- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #55.181
Bende üfürümlüyüm,benim doktorumda aynen kedicikin dediklerini dedi hatta bendede var bişey olmaz dedi:)), içini ferah tut canım.
Kızlar canım sıkkın dün doktor kontrolümüzde kalbinde üfürüm var dedi. Yarın çocuk kardiyolojisine çıkıcaz umarım kötü bişey yoktur
Canım cep telefonunu bebeğinin yanına koyman sakıncalı değil mi :26: Benimde oğlumun dinlemeden uyumadığı bir ninnisi var. Eski cep telefonuma yükledim simkart olmadığı için radyasyon yok.Bundada var kurutma makinasi sesi ama oglum en cok o kolik bebek sesine sakinlesiyor bazen acip yanina koyuyorum uyuyo bile
Günebakancım benim oğlumda da vardı doğduğunda doktoru ilk muayenemizde farketti. Bir sonraki kontrolümüze kadar geçti kendiliğinden.Kızlar canım sıkkın dün doktor kontrolümüzde kalbinde üfürüm var dedi. Yarın çocuk kardiyolojisine çıkıcaz umarım kötü bişey yoktur
Calpol kullan canım. Ben aşı olmaya gittiğimizde yanımda götürdüm. Aşı olur olmaz 1 çay kaşığı verdim sağlık ocağında. Ağrısı olmasını beklemedim.kızlar bugün bizde 2.ay aşımızı olduk aşı olurken çok ağladı kucağıma alınca zor sustu kızım nasıl gözlerinde yaş vardı anlatamam içim gitti umarım ateşimiz olmaz sağlık ocağı ateşi olursa diye fitil verdi sizin doktorlar ne verdi merak ettim açıkçası ben fitil kullanmayı istemiyorum. keşke şurup tarzı birşey önerselerdiumarım bebişlerimiz ateşlenmeden rahatlıkla atlatırlar bu aşılarını
kızlar bugün bizde 2.ay aşımızı olduk aşı olurken çok ağladı kucağıma alınca zor sustu kızım nasıl gözlerinde yaş vardı anlatamam içim gitti umarım ateşimiz olmaz sağlık ocağı ateşi olursa diye fitil verdi sizin doktorlar ne verdi merak ettim açıkçası ben fitil kullanmayı istemiyorum. keşke şurup tarzı birşey önerselerdiumarım bebişlerimiz ateşlenmeden rahatlıkla atlatırlar bu aşılarını
kızlar bugün sağlık ocağına aşıya gittiğimizde hem ebeye hemde ordaki doktora şu boğum olayını sordum. doktor önce kızımın bacaklarını dümdüz uzattı (burda birinin kp yapmıştı ya öyle hatırlıyorum) sonra bacaklarını karnına doğru itti bir iki kez itili olarakda boğumlara baktı hayır dedi kalça yapısı düzgün herhangibir sorun yok dedi açıkçası içim rahatladı o 3 boğum olayını çok takmıştım kafama umarım diğer arkadaşlarda da sıkıntı çıkmaz
Ozaman koca bir MAŞALLAH ona
Canım sıkma canını , bence ultrason normalse bisey yoktur
Düz tutmakla çıkmamıştir , okadar kolay çıkacağını sanmam , sen icini ferah tut yarın bi gösterirsin icin rahat eder
1-Canım ben bilmiyorum onu, olan aşıdan yaptırdık biz , icerigi eksik filan olur , Dr a sor istersen
2-Ponamik dedigin pnömokok aşısı ise devlet onu yapıyor , sadece rotavirus aşısı parayla yapılıyor , devlet diger tum asilari karşılıyormuş
Canım pnömokok ve karma ası bacaklardan , verem aşısı koldan yapılıyor
Biraz huzursuzluk ve hafif ateşimiz oldu , gece geç uykuya daldı ve bir bacağını karnına dogru çekmeye çalışıyordu garibim. Heralde ağrıdı , bende 1 çay kasığı calpol verdim
Kızımda da yogun ishal olmuştu karma ası sonrası , her cocuk farklı oluyo
canım doktorda bakarken bacakları düz tutuyor ondan bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. bugün ablamla konuştum dedim boğumlar bir bacakta eksik oda daha kilosu az ise ondan olabilir başka bir doktora daha göster korkma dedi 6-7 aylıkken bile farkedilse çift bez bağlama diye birşeyle düzeliyormuş bakalım kalbini rahat tut ben dua ediyorum allahım sıkıntı olmasın yavrumda diye umarım sendede sıkıntı çıkmaz canım
ya bu eskiler doktorlardan daha tecrübeli gibi hemen boğumlardan çözüyorlar ben yarın sağlık ocağına gidecem 2.ay aşılarımız var ordaki ebelere sormamı istedi ablam onlar bu konuda doktordan daha tecrübeli olurlar daha ilgili yaklaşırlar dedi yarın sonucu hepinize söylerim belkide doğrudur kilo yüzünden daha boğumları oluşmamıştır. ben normal doğum esnasında çok zor oldu acaba o anda mı sıkıntı oldu diye korkuyorum ama bacaklar en son ve en kolay gelen kısmı umarım hepimizin temiz çıkar .
