- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- 373
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #55.041
Heyecani orda kuzum..sezon finalini zirvede yptik..angy ne zamn mutlu sona ulasick sezonun ilk bolumune kdr meraktan kabiz olur millet
Yok canim, yaklasik 1 paket icerdim gunde.
Eki Görüntüle 825801 sizde ister misiniz? :)
Bizdede var konak geçen gün sordum burdan ne yapabilirim diye ama arada kaynadı
Bebeyağı sürüp bekletip yıkıyorum ama geçmedi hala...
konak problemi olan yok galiba bizde var ne yapacamı bilmiyom
Konak neden oluyor bilmiyorum ama birileri burda bahsetmişti. Zeytinyağı sürüp geriye doğru tarayacakmışsın. Dökülüyormuş. Sonra yıkayacaksın demişlerse
yahu sizin bebeişler kaç günlük oldu? çatlıycam benimkinde ne hala bir gülücük nede bişeylerle oyalanmak
paşam mı çok ufak daha yoksa algılarını mı açamadım ben bu çocuğun
size bir konuda danışmam lazım...psikoloji zaten bozuk, bide söz konusu kardeş olunca hiç sağlıklı bakamıyorum olaylara. ama uzatırsam anlatırken şimdiden kusuruma bakmayın
kardeşim eşimi tanıştığımız günden beri tanıyordu ve araları çok iyiydi. nezaman biz evlenmeye karar verdik ,bir problem oldu aralarında. annemle babam eşimi doğru dürüst tanımıyorlardı, kardeşim kıyameti koparttı "ben senelerdir tanıyorum, evlenilecek adam değil o" falan diye..o ailemle yaşıyordu bende babamın daha önce kardeşimle bana aldığı evde yalnız (bu onun seçimiydi) annemde kardeşimin dolduruşuyla evlenmenizi istemiyorum diye kıyameti kopardı. tabi iki kadın bastırınca babamda resti çekti. sonuçta onları dinlemedim ve evlendik.3 sene ailemle görüşmedim, kardeşimin doğumunda barıştık. ama ne evime geldiler ne bişey, eşimle karşılaşmadılar birdaha. eşim istemedi bize gelsinler gitsinler. yine huzurumuz bozulacak dedi
doğumdan bir gün sonra bana geldiler. eşim torunlarını görmek hakları,gelsinler kalsınlar ben otelde kalırım dedi. herşey çok güzeldi. oğlumun ismini dedesi okudu, kardeşim oğluyla geldi. o gece güle oynaya geçti ertesi gün yola koyuldular herşey yolunda. bu arada teyzemle yengemde gelmek istedi annemlerle. eşimde onlarla geleceklerse gelsinler ben yokken dedi.sonuçta düğünümüze davet etmiştik gelmediler, tebrik için bile aramadılar
annemler gittikten 3 sonra biz geliyoruz dediler, eşim de "istemiyorum,onların gönlüne göre mi program yapıcaz, zten düğün günüde seni ağlattılar" dedi. bende arayıp anneme söyledim teyzemle konuşurmusun diye. kardeşim yine çocuğu alıp evi terketmiş annemlerin yanında. iki dkka sonra beni aradı, nasıl bağırıyor telefonda "annemi sinir krizine soktun, senin yüzünden babamla boşanıyor mutlu musun...aileni perişan ettin, şimdi koş o serseri kocanın kollarına kendini teselli et" bu konuşmalar geçerken ben 5 günlük lohusayım, markette alışveriş yapıyorum ve dli gibi ağlarak konuşuyorum. oğlum 2 gün önce sarılık olmuş, iyi beslenmesi lazım ve kardeşim 2 yaşında çocuğu olan bir anne olarak sütün önemini çok iyi biliyor...
