- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #57.141
KIZLARRRR :) çok şükür 2 gündür kızım kakasını kendisi yapıyo :))
çok mutluyum.
poposunu yıkıyorum doktorun dediği gibi havlu ile kuruluyorum kremle masaj yapıyorum. bazen zeytin yağı ile yapıyorum. karnını zaten her gün azıcık zeytin yağı ile masaj yapardım çok şükür düzene girecek artık heralde çatlaklar kapanıyodur inşaAllah :))
bebişi hasta olan arkadaşlarım Rabbim hepsine şifa versin çok zor hastanede bebeğini çaresiz görmek(
Ben sabah aç karına 1-2 çorba kaşığı sirkenin üzerine ılık su doldurup burnumu kapatıp bir kerede içiyordum.midesi hassas olanlar içine 1 tatlı kaşığı bal da karıştırsın diyorlar.benim gözlemlediğim bende bel çevresinde işe yarıyor,yani tam da şu an lazım olan bölgede.şu an cesaret edip yapamıyorum sütün tadını değiştirir diye.umarım işe yarar.
slm kızlar neler kaynatıyorsunuz bır bakayım dedim... ben pc yi acar acmaz benim cimcime uyandı :) ne zaman bır ısın basına gecsem boyle yapıyor zilli....
umarım hepınınz ıyısınızdır....
bızde toparlandık artık... ilk gunlere göre daha ıyıyız. gaz sancılarımız hala gecmedi ama epey azaldı...
gece uykularımız hala duzensız
gecmıse bakamadım belkı bu konular konusulmustur ama bebeklerinize ek gıdalar vermeye basladınız mı?
ben hala sadece anne sutu veriyorum... bebeğim meme emmeği cok sevıyor... sutumde fena değil. dr. gayet ıyı boyle devam et baska bırseye gerek yok dıyor ama bazen doymuyor gıbı geliyor bana. suan 3 ay 3 gunluk olduk. kılomuz 6250kg.sızınkıler nasıl kızlar...
benım cımcıme uzun uzun emıyor... sut azalıncada huysuzlanıp aglamaya baslıyor... mama vermeye calısıyorum arada ama mamayı hemen kusuyor... bıberonu emmıyor zaten kasıkla veriyorum oda olmuyor ya...
sızde durumlar nasıl?
kızlar sizlerin bebekleri kaçar kilo doğmuştu.
benim kız 35 haftalık 2400 doğdu şuan 3 aylığız 5000 kg kilomuz. ilk iki ya 1 er kilo aldı bu ay 600gr mama yemiyor kusuyor her mamayı denedim açda bıraktım yinede yemedi. sadece emiyor sütüm var ama acaba besleyici değil mi
selam canlar biz geldik evimize..
bugün kontrolümüz vardı.. doktor dan sonrada avm ye gittik yemek yedik kızım da izin verdi sağolsun
sizlere de merhaba demek istedi kızım....
Eki Görüntüle 840072 Eki Görüntüle 840073
geleyim detaylara... hatırlarsanız benim mucize Öykü'm riskli bir şekilde 35 haftalıkken doğmuştu 1900 gr ve 43 cm boyunda..
bugün 3 aylık olduk ve kilomuz 5300 gr boyumuzda 56 cm olmuş..
gelişimini sordum doktoruna ve bebeğimizi 3 aylık olarak değilde 2 aylık olarak değerlendirmeliymişiz
normal haftasında doğan bebekler 3 kilonun üzerinde doğarken benimki 1900 doğdu ve 1 ay erken geldi.
o nedenle düzeltilmiş yaşa göre gelişimini takip edecekmişiz.. ( bu gelişim konusunda ekstra pimpirikliyim de )
geçen ay 1720 gr almıştı bu ay 550 gr almışşuan 5300 gr olmuş..
düzeltilmiş yaşa göre yani 2 aylık olarak kabul edersek bebeğinin kilosu iyi dedi ama ben yine de bu ay için az kilo aldığını düşünüyorum :18:
erken doğum yapan arkadaşlar sizlerin miniklerinde kilo alımı nasıldı bu aylarda ? benim minikim çok mu az kilo almış acaba ?
selam canım ek gıdayı sormuşsun ek gıda en erken 4 aylıkken başlatıyor drşar yani 4 ayı doldurmuş 5 başlarken.genelde sebzeyle başlamasını taviye ediyorlar.sebze tatsız olduğu için ilk ona alışsınlar sonra meyvelere geçiceğiz.
