- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #55.121
slm agustos annelrı bende 27 agustosta normal dogumla bı oglum oldu .benım sorum ben dogumdan 5 gun sonra dıkıslerım acıldı ve sonra hergun pansumana gıttım olaN dıkıslerı aldılar tekrar dıkıs yapmadılar acık kaldı kendı kapanacak dedıler bugun 44 gun oldu hala tam kapanmadı bu durum canımı sıkıo ..basına bole bı durum gelen varmı ?ıyılesmem daha ne kadar zamn alır..
kızlar bebeğimin şükür bir derdi yok. ancak ben bitiğim. doğum sonrası yaşanan bağırsak problemleri uyumuş olan yılanı uyandırdı. basurum azıttı. bitirdi beni. antibiotikte almak istemiyorum. zaten dr.a gitmek ayrı dert. yaaaar bana bir çareeeeee
canım doktorda bakarken bacakları düz tutuyor ondan bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. bugün ablamla konuştum dedim boğumlar bir bacakta eksik oda daha kilosu az ise ondan olabilir başka bir doktora daha göster korkma dedi 6-7 aylıkken bile farkedilse çift bez bağlama diye birşeyle düzeliyormuş bakalım kalbini rahat tut ben dua ediyorum allahım sıkıntı olmasın yavrumda diye umarım sendede sıkıntı çıkmaz canımcnm bende bi bakayım dedim benim kızımdada birinde 1 birinde 2 boğum var zaten grip hasta yavrum yarın doktora götürecem hemen çok moralim bozuldu usg temiz çıkmıştı ama kp gelmişti bu kızın bacakları nie düz durmuo die dümdüz tutarken yakaladım o zaman mı çıktı acaba ağlamak üzereyim çok üzüldüm
ya bu eskiler doktorlardan daha tecrübeli gibi hemen boğumlardan çözüyorlar ben yarın sağlık ocağına gidecem 2.ay aşılarımız var ordaki ebelere sormamı istedi ablam onlar bu konuda doktordan daha tecrübeli olurlar daha ilgili yaklaşırlar dedi yarın sonucu hepinize söylerim belkide doğrudur kilo yüzünden daha boğumları oluşmamıştır. ben normal doğum esnasında çok zor oldu acaba o anda mı sıkıntı oldu diye korkuyorum ama bacaklar en son ve en kolay gelen kısmı umarım hepimizin temiz çıkar .bizim doğumda kontrole polat erdem geldi ama kontrol için randevu almamız gerekiyormuş bilmedigimiz için gidemedik ona rüstem bedele gidiyorum -3te aşırı ilgili değil ama sorduğum sorulara cevap alıyorum şimdilik yeterli geldi bana...
kalçanın birinn alfa değeri tam sınırda 60 çıktı...korkulacak birşey yok normal ama bi kontrol edelim dedi.. bir ay boyunca çift bez bağlamamı ve kucakta tutarken apış arasından tutmamızı söyledi.. bakalım bayramdan sonra çekilecek usg inşallah bi problem çıkmaz
bizimde babamızda kalça problemi varmış kv boğumları kontrol etmiş biri eksik oldgundan doktora söylemiş öyle çıkmış ortaya bende o yüzden endişeliyim açıkçası..
Kizlar siz bebeginizi yatirirken yastik kullaniyor musunuz? Ben altina batttaniye katliyorum ama artik yastik mi koysam diyorum.
Bi de bugun kaloriferleri yakmadilar ve yorgani cikardim kizima, kalin bi battaniyeyle yatiriodum ama isinmiyomus sabah fark ettim ici sicak degildi. Siz cikardiniz mi yorganlari?
canım doktorda bakarken bacakları düz tutuyor ondan bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. bugün ablamla konuştum dedim boğumlar bir bacakta eksik oda daha kilosu az ise ondan olabilir başka bir doktora daha göster korkma dedi 6-7 aylıkken bile farkedilse çift bez bağlama diye birşeyle düzeliyormuş bakalım kalbini rahat tut ben dua ediyorum allahım sıkıntı olmasın yavrumda diye umarım sendede sıkıntı çıkmaz canım
ya bu eskiler doktorlardan daha tecrübeli gibi hemen boğumlardan çözüyorlar ben yarın sağlık ocağına gidecem 2.ay aşılarımız var ordaki ebelere sormamı istedi ablam onlar bu konuda doktordan daha tecrübeli olurlar daha ilgili yaklaşırlar dedi yarın sonucu hepinize söylerim belkide doğrudur kilo yüzünden daha boğumları oluşmamıştır. ben normal doğum esnasında çok zor oldu acaba o anda mı sıkıntı oldu diye korkuyorum ama bacaklar en son ve en kolay gelen kısmı umarım hepimizin temiz çıkar .
