2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım o onda onun için en iyisini yapmaya çalışmışsın.hani her yerde anne sütünün değerini okuyoruz bu bizi mamdan soğtuyor ve sen de bebeğin için en iyyisini vermek isteyince amma vermek istememişsin.ilk oğlumda benzeyen şey yaşadım illa emsin anne sütü alsın yırttım kendimi sonuç bebeğim kilo verdi kan değerleri düştü bir sürü testler yapıldı ve maalesef çok aç kaldığı için kansızlık gelişti birkaç aydan sonra düzelmeye başladı ama ancak 21 yaşına gelince iyiy sonuçlar aldık.benim de aklıma gelince hala üzülüyorum ah keşeklerim çok ama biz sadece anneyiz herşeyi bilemeyiz yapmayız.ilk çocukta çok tecrubesizi evet ama ikinci 5.6.10 da çocukta bile her seferinde yeni şeyler yeni tecrubeler yaşıyoruz.bebeğin emsin emdiği kadar yetmedi amma veriirrsin.sen rahatla kendini suçlama hiçbirşey için.bu güzel günlerin tadını çıkart.bak benim sütüm iiy çok şükür bazen fazla olup sağmak zorundayım bazen ise yetmiyor sağdıklarımdan veriyorum.şimdilik biraz depoladım ama onlar bitince hiç düşünmeden bebeğimi ağlatmadan mama vereceğim.bebği sağlıklı yapan sadece anne stü değil anne sevgisidir.kendini yormak yerine onunla vakit geçirsen daha mutlu bir evladın olur.ilk oğlum anne süüt alsın diye çok uğraştım saatlerce pompalardaydım.eşim eve gelir gelmez bebeği ona teslim edip sağmakla uğraşırdım.her boş anım uğraştım.gerçeği söyleyim şimdiki aklım olsaydı sağmakla uğraşacağıma oğlumun her anı her sn nasıl büyüdüğünü izlmeyi tercih ederdim.iki oğlum var ama şuan bana sorarsan anne sevinci kaç kez yaşadın derimki 1 kez.süt süt süt sütten başka birşey yoktu aklımda.o bana gülücükler attarken bana agu derken ben ona cevap vermek yerine ah uslandı da pompayı açayım diye telaşlardaydım.ondan yine tekrarlandım ama boşuna üzme kendini rahatla bebeğin büyüdüğüne tadını çıkart.

kilosu artarcak buna emin ol.gündüz sık emiyor demek.şöyle yapsan bir kez ver mama doysun bakalım daha sonra ne zmana terar emek ister.2 sat cıvarındayse iyi doyurmuş karnını.sonraki beslemede emzir eğer yetmemişse süt kısa süre sonra tekrar emek ister.2 saat içinde olunca ilk önce en son verdiğin memeyi ver sonra diyeri.sonraki beslme de yine mama ver böyle biraz sütün birikir.mamdan sonraki beslme için daha fazla sütün olur ve bebeğin iyiy karnını doyurur.yani anlatmak istedim şey sırayla bi mama bi meme veririsen belki bir düzene girer yani sürekli memede yapışık kalmaz.benim de genlde akşmaları sütüm az ve böyle yapışık duurmda kalıyoruz anlıymıyorum tokmu açmı.süt az olunca 4 saat emekteyiz.ondan ben bir kez biberonla veriyorumki memelerime biraz zaman veriyorum azıcık süt biriksin.

