2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım imrendim valla yediklerine. keşke ben de bu kadar düzenli beslenebilsem ahhh ah

11. ve 14. haftalar arsında ıkılı test yapılıyor bazı drlar ıkılı test sonucu normal olunca 3 lu yu ıstemıyorlar bazı drlarda ıkılıyı yapmıyor dırekt 3 luyu ıstıyorlar dra gore degısıyor
sat ıle bebegın uyumlu olmaması ıcın ozel test yopk dr sana son adet tarıhını soruyor yanı son satı onu baz alarak olman gereken hafta ortaya cıkıyor ultrasyon olcumune bakıyor ve sana 1 hafta gerden gelıyorsun dıyor mesela bu genelde gec dollenme oldugu ıcın olabılıyor yanı ultyrasyon haftasıyla senın son adet haftanın 1 2 hafta oynaması demek benımde suan oyle mesela
genelde kalbının dk. kac attıgını cogu dr zaten soylemıyor hatta dınletmeyenlerde var sadce dr. normal sınırlarda saglıklı bı bebek kalbının attgını gorup normal dıye yorumluyor bı sorun olsa fark eder zaten cok takılma
vıtamın zaten her hamıleye verılıyor teste gerek yok genel vıtamın verılıyor suan en yaygın decavıt yada elevıt sadce kan sayımın falan dusukse kı bu tahlılı butun hamılelerden ıstıyorlar ona gore kan ılacı falan verılıyor
folık asıt evet 3 aydan sonra bıraktırılıyor verılen vıtamın ılacında folık asıtte mevcut zaten
ılk hafta 1 yada 2 hfta arayla gıdıyorsun gelısımde kalp atısında sorun yoksa ayda bır cagırıyor ben 5. haftada 6. haftada bırde 8. haftada gıttım sımdı bırdahkı ay gel dedı ayın 1.de gıdıcem ıkılı test ıcın falan

slm arkadaşlar,

kaç haftadır giremedim siteye,aşırı mide bulantısından dolayı......herşeyden midem bulanıyordu....bilgisayar da dahil......şimdi eskiye oranla çok şükür iyiyim.....aşırı mide bulantısı,kusmalar,grip beni çok yıprattı......perşembe günü randevum var.....inşallah bebek zarar görmemiştir......kaç haftadır yazışmadım,yazıları da okuyamadım....umarım bütün anne adayları bebekleriyle iyidir.....

benim bulantı ilacım zofran zydis 8mg reçetesiz fiyatı 57 lira. günde 1 tane alıyordum ohhh bütün gün rahat. içinde zaten 10 tane var canım. 10 gün yetiyor ancak. bide yutmuyorsun dilinin üzerinde eriyip gidiyor. ( ve tatlı :) ) bu arada canım vitaminlerin görevi ayrı folic asitin görevi ayrı. bence vitaminlerini de kullan sen.

Kızlar merhaba nasılsınız?
Benim cumartesi kontrolüm vardı, 2li test için kan verdim sonucu 29. da çıkacakmış, umarım sonuçlar iyi çıkar. Bebeğimin kalbi 156 atıyor. Doktor ense kalınlığı ölçülemeyecek kadar küçük, bu da çok çok iyi bir şey dedi. (çok şükür) birde nazal kemiği de iyiymiş, yani burun kıkırdağıymış o da.
Yani şimdilik herşey yolunda gibi çok şükür. çok gergindim bir hatfadır şimdi bira rahatladım.

Geçmişi okuyamadım yine, neler olmuş neler bitmiş merak ediyorum ama işler de yoğun. Bebeğimin cinsiyetini öğrenemedik daha çok erken dedi doktorcum :)

canım çok sevindim atlatmışsın ne güzel ben de ay sonunda gidicem heyecanlıyım açıkcası doktorumuz aynı olduğu için merak ediyorum tatlım tam olarak nelere baktı yazar mısın?

Merhaba arkadaslar...
Her zaman yazamasam da sureklı okudugumu soyleyebılırım...

Aranızda ıkılı test yaptıracaklar var , ben persembe gunu yaptırdım, anlatayım sızlere asamalarımızı paylasmıs olalım...
İkili test ıcın gıttıgımde 11+3 teydık... İlk asama olarak normal ultrason muayanesı oldum, bebegımızı gorunce oyle sasırdık kı ıkı hafta once gormustuk o zaman pek bır yerı bellı degıldı, o gun bır gorduk Allah ım el kol ayaklar kıpır kıpırdı, yerınde duramadı sıpam... Ense kalınlıgınna baktı doktor. 1,3 dedı, gayet duzgun dedı, daha sonra ıkıncı asama ıcın kan verdım, onun da sonucu 10 gune kadar anca cıkar dedı... Cınsıyet ıcın erken oldugunu soyledı... o gun boyu 4,5 cm dı elma sekerımın...

