2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de lansinohun saklama poşetlerini kullanıyorum
Çift kilitli, sızdırmıyor tavsiye ederim

Canım bu poşetler tekrar kullanılabiliyor mu? Kullanılıyorsa dezenfekte işlemi nasıl yapılıyor?

Ben de dikkat etmiştim buna
Çok emmeyi abarttığında kaka rengi yeşil oluyor diye bi bağlantı kurmuştum
Özellikle akşam üzeri çok emiyor o zaman kakası yeşil oluyor
Ama durduranıyorum sürekli emmek istiyor
Geçen ay zayıf kaldı diye ben de engel olmuyorum
Yeni bitiriyor emmeyi yarım saat sonra ağzıyla meme aranıyor
Ağzından süt geri geliyor bizimki hala emmek istiyor
Emzik almadı çok uğraştım attı ağzından midesi bulandı sokunca
Ben de almamışım emzik o yüzden fazla ısrar etmedim bana çekmiş

Kizlar selam, kanamalariniz ne durumda acaba.. Bizim dun kirkimiz cikti ama benim hala zaman cok acik kahverengi damla damla kanamam oluyor. Dr um 40 in cikinca gel demistii, bir iki gun sonra gidicem. Kanama sevam ettigi surece iliski yasak mi oluyor acaba bilen var mi. Bir de iliski durumunu siz mi sordunuz drlariniz sormadan mi bilgi verdi..

Bi arkadaşıma Dr her emzirmeden sonra bi kaşık su ver demiş
Bugün denemiş ve gerçekten kakasını yapmış oğlu
Bu arada bebeği 3 aylık
Bilginiz olsun dedim
Bize de sağlık olcağındaki hemşire pamukçuk olmaması için emzirdikten sonra kaynamış soğumuş su vermemi söyledi.
deniyeyim umarım kakasını da yapar. Sağol canım

Aaa çok şükür canım ne zamandır doğurabilecekmiyiz derken büyüttük minnoşları.
Aynen canım gaz sesini hep kesin kaka yaptı diye sevinerek açıyorum ama boş umarım düzelir.
pamukçuk olduğundan da emin değilim ama bebeğimin dili yanıyor emdikten sonra dilini dışarı çıkarıyo sürekli üfleyince falan rahatlıyo meleğim. demekki yanıyo anlamadım ki

Kimyonu senmi kullaniyosun yoksa cocugami veriyosun

canım 1 bardak soya yarım çay kaşığı kimyon küçük bi çimdik şeker atıp kaynatıyorum soğutup süzüyorum 1 çay kaşığı bebeğe veriyorum kalanını kendim içiyorum çok şükür iyi geliyor.

Kanguru kullanan arkadaşlar,
Benim kangurum bayağı bir aşağıda tartıyor bebeği, sizinki de öyle mi? Kafası göğsümün altında kalıyor. Rahat edemedim bitürlü.
canım ben de aldım mağazada hepsini denedikten sonra. ertesi gün deneyeyim dedim çığlığı kopardı, her denemem de nefret etti gidip iade edicem (

Ben de lansinohun saklama poşetlerini kullanıyorum
Çift kilitli, sızdırmıyor tavsiye ederim

Canım bu poşetler tekrar kullanılabiliyor mu? Kullanılıyorsa dezenfekte işlemi nasıl yapılıyor?

bildiğim kadarıyla tekrar kullanılmıyor canım.

bizim kalıp değilde hastanede ayak izini alıp diploma gibi bişey verdiler hatıra olsun diye...ayak izini ona bastılar
Aaa sen diyince aklıma geldi benim oğlumun dosyasının içinde de eltim görmüş ayak izlerini ilk gün
Noldu ki ona
Istesek verirler mi acaba bi sormak lazım
Bilemiyorum ki
Önce kullanılacak malzemeleri bi araştırmam lazım
Bi de kırkı çıksın hele diyorum
Bi iki ay içinde yaparım heralde

Ben bikaç takım alt üst almıştım onlar bu mevsimde ii oluo
İçine de sıfır kol çıtçıtlı giydiriom atlet niyetine
Aslında sadece uzun kol çıtçıtlı ve patikli alt da giyilebilir
Yeni bişey almama gerek yok yani bu ara
Bebeğim doğmadan acaba az mı kıyafetleri die takıodum ama yeteri kadar varmış

Kanguru kullanan arkadaşlar,
Benim kangurum bayağı bir aşağıda tartıyor bebeği, sizinki de öyle mi? Kafası göğsümün altında kalıyor. Rahat edemedim bitürlü.

