- 8 Ocak 2013
- 1.248
- 318
- 323
- 36
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #55.161
günaydın güzel anneler ve onların tatlı bebişleri.....
kızıma maşaallah barekallah
2. ay aşımızı olduk geldik.. kızım ilk ay 400 gr almıştı sadece. bu ay 1700 gr alarak rekorunu kırdı. 5300 kilo 59 cm miz. çok mutlu oldum. ama aşı olurken nefesi kesilircesine ağlamasına da yüreğim parçalandı. hemşireye nerdeyse ona yapma bana yap diyesim geldi
bizim de az kaldı 2. ay aşımıza. benim de hep öyle diyesim geliyor
inşaallah ateşi ağrısı olmaz
oyyy tatlı kız.. maşşallah barekallah.. Allah ım nazarlardan saklasın.. çooook tatlı :)
kızlar bebeginizin yuzunu nasıl nemlendiriyonuz ve vucudunu bide yalnız bakma konusunda destek için hepinize tesekkur tek tek cevap veremiyom bebegim beni cagırıyor kucakda gezme istiyor
Kurutma makinesi indrmistm ben...bde bnu indireymm saol cnm
canım hem bacaktan hem koldan yapılıyor.altlı üstlü takım giydirmen daha iyi olur.biz huzursuzluk ya da ateş yaşamadık çok şükür. ama o gece bebeği huzursuzluk yaşayan arkadaşlar oldu topikte.
Ozaman koca bir MAŞALLAH ona
Canım sıkma canını , bence ultrason normalse bisey yoktur
Düz tutmakla çıkmamıştir , okadar kolay çıkacağını sanmam , sen icini ferah tut yarın bi gösterirsin icin rahat eder
1-Canım ben bilmiyorum onu, olan aşıdan yaptırdık biz , icerigi eksik filan olur , Dr a sor istersen
2-Ponamik dedigin pnömokok aşısı ise devlet onu yapıyor , sadece rotavirus aşısı parayla yapılıyor , devlet diger tum asilari karşılıyormuş
Canım pnömokok ve karma ası bacaklardan , verem aşısı koldan yapılıyor
Biraz huzursuzluk ve hafif ateşimiz oldu , gece geç uykuya daldı ve bir bacağını karnına dogru çekmeye çalışıyordu garibim. Heralde ağrıdı , bende 1 çay kasığı calpol verdim
Kızımda da yogun ishal olmuştu karma ası sonrası , her cocuk farklı oluyo
aaa kostüm derken yüzü açık olan berelerden mi? yoksa full tulum mu
çok şeker oluyolar
2 bacak 1 kol
huzursuzluk yaşamadık evde, ama aşı olurken çok bağırdı(((((
Kızlar canım sıkkın dün doktor kontrolümüzde kalbinde üfürüm var dedi. Yarın çocuk kardiyolojisine çıkıcaz umarım kötü bişey yoktur
kilosu artarcak buna emin ol.gündüz sık emiyor demek.şöyle yapsan bir kez ver mama doysun bakalım daha sonra ne zmana terar emek ister.2 sat cıvarındayse iyi doyurmuş karnını.sonraki beslemede emzir eğer yetmemişse süt kısa süre sonra tekrar emek ister.2 saat içinde olunca ilk önce en son verdiğin memeyi ver sonra diyeri.sonraki beslme de yine mama ver böyle biraz sütün birikir.mamdan sonraki beslme için daha fazla sütün olur ve bebeğin iyiy karnını doyurur.yani anlatmak istedim şey sırayla bi mama bi meme veririsen belki bir düzene girer yani sürekli memede yapışık kalmaz.benim de genlde akşmaları sütüm az ve böyle yapışık duurmda kalıyoruz anlıymıyorum tokmu açmı.süt az olunca 4 saat emekteyiz.ondan ben bir kez biberonla veriyorumki memelerime biraz zaman veriyorum azıcık süt biriksin.
Kızlar canım sıkkın dün doktor kontrolümüzde kalbinde üfürüm var dedi. Yarın çocuk kardiyolojisine çıkıcaz umarım kötü bişey yoktur
kızlar bugün bizde 2.ay aşımızı olduk aşı olurken çok ağladı kucağıma alınca zor sustu kızım nasıl gözlerinde yaş vardı anlatamam içim gitti umarım ateşimiz olmaz sağlık ocağı ateşi olursa diye fitil verdi sizin doktorlar ne verdi merak ettim açıkçası ben fitil kullanmayı istemiyorum. keşke şurup tarzı birşey önerselerdiumarım bebişlerimiz ateşlenmeden rahatlıkla atlatırlar bu aşılarını
Hİç korkma tatlım cocukların cogunda oluyormuş ya da Oldugundan supheleniliyormus. Yarısından fazlası çocukluk çağında masum ufurummus.
