- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #57.181
bir yıl olacak artık o yüzden konusuyoruz :) benimde senin gibi erken doğum riski vardı.. çaktırmıyorum ama bende korkuyorum
bende tavşanımı getirdim kızlar :)Eki Görüntüle 840245
yakışıklı prensim ve cadı annesi ben =)
ben de erkek gibi dolaştırıyorum saçları da yok erkek sanıyor herkes mevlüt elbisesi kızımın daha elbiseler alamadım ona çıkamadık dışarı
teyzoşlar ben geldim :)Eki Görüntüle 840075 Eki Görüntüle 840076
Selam kizlar. Ne zamandir yazamadim yine. Hani su bebeği kilo alamayan biri vardi tam olarak bendim. Cok sukur ki bu ay cook ii kilo aldi. Dua edenlerden Allah razi olsun.
Simdi tekrar dua istiyorum sizden. Bugun kontrol icin kadin dogumcuma gittim.once ultrasonla bakti. Dedi alttan bakmak istiyorum. Ve baktı yaklasik yarim saat. Ve Tahir abi hayirdir dedim cunki uzun zamandir taniyorum bir tuhaflik vardi hic konusmadan uzun uzun inceledi. Rahim duvarinin arkasinda birsey goruyorum ama ne oldugunu anlayamadım dedi. Bu kadar kusa surede miyom olamaz dedi. Hadi son kalsa icerde ki hepsini temizledim dedi. Pazartesi emar cekelim dedi. Bid an once ne anlayalim dedi. Ve israrla sordum neye benzeyebilir bir ihtimal diye tumor olabilir ama dedigim gibi net degil bir olasilik dedi. Esime bozuntuya vermedim ama tedirginim Rabbim kotu hastaliklardan herkesi korusun. Insallah birsey yoktur Allah beni esimi bebegimizin basindan ayirmasin. Simdi dualariniza ihtiyacim var...
selam canlar biz geldik evimize..
bugün kontrolümüz vardı.. doktor dan sonrada avm ye gittik yemek yedik kızım da izin verdi sağolsun
sizlere de merhaba demek istedi kızım....
Eki Görüntüle 840072 Eki Görüntüle 840073
geleyim detaylara... hatırlarsanız benim mucize Öykü'm riskli bir şekilde 35 haftalıkken doğmuştu 1900 gr ve 43 cm boyunda..
bugün 3 aylık olduk ve kilomuz 5300 gr boyumuzda 56 cm olmuş..
gelişimini sordum doktoruna ve bebeğimizi 3 aylık olarak değilde 2 aylık olarak değerlendirmeliymişiz
normal haftasında doğan bebekler 3 kilonun üzerinde doğarken benimki 1900 doğdu ve 1 ay erken geldi.
o nedenle düzeltilmiş yaşa göre gelişimini takip edecekmişiz.. ( bu gelişim konusunda ekstra pimpirikliyim de )
geçen ay 1720 gr almıştı bu ay 550 gr almışşuan 5300 gr olmuş..
düzeltilmiş yaşa göre yani 2 aylık olarak kabul edersek bebeğinin kilosu iyi dedi ama ben yine de bu ay için az kilo aldığını düşünüyorum :18:
erken doğum yapan arkadaşlar sizlerin miniklerinde kilo alımı nasıldı bu aylarda ? benim minikim çok mu az kilo almış acaba ?
abooooovvv emelcim.. benim kız az önce beşiğinde yatıyordu.. ne ara aldın gittin kızımı.. geri getiiiiirşaka bi yana hem şapkalı hem aynı giyimli olunca simalarıda benzemiş
Kesinlikle bende benzettim bayaaaa :) şimdi bulamıyorum bu tavşanlı tulumlardan bizimkiler küçük geliyor büyüklerinden alacaktım sen nereden almıştın ?
