- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #57.221
Gecmis olsun canim insallah biran once iyilesir. Gozun aydin canim:)Günaydın kızlar biz adamla muradımıza erdik erdik ama Kaan hasta oldu geceden beri öksürüğü var doktora gidiyoruz dua istiyoruz teyzoşlarımızdan Eki Görüntüle 839706
Masallah canim yavruna. Allah nazarlardan saklasin. Bizim kiz 38 haftalik dogdu. Kilo2800 boyuda 49 cm di.Suan 2.5aylik oldu kizim. Pazartesi gunu ssglik ocaginda bakildi. Kilosu 5350g boyu 58cm geldi. Suan gelisimi iyi mama ve anne sutu aliyor. Ilk cok kilo almis obez olur bu cocuk diye doktor korkuttu. Mamayi kistik. Suan mama az aliyor. Cok kucuk degil senin bebisinde bazen fazla gozumuzu korkutuyor bu doktorlar:)))selam canlar biz geldik evimize..
bugün kontrolümüz vardı.. doktor dan sonrada avm ye gittik yemek yedik kızım da izin verdi sağolsun
sizlere de merhaba demek istedi kızım....
Eki Görüntüle 840072 Eki Görüntüle 840073
geleyim detaylara... hatırlarsanız benim mucize Öykü'm riskli bir şekilde 35 haftalıkken doğmuştu 1900 gr ve 43 cm boyunda..
bugün 3 aylık olduk ve kilomuz 5300 gr boyumuzda 56 cm olmuş..
gelişimini sordum doktoruna ve bebeğimizi 3 aylık olarak değilde 2 aylık olarak değerlendirmeliymişiz
normal haftasında doğan bebekler 3 kilonun üzerinde doğarken benimki 1900 doğdu ve 1 ay erken geldi.
o nedenle düzeltilmiş yaşa göre gelişimini takip edecekmişiz.. ( bu gelişim konusunda ekstra pimpirikliyim de )
geçen ay 1720 gr almıştı bu ay 550 gr almışşuan 5300 gr olmuş..
düzeltilmiş yaşa göre yani 2 aylık olarak kabul edersek bebeğinin kilosu iyi dedi ama ben yine de bu ay için az kilo aldığını düşünüyorum :18:
erken doğum yapan arkadaşlar sizlerin miniklerinde kilo alımı nasıldı bu aylarda ? benim minikim çok mu az kilo almış acaba ?
Masallah kizina cicileride giymis:)teyzoşlar ben geldim :)Eki Görüntüle 840075 Eki Görüntüle 840076
Dualarimiz seninle canim insallah kotu birsey yoktur. Kizinin kilo almasinads sevindim.Selam kizlar. Ne zamandir yazamadim yine. Hani su bebeği kilo alamayan biri vardi tam olarak bendim. Cok sukur ki bu ay cook ii kilo aldi. Dua edenlerden Allah razi olsun.
Simdi tekrar dua istiyorum sizden. Bugun kontrol icin kadin dogumcuma gittim.once ultrasonla bakti. Dedi alttan bakmak istiyorum. Ve baktı yaklasik yarim saat. Ve Tahir abi hayirdir dedim cunki uzun zamandir taniyorum bir tuhaflik vardi hic konusmadan uzun uzun inceledi. Rahim duvarinin arkasinda birsey goruyorum ama ne oldugunu anlayamadım dedi. Bu kadar kusa surede miyom olamaz dedi. Hadi son kalsa icerde ki hepsini temizledim dedi. Pazartesi emar cekelim dedi. Bid an once ne anlayalim dedi. Ve israrla sordum neye benzeyebilir bir ihtimal diye tumor olabilir ama dedigim gibi net degil bir olasilik dedi. Esime bozuntuya vermedim ama tedirginim Rabbim kotu hastaliklardan herkesi korusun. Insallah birsey yoktur Allah beni esimi bebegimizin basindan ayirmasin. Simdi dualariniza ihtiyacim var...
Masallah anne ogul cok sekersiniz.yakışıklı prensim ve cadı annesi ben =)
Tam agustos bocugu olmus bu. Masallahi var. Cok guzel bu kiyafetleri nrrden buluyosunuz.
bende tavşanımı getirdim kızlar :)Eki Görüntüle 840245
Masallah tavsanlariniza ikiz gibi olmuslar cok sirinler.
Gecmis olsun canim. Ciddi birsey cikmaz insallah..canım gittim doktora sol göğsümden koltuk altıma doğru eline birşeyler geldi bu yüzden usg istedi.. ama bu acılar buna bağlı değilmiş acı için birşey demedi... benim meme yapım bu tür bezelere yatkın bir yapıya sahip demişti birkaç yıl önceki doktorum bakalım ne diyecek usg çekilince.. makatımda doğumda hemoroid olmuş sonra toparlanmıştı onu gösterdim birde çatlak varmış hemoroid değilmiş
bende tavşanımı getirdim kızlar :)Eki Görüntüle 840245
Bizimki poliklinik odasında oldu canımgünaydınn annelerr ee eee eee eee diyerek bende şuan ayakta uyuyanlardanım
Sünnet yaptıran arkadaşlar bebeklerinizi ameliyathane mi yoksa normal odada mı sünnet yaptılar ?