ben karnını zaten kuşak gibi sarıyorum canım sancısı daha az oluyor gazını daha rahat çıkarıyor karnı sıcak olunca gaz az olurmuş eskilerin söyldeği gerçekten işe yarıyor. kombiyi bir haftadır yakıyorum ben banyo yaptırırkende ufoyuda açıyorum. ama yatarken üzerine o penye battaniyelerimiz varya onlardan 2 tane örtüyorum. tam bugün normal battaniyesini örtmeye niyetlenmiştim hava açtı :) üşüyüp üşümediğini kontrol et bebeğin yanaklara aldanma o soğuk olabilir kafasının üstüne bakıyorum ben birde boynunun altından badisinin içine doğru elimi uzatıp kontrol ediyorum. alt değiştirirkende bacak sıcaklığına bakıyorum. şuan için üşümüyor
Kızlar canım sıkkın dün doktor kontrolümüzde kalbinde üfürüm var dedi. Yarın çocuk kardiyolojisine çıkıcaz umarım kötü bişey yoktur
kızlar bugün sağlık ocağına aşıya gittiğimizde hem ebeye hemde ordaki doktora şu boğum olayını sordum. doktor önce kızımın bacaklarını dümdüz uzattı (burda birinin kp yapmıştı ya öyle hatırlıyorum) sonra bacaklarını karnına doğru itti bir iki kez itili olarakda boğumlara baktı hayır dedi kalça yapısı düzgün herhangibir sorun yok dedi açıkçası içim rahatladı o 3 boğum olayını çok takmıştım kafama umarım diğer arkadaşlarda da sıkıntı çıkmaz
canım geçmiş olsun inşallah birşey çıkmaz
maşallah bebişine ve sana... hastahane çıkışlarımız aynı idi mevlüt takımlarımızda aynı :)
Hayy senn tutulerine ;-) yerim ben bu minnosu ;-) veeeeee kirmizi gecelik cikti ortaya az dalgasini ypmamistikk cnm burda...cok yakismiss sanada..surekli gyme bilemiyrm yanii bnce halvetin ilk ve en buyuk adayi sensin sekerim :-D masallah size allah nazarlrdan esirgesn bebisletimizi ;-)
Günebakancım benim oğlumda da vardı doğduğunda doktoru ilk muayenemizde farketti. Bir sonraki kontrolümüze kadar geçti kendiliğinden.
Günebakan ana kız cok hoşsunuz maşallah.
Teşekkür ederim canım sağol. Senin bebeğin kaç günlük emzirme konusundaki sorularından dolayı soruyorum?
Cildiricam abartisiz 2 saatir meme agzinda bekliyoruz. Emmiyor cunki uyuyor. Mana versem hemen icer tabi. Ama sut var suan birikti. Ksc saat oldu emmeyeli. Agla agla gozum cikti. Geceleri emmek icin uyanan bebekler ne muhteşem. Uyansin diye yapmadigim kalmiyor. Cok derin uykuda biberonda almiyor kilo alimi sinirda. Cildiricam tum beynim onda neden herkesin cocugu gece emer kilo alimi iyidir. Ben en gec iki saatte bir kendim alarmla kalkip belki emer umuduyla yirtiniyorum. Artik yoruldum. Cook zor napacagimi bilmiyorum tikanip kaliyorim bazen....
2. ay aşımızı olduk geldik.. kızım ilk ay 400 gr almıştı sadece. bu ay 1700 gr alarak rekorunu kırdı. 5300 kilo 59 cm miz. çok mutlu oldum. ama aşı olurken nefesi kesilircesine ağlamasına da yüreğim parçalandı. hemşireye nerdeyse ona yapma bana yap diyesim geldi
oyyy tatlı kız.. maşşallah barekallah.. Allah ım nazarlardan saklasın.. çooook tatlı :)
kızlar bebeginizin yuzunu nasıl nemlendiriyonuz ve vucudunu bide yalnız bakma konusunda destek için hepinize tesekkur tek tek cevap veremiyom bebegim beni cagırıyor kucakda gezme istiyor
Canım o geceliği kavınvalidemin sponsorluğunda gerçekleşen bebek mevlüdümüzde giydim ama üstümde hep sabahlıkla foto çekilmişim bir tane bile boydan sade gecelikle fotom yok yine de koyarım senin için bi tanesini. Ayrıca o gecelik hiç kullanışlı değilmiş işleme boncukları taşları kızımı çok rahatsız etti. Bir daha giyemeyeceğim sanırım. Bi dünya da para vermiştim yazık oldu...
Cnm benim doktorum asidan 1saat sonra calpol ver demisti ates olsa da olmasa da rahatlar hem bi de gece ver demisti. Ben calpol verdim(şurup) simdilik ates yok ama bi mizir mizir. Cok agladi yavrumkucagima alinca sustu ama benim icim gitti hele koldan olan cok zormus, derisinin icine dogru soktu hemsire [/QUOT
bizim doktor kesinlikle vermedi çok küçükmüş fitil yeterliymiş ateşi olunca öyle dedi. aşı yapılırken ben tutamadım zaten kolunu bacağını eşim tuttu biliyor dayanamıyorum bakamadım bile içim gitti o ağladıkça nerdeyse bende ağlayacaktım kucağıma aldığımda bi içini çekiyor içim yandı o haline gözünde yaşlar kıyamam yavruma halada içini çekiyor bi gözünü kapatıyor bir açıyor yavrum benim bugünü atlatsaydık hayırlısıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?