Nasil basardin. Biz bir saatte uyutuyooruz sallayarak. Memede uyuyor ama oyle alistirmak istemiyorum. Muzik denedim emzik denedim yok illa bjr saat sallanacak.canım bebekler gece gündüz ayırımını yapamayıp karıştırıyormuş...seninkide gece uykusunu gündüz uyuyor
gün içinde mutlaka aydınlık ortamda tut ve uykusunu yatağında uyutma, ana kucağı falan...akşam uykusu için yatağında yatır..hatta durum çok vahimse odaları da ayır..yani gündüz salonda falan takılın, akşam olunca odasına yada yatak odandaysa oraya geçin...ama sakın hemen pes etme çünkü zaman alıcak kavramı değiştirmek...Meltemin dediği gibi gündüz oyalayıp uyutmamaya çalış
ben dört haftadan sonra uyku düzenine başladım paşamıçok zorlamadan, şimdi çok şükür akşam 8 de kendi yatağında uyuyor sabah 9-10 gibi kalkıyor. iki gündür şştları patları da bıraktık :) kendisi dalıyor
Agridan cok sanci gibi igneler batiyor gibi. Hamileyken bicak batmasi gibi olan sanciya yakin.canımbenim sütüm fazla olunca çok ağrım oluyor ve genelde ağrırken süt okıyor. kızım emince geçiyor. seninki nasıl bi ağrı
Gittin mi canim doktora doktor ne dedi.evet aynen bendede oluyor canım doktora gitmeye niyetleniyorum geçti diye vazgeçtim ama ara ara tekrarlıyor özellikle sol göğsüm.. endişem ben sol göğsümden ameliyat olmuştum 10 sene önce kitle alınmıştı bu yüzden yarın gidiyorum bir genel cerraha bakalım ne diyecek..
evet acı hissetmesinler.. bu gece huzursuz uyudu ama ateşi çıkmadı 36.5 tu acaba bugün mü çıkacak.. ateş çıkmayınca şimdide aşımı tutmadı niye ateş olmadı endişesi başladı.. belki bugün çıkar belkide çıkmaz.. herkeste aynı etki olacak diye birşey yok dimi :)
Bizde de ayni durum var. 2 kucuk 3buyuk geliyor. 5400bizim cadidagünaydın kızlar. mutlu, huzurlu, bol gülücüklü, sıfır gazsız güzel günler dilerim hepinize...
bize prima 2 numara küçük, 3 numara büyük geliyor.. acaba gariplik bizde mi , bez de mi? :)
Sut kaynamasi ne oluyor. Igne batmasi gibi sanci bende de var.günaydın canımm. o iğne batmaları gibi ince sızılar bende de oluyurduu bende korkmuştum hemşiremize sordum, süt kaynıyor dedi :) sonra annem e söyledim gülmekten bayılacktı kadıncağızzz,,nasıl süt kaynamasını bilmezmişim.. sanki kaç çocuk doğurdumm :) daha ilk nerden bileyimm ki:):)
aynen bizde sizin ggibiyz canımm. 10-11 gibi uyur 4 te yada 4.30 da uyanıp emiyr. ama ondan sonra saat başı kalkıyrr.. tabi bazenn değişikliklerde oluyrr..
Masallah canim kizina oyle kucukte gozukmuyor. Cok kafana takma bence zayif diyeGünaydın teyzoşlarım ve biricik kardeşlerim :)
Eki Görüntüle 838809 Eki Görüntüle 838810
Günaydın çıtırlar :)
Biz ayni gun yaptirdik. Ates olmadi. Rotavuris damla seklinde korkmana gerek yok canim.çok endişe etmiştim ateşleniriz diye gözümde büyütmüşüm sanırım.. bakalım rota neler yapacak :)
Masalah canim bu bebislerin hepsi cok seker.Kızlar bu arada bimdeki uyku tulumundan aldım. Fiyatına göre fena değil, kullanılabilir.
Günaydın diyoruz hepinize..