ben karnını zaten kuşak gibi sarıyorum canım sancısı daha az oluyor gazını daha rahat çıkarıyor karnı sıcak olunca gaz az olurmuş eskilerin söyldeği gerçekten işe yarıyor. kombiyi bir haftadır yakıyorum ben banyo yaptırırkende ufoyuda açıyorum. ama yatarken üzerine o penye battaniyelerimiz varya onlardan 2 tane örtüyorum. tam bugün normal battaniyesini örtmeye niyetlenmiştim hava açtı :) üşüyüp üşümediğini kontrol et bebeğin yanaklara aldanma o soğuk olabilir kafasının üstüne bakıyorum ben birde boynunun altından badisinin içine doğru elimi uzatıp kontrol ediyorum. alt değiştirirkende bacak sıcaklığına bakıyorum. şuan için üşümüyor
kızlar,
2. ay aşımızı yarın olacağız kısmetse ,aşılar neresinden yapılıyor bebişin? bebişimi ona göre giydireceğim kolay açılsın diye.bir de ne gibi aşı sonrası ne gibi huzursuzluklar yaşandı bebişlerinizde?
Canlarım çok şükür 3 haftanın sonunda alçımız çıktı,bayramdan sonraki hafta tekrar kontrolümüz var,o güne kadar günde 5 kere masaj yapıcaz ayağına.aslında epey tereddüt etti tekrar alsammı diye,iyice garanti olsun diye ama alçı artık çok fayda sağlamaz,masaj yapın dedi.umarım masaj tamamen fayda sağlarda tekrarda gerek kalmaz.dua eden,merak eden hepinize çoooook teşekkür ederim.harbi iyiki varsınız!!!!!!Allah herkesin evladına hep iyi gün göstersin
Canım gecmis olsun , kabiz kalmamaya calis , sabah ac karna kayısı kurusu ve su iyi gelirkızlar bebeğimin şükür bir derdi yok. ancak ben bitiğim. doğum sonrası yaşanan bağırsak problemleri uyumuş olan yılanı uyandırdı. basurum azıttı. bitirdi beni. antibiotikte almak istemiyorum. zaten dr.a gitmek ayrı dert. yaaaar bana bir çareeeeee
Cooook gecmis olsun gözünüz Aydın , insallah bir daha hic gerek kalmaz boyle bişeye ve tamamen iyileşirCanlarım çok şükür 3 haftanın sonunda alçımız çıktı,bayramdan sonraki hafta tekrar kontrolümüz var,o güne kadar günde 5 kere masaj yapıcaz ayağına.aslında epey tereddüt etti tekrar alsammı diye,iyice garanti olsun diye ama alçı artık çok fayda sağlamaz,masaj yapın dedi.umarım masaj tamamen fayda sağlarda tekrarda gerek kalmaz.dua eden,merak eden hepinize çoooook teşekkür ederim.harbi iyiki varsınız!!!!!!Allah herkesin evladına hep iyi gün göstersin
Allah iyiliğini versin arasta yaw
Babam Bor un icinden canım , merkezbor'un neresinden canım???bence de vallla tanıdık çıkcaz:)
umarım en kısa zamnda ziyaret edebilirsin insanın memleketi bi başka oluyo yaaaa:)
Canım hiic aksini düşünme , sen o bebeğe tek bakabilme kapasitesine sahipsin , Allah o donanımı vermiş sana , sen sadece farkında degilsin , is basa düşse bak nasıl guzel bakarsın tek basınaama sanırım sizin esleriniz size yardımcı ben tek bakıcam gece nöbetlese bakıyoruz uyku vs tam oturmadı duzene giremedik ve bende de guven sıfır tek basına bakanlar nasıl bakıyo acaba bebekleri mi uslu yada sorun bende mi
Bunda baska bisey de olabilir , çünkü 4 aylık bebek basını kaldırabilir diye düşünüyorum , belki mama boğazına kacmistir.[h=2]Doktorlar, bebeğin yatarken yüzü koyun dönmesiyle nefessiz kaldığını ve bu nedenle boğularak öldüğünü belirtti. Elanur bebeğin cenazesi, Adli Tıp Kurumuna gönderildi.[/h]
Bebeğinin öldüğüne inanamadı / 1 - Foto Haber Galeri
Canım o dedigin ilk zamanlar icinBu haberi seyrettim Allah korusun anneye de Allah sabır versin. Hemşirenin demesi de bebeğin nefesiniz kalması boğulması vs gibi sorunlar sezeryan ile doğan bebeklerde oluyormuş. Normal doğumda bebek pelvis kemiğinden geçerken akciğer gelişimini tamamlıyormuş. Ama tabi bu bebek hemşiresinin söylediği birşey. Bu ay sonunda doktor muayenemiz var asıl ona danışacağım. Çok saol kedicik
Maşallah canım ne hamaratsiniz vallaHiii hemen yetişmem lazım
Bu arada basit bi bere yap, tepesine de kulak yap çok şirin duruyo resimlerde.