canım en az 500 gr almalları gerk ama boyu baş çeversi güzel ise kiloya çok takma her bebek farklı.bide her ay değişebiliyor büyük oğlum ilk iki ay baya kilo almıştı 3,4 hep öyle sınırda sonra tekrar hızlı bi kilo aldı.ama dr hep boyu çok güzel baş çevre de .Amam fazla gelmiş demkki kustuıysa.Sütün besleyicidir canım buna şüphen olmasın.ebbeğin senin genleri taşıdığı için onun için ene ideal senin sütündür senin sütün onun için ene uygundur.diyorlar ısırgan otu ceviz anne sütün kalitesini artırıyormuş bi onlara dene istersen.baktın sonraki ay da az kilo alıyor ek gıda da başlarsın 4 aylıkken.amam dediğim gibi bebeğin için en ideal senin sütün.bol bol emir ne zmana istiyorsa emsin memeye düşkün olur diye korkma nasıl olsa bir gün bırakacaklar ya bu memeleri:)
Az kişi kaldı sanırım :) sizide pistlerde görmek isterizz :)Halvet olmayan kim kaldi? Bastan say: 1 :)))
Gecmiş olsun canım çok şükür önemli bişeyi yokmuş. Bu arada çok sekersiniz yerim yerim :)Günaydın kızlar biz adamla muradımıza erdik erdik ama Kaan hasta oldu geceden beri öksürüğü var doktora gidiyoruz dua istiyoruz teyzoşlarımızdan Eki Görüntüle 839706
Oyy kıyamam ya bi geçse su sancılar duruda az önce kıvrandı yavrum bi avm ye gittik orda gayet iyiydi kaka yapmadı bugün gece 2 de yapmıştı gün içindede illa yapıyordu bugün yok pumpumladıkca ağlıyor nasıl sancıymış arkadas o ağladıkta keske benim ağrısa o hiç acı çekmese diyorum bizi biz anlarız annelik çok başka şeymiş annem hep derdi anne olki gör oldu. Gördüm :) çok şükür iyilik var bu güzellikler:)puff dün gece ağzımı hayırlı açmamışım. hayal ürünü olarak yazdığım oğlum sıkıntıyla uyandı sözleri gerçek oldubir uyandı pir uyandı.. yavrum kıvranıp durdu sancıdan (( zor uyuttum ama sabah da devam etti maalesef çok huysuz bugün meleğim yaa kıyamam ona ben offfff
Aynen indirim bitmez bende En son primi aldım aktif bebek çok iyi bir indirimdi 20 lira 72 adet 2 paket almıştım şimdi onlar bitsin eski bezimize huggiese geri döncem ben çok memnunum dediğin gibi ilaç kokuyorÇok güzel psikolojik harekat yapıyolar. Ben de ne zaman görsem Prima indirimde. İndirim lafını duyunca insan haliyle etkilenip almaya kalkıyor. Huggies daha mı çok satılıyo da ondan mı bu girişim bilemiyorum ama koku yüzünden ben bıraktım primayı. İda ilaca kokuyodu resmen :S
selam canlar biz geldik evimize..
bugün kontrolümüz vardı.. doktor dan sonrada avm ye gittik yemek yedik kızım da izin verdi sağolsun
sizlere de merhaba demek istedi kızım....
Eki Görüntüle 840072 Eki Görüntüle 840073
geleyim detaylara... hatırlarsanız benim mucize Öykü'm riskli bir şekilde 35 haftalıkken doğmuştu 1900 gr ve 43 cm boyunda..
bugün 3 aylık olduk ve kilomuz 5300 gr boyumuzda 56 cm olmuş..
gelişimini sordum doktoruna ve bebeğimizi 3 aylık olarak değilde 2 aylık olarak değerlendirmeliymişiz
normal haftasında doğan bebekler 3 kilonun üzerinde doğarken benimki 1900 doğdu ve 1 ay erken geldi.
o nedenle düzeltilmiş yaşa göre gelişimini takip edecekmişiz.. ( bu gelişim konusunda ekstra pimpirikliyim de )
geçen ay 1720 gr almıştı bu ay 550 gr almışşuan 5300 gr olmuş..
düzeltilmiş yaşa göre yani 2 aylık olarak kabul edersek bebeğinin kilosu iyi dedi ama ben yine de bu ay için az kilo aldığını düşünüyorum :18:
erken doğum yapan arkadaşlar sizlerin miniklerinde kilo alımı nasıldı bu aylarda ? benim minikim çok mu az kilo almış acaba ?
