- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #57.381
öyle bir tez bende de varşubata bitirmem lazım ama imkansız görünüyor. bebişle ilgilenirken aklım tezde, tezle uğraşırken aklım bebişte. oğlum ağır basıyor tabi, olan teze oluyor. napalım sağlık olsun da, hepsi olur gider inşaallah..
Yazılanları fırsat buldukça okumaya çalışıyorum . Malum bizim gaz ve uyku sorunumuz var. Gaz için aktar olduk ; bitkisel ilaçlar vs. , ama hiç biri uzun vadede yarar sağlamadı 1 gün iyi ise ertesi gün olmadı . Çok şükür eskiye göre daha iyiyiz 3 ay olunca biraz rahatladı sanırım . Uyku problemimiz vardı ; gündüz uyumuyordu gece de kesik kesik 15 dak 30 dak uykularla idare ediyorduk . Hafta sonu bebekler için olan hamak aldık ; hep deneyerek alalım diyordum çünkü o kadar çok şey aldık ki belki işe yarar diye yaramadığı gibi elimizde kaldı bebek dükkanı gibiyiz . O sırada oğlum ağlıyordu , huzursuzdu , dükkana girdik hemen kurdurduk ve denedik ;5 dak salladık sustu mayıştı da hemen aldık . 2 gündür uyuyor maşallah . Gündüzleri onda uyutuyorum 1 saat gece de onda sallayıp dalınca beşiğine alıyorum tabi beşiğe alınca ne kadar sallasa da mıkırdanıyor ama yine de eskiye göre uyuyor .Çarşafta sallıyorduk eşimle ama ikimizi de yoruyordu ve uzun sürüyordu bu hamakla birimizin sallaması yeter , yere oturup sallıyorum , o sırada diğer el boş kitap okunabiliyor ; bitirmem gereken ama bitmeyen bir tez ile uğraşıyorum
Yine soracağım forumda Eskişehir'den olan yok mu , önerebileceğiniz memnun kaldığınız çocuk doktoru ismi rica ediyorum ?
Kizlar ben ucretsiz izin alacagim fakat isyeri maas veedigi icin sigortami da odemiyormus emekli olurken karsima cikacakbilginiz var mi konu hakkinda?
canım çok geçmiş olsun allahım birdaha yaşatmasınBu gece ömrümden ömür gitti kızlar şu an evladimin kucagimda olmasina öyle sukrediyorum ki resmen gözümün önünde gidiyor du oğlum ağlaya ağlaya bir hal oldum banyo yaptıracaktik bu aksam banyo yaparken hiç aglamayan bir çocuk sadece kafasını yıkarken yüzüne su gelince mikirdarkakayinvalidem geldi sevmeye hadi ben burdayken yikayalim dedi yirmi gün bende kaldığında bir kere bile yikamadi altıni bile almadi hep eşimle yaptık bu aksam kafasını yikiyorduk en son yikiyoruz eşim dök anne dedi bu birden döktü ağlamaya başladı birden sustu ben bagirdim eşime kaldır diye kaldırdı mosmor nefes almiyo dedim eşim panik oldu ne yapayım diyor ben salliyorum ayağa kalktı kafasını yere doğru eğdi ağlamaya başladı havlu ya sarıp öyle bi sarildim ki ona başladım ağlamaya yazarken bile dayanamıyorum elim ayağım boşaldı resmen kalkmış o suyu öğrenmiş iyice korkuyor diyo sabır dedim tek kelime konuşmadım eşime kızdım her zaman sen dokerdin ben yikardim niye dokmedin dedim onu duydu galiba gittikten sonra da eline tasi ilk defa alıyor öyle kucakta zip zipla çocuk buyutmek olmuyor dedim yarın bi gün nasil cocuk emanet edecez dedim o ister miydi diyor anlayacağınız ömrümden ömür gitti çok uzattım kusura bakmayın
maşallah çok tatlı ya benim kızım poz vermekte başarısız telefonu görünce surat değişiyor
kademe ilerlemesi olmuyor canım bu durumda primle ilgili sıkıntı oluyor. ama zaten yaşı beklerken prim fazlasıyla doluyor merak etme :) sigorta ödenmesede faydalanabiliyorsunKizlar ben ucretsiz izin alacagim fakat isyeri maas veedigi icin sigortami da odemiyormus emekli olurken karsima cikacakbilginiz var mi konu hakkinda?
