2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar siz bebeginizi yatirirken yastik kullaniyor musunuz? Ben altina batttaniye katliyorum ama artik yastik mi koysam diyorum.

Bi de bugun kaloriferleri yakmadilar ve yorgani cikardim kizima, kalin bi battaniyeyle yatiriodum ama isinmiyomus sabah fark ettim ici sicak degildi. Siz cikardiniz mi yorganlari?

slm agustos annelrı bende 27 agustosta normal dogumla bı oglum oldu .benım sorum ben dogumdan 5 gun sonra dıkıslerım acıldı ve sonra hergun pansumana gıttım olaN dıkıslerı aldılar tekrar dıkıs yapmadılar acık kaldı kendı kapanacak dedıler bugun 44 gun oldu hala tam kapanmadı bu durum canımı sıkıo ..basına bole bı durum gelen varmı ?ıyılesmem daha ne kadar zamn alır..

ben varım canım benimde 5 gün sonra açıldı.. iltihaptan dolayı tam vajinanın başlangıcındaki dikişti. doğumdan 21 gün sonra tekrar dikildi...ikinci dikişte dikildikten 10 gün sonra tekrar açıldı ama doktor birada dikmedi toparlamış dedi.. eper toparladı hakikaten ama eskisi gibi degil.. bakalım cesaretimi toplayıp birliktelik yaşarsak anlayacagız :)

herkeze merhaba ara ara fırsat buldukca paylaşımlarınızı okuyorum ame gecmişe yönelik bulamadım yazdıklarınızı 2 ay asısı ile ilgili sunları sormak istiyorum cevaplarsanız memnun olurum

1.cok ateş yapmaması için yada bebek huzursuz olmasın diye özel aşı varmış eczanelerde satılan ondan mı alıp yaptırsam .

2.rota virus asısını yaptırcam ayroca ponamik dyede bir ası varmış aranızdan yaptıran varmı acaba bu aşıları

tesekkürler anneler

geçmiş olsun canım bende de aynı sorun mevcut maalesef hamileliğimin son ayında bi kabız oldum ve sonuç böyle gerçi çok aşırı bişey değil ama canım acıyo bazen oturamıyorum

kızlar,

2. ay aşımızı yarın olacağız kısmetse ,aşılar neresinden yapılıyor bebişin? bebişimi ona göre giydireceğim kolay açılsın diye.bir de ne gibi aşı sonrası ne gibi huzursuzluklar yaşandı bebişlerinizde?

Son düzenleme:
canım doktorda bakarken bacakları düz tutuyor ondan bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. bugün ablamla konuştum dedim boğumlar bir bacakta eksik oda daha kilosu az ise ondan olabilir başka bir doktora daha göster korkma dedi 6-7 aylıkken bile farkedilse çift bez bağlama diye birşeyle düzeliyormuş bakalım kalbini rahat tut ben dua ediyorum allahım sıkıntı olmasın yavrumda diye umarım sendede sıkıntı çıkmaz canım

ya bu eskiler doktorlardan daha tecrübeli gibi hemen boğumlardan çözüyorlar ben yarın sağlık ocağına gidecem 2.ay aşılarımız var ordaki ebelere sormamı istedi ablam onlar bu konuda doktordan daha tecrübeli olurlar daha ilgili yaklaşırlar dedi yarın sonucu hepinize söylerim belkide doğrudur kilo yüzünden daha boğumları oluşmamıştır. ben normal doğum esnasında çok zor oldu acaba o anda mı sıkıntı oldu diye korkuyorum ama bacaklar en son ve en kolay gelen kısmı umarım hepimizin temiz çıkar .