neyse 1 hafta sonra özür diledi. ama kocamla ilgili söyledikleri iiçin değil,sadece sesini yükselttiği için. eşimde geçen kızdı artık görüşmeni istemiyorum dedi."senelerdir aramızda problem yaratıyor, sana bağırıp çağırıyor sende karaktersiz gibi her seferinde gülüyorsun yüzüne"dedi
evet kardeşim kıskançtır ve herzaman kendini benimle mukayese eder. evim, işim, kazancım hep kendininkiyle kıyaslama konusu oldu onun için.ama biryandan da kardeşim sonuçta
eşimde sen tavrını koymadıkça daha çok s...ağzına diyor
sizce gerçekten tavır koymamakla hata mı yapıyorum
Canlarım çok şükür 3 haftanın sonunda alçımız çıktı,bayramdan sonraki hafta tekrar kontrolümüz var,o güne kadar günde 5 kere masaj yapıcaz ayağına.aslında epey tereddüt etti tekrar alsammı diye,iyice garanti olsun diye ama alçı artık çok fayda sağlamaz,masaj yapın dedi.umarım masaj tamamen fayda sağlarda tekrarda gerek kalmaz.dua eden,merak eden hepinize çoooook teşekkür ederim.harbi iyiki varsınız!!!!!!Allah herkesin evladına hep iyi gün göstersin
tebrık takdır ediyorum bide bebegine yalnız bakıyorsun ben kendime olan guveni tamamen yitirdim hala annem var tuvalete bile gitse tedirgin oluyorm napacam ben bu lohusalık psikolojisi mahvetti beni ben onceden herkesn arkasını toplardım suan aarkası toplanacak biri oldum burda tek basına bakanlar nasıl bakıyo acaba tabi eşimde yardım etmiyo gelip seviyo sadece karakter olarak da pimpirikli biriym boyle oluncada hayat daha zor oluyo ama melegim için rabbime binlerce sukur olsun binlerce iyikide dogurmusum askım benim ya dur bi opem decem ama egzama cıktı yuzunde opmek yasak
İste bende aynen senin anlattigin gibiyimm33. haftada kanamam oldu ondan annemler temmuz ayinda geldiler ,dogumdan sonrada ipek hanimin gaz sancilari ve aglamalari basladi boylece bu zmna kadar kaldilar. Hem onlar sikildi hem ben sikildim ama bir turlu cesaret edip onlari gonderemiyorum bi pazara gidelim diyorlar korkuyorum bakmiycam cocuguma diye!! Ha bide sole bi durumda var bazen bebegimi annemden kiskaniyorum onda sakinlesiyor bende sakinlesmiyor diye iste bole yani....ohh icimi doktum rahatladim.
Damlacım teşekkür ederim. İnan bana sen de yaparsın. Burda tek başıma bakan sadece ben değilim. Birçok arkadaşımız tek bakıyor ve biz baktığımıza göre sen de yapabilirsin. Kendine biraz güvensen gerisi gelir. Bence anneni yavaş yavaş gönder ve eşinle çocuğunla başbaşa ol. 2gün zorluk çekersin 3. gün alışırsın. Vücudumuz hamileliğe nasıl da adapte olmuştu hatırladın mı, anneliğe de aynı şekilde adapte oluyor. Adaptasyon Allah'ın mücizelerinden biri canım kullan onu)
Kız Angy dizi olsan izliycem seni, bakalım kaçıncı bölümde mutlu son olcak diye. Ama sende bu yavaşlık varken bidahaki sezona kalırdı
Benim yanımda canım bebek. Bir de eve gelen bebek hemşiresi söylemişti. Sezeryan ile doğan bebekler akciğer gelişimini tamamlamadıklatı için henüz nefes kontrollerini yapamıyorlarmış. normal doğum ile doğan bebekler akciğer gelişimini tamamlıyorlarmış ve nefes alımlarını biliyorlarmış. O yüzden sezeryan ile doğan bebeklerin yüZüstü yatması tehlikeliymiş ama normal doğum ile doğanlarda sorun olmuyormuş. Bu bebek hemşiresinin söylediği. Bu ay sonunda 2. Ay kontrolumuz var bebegın doktoruna da soracagım
guclu olmak zorundayiz cunku bir gun gidecekler...gun gectikce biraz daha inisiyatif alip yapabilecegimize inanirsak basaririz diye dusunuyorum.bi dusunsene biz neleri basarmadik ki :) agladigi zmn kendim susturmayi, gece annemi zor kalmadikca uyandirmamayi vs.deniyorumm bunlari basardikca kendime guvenim geliyor bence sende dene...milletinde ne dedigini de salla gitsin :)ne yapıcaz biz bigun gidecekler ya offf aklım gidiyo ya ben bu kadar korkak beceriksz degildim milletde bebegine bakamıyo bu annesi yanında hala diyo sanırım
ama sanırım sizin esleriniz size yardımcı ben tek bakıcam gece nöbetlese bakıyoruz uyku vs tam oturmadı duzene giremedik ve bende de guven sıfır tek basına bakanlar nasıl bakıyo acaba bebekleri mi uslu yada sorun bende mi
[h=2]Doktorlar, bebeğin yatarken yüzü koyun dönmesiyle nefessiz kaldığını ve bu nedenle boğularak öldüğünü belirtti. Elanur bebeğin cenazesi, Adli Tıp Kurumuna gönderildi.[/h]
Bebeğinin öldüğüne inanamadı / 1 - Foto Haber Galeri
Bu haberi seyrettim Allah korusun anneye de Allah sabır versin. Hemşirenin demesi de bebeğin nefesiniz kalması boğulması vs gibi sorunlar sezeryan ile doğan bebeklerde oluyormuş. Normal doğumda bebek pelvis kemiğinden geçerken akciğer gelişimini tamamlıyormuş. Ama tabi bu bebek hemşiresinin söylediği birşey. Bu ay sonunda doktor muayenemiz var asıl ona danışacağım. Çok saol kedicik
Böyle anne babalar olmamak dileğiyle....
