- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #55.201
doktor da senin dediğin gibi söyledi eşimde istemedi şurubu ateşi düşmezse eğer hastaneye gideriz dedi bakalım .şimdi netten calpole baktım nerdeyse yasaklanacakmış öyle yazıyor çok zararı var diye.Kızlar hemen calpole yuklenmeyın. Çok çokateş yapan aşı değil bunlar. Kaldı ki aşının amacı mikroplara alıştırmak vucudu. Aşının tesiri gidebilir. Hem de calpol o kadar masum bir ilaç değil ileriki çocukluk dönemlerinde astıma yol açtığı kanıtlanmış. Ateşiçıkarsa üzeriniinceltirsiniz ılık bir banyo tamamdır. En ufacık birşeyde ilaca sarılmayın lütfen sonra ciddi yükselen ateşleri düşürmek zor oluyor ilaca bağışıklık oluyor.
hadi gözün aydın.. bende bu sabah baktım boğumlar üç tane ve aynı hizada bakalım usgnin tekrarında da bir problem çıkmaz inşallah
kızlar daha önce konuşuldumu bilmiyorum bir süre nete girememiştim. 3.ayda rota virüsü aşısı yapılıyormuş 3 dozmuş devlet karşılamıyor. doktor sordu yaptıracakmısınız diye bilmiyorum biraz araştırmam gerek dedim. 3.ayı geçtikten sonra yapılmıyormuş sizler ne düşünüyorsunuz yaptırıp yaptırmama konusunda
kızlar bebeğim grip doktor largopen şurup verdi günde 1 çay kaşığı er bu yaştaki bebeklerde bronşit olma ihtimali var önlesin şuan viral bi enfeksiyon ciğerlere inmemiş dedi,yarım çay kaşığı verdim ama içime kurt düştü sizce devam etmelimiyim vermeye çok küçükler daha korkuyorum
kızlar bebeğim grip doktor largopen şurup verdi günde 1 çay kaşığı er bu yaştaki bebeklerde bronşit olma ihtimali var önlesin şuan viral bi enfeksiyon ciğerlere inmemiş dedi,yarım çay kaşığı verdim ama içime kurt düştü sizce devam etmelimiyim vermeye çok küçükler daha korkuyorum
Yaptırcam kesinlikle ,doktorum cok önemli zehirli ishal olursa sonucları cok kötü olur yaptırmalarınız bence dedi.
diş çıkarırkende ishal oluyormuş o dönemdede bu aşının etkileri önemliymiş öyle duydum. ama daha önce hiç duymadığım bir aşı olunca acaba bir zararıda varmıdır diye düşünüyor insan
Sonucta ilacı veren doktor. Gerek görmese vermezdi. Küçük olduğu icin ilerlemesin diye vermiş iste .
Arkadaslar niye böyle bir yapımız var bizim Allah askına doktorun vermediği ilaçları ve diğer seyleri kullanma istegi verdiklerinden korkma eğilimi . Gercekten anlamıyorum .
canım doktor söylediyse ver bronşit olursa çok çeker oda sende. ama bence doğal yöntemlerde kullan mesela ıhlamur kaynat günde iki üç çaykaşığı içir bebeğine iyi gelir. hem doğal yoldan atlatmasına yardımcı olursun. sende iç ıhlamuru sütünden bebeğede geçer. ben arada rezene çok kustuğundada nane kaynatıp 2-3 kaşık veriyorum kalanını da ben içiyorum.
slm şuan aynı şekilde ben ve bebeğimde gribiz ama doktor bebeğime peditus isminde şurup verdi ondan içirdim ama gecmek bilmıyor bende vermemeye karar verdim şurubu. sizin bildiğiniz bitki cayları falan var mı bebeğime verebileceğim.
cnm antibiyotik bi ilaç o yüzden çekiniyorum gerçi yavrum sabaha kadar hırladı burnu tıkandı tek iileşsinde kullanırım .biraz tecrübesizlikten oluyor cnm anlamayacak bişe yok yani ilk bebeğim ve ilk kez hastalanıo
saol cnm ıhlamur düşünmemiştim ben bol bol ballı limon içiyorum sütümden ona geçsin die mandalina falan yiyorum inşallah düzelir rezene vs hiç vermedim ama bende içeyim ıhlamur.
