2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tezle uğraşan anneler kervanında bende varım. okula gitmem lazım gidemedim, danışmanım anlayışlı çok şükür ama çok boşladım. tez sadece kafamda... icraat yok...

Kizlar ben ucretsiz izin alacagim fakat isyeri maas veedigi icin sigortami da odemiyormus emekli olurken karsima cikacak bilginiz var mi konu hakkinda?

evet siz doğum borçlanması adı altında emekli plurkn toplu olarak para yatırıp primlerinizi tamamlıyorsunuz. erkeklerin askerlik borçlanması gibi. askerliği saydırıyorlar falan ya... ama biz zaten 60 lı yaşlara kadar çalışacağımızdan primlerimizin eksik kalması gibi problemle karşılaşmıcaz......

ancak fırsat buldum girmeye geçmişi okudum
canım çok geçmiş olsun allahım birdaha yaşatmasın
maşallah çok tatlı ya benim kızım poz vermekte başarısız telefonu görünce surat değişiyor

Kizlar ben ucretsiz izin alacagim fakat isyeri maas veedigi icin sigortami da odemiyormus emekli olurken karsima cikacak bilginiz var mi konu hakkinda?
kademe ilerlemesi olmuyor canım bu durumda primle ilgili sıkıntı oluyor. ama zaten yaşı beklerken prim fazlasıyla doluyor merak etme :) sigorta ödenmesede faydalanabiliyorsun

canım bildiğim 40 gün nasıl 20 gün diyor. bu senin resmi hakkın ben bu sene hiç kullanmadım doğum sonrası kullanırım diye senin gibi 5 5 alacam. ama yinede yeniyıla kadar yetmiyor arada sevkle 4 gün raporla kapatacam bu yılı ocakta zaten 40 gün hak yeniden geliyor böylece 1.dönemi kapatacağım bizim okulda hep öyle yaptılar. okul idaresi doğumdan önce söylemişti zaten hocam 1.dönem başlarmısın raporlamı kapatırsın diye bende raporla kapatırım 2.dönem başlarım demiştim. tamam proğramları ona göre düzenleyeceğiz dediler. hatta şuanda bile proğramımı biliyorum. sabah 10 da başlıyorum 2-3 gibi çıkıyorum. 20 saat ders çarşamba boş :))

5 rapor alabiliyor muyuz canım bende öyle yapıcam bizim idare biraz gıcık bu konuda da bi gıcıklık bekliyorum ama umarım yanılıyorumdur sorun çıkarmazlar

5 rapor alabiliyor muyuz canım bende öyle yapıcam bizim idare biraz gıcık bu konuda da bi gıcıklık bekliyorum ama umarım yanılıyorumdur sorun çıkarmazlar

tabikide alabilirsin ister 5 5 al ister 10 10 o senin tercihin ama 10 olarak alınca haftasonları sebebiyle daha çabuk işe dönmen gerekecek hatta pazartesi doktora git sevkli görün salı git 4 günlük rapor al kimse sana birşey diyemez ki bu senin yasal hakkın bizim 2 sene önce bir hoca vardı kız sırf o gün nöbet tutmamak derslere girmemek için her hafta aynı gün sevkliydi ve bu bir 1.dönem boynca sürdü kimsede birşey diyemedi. rapora surat asabilir belki idare yada çalışmadan maaş alıyorsun diye söylenebilir ama aldanma onlara bunu sen bir yıl içinde de kullanabilirdin. ama kullanmayıp bebeğin için beklettin ben o kadar bulantılarda gripte halsizlikte rapor almadım gittim okula sırf bebeğim için kullanayım raporumu diye o yüzden hiç takma :)

valla benim idarem de gıcık ama 1.dönem yerime görevlendirme istediler boşta sıonıf olmadığı için şu an rahatlar sıkıntım kaymakamda ,kaymakam izne çevirmiyor raporları kolay kolay,çok inceliyor.ilk raporumda sıkınytı çıkmadı bakalım diğer raporlarda durum ne olacak ?

sigorta konusuna gelince ben de borçlanma için dilekçe vereceğim ücretsiz izne ayrılınca hem sigorta açısından hem de derece kademe açısından emekli sandığı ödeme alamadığı için ileride sıkıntı çıkmasın diye borçlanıp toplu yatırmayı düşünüyorum.