Kedicik kanguru dediğin nasıl bi şey
Babysling ya da şu babycarrier gibi mi ayarlı değil mi
Bize de öyle bi hediye geldi de chicco nun önden asılanlarından
Ayarlamadan önce benimde göğsümün altında kaldı arkadan kısınca tam göğüs hizana başı geldi
Başı göğsünde olmalı sanki demi rahat taşıyabilmek için

Otribebe nazal aspiratorunu kullaniyorum cok memnunum.once serum fizyolojik ile yumusatip sonra cekiyorum cok iyi temizliyor, eczanelerde satiliyor tavsiye ederim.

kızlarr ne sıklıkla yapıyorsunuz bu burun temizleme işini?
benim doktorum çok sık yapıpta alıştırma dediydi de o yüzden soruyorum ?
bazen burnu tıkalı olsa bile yapamıyorum emin olamadığım için ?

İyi akşamlar kızlar Aren cumartesi günü kasık fıtığı ameliyatı ve sünnet oldu çok kötü günlerdi geride kaldı nihayet... Başına böyle bir şey gelen olursa diye söyleyim bebeğimin kasığında hafif şişkinlik vardı ağladığında artıyordu doktor muayene etti ve fıtık olduğunu söyledi kasıkta olduğu için acil ameliyat edilmesi gerekirmiş... Pek korkulacak bir şey yok aynı gün hastaneden çıktık ama bebeğimi ameliyathaneye götürürken yaşadığım üzüntüyü tarif etmem imkansız... Şimdi atlattık çok şükür... Perşembe günü dikişi alınacak sünnet yeri de hemen iyileşti kesinlikle erken dönemde sünnet en iyisi bence iki günde iyileşti kuzum :) Sizler nasılsınız gelen gidenden dolayı pek takip edemiyorum halen tebriğe gelenler oluyor bir ara fena bunaldım misafircilik oynamaktan ama artık alıştım :) Şimdi de geçmiş olsun ziyaretleri başlayacak

canım anne sütü saklma poşetleri kullanıyorum ben eczaneden alıyorum,günlük kullanmak için ise normal biberon şişesine koyabilirsin ama emziği çıkartılmış olacak.

Merhaba, size bisi soracagim kizimin kakasinda son zamanlarda icinde yesil sumuksu seyler oluyor. Sadece anne sutuyle besleniyor ama daha onca sari renkli beyaz parcacikli olurdu. Bu arada biz 56 gunluguz.
oğlum da tek tük oldu böyle ve 10 gün ishalli gibiydi dr gittik testler yapıldı bişey çımadı.ama dr sormuştu kakası yeşilmi kusuyormu ateşi varmı kilo alımına baktı.bişey yok bebeğin dedi ama garantisis olsun diye kaka testi yaptırdı.bir yerd3e okumuştum yeiş kakaknın sebebi mikrop dışında annenin yediklerinden veya fazla beslmesinden de kaynaklşanır.bide emzirirken göğüslerin sık sık değişmesi bebek tek ön sütü içmesi de sebebi olabilir.genelde oğlum akşamları azar azar emiyor ve beb her seferinde göğüs sırasını değiştiriyoprdum ama yanlış yapıoyrmuşum eğer 2 saat içinde tekrar emiriyorsak en son verdiğimiz göğüsü vermemmiz lazım yoksa bebek hep sulu olan sütle besleyip hem gaz sorunu artar hem de yağlı sütten içemiyor.

aynı ısısnda olunca birleştirebiirsin.ama benden tavsiye 120 ml geçmesin.hata en iyisi 60 ml 90 ve 120 bulunsun.bazen bebeği çok aç sanıp çok süt ısıtırız ama bazen az içip uyur ve süt boşa ısıtılmış olyor.azar olunca yetmedi dedik bir posta daha ısıtılır verilir.

Eşim sab almış kullandım bakalım iyi gelecek mi?

Bu arada canım dondurduğun sütü nasıl ısıtıyorsun.? Buzdolabında erimesini bekleyip sonra mı ısıtıyorsun ?
önce buzdolaba sonra ya sıcak suyun altınd ayada bir kap sıcak suyda.ama bazen acil süt gerekince direk dondurulmuş süt ısıtığım var ama bunu mecbur kaldığımda yapmıştım.

evet canım mümkün kadarıyla burun damlaları az kullanmak lazım yopksa gerçekten alışıyorlar.ben gerk duymuyordum şimdiya kadar.banyodan sonra zaten kendinden yumuşuoyor sümükler ve bir gazlı bezle dışırdan ne görünüyorsa temizledim.ama dünden beri ailece sümüklüyüz ve günde bir kez ortibebe aspiratürü kullandım çok beğendim çok güzel temizledi.büyük oğluma da kuulandıum anne acıyor dedi ondan şüphem düştü.kendime de deneyim diyorum yarın aspiratür ek üçü alacam ve deniyecem gerçekten acıtırıyorsa kullanmyacağım.

geçmiş olsun paşaşmıza çabucak iyileşir toparlanır İnşallah.
hayırlı olsun paşamız erkek oldu desene:)maşallah.kesinlikle erken yaşta sünet yaptırmka daha iyi.