cnm antibiyotik bi ilaç o yüzden çekiniyorum gerçi yavrum sabaha kadar hırladı burnu tıkandı tek iileşsinde kullanırım .biraz tecrübesizlikten oluyor cnm anlamayacak bişe yok yani ilk bebeğim ve ilk kez hastalanıo
saol cnm ıhlamur düşünmemiştim ben bol bol ballı limon içiyorum sütümden ona geçsin die mandalina falan yiyorum inşallah düzelir rezene vs hiç vermedim ama bende içeyim ıhlamur.
Tukendim. Uyku yarim. Kizin geceleri umrunda degil uyuyor ama ben onj beslemek istiyorum yarim yamalak uyuyorum
kızlar bugün bizde 2.ay aşımızı olduk aşı olurken çok ağladı kucağıma alınca zor sustu kızım nasıl gözlerinde yaş vardı anlatamam içim gitti umarım ateşimiz olmaz sağlık ocağı ateşi olursa diye fitil verdi sizin doktorlar ne verdi merak ettim açıkçası ben fitil kullanmayı istemiyorum. keşke şurup tarzı birşey önerselerdiumarım bebişlerimiz ateşlenmeden rahatlıkla atlatırlar bu aşılarını
Tukendim. Uyku yarim. Kizin geceleri umrunda degil uyuyor ama ben onj beslemek istiyorum yarim yamalak uyuyorum
En dogrusunu yapiyorsun, ben pamuk kullanmiyorum, bulursam saf su yoksada hemen gulsuyu ile siliyorum cunku bakteri biriktirmez nemli kalsa bile...Bebeğinin yüzüne pamuk ve sudan başka birşey sürmeyin bir tek benim galiba . Başka birşey sürmeye ihtiyaclarımı oluyor cildi gayet guzel görünüyor yoksa ben mı kaçırıyorum birşey ? Ha arada sütümü sıkıyorum yüzüne birde.
Kızlar canım sıkkın dün doktor kontrolümüzde kalbinde üfürüm var dedi. Yarın çocuk kardiyolojisine çıkıcaz umarım kötü bişey yoktur
canım limon çok fazla tüketme bence kabızlık yapabilir mandalina ve ıhlamur rezene bunlar daha mantıklı naneyi bile kaynatınca ben limon atmıyorum emzirirken ekşi ve baharattan uzak dur demişlerdi bebeği rahatsız edermiş
Seni burada anlamayan yoktur, hepimiz yasadik, yasiyoruz veya ileride yasayacagiz... Kisacik bir sure icinde olsa sana yardim edecek kimse yokmu? Biraz dinlensen, nefes alsan?
En dogrusunu yapiyorsun, ben pamuk kullanmiyorum, bulursam saf su yoksada hemen gulsuyu ile siliyorum cunku bakteri biriktirmez nemli kalsa bile...
Canim bende olsam antibiyotik kullanmadan once cok dusunurdum, farkli farkli doktorlara sorardim...benim kiz kardesimin bebegine turlu turlu ilac yazan ama kendi cocuguna asla ilac kullandirtmayan bir doktoru vardi cunku... Cok tartismisti kiz kardesim ve aldigi cevap; ben ilaci yazarim kullanip kullanmamak sana kalmis :s
İnsallah yavrun hemen iyilesir ve sende dogru tedaviyi uygularsin, antibiyotik gercekten gerekliyse ihmal edilmemeli...
diş çıkarırkende ishal oluyormuş o dönemdede bu aşının etkileri önemliymiş öyle duydum. ama daha önce hiç duymadığım bir aşı olunca acaba bir zararıda varmıdır diye düşünüyor insan
Ben bugun rota asisi yptrdm cnm..rota cok tehlikeli bi ishal virusu..bzm bi akrabnn cocugu olmustu gunlerce hstanede ytti perisan oldu cocuk...zaten agizfan verilen bi ilac
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?