- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #52.541
anne sütü saklama kapları ve poşetleri binbir çeşidi satılıyor canım. bebek mağazalarında ya da internet sitelerinde bulabilirsin. misal ben 2 günlük sütünü dolapta saklıyorum. fazlasını derin dondurucuya koyuyorum. dolapta sakladıklarımda milk'n mom ın şişelerini kullanıyorum. derin dondurucuya koyduklarımı milk way in saklama poşetlerine koyuyorum.
bak bu adrese bir göz gezdir canım bazı çeşitler mevcut.. Süt Saklama Poşet ve Kapları - ebebek
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapacaktır ve içmeyecektir.
ıkincisi idrar sayısı günde dörtten fazla olacaktır. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvık olmasıdır. Bunlar varsa çocuk iyi besleniyor demektir.
Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kakalar yapacaktır. Lüzumundan fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapacaktır. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez.
ıshal harici yeşil kaka yapan çocuk 'çok yemek yiyor' anlamına gelir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşacak ve bebek ağlayacaktır. Bu durumu çözmek çok daha zordur. Çünkü gaz çıkarmak iyi gelmeyecektir
Bize de sağlık olcağındaki hemşire pamukçuk olmaması için emzirdikten sonra kaynamış soğumuş su vermemi söyledi.Bi arkadaşıma Dr her emzirmeden sonra bi kaşık su ver demiş
Bugün denemiş ve gerçekten kakasını yapmış oğlu
Bu arada bebeği 3 aylık
Bilginiz olsun dedim
Aaa çok şükür canım ne zamandır doğurabilecekmiyiz derken büyüttük minnoşları.Açelyacım aynı gün doğum yapmışız
Ikınması gazdan benimki de ıkın Allah ıkın çıkan minicik bi pırt
Bakıyorum kaka mı diye değil sadece gazını çıkartmak için o kadar ıkınıo
Çok şükür ağlamasın da
Ağzında bizimde beyazlık vardı doktor süt bu dedi pamukçuk böyle değil dedi
Ben de artık temizlemiyorum katbonatlı suyla
Kimyonu senmi kullaniyosun yoksa cocugami veriyosun
canım ben de aldım mağazada hepsini denedikten sonra. ertesi gün deneyeyim dedim çığlığı kopardı, her denemem de nefret ettiKanguru kullanan arkadaşlar,
Benim kangurum bayağı bir aşağıda tartıyor bebeği, sizinki de öyle mi? Kafası göğsümün altında kalıyor. Rahat edemedim bitürlü.
Ben de lansinohun saklama poşetlerini kullanıyorum
Çift kilitli, sızdırmıyor tavsiye ederim
Canım bu poşetler tekrar kullanılabiliyor mu? Kullanılıyorsa dezenfekte işlemi nasıl yapılıyor?
Aaa sen diyince aklıma geldi benim oğlumun dosyasının içinde de eltim görmüş ayak izlerini ilk günbizim kalıp değilde hastanede ayak izini alıp diploma gibi bişey verdiler hatıra olsun diye...ayak izini ona bastılar
Bilemiyorum kiBenim doktorum bana ikinci bebek ile ilgili birşey demedi :) ben zaten kızım 2 yaşına gelsin öyle diyorum bakalım Allah nasip ederse kızım üç yaşında olur kardeşi doğunca :)
bende yapacağım çok zaman geçmeden yapayım diyorum :) sen ne zaman yapacaksın ?
Kızlar yeni ciciler aldinizmi minnoslara?
Ben genelde kısa kol aldigim için sıkıntı yaşamaya başladım uzunlar yetmiyor, sürekli kustugu için kıyafet dayanmıyor.
Tabi bebisle cikmamda zor eşime aldırdım olmazsa diyorum.
Bir sürü hediye geldi ama hepsi büyük
Kanguru kullanan arkadaşlar,
Benim kangurum bayağı bir aşağıda tartıyor bebeği, sizinki de öyle mi? Kafası göğsümün altında kalıyor. Rahat edemedim bitürlü.
Sab simplex bze yaramadi cnm..nurse harvey kullaniyrm kusma olmuyo gunde 3kere veriyrm. Eylulunde burnu cok tikaniyo..serum fizyolojik damlatiyrm 5 dakika bkliyrm snra aspiratorle cekiyorm cok rahat cikiyo burnundan.tikaliyken ememiyo bile cok rahtsz oluyo
Otribebe nazal aspiratorunu kullaniyorum cok memnunum.once serum fizyolojik ile yumusatip sonra cekiyorum cok iyi temizliyor, eczanelerde satiliyor tavsiye ederim.