Kizlar yillardir 40gun rapor hakkimiz var bilirdim ama idare20gunden fazlasini kabul etmiyor sizde boyle bir durum yasayan var mi?
Gebeligimde 10 gununu kullanmistim kaldi 30 onu da 5 5 alip 1,5ay kizima bakarim diyordum.sok oldum2 hafta sonra baslamam lazim...
ancak fırsat buldum girmeye geçmişi okudum
canım çok geçmiş olsun allahım birdaha yaşatmasın
maşallah çok tatlı ya benim kızım poz vermekte başarısız telefonu görünce surat değişiyor
kademe ilerlemesi olmuyor canım bu durumda primle ilgili sıkıntı oluyor. ama zaten yaşı beklerken prim fazlasıyla doluyor merak etme :) sigorta ödenmesede faydalanabiliyorsun
canım bildiğim 40 gün nasıl 20 gün diyor. bu senin resmi hakkın ben bu sene hiç kullanmadım doğum sonrası kullanırım diye senin gibi 5 5 alacam. ama yinede yeniyıla kadar yetmiyor arada sevkle 4 gün raporla kapatacam bu yılı ocakta zaten 40 gün hak yeniden geliyor böylece 1.dönemi kapatacağım bizim okulda hep öyle yaptılar. okul idaresi doğumdan önce söylemişti zaten hocam 1.dönem başlarmısın raporlamı kapatırsın diye bende raporla kapatırım 2.dönem başlarım demiştim. tamam proğramları ona göre düzenleyeceğiz dediler. hatta şuanda bile proğramımı biliyorum. sabah 10 da başlıyorum 2-3 gibi çıkıyorum. 20 saat ders çarşamba boş :))
5 rapor alabiliyor muyuz canım bende öyle yapıcam bizim idare biraz gıcık bu konuda da bi gıcıklık bekliyorum ama umarım yanılıyorumdur sorun çıkarmazlar
Süper şu 4 gün işi çok aklıma yattı çok mantıklıymıştabikide alabilirsin ister 5 5 al ister 10 10 o senin tercihin ama 10 olarak alınca haftasonları sebebiyle daha çabuk işe dönmen gerekecek hatta pazartesi doktora git sevkli görün salı git 4 günlük rapor al kimse sana birşey diyemez ki bu senin yasal hakkın bizim 2 sene önce bir hoca vardı kız sırf o gün nöbet tutmamak derslere girmemek için her hafta aynı gün sevkliydi ve bu bir 1.dönem boynca sürdü kimsede birşey diyemedi. rapora surat asabilir belki idare yada çalışmadan maaş alıyorsun diye söylenebilir ama aldanma onlara bunu sen bir yıl içinde de kullanabilirdin. ama kullanmayıp bebeğin için beklettin ben o kadar bulantılarda gripte halsizlikte rapor almadım gittim okula sırf bebeğim için kullanayım raporumu diye o yüzden hiç takma :)
Merhaba güzel anneler benim sizlere 2 sorum olucak 1.si oğlum 2.5 aylık oldu tam çözemesem de göz rengi hafiften maviye çalan gri ve bu saatten sonra rengi değişir mi sizce? 2.sorum da bebeği kusan var mı ve ne derece kusuyo? Benim oğlum bazen memede emerken bile kusabiliyo yer minderin de yatarak yada kucakta emzirmek hiç farketmiyo yani ama bazende sadece ağzında yutmadan bıraktığı sütü akıtıyo başka kusmuyo anlayamadım kusmuğu bazen süt bazen de kesik süt halinde oluyo babamız tıbbi sekreter orda arkadaşları normal bizimkide öyleydi sen bide ek gıdaya başladığı zaman gör demişler yani normal diye doktora da gidelim dediğimde tamam hadi gidelim demedi.Her çocuğun yapısıda farklı olduğu için canım çok sıkılıyo bu işe biraz uzattım kusura bakmayın.Bi de kanaltürk te bebekler için su aktivitelerinden bahsediyorlar ilgilenirseniz Derya'nın Dünyası programında
