2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar 2.ay aşılarını gözünüzde büyütmeyin bu kadar. Bende burda okuduklarımdan sonra aşı yaptırmadan önce çok tedirgin olmuştum. Aşı yapıldıktan sonra doktora ateş düşürücü sordum bu aşılar ateş yapmaz gerek yok dedi. Aşı olduğumuz gün akşama kadar uyudu ateşi de çıkmadı çok şükür. Aşıdan 1 hafta önce soğuk algınlığı için gitmiştik doktora. O zaman da sadece burun damlası verdi farklı bir ilaç vermedi. Aşı olurken soğuk algınlığı henüz geçmemişti bu sefer burun nemlendiricisi verdi. Soğuk algınlığı öyle kolay kolay geçmiyor benim hala burnum akıyor. Önemli olan genel olarak sağlığının iyi olması. Doktorumuzdan çok memnunum en ufak şeyde ilaç yazan doktorlardan değil. Ama gerekli görür de ilaç verirse mutlaka kullanırım. Hamileyken ilk 3 ay diş ağrısı çektim ilaç kullanmak istemediğim için doktora bitkisel ne kullanabilirim diye sorduğumda bitkisel çayların daha zararlı olduğunu, ilaçların yan etkilerinin test edildiğini ama bitkisel çayların yan etkileri bilinmediği için sakıncalı olacağını söyledi ve ilaç kullanmamı söyledi. Kısacası iyilik yapayım derken zararınız dokunmasın bebeğinize. İçiniz rahat değilse başka doktora danışın ama kafanıza göre bitkisel ürünlere yönelmeyin derim. Ha bide 3. ay rota virüsü aşısı yapıcaz dedi doktor yaptırmayı düşünür müsün diye sormadı bile. Ben zaten yaptıracaktım ama doktorumuz da böyle söyleyince içim rahat etti.

Doktor ne olac verirse kullanilir kndi kndine kesmek olmaz doktorin dedgni yapmicaksan gtme ...bn bu konuda sana katiliyrm cnm

Ana-kız süper görünüyorsunuz günebakancım.Asu şapkayla süper görünüyor,tabi şapkasızda.üfürüm konusuna gelince,öncelikle geçmiş olsun,yarın git yaptır tabi kontrollerini ama çokta gözde büyütülecek bişey değil,arkadaşlarımda yazmışlar ve bütün üfürüklüler burda mı dedim okurken.çünkü bendede üfürüm var ve bende 25 yaşımda öğrendim .o yaşıma kadar ve şimdi en ufak problem yaşamadım.geçen yıl kardeşimin kızı doğdu,kalbinde 2 delik vardı.1 tane olunca sorun değilde 2 tane olunca doktor takibi yapıldı ve şu an 15 aylık dünya güzeli,bakmalara doyamazsın ve Gürbüz bir kız.geçen yıl bizde kendi başımıza geldiği için çoooooook dert ettik ama çok şükür bunda bile bişey çıkmadı.ama insan başına gelince biz istediğimizi yazalım sen yarınki kontrolden güzel haberlerle gelmeden için rahat etmeyecek.keşke daha çok yardımcı olabilsek sana.öpüyorum seni ve Asu'nu

Alcidan sonra melis nasil Canim

arkadaşlar ,bugün sabah 2. ay aşımızı olmuştuk .oğlum gün içinde 2. kez kakasını yaptı şimdi ama 2. kaka sümük gibi uzayan bir sıvı vardı sizin bebeklerinizde oldu mu böyle bir durum?acaba aşının etkilerinden mi?

Hayirdir insallah sabahtan beri uyuyor kalkıp emip yatıyor. Korkup hareket ediyor mu ateşi var mı diye kontrol ediyorum bişey yok.

Sıkıldım valla boş kaldım bildigin şaşırdım ne yapacağımı ne yemek ne temizlik yaptım öylece vakit öldürüyorum bende .
Gece acısını çıkartmasında

bende tam aşıdan bahsedicektm konuşulmş...bgn yaptırdım 2.ay aşılarını...çok fenaydı..ağladı oğlummm minoset wermştim gitmeden...o acıyla bebişim uyudu iki saat az önce uyandı emdi ağladı ağladı..acısı war bellii...yine uyuttumm salladm biraz...ama çok üzülüyorum yaaa..3 aşı birden niye yapıolarsa...

gece noolcak bende bilmiyorum parmecim..

rota wirüsü aşısı bende yaptırıcam 140 tl miş sizde nasıl fiyatlar...bende tehlikeli die duymştmm yaptırmakta fayda war..