-alıntı -
en çok uyuyunca seviyorsun onu
sessizliğini sakinliğini,yaramazlık yapamayışını,sana karşı gelemeyişini, ağlayıp sızlanamayışını seviyorsun
gün içinde çok kez bağırıyor, kızıyor,görmezden geliyorsun onu. sözlerine aldırmıyor, şakalarına gülmüyor,çok kereler gülümsemelerine karşılık vermiyorsun
asık bir suratla karnını doyuruyor,hızlı hareketlerle çekiştirerek üstünü çıkarıp giydiriyorsun.
asla hata kabul etmiyorsun. sıkça eleştiriyor, mütemadiyen konuşuyor, güya öğüt veriyorsun.
ard arda sıraladığın yığınla sözü hemen anlasın, unutmasın istiyorsun.
belki elinle değil ama, dilinle bakışlarınla,sözlerinle dövüyor, eziyet ediyorsun
gün boyu çekişmeler, mücadeleler.yapma,etme,bırak,dokunma, dağıtmalar
hiçbir yer bozulmasın, kirlenmesin, çekmeceler hep düzenli kalsın, yerler daima temiz olsun istiyorsun.
tezgahın üzerinde bir boya kalemine, mutfak masasının üzerinde bir çift küçük ve kirli çoraba tahammülün yok senin. duvara çizilmiş masum bir resim,pencerede,sehpada el izlerine, saklanmış çikolatayı ararken kırdığı tabağa tahammülün yok
bir gün temiz,düzenli ama yalnız bir eve sahip olacağını unutuyor, onun büyürken ellerinden nasıl kayıp gittiğini farketmiyorsun
yatma vaktine kadar harp ediyorsun onunla. en son başından gitsin, uğraştırmadan uyusun istiyorsun.
uyuyor ya en nihayet işte o zaman bir sızı düşüyor,bütün bir günün pişmanlığı oturuyor içine. yapmasaydım,etmeseydim,kızıp bağırmasaydım,eyvah! ne çok kırdım kalbini gidip başını okşuyor, yanağına bir öpücük konduruyorsun
nasılda masum şimdi,nasılda tatlı yarın diyorsun,yarın başka olacak.daha çok ilgileneceğim, daha çok oynayacağım onunla. gözlerinin içine bakarak,gülümseyerek konuşacağım tıpkı psikoloji kitaplarında anlatıldığı gibi davranacağım
sabah oluyor nihayet.her zamanki gibi erken kalkıyor.geceden kalan vicdan azabı sabaha sirayet ediyor.tüm planladıklarını uygulama yolunda hareket ediyorsun.ama bu en çok iki saat sürüyor.yine unutuyor aynılaşıyorsun
farkettin mi sen onu en çok uyuyunca seviyorsun
kızlar günaydın. size birşey sorucam. nazar değmesin kızım 1 haftadır gece hiç kalkmıyor. ben 12 gibi doyurup yatırıyorum. sabah 7-8 arası kalkıyor bir daha. sizce gece 1 kere kaldırıp doyurmalımıyım? aç kalıyor mudur?
[h=2]Doktorlar, bebeğin yatarken yüzü koyun dönmesiyle nefessiz kaldığını ve bu nedenle boğularak öldüğünü belirtti. Elanur bebeğin cenazesi, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.[/h]
Bebeğinin öldüğüne inanamadı / 1 - Foto Haber Galeri
Myhoney 32 yaşımdayım ve normal doğumum.Ciğer gelişimim fazlasıyla tamamlandı, birisi ağzıma burnuma yastıkla bastırsa ölmemem gerekir o zaman
Bu haberi seyrettim Allah korusun anneye de Allah sabır versin. Hemşirenin demesi de bebeğin nefesiniz kalması boğulması vs gibi sorunlar sezeryan ile doğan bebeklerde oluyormuş. Normal doğumda bebek pelvis kemiğinden geçerken akciğer gelişimini tamamlıyormuş. Ama tabi bu bebek hemşiresinin söylediği birşey. Bu ay sonunda doktor muayenemiz var asıl ona danışacağım. Çok saol kedicik
Çoooook güzeeeeellllll
Ben de dikkat ediyorum böyle olmamaya...
Bizimki 3 aylık nerdeyse, anca oturdu gibi uyku düzeni çok şükür
Gece aynen 11-12 gibi son emiş ve 7 saat uyku...
Uyandığında hemen emziriyorum mıkır mıkır konuşuyoruz oğlumla sonra
İda'yı ayaklarımda sallıyorum sakin olun. Kızıma kostüm yapayım dedim ama du bakalım başarabilecek miyim. Hayatımda ilk kez tek başıma bişey örüyorum daha doğrusu öremiyorum paso söküyorum. Bi süveter başlamıştım zamanında annem bitirmişti o 3 yılda bitmişti bundan gelecek yıla ümitliyim
ne yapıcaz biz bigun gidecekler ya offf aklım gidiyo ya ben bu kadar korkak beceriksz degildim milletde bebegine bakamıyo bu annesi yanında hala diyo sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?