Ha bu arada her yerde fıyatlar degısıyor ıkılı test ıcın. Özel hastaneye gıdıyorum muayene ucretı 45 lıra. İkili test ıcın de 45 lıra odedık...

Bu da bızım sıpamız

Elvinncm hg cnm.o mide bulntilari bnide mahvetti.bugun daha iyim sanki.cnm kc haftaliksn suan cepten grdigm icn goremiorm

merhaba arkadaşım herşeyin yolunda olmasına sevindim siz 2li testleri atlattınız sıra bizde :) Cinsiyetini öğrenmene de az kaldı üzülme 2-3 haftaya görünür herhalde hepimiz sabırsızlıkla bekliyoruz o günleri. nereye baksam minik kıyafetler ama alamıyoruzzzz :)

Canım en son cuma günü doktorum bana premesis diye bi hap verdi bu hem folik asit, B12, B6 ve kalsiyum içeriyor hem de bulantı önleyici bir hapmış. Diğer bütün hapları bıraktım buna başladım bakalım pazar gayet iyiydim bugün de fena değilim. İlaç arayışındaki diğer arkadaşlara da tavsiye edebilirim.

canım çok sevindim atlatmışsın ne güzel ben de ay sonunda gidicem heyecanlıyım açıkcası doktorumuz aynı olduğu için merak ediyorum tatlım tam olarak nelere baktı yazar mısın?

Canım seninde iyi geçer umarım. Önce normal ultrasona giriyorsun, zaten doktor aşama aşamaları tek tek anlatıyor. Bebeğimin boyu 4,7 cm miş. kalp atışı kaç tane diye ben sordum normalde söylemiyor. gelişimi sat ile uyumluymuş. ultrasonda erşeyi tek tek gösteriyor bu elleri, bu kafası, ayağı falan derken baya büyümüş, çok heyecanlı, öncekilerde birşeye benzetemiyorduk ama şimdi anlaşılıyor artık. Çok hareketli olduğunu söyledi doktor. gayet iyi dedi. Ama bir ara ense kalınlığını ölçmek için evirip çevirdi baya, ense kalınlığı ölçülmüyor dedi, elim ayağım boşaldı birden. çok korktum meğer bu iyi birşeymiş :)

Bebeğimi hissetiğimi söyledim bir haftadır, bunun mümkün olmadığını söyledi. çünkü benim karın duvarımla bebeğin eşi dedikleri kısım plesantanın arasındaymış bu da kalkan oluşturuyormuş arada. bu yüzden ben normal hamilelere göre hem çok geç hemde çok az hissedecekmişim. Bunun nadir görüldüğü ama hiçbir sorun oluştumadığını söyledi. Kızlar siz hiç duydunuz mu böyle birşey?

Kevokcum işte böyle, sonra kan vermeye gittim. merak ettiğin başka bişey olursa sor tekrar.

oyyş maşallah yavrunuzaabende 29 ocakta görücem inş. miniğimii kimbilir nasıl büyüdü hersey yolundadır umarımm bizlerdede
cok ii yaptın bu paylaşımı yapmakla kafamızda sorulara cvp buldum sayende...
herşey yolundaymış ne güzel sonuclarda ii cıkar inş. içini ferah tut

mrb cnm
içtiğin ilaç premesismi bulantı için verdi banada doktor B12 B6 folik asit kalsiyum içeriyor...
ama ben yine ekstra folik asit içiyorum ...
zaten bu bulantı için olan ilaç günde 1 kez sabah ac karnına içilioo

Neyse sağlıklı olsunlar da geç öğrenelim,kıyamam!

Maşallah bebeğine canım ne güzel bu aşamayı da atlatmışsın hayırlısıyla. Oy oyy ufacık şeyin hareket ettiğini görmek ne güzel bir duygudur :)

Evet canım premesis yanlış hatılamıyorsam :) evde kaldı da hapım. Doktora kabızlığımdan, bulantılarımdan ve kullandığım haplardan bahsettim o da bu hapı verdi. Diğerlerini bırakabilirsin dedi. Senin kullandığın folik asit hapının adı ne?

çok teşekkürler canım saolasın okurken bile heyecanlandım gözlerim doldu biz de atlatırız inşallah güzel haberlerle...

banada bulantı için verdi ama işe yaramadı valla alışkanlık oldu sabah aç karnına içiyom 1 tane ...
ne yesem cıkarıyom geneldebana bırak demedi yeterli gelmez bence premesisdeki folik asit yinede bilemiyom cnm...
ben folik asit plus içiyorum cnm günde 3 tane yemek arasında içiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…