2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

onların melekleri var bişey olmaz inşaallah.
ben öyle düşünüyorum artık.
başka çare yok.
ezan okunurken uyumayıp yatıyorsa kucağıma alıyoru.
gel kızım ezan okunurken yatılmaz diyorum
öğrenecekler inşaallah

Son düzenleme:
Canim biz mersindeydik. kirkimiz cikana kadar tum akrabalar komsular arkadaslar geldi. Sonrada biz taşındık. Burasi uzak ve tanidik ne komsu ne arkadas nde akraba var. Gelen gidende yok. Yan komsum yasli birteyze bir o gelir. Burda komsuluk yok diyor. Bizde kizimla tum gun takiliyoruz. Bir bim var birde forum. Hava guzel olunca ikisini geziyoruz. Bime gittik geldik kuzucumla.

Kizlar benim kizda mi sorun var. Benim kiz dogdugundan beri gece kalkmiyor. Emme sikligi diyorsunuz ya sizmi kaldiriyorsunuz yoksa agliyor mu. Benim kiz ihhh ehhh diyor offluyor. Ben duyunca uyaniyorum. Uyanmasamda hic aglamiyor. Onda yatiyor. 5:00e kadar hic ihh mih yok. Sonra basliyor. Bazen duyuyorum uyku sersemi kalkamiyorum oda aglamiyor. Saat alti oluyor Uyaniyorum emziriyorum. Sonra 8:00 de yine ihh emziriyorum. Uyuyor onda kalkiyor emziriyorum. Gecen 20:00 de uyudu acikmistir dedim.24:00emzirim dedim agzini bile acmiyorv bayilmis gibi uyuyor. Yerine biraktim. O gecede 3:00 te ihhladi emzirdim. Gorumcem demisti. Dogdugunda aglamiyorsa gece sik sik emzirme bende oyle yaptim. Ondan mi acaba.
Aglamiyorsa o kdar sik emzirmeyin belki daha az kalkar geceleri.

geçmiş olsun canım bende doktora danışayım bakalım salı günü. benimkinin de özellikle yüzü çok kuru. bide cilt çok hassas sanırım, 3 günde bir yıkıyorum ama bacak boğumları, koltuk altı, ense gibi yerler sürekli yara oluyor..ev sobalı olduğu için hergün yıkamak da istemiyorum. bizimde hiç konak sorunu yok derken geçen hafta oldu.
benim doktorun tavsiyelirinide paylaşırım seninle

Aybikecim benim esim cok beyaz ve kuru. Dermatalog biodermanin urunlerini vermisti hep onun urunlerini kullaniyor. Ben de yazin gunes kremi olarak kullaniyorum. Biz ikimiz de cok memnunuz. Ama bebek urunleri nasildir bilmiyorum.

evet nette baktım yetişkin ürünlerinde herkes çok memnun, kendim için bundan sonra kullanacağım kesin

Dunusummm eylul gorur gormezzz offff anne ki ne offf tarznda bi bakis atti telin ekranina :-D kizisimin aski bu yakisikliyi yerimmmm :-D

Birde benimki bazen 6da kalkiyor. Emziriyorum. Uyumak istemiyor. Ben yinede besigine koyuyorum. Beni alin seklinde numaradan agliyor almiyorum. Sonra besigine renkli kurdaleler bagladim onlarla oynuyor agzina almaya calisiyor. Yorulup uyuyor kendi kendine.

canım bence doktora bir danış...şimdi 3-4 saat emmemesi normal ama sen doğduğundan beri diyorsun. 1-2 aylık bebekler 2 saat sonra tekrar acıkır. benim bildiğim açlıkta kan şekeri düşerse de uyku yapıyor. doktorumuz uyuyorda olsa uyandırıp emzir demişti ilk ay kontrolünde...benim emzirme saatleri dediğim kendi uyanıyor artık, ama ilk zamanlar bu saatlerde ben uyandırıp emzirirdim. sanırım alıştı saatlere

Canim emmiyor. O saatlerden once versende uyanmiyor. Bir haftalikti. Topuk kani alinirken hic uyanmadi aglamadi. Kanseki dusuktur dedi ebe kostur kostur doktora goturduk. Normal cok iyi dedi degerleri acken uyumaz dedi. Gecen atesi vardi. Tum kan tahlilleri yapildi herseye bakildi. Yine doktor cok iyi degerleri dedi. Uyumayi seviyor heralde. Ama gunduz sadece 3saat uyuyor.

ozaman anca maaşallah denir annesi bu bebeğe :) keyfi yerinde değerleri de iyiyse bırak uyusun mışıl mışıl

cehaletmi af buyurun da keraat vakti ne?