Bol bol dua et bak bizde ederiz birşey olmasın diye biseycik olmaz Asu kızımıza
üfürüm bende de var :)
30 yaşımda fark edildi üstelik
doktorum 10 kişi çevirsem 3ünde bulurum dedi çok yaygınmış üzerinde bile durmadı canım.
sıkma canını
Canım bi sakin ol lütfen, bak şimdi bebekler doğumdan sonra ilk 3-4 ay son trimestir dönemini yaşar yani hala kendini anne karnınında hisseder ve kokusunu bilip sesini aylardır duyduğu tanıdığı bir tek sen olunca senden ayrılmak istemez göğsünde uyuya kalır,
Bebeişin seni emereken onu uyar kulağına dokun yanağını sev, baktın uyuyyor gıdısının altına dokunki tekrar emmeye başlasın.
Bir ikincisi gece uyuyam bebek kaldırılmaz yanlış düşünüyorsun bırak uyusun boşuna mı nini söylemişler uyusunda büyüsün diye, gece uykusunu güzel alan bebek daha iyi emer, eğer gece göğsüün doluyorsa ve sütünün gitmemesi için sağ, sağdığını dolaba koy ertesi gün biberona alışmasın diyorsan kaşıkla içir ( benmari usülü ısıt sakin mikrodalga yada direk ocağın üstüne koyma) kilo alımı ile ilgili sıkıntın bile olsa gece bebek uyandırılmaz kuzenimin piramütüre kızı vardı bebiş gece deliksiz uyurdu onunda kilo sorunu vardı ama asla doktor gece kaldır emzir demedi, kilo alımı ilgili şöyle söyliyim anne sütünnde ilk 10 dak bebeğin sussuzluğunu gideren ilk süt gelir son 20 dak ise yağlı onu tok tutacak ve kilo aldırıacak süt gelir 1 göğsünü 20-30 dak emdiğinden emin emmiyormu çek memenden uyanır tekrar ver yada uynadığında ilk o memeni ver, arada sağ ve biberonla ver ki bu durum çabuk toparlansın, biberon ne kullanıyosun bilmiyorum ama haberman çok güzel bir biberonu var anne memesinden bike yavaş geliyor :)) ebebek internet mağazasında var. Çok uzun yazdım ama yardımcı olmak istiyorum lütfen sabırlı ol tamam mı güzel anne, durumdan haberdar et beni
Sevgiler,
ANNESİNİN PRENSİ
Insallah kotu birşey cikmaz ki ben inaniyorum ki birsey yok . Dualarim sen ve bebisinle.Kızlar canım sıkkın dün doktor kontrolümüzde kalbinde üfürüm var dedi. Yarın çocuk kardiyolojisine çıkıcaz umarım kötü bişey yoktur
kız günebakancık.. hani senin şu ikinci çocuğu yola sokacak kırmızı loğusa geceliğin vardı. söz vermiştin koycaktın resmini.. unuttum sanma
Insallah kotu birşey cikmaz ki ben inaniyorum ki birsey yok . Dualarim sen ve bebisinle.
bizde dün olduk aşılarımızı,fitil ve calpol verdi. Çok ateşlenirse yarım fitil verirsin onun dışında üç gün calpol ver ateş az olsada vücudunda ağrı kırgınlık yapabilir dedi aşılar. Bende fitil kullanmak istemiyorum umarım bügünde yükselmezse şurupla idare ederiz.kızlar bugün bizde 2.ay aşımızı olduk aşı olurken çok ağladı kucağıma alınca zor sustu kızım nasıl gözlerinde yaş vardı anlatamam içim gitti umarım ateşimiz olmaz sağlık ocağı ateşi olursa diye fitil verdi sizin doktorlar ne verdi merak ettim açıkçası ben fitil kullanmayı istemiyorum. keşke şurup tarzı birşey önerselerdiumarım bebişlerimiz ateşlenmeden rahatlıkla atlatırlar bu aşılarını
Bende üfürümlüyüm,benim doktorumda aynen kedicikin dediklerini dedi hatta bendede var bişey olmaz dedi:)), içini ferah tut canım.Kızlar canım sıkkın dün doktor kontrolümüzde kalbinde üfürüm var dedi. Yarın çocuk kardiyolojisine çıkıcaz umarım kötü bişey yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?