ben karnını zaten kuşak gibi sarıyorum canım sancısı daha az oluyor gazını daha rahat çıkarıyor karnı sıcak olunca gaz az olurmuş eskilerin söyldeği gerçekten işe yarıyor. kombiyi bir haftadır yakıyorum ben banyo yaptırırkende ufoyuda açıyorum. ama yatarken üzerine o penye battaniyelerimiz varya onlardan 2 tane örtüyorum. tam bugün normal battaniyesini örtmeye niyetlenmiştim hava açtı :) üşüyüp üşümediğini kontrol et bebeğin yanaklara aldanma o soğuk olabilir kafasının üstüne bakıyorum ben birde boynunun altından badisinin içine doğru elimi uzatıp kontrol ediyorum. alt değiştirirkende bacak sıcaklığına bakıyorum. şuan için üşümüyor

Ben sadece enseye bakiyordum ya okadar yere bakmiyordum artik hepsini kontrol edeyim sagol canim.

Ben cok sicaga alistiriyorum sanirim kendim cok severim sicacik olunca, o da oyle mutlu oluyor gibi geliyo. Kucagimda durdugunda bnm de isimi alip socacik oluyor cok mutlu oluyorum:)

Kizlar yarin a101 e fakir steam expert Buharlı temizleyici geliyomus uzun zamandir bebek olcak diye bakiyordum emeklediginde felan yerler dezenfekte olsunsun istiyorum var mi kullanan yada etrafindan duyan

canım hem bacaktan hem koldan yapılıyor.altlı üstlü takım giydirmen daha iyi olur.biz huzursuzluk ya da ateş yaşamadık çok şükür. ama o gece bebeği huzursuzluk yaşayan arkadaşlar oldu topikte.

çok çok geçmiş olsun canım inşallah masaj fayda eder de bir an önce iyileşir

bu ne ya millet örgüye başlamış :) örgü ören arkadaşlar sizin bebekler gece uyuyor mu merak ettim :)

Canım gecmis olsun , kabiz kalmamaya calis , sabah ac karna kayısı kurusu ve su iyi gelir
Sıcak su oturma banyosu ve bepanten ile atlattım ben , cok sukur, wc ye gitmekten korkar olmuştum

Cooook gecmis olsun gözünüz Aydın , insallah bir daha hic gerek kalmaz boyle bişeye ve tamamen iyileşir
Sende iyiki varsın canım benim

Allah iyiliğini versin arasta yaw su güzelim idoşa yapılır mı bu , neyse bitmiş Hali guzel olur eminim, basarılarının devamını diliyorum

bor'un neresinden canım???bence de vallla tanıdık çıkcaz:)

umarım en kısa zamnda ziyaret edebilirsin insanın memleketi bi başka oluyo yaaaa:)
Babam Bor un icinden canım , merkez
Babaannem ve halam Ankara'ya gelmis , aksam görmeye gittik , bu muhabbetin üstüne ilginç bi tesadüf oldu :)
Çocukken tatillerde filan gittiğimiz icin bor Nigde ayrı bi yeri var bende , çocukluğumu hatırlatıyor

Canım hiic aksini düşünme , sen o bebeğe tek bakabilme kapasitesine sahipsin , Allah o donanımı vermiş sana , sen sadece farkında degilsin , is basa düşse bak nasıl guzel bakarsın tek basına
Ben ilk kızımda yalnızdim , 6 yıl önce , tecrubesizdim, boyle kk dan internetten filan da bihaberdim ama tek bakabildim , Allah kolaylığını veriyor

Bunda baska bisey de olabilir , çünkü 4 aylık bebek basını kaldırabilir diye düşünüyorum , belki mama boğazına kacmistir.
Gerci neolur olsun sonuc cok kötü , Allah kimseye yaşatmasın , hiçkimseye evlat acısı vermesin insallah

Canım o dedigin ilk zamanlar icin
Bebek normal doğumda suyu çıkarken atıyor , sezeryanda bu olmadıgı icin akciğerlerdeki suyun atılımı biraz gecikiyor ama ilk birkac günde o da emiliyor, sadece biraz daha geç , simdiye bisey kalmamıştır bizimkilerde
Maşallah canım ne hamaratsiniz valla
Eline saglık cok guzel olmus , en önemlisi de el emegi göz nuru
Guzel günlerde giysin baris pasa