Eki Görüntüle 838826
Hosgeldin ve cok gecmis olsun zor gunler atlatmissiniz.masallah bebeginede allah hepsini nazarlardan saklasin.hosbulduk canım. amelşyatı olduk... oldukca zordu... ameliyattan sonra cok kötü grip oldu 10 gun ugrastık. ılaclar ates agrı falan derken onu atlattık... sonrasında pişik kabız derken, makatta kılcal catlaklar olusmuş. kakasında kan vardı hemem dr.a goturdum.15 gundur ılac kullanıyoruz... daha tam ıyılesmedı. hala kakasını yaparken ve gaz cıkarırken aglıyor. canı cok acıyor yavrumun.
ama buda gececek ınsallah....
emelcım benım bebeğim 3450 gr dogmustu. dr. gelişimini çok ıyı dıyor. o kadar amelıyat hastalıklar falan derken hala kılosu cok ıyı dıyor ama ana yuregı ıste ben tatmın olamıyorum. simdi de sag gogsumu emmek ıstemıyor. zorla sekılden sekıle gırıp kandırıp vermeye calısıyorum. ama cogu zaman emmıyor. ondan dolayı sut yetmıyor gıbı geliyo....
bu da benım mınık kızım
Eki Görüntüle 838926
Iyi yapmissin canim. Ana kiz ortaligi yakiyosunuz. Masallah size canim.Kızıma hayatı boyunca en çok gideceği yeri yani kuaförü tanıttım bugün dikkatle inceledi
Eki Görüntüle 839418
kızlar nazar değmesin ama sanırım aranızdaki en şanslı annelerdenim.. kızımın hiç zahmeti yok. gaz uyku problemimiz hiç yok. kendi işini kendi hallediyor. günde en az 2 kere kaka yapıyor. akşam 9 da uyuyor gece 12-1 arası zorla kaldırıp mama veriyorum sabah 7.5 ta uyanıyor. tekrar mama veriyorum 8.5 ta kalkıyor bidaha. gündüzleri de 2 defa yarım saatlik uykumuz var. onun dışında fosforlu oyuncağı var sürekli onunla muhabbet eder durumda. akşam üstü sıkılıyor 15-20 dk yüksek ses müzikte dans ediyoruz. Allah ıma binlerce şükür olsun..
Bazen sariyorum canim AMA her zaman degil mesela bu gece kundalini yaptim sancisi var biraz elleri cirpiyo korkuyo daha huzurlu uyuyo AMA dedigim gibi surekli yapmiyorum sen ?kimsecikler yok hafta sonu olduğu için belki kocişleri ile birliktelerdir.
cucum sen senin kızın kollarını bağlıyor musun yani kundak yapıyor musun ?
Bizde heyecanla resimlerinizi bekliyoo ruz idosun talipleri deli olucak fevkaladenin fevkinde resimleri gorunceKızlar bi sürü bebiş anne paylaşımları olmuş hepsini tek tek inceliycem. Pazartesi fotoğrafçı gelecek eve, son hazırlıklarımı tamamlamaya çalışıyorum. Heyecan yaptım :)
:Sessiz takipteyim sizi:82:
Yerim Ben o tabs an kizii:) bit kucucuk tavsancik varmis kirlarda kosup kosup oynarmis:)bende tavşanımı getirdim kızlar :)Eki Görüntüle 840245
ben butik bebeden aldım.. bayb worl dü markası.. 9 aylık aldım.. iyikide öle almışım.. ayın 5 inde sipariş ettim ama bugün geldi
Bazen sariyorum canim AMA her zaman degil mesela bu gece kundalini yaptim sancisi var biraz elleri cirpiyo korkuyo daha huzurlu uyuyo AMA dedigim gibi surekli yapmiyorum sen ?
Bizde heyecanla resimlerinizi bekliyoo ruz idosun talipleri deli olucak fevkaladenin fevkinde resimleri gorunce
:)))
Yerim Ben o tabs an kizii:) bit kucucuk tavsancik varmis kirlarda kosup kosup oynarmis:)
Amanin tavsanciklara bak ikiz gibiler masallah ya:)civciv bunlar
bir gece yaptım hiç uyumadı bu gece uyuyunca deneyeceğim bakalım tekrar :)
Sevmiyorsa huzursuz oluyorsa yapma bence her bebek aynı degıl rahatını bozma canım nasıl mutlu uyuyorsa öle yap kuzucuga:)daha gece uykusuna uyumadımo bu arada senin bıcırık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?