Merhaba güzel anneler benim sizlere 2 sorum olucak 1.si oğlum 2.5 aylık oldu tam çözemesem de göz rengi hafiften maviye çalan gri ve bu saatten sonra rengi değişir mi sizce? 2.sorum da bebeği kusan var mı ve ne derece kusuyo? Benim oğlum bazen memede emerken bile kusabiliyo yer minderin de yatarak yada kucakta emzirmek hiç farketmiyo yani ama bazende sadece ağzında yutmadan bıraktığı sütü akıtıyo başka kusmuyo anlayamadım kusmuğu bazen süt bazen de kesik süt halinde oluyo babamız tıbbi sekreter orda arkadaşları normal bizimkide öyleydi sen bide ek gıdaya başladığı zaman gör demişler yani normal diye doktora da gidelim dediğimde tamam hadi gidelim demedi.Her çocuğun yapısıda farklı olduğu için canım çok sıkılıyo bu işe biraz uzattım kusura bakmayın.Bi de kanaltürk te bebekler için su aktivitelerinden bahsediyorlar ilgilenirseniz Derya'nın Dünyası programında

SUBA maşallah allahım ne tatlı bi bebiş öle saçlara bak gülüşe bak tam yemelik

Bi sürü bi sürü bebişler eklenmiş hepsine içim giderek baktım Allah nazarlardan saklasın hepsini maşallah sıpacıklara
Süper şu 4 gün işi çok aklıma yattı çok mantıklıymış
Yalnız ben daha şimdiye kadar hiç rapor kullanmadım kime hangi Dr gitmek lazım sağlık ocağından veriolar mı kendi kadın doğumcuma mı gidicem
Bi de her hafta ne bahane yazıolar rapora:26:

Aynen benim oğlumun gözleri de o renk ah böle kalsa diom
Görenlerin bazıları kalır bazıları kahve olur bu diolar net renk 9.ayda olurmuş die yazıo nette

Kusma konusunda da aynıyız bazen emerken de kusuo oğlum
Ama en canımı sıkan emdikten sonra gazı çıksın die omzuna aldığımda kusması
Dr sordum ben bebeklerde doyma refleksi yoktur emdikçe emerler fazlasını da kusarlar normal dedi
Hıçkırık da öle çok emmesinden oluomuş

Buyuk oğlum -5 yaşına girmesine 2 ayı kaldı- bu yaz gözrengi değişti. Mühür gozluydu oğlum mavi yeşil karışımı ela gibiydi şimdi kahverengi oldu :)

Allahım kızlar imdat bu gün oğlumun sanki ağlamada son sınırda bağırıyoda bağırıyo sesi kısılacak sanki kızım geldi ona verdim dinlenicem dedim onun kucağında uyudu töbe töbe inadına sanki bu arada nasılsınız iyisinizdir inşallah :)

amanın allah esirgesin çok kötü bir durum bu durumlar hep bizde hasar bırakıyor işte ya öyle olsaydı ya böyle osaydı inşallah hiç bişey olmadan büyütürüz bebişleri

Artik 5 5leri kolay kolay vermiyolarmis nedense. Bizce sorun degil ama 5 5 vermiyolar artik dedi bana idare. Ben de 10 10 alicam napim...

1 ocak 31 aralik arasi 40 gun hakkimiz var. Gecen donem kullanip da gunlerini harcamadiysan idare karisamaz.

Son düzenleme:
cancazlarım bu uyku problemi yasamayan arkadaslar ne olur bi akıl verin 3 ay oluyoruz ama uyumuyoz yaaaa yontemlerden falan bahsetmsnz banada söyleyin yaaaaa

canm ben şimdiden bebişimn gözündeki kahve rengini görebiliyorum zaten babanın gözleri açık kahve benm ki koyu kahve yani bizim farklı bir göz rengi beklentimiz yok. 2. sorunun cevabı benm kızm sürekli kusuyor dr bebek reflüsü var dedi gaviscon birde bi ilaç daha verdi. gavisconu içince fışkırtarak kustu yavrum bıraktık. diğerini biraz kullandım onuda bıraktım. bazı bebeklerin mide kapakçıkları doğduğunda tam geliimemiş oluyormuş o yüzden kusuyorlarmış bunada bebek reflüsü diyorlar. sen başı yukarda olacak şekilde yatır bi yastık falan koy :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…