Canım ultrasonda bisey çıkmadığına göre bisey yoktur
Benim kızımda da bogumlar iki bacakta eşit degildi , Dr dikkatli olalım demişti , hiçbirşey olmadı cok sukur , simdi 6 yasında .
İcini ferah tut bişeyi yoktur bebisin insallah

Cildiricam abartisiz 2 saatir meme agzinda bekliyoruz. Emmiyor cunki uyuyor. Mana versem hemen icer tabi. Ama sut var suan birikti. Ksc saat oldu emmeyeli. Agla agla gozum cikti. Geceleri emmek icin uyanan bebekler ne muhteşem. Uyansin diye yapmadigim kalmiyor. Cok derin uykuda biberonda almiyor kilo alimi sinirda. Cildiricam tum beynim onda neden herkesin cocugu gece emer kilo alimi iyidir. Ben en gec iki saatte bir kendim alarmla kalkip belki emer umuduyla yirtiniyorum. Artik yoruldum. Cook zor napacagimi bilmiyorum tikanip kaliyorim bazen....

Ozaman koca bir MAŞALLAH ona

Canım sıkma canını , bence ultrason normalse bisey yoktur
Düz tutmakla çıkmamıştir , okadar kolay çıkacağını sanmam , sen icini ferah tut yarın bi gösterirsin icin rahat eder
1-Canım ben bilmiyorum onu, olan aşıdan yaptırdık biz , icerigi eksik filan olur , Dr a sor istersen
2-Ponamik dedigin pnömokok aşısı ise devlet onu yapıyor , sadece rotavirus aşısı parayla yapılıyor , devlet diger tum asilari karşılıyormuş

Canım pnömokok ve karma ası bacaklardan , verem aşısı koldan yapılıyor
Biraz huzursuzluk ve hafif ateşimiz oldu , gece geç uykuya daldı ve bir bacağını karnına dogru çekmeye çalışıyordu garibim. Heralde ağrıdı , bende 1 çay kasığı calpol verdim
Kızımda da yogun ishal olmuştu karma ası sonrası , her cocuk farklı oluyo

canım en son beslmede iyi emdiyse acıkmak için en az 3 saat geçmesini bekle belkide 4 saat da geçer.bir yerde okuudm bazı bebekler 2 aylığında gece 5-7 saat kesintisiz uyurlar emezler ve bu normal görünür.bebekler sadece emerek değil uyurken de kilo alıyorlar bunu da hatırla.benimki çok dengesiz mesela bazı geceler uyanmaz 5 saat uyur bazı ise saat başı kalkar.güzelce emdiği zmaan vak ettim uzun süre uyur az emdiğinde sık sık kalkar.gündüz nasıl bebeğin günde kaç kez emiyor 6-7 kez ise enişelenme.

Allah yardımcın olsun canım , haklisin emmiyorsa ne yapabilirsin ki
Sütünü sagıp biberonla versen almaz mı
Allah kolaylık versin , dua dan baska nasıl yardım edebilirim bilemedim

uufff çok duygusal bişey bu yaa :'((

Butun gun neredeyse ama sorun su ki aman aman sutum yok mama takviye ediyorum kilosuda az. Bilemedim ben artik yani ne zaman meme ne zaman mama. Butun gece uyuyor. Butun gece!!!!! İnşallah uyurken bari kilo alsin dedigin gibi. Simdi ki aklim olsa dogar dogmaz verirdim mamayi sarilik olup hadtahanelerde surunmez bebimi zayiflatmazdim. Omur torpusu....

Allah yardımcın olsun canım , haklisin emmiyorsa ne yapabilirsin ki
Sütünü sagıp biberonla versen almaz mı
Allah kolaylık versin , dua dan baska nasıl yardım edebilirim bilemedim

Gercekten duaya ihtiyacim var hem de coook canim ne olur dua edin sut cogalsin kilo alsin gece uyansin. Yaşlandim valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…