İyi de o bebek normal degilki 8 kg cokdinlemicem diyorum ama insan yinede takılıyor. yani 3800 kg ve gününü geçen yani 41. haftalık doğan erkek bebekle bir tutuyorlar o bebek maşallah şuan 8 kg 80 günlük filan. sadece anne sütü alıyor. benim sütüm yaramıyormuş onun sütü çok yarıyormuş. sanki şişmanlık çok iyi birşey.
Bebek bezi Turkiye de kime sorsam ya huggies ya da prima kullaniyor. Baska marka kullanan yok mu? Ben dogum oncesinde hic bez arastirmasi yapmamistim, tum dogum hastahanelerinde pampers kullanildigini ogrendim, hastahaneden de eve cikarken pampers vermislerdi, cok memnunum. Ama baska hic bir marka kullanmadigim icin kiyaslama yapamayacagim...
Burda bezimiz bitmek uzere, pampers a devam mi yoksa huggies mi denesem karar veremedim.
ay bun ne prenseslik böyle alalhım nazardan kuru çok güzel prensesimiz.Pek de ciddi heee.
Bizimki poliklinik odasında oldu canım
İyi de o bebek normal degilki 8 kg cok
Benimki 4 kg doğdu 2 aylikken 5,5 kg du, cuma 3 aylık olacaz tas çatlasın 6,5 olmuştur belki degil bile, o nasıl 8 kg mus canım sen ona bakma tosunmus o tosun :)
Canım pampers dedigin prima degil mi , yoksa yurtdışında ayrı bir markası mı var
Türkiye de pampers diye geçmiyor Yada ben öyle biliyorum :)
Doktor var DOKTORCUK var
İlk okudugumda dogru teshis mi acaba diye yazmistim icime dogmus demekki. Sonra ya doktordan iyi mi bilicem diye sildim. Her hiriltiya bronsit diyorlar malesef. Minigine de sana da çok geçmiş olsun...
Canım cok cok gecmis olsun , insallah Allah şifa versin bir an önce
Sende dik dur , bebeğinin sana ihtiyacı var güçlü olmak zorundayız artık ömür boyu
Canim cok zor seyler yasamissin cok gecmis olsun(( asi olurken bile nasi aglamisti, simdi her gun igne of cok zor cabucak gecsin miniginin hastaligi
sagolun kızlar bu sabah ucuncu ignemızı olduk sımdı biraz daha ıyı oglum
Dün uğrayamadım tatlı bebişlerin resimleri gelmiş hepsine maşallah:)
hasta yavrucuklara da acelesinden şifalar dilerim.
Biz dün yavrukuşumuzu sünnet ettirdik. Keşke daha erken olsaymış baya ağladı. Abisi bir aylıkken olmuştu ve pek ağlamamıştı. Dr 3 aylık olunca insanları tanıyor operasyon sıırasında çok sakindi dedi. Sonrasında sinirlendi ve canı yandı herhalde baya ağladı yavrum. Ağrı kesici fitil verdik akşama ve gecesini rahatgeçirdi bakalım bu gün nasıl geçecek.
Ameliyathane de yapıldı sünneti. Aklınızda olsun ortam baya serin hırka ve şapkasını giydirim battaniyesine sarıp hemşireye teslim ettik. Tembihledim üşütmeyin diye çünkü dışarısı baya sıcaktı dün. İnşallah üşümemiştir.
Erken dönem sünnet ettirecekler mümkinse 3. Ayı geçirmeyin.
Bizde vardı ama aksam 6dan 12ye kadardi gunduzleri birbucuk iki saat uyuduğu okuyordu bende evimin isini yapup dinleniyordum simdi butun gun olunca cok zor oluyor dun benide arkadaslarim gördü ne kadar zaiflamissin diyorlar yemek yicek vakit bulamiyorum ki cogunlkka sabahları nutellali ekmek yiyorum aksama kadar oAramza hosgeldn cnm..ben o durumu ilk kizm 4 gunlukken yasadm suanda 2bucuk aylik hla devam...2bucuk aydr mucadele halindeym..gcen gun doktorun cok hzli kilo vermisn diye kzdi..yemek flan bna luks..bna kili verdiren stres ve kizm bagrdkca yasadgm uzuntu..kolik 3. Ayin snunda bitiyo 4te gecms oluyo biraz sabir..gne sen sanslisn gec basladi szinki kisa bi sure snra biticek..bnm psikolijim bozuldu artik az kaldi diye seviniyrm yani dusun halini
gecmis olsun erkege ins kisa surefe iyilesir canim korkma bezini cok cok degis islak kalmamasina dikkat etDün uğrayamadım tatlı bebişlerin resimleri gelmiş hepsine maşallah:)
Biz dün yavrukuşumuzu sünnet ettirdik. Keşke daha erken olsaymış baya ağladı. Abisi bir aylıkken olmuştu ve pek ağlamamıştı. Dr 3 aylık olunca insanları tanıyor operasyon sıırasında çok sakindi dedi. Sonrasında sinirlendi ve canı yandı herhalde baya ağladı yavrum. Ağrı kesici fitil verdik akşama ve gecesini rahatgeçirdi bakalım bu gün nasıl geçecek.