cnmm çookk geçmiş olsun Allah korumuş dün bende buzdolabı poşetiyle oyalıodum yavrumu elime aldım hışırdatıyorum falan sonra şişirdim pat pat vuruorum nasıl gülüo o ara mutfağa geçtim poşet şiş vaziyette bacağındaydı kızımda anakucağında sen yaramaz ordan al poşeti yüzüne yapıştır şiş ve yumuşak olduğu için nefes aldıkça tabi bunaldıkça sık nefes alıo iice yapışmış yüzüne bi anlık bişe mutfakta 10 sn durmadım geldim yanına ama elim ayağım boşaldı kendini nasıl bunaltmış gözler kıpkırmızı salonla mutfak bir olmasa ben görmesem yada geç gelsem Allah korusun yedim kendimi(
tabikide alabilirsin ister 5 5 al ister 10 10 o senin tercihin ama 10 olarak alınca haftasonları sebebiyle daha çabuk işe dönmen gerekecek hatta pazartesi doktora git sevkli görün salı git 4 günlük rapor al kimse sana birşey diyemez ki bu senin yasal hakkın bizim 2 sene önce bir hoca vardı kız sırf o gün nöbet tutmamak derslere girmemek için her hafta aynı gün sevkliydi ve bu bir 1.dönem boynca sürdü kimsede birşey diyemedi. rapora surat asabilir belki idare yada çalışmadan maaş alıyorsun diye söylenebilir ama aldanma onlara bunu sen bir yıl içinde de kullanabilirdin. ama kullanmayıp bebeğin için beklettin ben o kadar bulantılarda gripte halsizlikte rapor almadım gittim okula sırf bebeğim için kullanayım raporumu diye o yüzden hiç takma :)
Kizlar yillardir 40gun rapor hakkimiz var bilirdim ama idare20gunden fazlasini kabul etmiyor sizde boyle bir durum yasayan var mi?
Gebeligimde 10 gununu kullanmistim kaldi 30 onu da 5 5 alip 1,5ay kizima bakarim diyordum.sok oldum2 hafta sonra baslamam lazim...
kızlar bu da benim oğluumEki Görüntüle 841932
Lokal yapiliyor canim genelde.
walla cnm bn dr konusunda bıraz sansızım yarın gene oglumun dr degıstryorum bakalım ona dıycek .Bursada yasan arkadaslar dr tavsıye ederse sewınırım.
Merhaba güzel anneler benim sizlere 2 sorum olucak 1.si oğlum 2.5 aylık oldu tam çözemesem de göz rengi hafiften maviye çalan gri ve bu saatten sonra rengi değişir mi sizce? 2.sorum da bebeği kusan var mı ve ne derece kusuyo? Benim oğlum bazen memede emerken bile kusabiliyo yer minderin de yatarak yada kucakta emzirmek hiç farketmiyo yani ama bazende sadece ağzında yutmadan bıraktığı sütü akıtıyo başka kusmuyo anlayamadım kusmuğu bazen süt bazen de kesik süt halinde oluyo babamız tıbbi sekreter orda arkadaşları normal bizimkide öyleydi sen bide ek gıdaya başladığı zaman gör demişler yani normal diye doktora da gidelim dediğimde tamam hadi gidelim demedi.Her çocuğun yapısıda farklı olduğu için canım çok sıkılıyo bu işe biraz uzattım kusura bakmayın.Bi de kanaltürk te bebekler için su aktivitelerinden bahsediyorlar ilgilenirseniz Derya'nın Dünyası programında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?