teyzoşlar ben geldim :)Eki Görüntüle 840075 Eki Görüntüle 840076
teyzoşlar ben geldim :)Eki Görüntüle 840075 Eki Görüntüle 840076
herkese merhaba
bugün dr kontrolümüz vardı trafik nedeniyle geç kaldık tören provası yüzünden birçok yol kapalıymış bilseydim çıkmazdım yola trafik berbattı 15 dk yolu 1 saatten fazla zamanda gittik arabada bayılacaktım artık...
kızım maşallah iyiymiş kilo alımını boşuna dert etmişim doğumdan sonra 2 kilo almış gayet iyi dedi doktorumuz..
ağzımızda pamukçuk vardı sağlık ocağındaki dr mikostatin verdi gazlı bezle diş fırçalar gibi sileceksin dedi ama herzamanki gibi çok bilmişlik yaptı.. doktorumuza söyledim gülümsedi adam içecek bu ilacı temizlemek için değil dedi.. aile hekimimizin ikinci vukuatı oldu bu.. büyük ihtimal birdaha bebişimi getirmem ya da doktorumuzu arar sorarım...
salyasını ve elinin sürekli ağzında oldgunu corklattıgını söyledim.. büyük ihtimal dişten oldgunu söyledi.. dişler mantar gibi birden çıkıvermiyor evvelinde bazı şikayetlerle başlıyor bu nedenle huysuzluk yapar emmesi azalabilir dedi bitkisel bir diş jeli sürmemizi söyledi...
son günlerde acayip şekilde eli ağzında emzik emen kız unutu emziği
Az kişi kaldı sanırım :) sizide pistlerde görmek isterizz :)
Gecmiş olsun canım çok şükür önemli bişeyi yokmuş. Bu arada çok sekersiniz yerim yerim :)
Oyy kıyamam ya bi geçse su sancılar duruda az önce kıvrandı yavrum bi avm ye gittik orda gayet iyiydi kaka yapmadı bugün gece 2 de yapmıştı gün içindede illa yapıyordu bugün yok pumpumladıkca ağlıyor nasıl sancıymış arkadas o ağladıkta keske benim ağrısa o hiç acı çekmese diyorum bizi biz anlarız annelik çok başka şeymiş annem hep derdi anne olki gör oldu. Gördüm :) çok şükür iyilik var bu güzellikler:)
Aynen indirim bitmez bende En son primi aldım aktif bebek çok iyi bir indirimdi 20 lira 72 adet 2 paket almıştım şimdi onlar bitsin eski bezimize huggiese geri döncem ben çok memnunum dediğin gibi ilaç kokuyor
Çilek kız olmuş senin minişin maşallah :) bence kilosu iyi kafanı çok yorma çıtır bi kız olacak fenamı :)bi p tesi 3 aylık olucaz bayramda tartışdık 5700 dük 38+5 te doğum yaptım 2700 doğum kilosu
Halvet olmayan kim kaldi? Bastan say: 1 :)))
Aman iyi olsun kuzucuklar:) çok sevindim canım hersey yolundaymış bizimkide elini ağzına götürüyor salalar akıyo önünü sürekli ıslatıyo üst değişmekten bi hal olduk gaz biticek sonrads diş çıkardımıları konuşcaz :) hep beraber büyütücez bu Ağustos böcüklerini :)
Selam kizlar. Ne zamandir yazamadim yine. Hani su bebeği kilo alamayan biri vardi tam olarak bendim. Cok sukur ki bu ay cook ii kilo aldi. Dua edenlerden Allah razi olsun.
Simdi tekrar dua istiyorum sizden. Bugun kontrol icin kadin dogumcuma gittim.once ultrasonla bakti. Dedi alttan bakmak istiyorum. Ve baktı yaklasik yarim saat. Ve Tahir abi hayirdir dedim cunki uzun zamandir taniyorum bir tuhaflik vardi hic konusmadan uzun uzun inceledi. Rahim duvarinin arkasinda birsey goruyorum ama ne oldugunu anlayamadım dedi. Bu kadar kusa surede miyom olamaz dedi. Hadi son kalsa icerde ki hepsini temizledim dedi. Pazartesi emar cekelim dedi. Bid an once ne anlayalim dedi. Ve israrla sordum neye benzeyebilir bir ihtimal diye tumor olabilir ama dedigim gibi net degil bir olasilik dedi. Esime bozuntuya vermedim ama tedirginim Rabbim kotu hastaliklardan herkesi korusun. Insallah birsey yoktur Allah beni esimi bebegimizin basindan ayirmasin. Simdi dualariniza ihtiyacim var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?