canım anne sütü saklma poşetleri kullanıyorum ben eczaneden alıyorum,günlük kullanmak için ise normal biberon şişesine koyabilirsin ama emziği çıkartılmış olacak.Tam da bu konuyu araştırıodum denk geldi çok saol
Fakat dondurucuda saklama olayına hala kafam basmıo
Cam kapta saklayın diolar buzlukta cam çatlamaz mı
Plastik kap olarak da ne kullanabiliriz acaba tam olarak anlayamadım biri açıklanabilir mi lütfen
Mesela atıyorum bim de falan asılan minik gazlı içecek şişeleri var plastik hani onlar gibi bişi mi olmalı
oğlum da tek tük oldu böyle ve 10 gün ishalli gibiydi dr gittik testler yapıldı bişey çımadı.ama dr sormuştu kakası yeşilmi kusuyormu ateşi varmı kilo alımına baktı.bişey yok bebeğin dedi ama garantisis olsun diye kaka testi yaptırdı.bir yerd3e okumuştum yeiş kakaknın sebebi mikrop dışında annenin yediklerinden veya fazla beslmesinden de kaynaklşanır.bide emzirirken göğüslerin sık sık değişmesi bebek tek ön sütü içmesi de sebebi olabilir.genelde oğlum akşamları azar azar emiyor ve beb her seferinde göğüs sırasını değiştiriyoprdum ama yanlış yapıoyrmuşum eğer 2 saat içinde tekrar emiriyorsak en son verdiğimiz göğüsü vermemmiz lazım yoksa bebek hep sulu olan sütle besleyip hem gaz sorunu artar hem de yağlı sütten içemiyor.Merhaba, size bisi soracagim kizimin kakasinda son zamanlarda icinde yesil sumuksu seyler oluyor. Sadece anne sutuyle besleniyor ama daha onca sari renkli beyaz parcacikli olurdu. Bu arada biz 56 gunluguz.
Teşekkürler o kapları araştırıcam ben de
Peki mesela 2 sütü birbirine eklio musunuz
Dün gece ve bu geceden sütüm vardı dolapta soğutup birbirine ekledim ve buzluğa attım doğru mudur
Daha fazla diil eğer oluosa 2 günü birleştirmeyi düşünüom da
Hıçkırık biz de de 2-3 oluo günde hamileyken de çok olurdu aynen
Emziriom ben o zaman geçio ancak
Dr geçmezse limon suyu verebilirsin demişti ama nette vermeyin Dio hiç vermedim ben de
önce buzdolaba sonra ya sıcak suyun altınd ayada bir kap sıcak suyda.ama bazen acil süt gerekince direk dondurulmuş süt ısıtığım var ama bunu mecbur kaldığımda yapmıştım.Eşim sab almış kullandım bakalım iyi gelecek mi?
Bu arada canım dondurduğun sütü nasıl ısıtıyorsun.? Buzdolabında erimesini bekleyip sonra mı ısıtıyorsun ?
kızlarr ne sıklıkla yapıyorsunuz bu burun temizleme işini?
benim doktorum çok sık yapıpta alıştırma dediydi de o yüzden soruyorum ?
bazen burnu tıkalı olsa bile yapamıyorum emin olamadığım için ?
İyi akşamlar kızlar Aren cumartesi günü kasık fıtığı ameliyatı ve sünnet oldu çok kötü günlerdi geride kaldı nihayet... Başına böyle bir şey gelen olursa diye söyleyim bebeğimin kasığında hafif şişkinlik vardı ağladığında artıyordu doktor muayene etti ve fıtık olduğunu söyledi kasıkta olduğu için acil ameliyat edilmesi gerekirmiş... Pek korkulacak bir şey yok aynı gün hastaneden çıktık ama bebeğimi ameliyathaneye götürürken yaşadığım üzüntüyü tarif etmem imkansız... Şimdi atlattık çok şükür... Perşembe günü dikişi alınacak sünnet yeri de hemen iyileşti kesinlikle erken dönemde sünnet en iyisi bence iki günde iyileşti kuzum :) Sizler nasılsınız gelen gidenden dolayı pek takip edemiyorum halen tebriğe gelenler oluyor bir ara fena bunaldım misafircilik oynamaktan ama artık alıştım :) Şimdi de geçmiş olsun ziyaretleri başlayacak
bizim hastanede yoktu öyle birşey :) gerçi olsa da ben yinede el ve ayak izini istiyorum çerçevede :)
Aybikecİm
Bu benim pamukçuk sandığım şeye doktor süt kalıntısı dedi
Ama ben hala pamukçuk olmasından şüpheleniyorum
Sen göğsüme de geçebileceğini söylemiştin
Bizim 15 gündür dili böyle ama göğsüm hala eskisi gibi
Yani herhangi bi bulaşma galan yok
bu vakte geçse geçerdi demi göğsüme
Bi de göğüse de bularında nasıl oluyor göğüste acı falan mı hissediliyor ucu beyaz mı oluyor
Ben de şimdilik yok öyle bi şeyler ama yine de emin olamıyorum
Senin pamukçuktan ne kadar süre sonra göğsünde de farketmiştin
İyileştimi bebişin şimdi nasıl duruM
kızlarr ne sıklıkla yapıyorsunuz bu burun temizleme işini?
benim doktorum çok sık yapıpta alıştırma dediydi de o yüzden soruyorum ?
bazen burnu tıkalı olsa bile yapamıyorum emin olamadığım için ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?