Canım bi sakin ol lütfen, bak şimdi bebekler doğumdan sonra ilk 3-4 ay son trimestir dönemini yaşar yani hala kendini anne karnınında hisseder ve kokusunu bilip sesini aylardır duyduğu tanıdığı bir tek sen olunca senden ayrılmak istemez göğsünde uyuya kalır,
Bebeişin seni emereken onu uyar kulağına dokun yanağını sev, baktın uyuyyor gıdısının altına dokunki tekrar emmeye başlasın.
Bir ikincisi gece uyuyam bebek kaldırılmaz yanlış düşünüyorsun bırak uyusun boşuna mı nini söylemişler uyusunda büyüsün diye, gece uykusunu güzel alan bebek daha iyi emer, eğer gece göğsüün doluyorsa ve sütünün gitmemesi için sağ, sağdığını dolaba koy ertesi gün biberona alışmasın diyorsan kaşıkla içir ( benmari usülü ısıt sakin mikrodalga yada direk ocağın üstüne koyma) kilo alımı ile ilgili sıkıntın bile olsa gece bebek uyandırılmaz kuzenimin piramütüre kızı vardı bebiş gece deliksiz uyurdu onunda kilo sorunu vardı ama asla doktor gece kaldır emzir demedi, kilo alımı ilgili şöyle söyliyim anne sütünnde ilk 10 dak bebeğin sussuzluğunu gideren ilk süt gelir son 20 dak ise yağlı onu tok tutacak ve kilo aldırıacak süt gelir 1 göğsünü 20-30 dak emdiğinden emin emmiyormu çek memenden uyanır tekrar ver yada uynadığında ilk o memeni ver, arada sağ ve biberonla ver ki bu durum çabuk toparlansın, biberon ne kullanıyosun bilmiyorum ama haberman çok güzel bir biberonu var anne memesinden bike yavaş geliyor :)) ebebek internet mağazasında var. Çok uzun yazdım ama yardımcı olmak istiyorum lütfen sabırlı ol tamam mı güzel anne, durumdan haberdar et beni

Sevgiler,

ANNESİNİN PRENSİ

Bi saate kadar saglik ocagina gidip asilari olcaz yavrum kucagimda uyuyor kiyamiyorum nasil olcak (( destege ihtiyacim var sanirim atesi de cikmaz insallah

Kizlar yarin a101 e fakir steam expert Buharlı temizleyici geliyomus uzun zamandir bebek olcak diye bakiyordum emeklediginde felan yerler dezenfekte olsunsun istiyorum var mi kullanan yada etrafindan duyan

canım ben geçen sene kullandım markasını hatırlamıyorum ama çöpe attım diyebilirm. hiç beğenmedim. buhardan dolayı yerler leke oluyor.kablosu çok küçük. sırf salonda 2 farklı yere takmak zorunda kalıyordum.. ama memnun kalanlarda vardır. ben de kullanamadım. annemde kullanamadı..sen bilirsin yine de.. indirimdeyken al kullan belki hoşuna gider.

canım ne kadar küçükken deldirmeyi düşünüyorsun? ben ilerde çekmeye başladığında kulağını yırtar diye korkuyorum. ama deldirmekte istiyorum. bilemedim ..

en kısa sürede deldirmeyi düşünüyorum.. hatta şöyle söyleyeyim dogumdan sonra 7. gününde erkekleri sünnet ettirmek kızlarında kulaklarını deldirmek sünnetmiş.. peygamberimiz öyle yaparmış.. ben ozaman deldiremedim o günler biraz teleşeli geçti.. dediğin gibi elleri ile kulaklarına dokunmuyor şu an bi an önce iyileşir gider :)

evet doğru söylüyorsun. cesaretlendim bak şimdi.. bugün gidip deldirmezsem iyidir

evet doğru söylüyorsun. cesaretlendim bak şimdi.. bugün gidip deldirmezsem iyidir

bende bir araştırayım nerede deliyorlar.. önceden eczaneler delerdi ama bi ara yasaklamışlardı... kuyumcular mı yapıyor acaba..
bende iyice heveslendim kızımın küpeleri de hazır :)

bende bir araştırayım nerede deliyorlar.. önceden eczaneler delerdi ama bi ara yasaklamışlardı... kuyumcular mı yapıyor acaba..
bende iyice heveslendim kızımın küpeleri de hazır :)

ben çok geride kalmışım.. eczanede alerji yapmayan bebeklere özel minik küpeler vardı. ben eczanede deliniyor diye biliyordum. ne ara yasaklandı. küpesini nerden aldın? çok soru sordum deldirince haber verir misin bana şurda deldirdim diye :)

ben kendi kulağımı 3 yıl önce deldirdiğim için ordan biliyorum yoksa bende bilmezdim tabi bu üç yılda durum değişmediyse
küpesi amcası ile yengesinden hediye geldi.. tamam canım haber ederim..