Ameliyathane de yapıldı sünneti. Aklınızda olsun ortam baya serin hırka ve şapkasını giydirim battaniyesine sarıp hemşireye teslim ettik. Tembihledim üşütmeyin diye çünkü dışarısı baya sıcaktı dün. İnşallah üşümemiştir.
cnm sunnet ıcın cuma gunu dr götürdüm oglumu sunnet ettırmek ıstedıgımı söyledım.1 yasından önce sunnet etmıyorum ben dedı.narkoz verılecegı ıcın kucuk oldugunu dusunuyormus 1 yasında yaaprım zaten bı sorunu yok ama sımdı yaptırmak ıstıyosan yapan dr bulursun dedı kafamı karıstırdı.ben 1 yas olmadan yaptırmak ıstıyorum baksana 3aylıkken anlamıs hareketlendıgı zaman daha zor olmazmı .esımde duydu bunu en azından bı 6 7 aylık olsun dedı napıcam bılemıyorum nutun dr yenı dogdugu gıbı yaptırın dıyo bu neden böle dedı anlamadm.
Sağol canım trşekkür ederm.Bizde vardı ama aksam 6dan 12ye kadardi gunduzleri birbucuk iki saat uyuduğu okuyordu bende evimin isini yapup dinleniyordum simdi butun gun olunca cok zor oluyor dun benide arkadaslarim gördü ne kadar zaiflamissin diyorlar yemek yicek vakit bulamiyorum ki cogunlkka sabahları nutellali ekmek yiyorum aksama kadar o
gecmis olsun erkege ins kisa surefe iyilesir canim korkma bezini cok cok degis islak kalmamasina dikkat et
Canim senin aldigin modeli bilmiyorum, magazada da denemedim ama stokke cok hafif. Ben sirtima asip indiremiyorum ama, surusuhafif. Birde daha cok oto koltugu ile kullaniyorum. Bagajdan cikarip bir tikla acip, oto koltugunuda 1 sn de uzerine oturtuyorum. Ben bebek arabasini dogdugu gunden beri kullaniyorum baya, hem cok geziyorum, seyahatte ucakta iceri alabiliyorum, duz yol veya cok engebeli yollarda suruyorum, bebegim sarsilmiyor hic, kaldirim indirip cikarirkende tek elle hafif bastirip cikariyor veya indiriyorum. Bana cok lazim olan birseydi bebek arabasi o yuzden bu kadar detayli anlattim :) Ben kizima oda yapmadim ihtiyaci yok suan cok kucuk, hastahane odasi, sus, seker v.s seylerine falanda para harcmadim, sadece gercekten ihtiyacim olacak seylerin listesini yaptim ve hepsini arastirarak en iyilerinden almaya ozen gosterdim butcme gore...
Bizde vardı ama aksam 6dan 12ye kadardi gunduzleri birbucuk iki saat uyuduğu okuyordu bende evimin isini yapup dinleniyordum simdi butun gun olunca cok zor oluyor dun benide arkadaslarim gördü ne kadar zaiflamissin diyorlar yemek yicek vakit bulamiyorum ki cogunlkka sabahları nutellali ekmek yiyorum aksama kadar o
gecmis olsun erkege ins kisa surefe iyilesir canim korkma bezini cok cok degis islak kalmamasina dikkat et
cnm sunnet ıcın cuma gunu dr götürdüm oglumu sunnet ettırmek ıstedıgımı söyledım.1 yasından önce sunnet etmıyorum ben dedı.narkoz verılecegı ıcın kucuk oldugunu dusunuyormus 1 yasında yaaprım zaten bı sorunu yok ama sımdı yaptırmak ıstıyosan yapan dr bulursun dedı kafamı karıstırdı.ben 1 yas olmadan yaptırmak ıstıyorum baksana 3aylıkken anlamıs hareketlendıgı zaman daha zor olmazmı .esımde duydu bunu en azından bı 6 7 aylık olsun dedı napıcam bılemıyorum nutun dr yenı dogdugu gıbı yaptırın dıyo bu neden böle dedı anlamadm.
Bizimki poliklinik odasında oldu canım
İyi de o bebek normal degilki 8 kg cok
Benimki 4 kg doğdu 2 aylikken 5,5 kg du, cuma 3 aylık olacaz tas çatlasın 6,5 olmuştur belki degil bile, o nasıl 8 kg mus canım sen ona bakma tosunmus o tosun :)
Canım pampers dedigin prima degil mi , yoksa yurtdışında ayrı bir markası mı var
Türkiye de pampers diye geçmiyor Yada ben öyle biliyorum :)
Canım güle güle kullan. Tombik kızımızla güzel güzel gezin inşallah :)
Dün uğrayamadım tatlı bebişlerin resimleri gelmiş hepsine maşallah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?