Bak barışın beresini göstereyim
Kızlar bayramda yapabilirsiniz çok şirin oluyor
Eki Görüntüle 827002
kızlar birşey merak ediyorum geçen ay kalça ultrasonumuz çekildi doktor normal dedi ama öğrendiğim kadarıyla bebeğin bezi yokken bacaklarını düz tutuyormuşsun her iki bacaktada 3 boğum olmalıymış ve o boğumlar aynı hizada olmalıymış bu şekilde herhangi bir problem olmadığı anlaşılıyormuş bugün doktora sordum evet öyle dedi. ama benim kızımda sağ bacağında 3 boğum var sol bacağında 1 boğum net diğer ikisi net değil bir sorun olabilir mi dedim doktora açıkçası pek net bir cevap vermedi kalça ultrasonu temiz çıktı dedi geçiştirdi sizlerde durum nasıl her iki bacakta da 3er boğum varmı meraktan çıldırcam başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum istanbuldayım doktor arayışına girdim
Ozaman koca bir MAŞALLAH onaarkadaşlar hepimizin bebeklerini allah bizlere bağışlasın bütün paylaşılan fotoğrafları çok beğendim hepsi çok çok tatlılar benim de dünyalar tatlısı kızım var henüz fotoğrafını paylaşmadım ama belki ilerleyen günlerde paylaşabilirim.hepinizin bebekleri sizleri çok yoruyor sanırım okuduğum kadarıyla allahıma binlerce şükür ki çok uslu bir kızım var gündüzleri de emip emip kendi kendine oynarken uyuyan geceleri de gayet güzel uyuyan bir kızım var .bazen diyorum bu kadar uyunur mu diye ama sakın kıskanmayın ve nazar değdirmeyin minikime hanımlar
Canım sıkma canını , bence ultrason normalse bisey yokturcnm bende bi bakayım dedim benim kızımdada birinde 1 birinde 2 boğum var zaten grip hasta yavrum yarın doktora götürecem hemen çok moralim bozuldu usg temiz çıkmıştı ama kp gelmişti bu kızın bacakları nie düz durmuo die dümdüz tutarken yakaladım o zaman mı çıktı acaba ağlamak üzereyim çok üzüldüm
1-Canım ben bilmiyorum onu, olan aşıdan yaptırdık biz , icerigi eksik filan olur , Dr a sor istersenherkeze merhaba ara ara fırsat buldukca paylaşımlarınızı okuyorum ame gecmişe yönelik bulamadım yazdıklarınızı 2 ay asısı ile ilgili sunları sormak istiyorum cevaplarsanız memnun olurum
1.cok ateş yapmaması için yada bebek huzursuz olmasın diye özel aşı varmış eczanelerde satılan ondan mı alıp yaptırsam .
2.rota virus asısını yaptırcam ayroca ponamik dyede bir ası varmış aranızdan yaptıran varmı acaba bu aşıları
tesekkürler anneler
kızlar,
2. ay aşımızı yarın olacağız kısmetse ,aşılar neresinden yapılıyor bebişin? bebişimi ona göre giydireceğim kolay açılsın diye.bir de ne gibi aşı sonrası ne gibi huzursuzluklar yaşandı bebişlerinizde?
Cildiricam abartisiz 2 saatir meme agzinda bekliyoruz. Emmiyor cunki uyuyor. Mana versem hemen icer tabi. Ama sut var suan birikti. Ksc saat oldu emmeyeli. Agla agla gozum cikti. Geceleri emmek icin uyanan bebekler ne muhteşem. Uyansin diye yapmadigim kalmiyor. Cok derin uykuda biberonda almiyor kilo alimi sinirda. Cildiricam tum beynim onda neden herkesin cocugu gece emer kilo alimi iyidir. Ben en gec iki saatte bir kendim alarmla kalkip belki emer umuduyla yirtiniyorum. Artik yoruldum. Cook zor napacagimi bilmiyorum tikanip kaliyorim bazen....