Asi yapıldığı gun benimki de bütün gun uyumuştu sonra nerdeyse 36 saat düzgün uyku uyumadı. Azıcık yapar seninki de. Olsun ama bağışıklık kazanıyor mikroplarda savaşmayı öğreniyor vücudu . Biraz ateş rahatsızlık iyidir yani . Sende sabredeceksin napcan be Canim . Sık sık ateşini kontrol edersin

Ben bugun rota asisi yptrdm cnm..rota cok tehlikeli bi ishal virusu..bzm bi akrabnn cocugu olmustu gunlerce hstanede ytti perisan oldu cocuk...zaten agizfan verilen bi ilac

canım rotayı 3.ayda yapıyorlarmış ne öncesinde nede sonrasında benim arkadaşım 4 aylıkken yaptırmaya karar vermiş doktor hayır ilk doz 3.ayda olur demiş nasıl yaptılar senin bebişe anlamadım

canım rotayı 3.ayda yapıyorlarmış ne öncesinde nede sonrasında benim arkadaşım 4 aylıkken yaptırmaya karar vermiş doktor hayır ilk doz 3.ayda olur demiş nasıl yaptılar senin bebişe anlamadım

Cnm doktor bu kafasina gore ypicak degil.3.ayin sonuna kdr ypilmasi gerek dedi 40tan snra ypiliyomus.

parmecim bgün benim ki de öyle şok olduk valla
bakalım gece ne olacak
50 güne kadar bebeğim her akşam 9 da uyur sabah 8 gibi uyanırdı
2 gecedir gece 2 de uyuyup sabah 11 de uyanıyor
akşam da sürekli konuşalım gezdrelim istiyor
bugünde tüm gn uyyunca heralde geceyle gündüzü karıştırdı diye düşünüyorum
umarım öyle değildir

kizlar bende dun yaptirdim asiyi bebegim cok agladi atesi cikti gece 38e

bu arada kizlar ben spiral taktirdim bugun dogru mu yaptim bilmiyorum cok pismanim resmen esimin zozuyla gittim hastaneye taktirmaya sezeryan oldum diye hamile kalmamdan korkuyordu iliski olursa ama canim cok acidi takilirken ve kanamam var resmen usenmesem gidip cikarttiricam karnim falan agriyo spirallr ilgili bilgisi olan.var mi

Oo Luboyf nerelerdesin sen ? Geldin mı buraya napiyosun götürdün mü kızını Burda doktora ?

Uyku düzenine gelince cok küçükler ya arada olur öyle degisiklikler

Çok sağol canım ilgin için.maşşallah çok iyi Melis'im.artık 2 bacağınıda attıra attıra yatıyor.dün alçı çıkınca oynatmadı hiç bacağını,e alıştı 3 haftadır o 3 kat alçıda oynatmamaya ama bugün çok şükür hareketlendi.bi de aşçıdan çıkınca o bacak diğerine göre doğal olarak biraz daha ince kalmıştı ama inan 1 günde bile fark kapanmış.bu arada Yaşamayıseviyorum,canım hoşgeldin,görünce çok mutlu oldum.aşılarıda yaptırmışınız,inşallah hiç huysuzluk ve ağrı yapmaz seninde burdaki bütün bebişlerede.spiral fena bişey değil ki canım,üzülme o kadar.kadınların çoğu böyle korunuyor

Kızlar bende bugün Kaan'ı kontrole götürdüm dün akşam ağzından balgam geldi birde bayramda Denizli'ye gidicez yaklaşık 10 saat sakıncası var mı die sorayım dedim. Bu arada doktorunuda değiştirdim ve çok memnun kaldım.
Sizimde başınıza gelirse die söylüyorum burnu tıkanman çocuklarda ağızdan balgam gelirse korkma dedi iyi bişey bu dışarı atması dedi
Yolculuk konusunda ise ben şahsen kendi çocuğumu götürmezdim dedi çünkü şuan enfeksiyonlara çok açık ve klima bakteri yuvası enfeksiyon kapmasına çok müsait dedi eğer grip olursa gribi tedavi eden hiç bir ilacı kullanamaz ve çok zor atlatır dedi bebeği grip olan anneler ilaç kullanmadan önce bence farklı doktora danışın kullanılan ilacın zararı faydasından fazla olmasın çünkü henüz çok küçükler
Birde rota virüsü aşısı ile ilgili bir uyarıda bulundu ki bu çok önemli 3 ayda yapılıyor ancak verem aşısı ile arasında mutlaka bir ay olmalı dedi...
2. Ay aşıları ile ilgili sakın hemen ateş düşürücüye sarılma 38e kadar bekleyebilirsin dedi ateş düşürücü vermek aşının amacını engelliyor dedi....

Ben bugün öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istedim uygulayıp uygulamamak size kalmış yawrular öpüyorum sizi

İnan cok sevindim. Küçükler bizden daha hızlı adapte oluyorlar yeniliklere op benim icin kızını :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…