canım alıntıdır : "Kerahat vakitleri denilen güneşin doguş ve batış saatlerinde uyuyor olmak, hem gün içi vücut enerjisi hem de akıl sağlığı açısından zararlı etkilere sahip. Geceleri salgılanan melatonin hormonu günesin doğuşuyla azalıyor. Güneş doğarken uyanık olmak, bedenin gün içinde daha zinde ve enerjik olmasını sağlıyor. Güneş doğarken uykuda olmayı alzheimer hastalığının sebeplerinden biri sayan bilim çevreleri mevcut. Dr. Nusret Kaya, bu duruma farklı bir açıdan bakıyor: Hipofiz bezi Budizmde göz olarak adlandırılıyor. Doğu ekolü, gözün güneş ışığına hassas olduğundan, güneş doğarken uyanık olmanın zinde kalmak açısından öneminden bahseder. Bunlar doğacı hipotezler.
Dr. Mehmet Ibis de bu tip araştırmaların doğal yaşamayı salik veren arastırmalar olduğunu belirtip doğru olabileceğini düşünüyor: Biz doğanın bileşeniyiz. Bunu günlük rutinlerimizde de göstermeliyiz. Fakat her şeye rağmen doğacilarin savunduğu gibi teknolojiden de uzak olamayız."

kızlar sizi çok özledim.. dün gece rüyamda bile gördüm.. buraya uğrayamaz oldum.. geçen hafta kayınpederim bizde yatılı misafirdi. o gitti 2 gün sonra kendi babam geldi. bugün o gidiyor yarından sonra kayınvalidem gelicek(yaza kadar burda) 15 güne kadar da dedem gelicek ziyarete.. hizmet etmekten başımı kaldıramıyorum.. geceleri pertim çıkmış ağzım açık bi şekilde uyuyorum.. umarım herkes iyidir sağlıklıdır mutludur.. öpüyorum sizi

Sağol canım. Dediğin gibi yüzü çok kuru eli sürekli kaşlarında kaşınıyor galiba boynu koltuk altı pişik oluyor hava soğuduğu için bende 2-3 günde bir yıkıyorum. Aslında aylık kontrolünü beklemeden götürecektim doktora ama bu aralar ishal ve soğuk algınlığı salgını varmış o yüzden kalabalığa sokmak istemedim. Allah korusun acil bişe olmazsa aralığın başında aylık kontrolümüz var cilt doktoruna da yüz için krem sorup bilgi veririm.

teşekkür ettim bilgiler için

O gunleri ne cabuk unuttum. Aklimdan cikmis.kirki cikana kadar 23:00gibi kalkip gece bire bazen ikibucuga kadar uyumazdi. Yine ayni saatlerdd kalkiyordu ama gec uyuyordu. Ben yavas yavas asagi cektim ve aksam yediden sonra uyutmuyorum. Onda uyusun diye. Birde mama veriyorum gexe uykusundan once daha tok tutuyor heralde sutum yetmiyor . Ilk 38gun emmedi zilli kizim. Mamayi iyice azalttim oglen ve yatmadan once veriyorum.

Bnu bilmiyordum. Annem derdi . Ikindi ve aksam ezani vakti uyunmaz. Keraat vakti derdi. Birde gunesi ustune dogurtma derdi. Gunduz hic uyumam zaten. Ama sabah uykusunu cok severim. On ikilere kadar uyurdum. Kizimda bana cekms galiba.:)) bir

evet canım tarihler yakın birbirine :)
herkes öyle diyor daha ne düzenler değişecek diye.. yavrucum böyle iyiydi değişmeseydi keşke.. annecim üzmedi beni bundan sonrada çok üzmez inşallah..
malesef bebek dediğin gibi engel olunmuyor... ama şunu duymuştum osmanlıda sabah namazında uyuyan bebeklerin burnunu sıkarlarmış ki ileride hatırlasın ve namaza uyanmakta zorlanmasın diye

hadi yaaa bunu uygulamaya çalışayım canım ama dedğin gibi bebişlere anlatmak zor

Kızlar bebişlerinizi kaç saatte bir emzitiyodunuz
İstediği zaman mı her istediğinde emxiriyomusunuz
Benim doktorum her 3 saatte bir emzir dedi
3 aylık olmaya 3 günümüz var
Ama beril 2 saat olunca yırtıyo ortalığı küçük kuçular gibi saldırıyo mememe
Şimdi yavaş yavaş 2 saat 15 dakika da bir emzirmeye başladım
Kilo alımı yavaşlar diye de korkuyorum 6 kilo 65 cm şu an
Emzirme aralarını açmaya başladığımdan beri gece de 2 kez uyanıp emip uyumaya başladı
Eskiden her saat başı kalkar emerdi o yüzden 2 kez kalkması muhteşem bi şey benim için
Sizce 3 saat yapmak için zorlamalımıyım kızımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…