teyzeler biz bir aylık olduk.çok mutluyuz aşımızı yaptırdık boyumuz kilomuza baktık.bir ayda 4 cm uzamış 1 700 gr almış paşam.bugun benim giibsi yoktu pek d ekeyfliyim.ben mutluyken sütüm de bi geldi bi geldi.moral en iyiy süt artırıcıdır galiba:)
ama benim sütümde bir denge yok.geceleri göğüslerim şişiyor sağmak zorundayım ama akşmaları çok yumuşak oluyor genelde saat 7 gibi kuruyorum ve geceden sağdığım sütten vermak zorundayım.

kızlar göğüs kalkan kullanan ve memnun olan varmı.ben aldım ama kullanmadım.bir kez denedim emzirirken diyer göğüüsm boşa akmasın diye am abenim göğs ucum yok ve süt ine aktı her yere bulaştı.çok şükr yaram falan da olmadı.isteyen varsa verebilrim sadece kargosunu ödesin.bende boş duracağına biri kulansın diyorum parasını istemiyorum.isteyen varsa hemen göndereyim çok sevinirim birinin faydası olsun.

Benim minnoş anne karnını taklit ediyor
Hamileyken sabah 6-7 gibi uyanır çok aktif bir gün geçirir akşam işten 9 gibi eve gelir 10 gibi de yorgunluktan sızardım
Cimcimem de aynen sabah 7 gibi uyanıp tüm gün uyumayıp gayet aktif bir gün geçirip akşama doğru yorgunluktan kudurup 9-10 gibide resmen sızmış gibi uyuyor
O kadarki uyuyunca emzirmek için bile uyandıramıyorum sabaha kadar
Hatta tıpkı hamilelik dönemindeki gibi haftasonları sabah 10 a 11 e kadar uyuyor
Bi arkadaşım hamilelik dönemimde onunla konuşup hadi annem gece oldu uyuyoruz deyip ninni falan söylersen doğunca da her gece aynı saatlerde uyur ve hiç uyanmaz geceleri rahat edersin demişti
Yaptım ve maşallah gerçekten doğduğundan beri hiç gece uyanmadı çok şükür

Kızlar şu en son yazdığım ile ilgili bana fikirlerinizi söyler misiniz ?

Öyle birşey ile gelirse görümcem şunu diyeyim diyorum teşekkür ederim abla ama ben kendi aldıklarımı giydirmek istiyorum.

canım moralini bozmak gibi olmasın ama benim göğsümde 15 gün sonra falan başlamıştı. öyle çatlak falan değil, sanki üst deri soyulup alttan taze pembe deri çıkmış gibi..göğsünü sürekli kuru tut, mantar nemli ortamı seviyor. bide kimyager arkadaşım tavsiye etmişti; yoğurdun üstünde biriken suyu var ya, onu sür göğsüne. mantarla en güzel mücadeleyi yoğurttaki bakteriler yapıyormuş
ilaçları hala kullanıyoruz ama nerdeyse tamamen geçti poposu, ağzı..sadece benim sol göğsümde biraz daha var. 2 gün sonra bırakırım ilaçları artık

madem henüz pamukçuk yok canım, bebeğinin ağız temizliğine çok dikkat et. her sabah ağzının içini mutlaka sil, kaynatılıp soğutulmuş suyla bile silsen yeter. emzik kullanıyorsan her seferinde temiz olduğundan emin ol. en çok emzik yüzünden oluyormuş, sanırım bizede emzik yüzünden bulaştı

Ben burnunda bisiler goruyorsam yada uyurken otuyorsa temizliyorum ve herseferindede baya bisi cikiyor. Bugun yesil kaka yapiyor diye dr aradim burnu tikaliysada olur temizle dedi.

Kızlar bu arada çörekotunun ölümden başka herşeye çaresi var derler
Beril akşamları biraz ağlıyor gazdan tüm gün uyumadığı için akşama hem uykusuzluk hem yorgunluk biraz mıkırdanıyo
Dün esim geç gelecekti bi arkadaşa gittim gece korkarım diye
Onun da misafiri vardı
Beril akşam ağlamaya başlayınca gazdan kendikızını anlattı
O da kolikmiş gece gündüz ağlıyormuş
Aylarca sürmüş bu kolik
Denemediği kalmamış sonra birgün birisi ona çörek otu suyunu içmesini tavsiye etmiş
Kadın yapmış ve o gün koliği geçmiş kızının
Bana da yaptılar dün
Bi yemek kaşığı çörek otunu yıkayıp kaynar suda demledi
Bir bardak dolusu içtim
2 çay kaşığı da tanelerinden yedim
Ve inanamıyorum ama Kızım bugün hiç sancı çekmedi nerdeyse
Akşamda normalde 10 gibi uyurdu bugün akşam 8 civarı gece uykusuna başladı
Sanırım gerçekten bende de işe yaradı
Denemekten zarar gelmez üstelik sütte yaparmış çörek otu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…