Cnm elini kulagna deysede bile kullanilan kupelerden herhangi bsey olmz..suanda kulagi deldrdkten smra acicak huzursuzlanicak banyo yptirirken zor..su gittigi an mikrop kapar iltihapp olur flan...basini kontrol edebildgi bilinclendgi bi donem bu yuzden dha iyi bnce.....1 yasinda gelince dusunuyrm ben..

Kizlar android telefonu olanlar kolik bebek diye bi uygulama var onu telefo larona indirsinler onun icinde kolik bebek sakinlestirici bi ses var ona bi baksin cok guzel bisey actigimiz an sakinlesiyor benim oglum

Kizlar android telefonu olanlar kolik bebek diye bi uygulama var onu telefo larona indirsinler onun icinde kolik bebek sakinlestirici bi ses var ona bi baksin cok guzel bisey actigimiz an sakinlesiyor benim oglum

Kurutma makinesi indrmistm ben...bde bnu indireymm saol cnm

günaydınnnnn
kucak seansımız başladı koltukta :)))

Yok canım çekerek değil daha kolay
hep daire olarak sık iğne yapıyorsun
ilk sıra 6
2. sıra 12
3. sıra 18 tane sık iğne yapıp diğer sıralarda hiç arttırmadan istediğin kadar uzatıyosun.
sonra 2ye katlayıp bereye dikiyosun bitti :)

teşekkür ederim kedicik.seninde olur inşallah kkızın tek çocuk mu düşünüyorsun yoksa. ben şahsen 3ü zorlayacağım allah verirse tabi :) çocukta yaparım kariyerde modundayım bu aralar

o kadar zorluk çekmeme rağmen kesinlikle istiyorum yaaaa :)
çalışmak zorunda kalmasam yüzlerce çocuğum olsun isteyebilirdim
gülüşü dünyaya bedel

ama 2-3 yaşına geldiğinde vaz geçebilirim doğumdan korkup :)

Son düzenleme:
Kedicikim benim şuan yaptığım da seninkine çok benziyo ve ben kostüm şeklinde yapıyorum :)) Seninki de çok güzel olmuş ben de tığ ile örüyorum.

aaa kostüm derken yüzü açık olan berelerden mi? yoksa full tulum mu
çok şeker oluyolar

2 bacak 1 kol
huzursuzluk yaşamadık evde, ama aşı olurken çok bağırdı (((((

mutluyuzzzzz :) günde 120 cc mama takviyesi olmadan paşam doymuyordu
iki gündür hiç mama istemiyor, aferin bize dimi

afferiinn sizeeeee....ohh hadi gözünüz aydınn, mamasız günleriniz hep devam eder inş...

benm çk ince bi yastığım var cnm battaniyenin 4e katlanmış halinden az yüksek, yumuşacık annem dikmişti pike takımı..bz kombiyi akşam açıyoruz hatta gece kalkınca alt değişmeye ufo da yakıyoruz odada, kundaklayıp peluş battaniyeyide üzerine kundak gibi ötüyorum altınada geliyoya sıcacık oluyodu

Öğretmen kedicikim sagol bak yine gösterdin birşey bize :)

Not: bu arada mesaj düzeltme nedenini görmedim sanma esprili kedicik seni :)

günaydın güzel anneler ve onların tatlı bebişleri.....
kızıma maşaallah barekallah

Eklentiler

• $IMG_0160.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…