Cildiricam abartisiz 2 saatir meme agzinda bekliyoruz. Emmiyor cunki uyuyor. Mana versem hemen icer tabi. Ama sut var suan birikti. Ksc saat oldu emmeyeli. Agla agla gozum cikti. Geceleri emmek icin uyanan bebekler ne muhteşem. Uyansin diye yapmadigim kalmiyor. Cok derin uykuda biberonda almiyor kilo alimi sinirda. Cildiricam tum beynim onda neden herkesin cocugu gece emer kilo alimi iyidir. Ben en gec iki saatte bir kendim alarmla kalkip belki emer umuduyla yirtiniyorum. Artik yoruldum. Cook zor napacagimi bilmiyorum tikanip kaliyorim bazen....
Böyle anne babalar olmamak dileğiyle....
-alıntı -
en çok uyuyunca seviyorsun onu
sessizliğini sakinliğini,yaramazlık yapamayışını,sana karşı gelemeyişini, ağlayıp sızlanamayışını seviyorsun
gün içinde çok kez bağırıyor, kızıyor,görmezden geliyorsun onu. sözlerine aldırmıyor, şakalarına gülmüyor,çok kereler gülümsemelerine karşılık vermiyorsun
asık bir suratla karnını doyuruyor,hızlı hareketlerle çekiştirerek üstünü çıkarıp giydiriyorsun.
asla hata kabul etmiyorsun. sıkça eleştiriyor, mütemadiyen konuşuyor, güya öğüt veriyorsun.
ard arda sıraladığın yığınla sözü hemen anlasın, unutmasın istiyorsun.
belki elinle değil ama, dilinle bakışlarınla,sözlerinle dövüyor, eziyet ediyorsun
gün boyu çekişmeler, mücadeleler.yapma,etme,bırak,dokunma, dağıtmalar
hiçbir yer bozulmasın, kirlenmesin, çekmeceler hep düzenli kalsın, yerler daima temiz olsun istiyorsun.
tezgahın üzerinde bir boya kalemine, mutfak masasının üzerinde bir çift küçük ve kirli çoraba tahammülün yok senin. duvara çizilmiş masum bir resim,pencerede,sehpada el izlerine, saklanmış çikolatayı ararken kırdığı tabağa tahammülün yok
bir gün temiz,düzenli ama yalnız bir eve sahip olacağını unutuyor, onun büyürken ellerinden nasıl kayıp gittiğini farketmiyorsun
yatma vaktine kadar harp ediyorsun onunla. en son başından gitsin, uğraştırmadan uyusun istiyorsun.
uyuyor ya en nihayet işte o zaman bir sızı düşüyor,bütün bir günün pişmanlığı oturuyor içine. yapmasaydım,etmeseydim,kızıp bağırmasaydım,eyvah! ne çok kırdım kalbini gidip başını okşuyor, yanağına bir öpücük konduruyorsun
nasılda masum şimdi,nasılda tatlı yarın diyorsun,yarın başka olacak.daha çok ilgileneceğim, daha çok oynayacağım onunla. gözlerinin içine bakarak,gülümseyerek konuşacağım tıpkı psikoloji kitaplarında anlatıldığı gibi davranacağım
sabah oluyor nihayet.her zamanki gibi erken kalkıyor.geceden kalan vicdan azabı sabaha sirayet ediyor.tüm planladıklarını uygulama yolunda hareket ediyorsun.ama bu en çok iki saat sürüyor.yine unutuyor aynılaşıyorsun
farkettin mi sen onu en çok uyuyunca seviyorsun
canım en son beslmede iyi emdiyse acıkmak için en az 3 saat geçmesini bekle belkide 4 saat da geçer.bir yerde okuudm bazı bebekler 2 aylığında gece 5-7 saat kesintisiz uyurlar emezler ve bu normal görünür.bebekler sadece emerek değil uyurken de kilo alıyorlar bunu da hatırla.benimki çok dengesiz mesela bazı geceler uyanmaz 5 saat uyur bazı ise saat başı kalkar.güzelce emdiği zmaan vak ettim uzun süre uyur az emdiğinde sık sık kalkar.gündüz nasıl bebeğin günde kaç kez emiyor 6-7 kez ise enişelenme.
Allah yardımcın olsun canım , haklisin emmiyorsa ne yapabilirsin ki
Sütünü sagıp biberonla versen almaz mı
Allah kolaylık versin , dua dan baska nasıl yardım edebilirim bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?