bi süre sonra o da vermekten vazgeçer heralde

Son düzenleme:

Demlediğin çayın suyunu içtikten sonra tanelerinden 2 çay kaşığı yememizi söylemişti luboyf :)
ama tadı iğrenç :/

Öyle yapacağım zaten o getirsin ben giydirmeyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…