- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #61.381
merhaba kızlar geçen hafta yazmıştım kızım günde 15 kez kaka yapıyor diye.
bir türlü durmak bilmedi 6 gün sürdü. ve günde 20 kez yaptığı bile oldu
eridi bitti yavrum hiç neşesi kalmadı. 1 geceyi acilde geçirdik 3 gece de hastanede yattık.
tahlillerde ROTAVİRÜSÜ çıktımalesef tedavisi yok ona karşı bi antibiyotik yokmuş. sadece vücuda sıvı takviyesi yapılacak.
500ml 4 adet serum yedi kızımtahlillerde vücut suyu çok az çıktı ki ishalin 2. gününde 6. günü nasıldır bilmiyorum.
şimdi iyileşti çok şükür evimizdeyiz.
bide benim sütüm kesildi stresten sanırım çok şükür buzluğa sağıp atmıştım onlardan verdim. şimdi sütümde geldi kızım da iyi çok şükür.
peki ne iyi geldi derseniz kocakarı yöntemleri. kızlar biryere not edin ishali hemen kesti.
incir ağacının yaprağını küçük bi cezveye koydum su koydum kaynattım kızıma 3 çay kaşığı kadar içirdim. günde 4 kez ve ertesi gün ishal denen bişi kalmadı. Kim demiş rota virüsünün tedavisi yok diye. Derdi veren Rabbim derman da verir.
tanm 1 gün sonra geçti.
tadı da çok güzel papatya çayı gibi. incirler yaprak dökmeye başladı bence biraz yoplayıp kurutun evde bulunsun.
İyi valla dünüşüm ne olsun haftasonunu geçirmeye çalışıyoruzNe güzel gezmişsiniz, yarında biz gidiyoruz gezmeye
Kizlar tek tek alinti yapamadim ama uyku saatlerinize hayran kaldim. Gunduz sadece 3saat uyuyor demissiniz bizimki hiccccc uuyumuyor 40 ciktigindan beri. Geceleri de 2saatte bir agliyor emziriorum daliyor. 4saat kesintisiz uyumasi cok cok az, o da rastlarsa. Masallah size.
Aybikecim bence daha çok erken göz rengi için.sordum da arada kaynadı sanırım...
göz rengi değişmeye başladı mı sizde? kaçıncı ayda belli oluyor acaba
canım bizde bugün aynı muhabbeti yapmıştık. paşam hala 2 saatte bir emiyor ama benimde bildiğim 3 saat olmalı artık. Salı 3 aylık doktor kontrolümüz var, doktora danışacağım 3 saate çıkarmaya zorlayayım mı diye...
ne güzel seninki 2 kere kalkıyor, bizimki hala 4 kere emiyor gece :) kiloda aldı başını gitti, sanırım 6900 oldu. tavsiyene uyup mamayı tamamen kestim
sordum da arada kaynadı sanırım...
göz rengi değişmeye başladı mı sizde? kaçıncı ayda belli oluyor acaba
cucu maşallahh pembelerde yakışmşş :)) bu arada emniyet kemerini takmayı unutma amannnn
acelya geçmş olsun cnm rota aşısı olmamışmıydınızz
Oyy oyyy oyy masallh sana allah nazarlrdan korusun bu sirineyi ;-)
Maşşallah sübhanallah.Nazar değmesinYavrum ya.Benim kızım gibi çatık kaş.
cucu ben bunun yanaklarını yerim :) hele son poz ne öyle, düşman çatlatıyor :))
Masallah canim. Keyfi yerinde allahim nazardan saklasin.
Benim sütüm doğumdan beri çok az.Hatta doğumdan sonra hiç sütüm gelmedi.Hastanelerde bulunan sağma makinelerinden kiraladık.Onunla gelmeye başladı.Saat akşam 5 ten sonra sütüm olmazdı.Onun için akşamları mama verirdim.Ama geceleri emziriyorum.Geçen hafta sağlık ocağına kontrole gittik.Kızım 12 ağustosta 2,900 gr ağırlığında, 49 cm boyunda doğdu.Kontrolde kilosu 5,850 gr, 61 cm boyu çıktı.İlgili kişi kilosunun doğum kilosuna göre %70 fazla, boyunuda %20 uzun dedi.Mama verip vermediğimi sordu.Mamaya ağırlık vermeyin dedi.O günden sonra akşamlarıda mamayı kesmeye çalışıyorum.Gündüzleri 1,5-2 saatte bir emiyor.Akşamlarıda sütüm az olduğu için 1-1,5 saatte bir emiyor.Emmedede sıkıntımız var.1,5 aydır memeyi tutmuyor.Emziği veriyorum onu emmeye daalınca ağzından çekip hemen mememi veriyorum.Başka türlü asla mememi emmiyor.Kıyamet kopuyor.Emme saat aralarını uzatsam mı bilemedim.Napsam acaba.
Cok gecmis olsun canim. Incir agacinin yapragindaki sut nereye degdirsen yara yapar. Bebegin agzina birsey olmadi ya. Sen yinede cok verme bol bol sivi dediyse bol bol emzir. Gerci gecti diyorsun. Rotavirus asisi yaptirmis miydin.
Gunduzleri iki saat dayaniyor mizmizlaniyor bende veriyorum. Ama mama verdigimde dort saati buluyor. Birde bir kere uzun gunduz uykumuz var o zaman 3 yada 4saati buluyor. Geceleri 7yada8saati buluyor. Ben sutum az diye 2saatte vriyorum oyalasam belki 3saate cikar. Alisiyorlar ama canim. Birden uc saat yada 4 saat arttirma.yavas yavas arttir. Iki saat 15dakika dayaniyor demissin. Onu iki bucuk saate cikar sonra2:45 sonra 3:00 tabi sen daha iyi bilirsin ben fikrimi soyledim:)))
canım çok geçmiş olsun anladığım kadarıyla rotovirüs aşısı yaptırmamışsın ben çok kararsızım yaptırıp yaptırmamakla doktorlar bişey söledimi neden yaptırmadın falan tarzında
Acelya çok geçmiş olsun
rotayı nereden aldı ki minnacık bebek.
İyi geceler kızlar,bu aralar gündemi hep gece haberleri tadında takip edebilîyorum.pazartesi malesef işe başlayacağım için,babannenin evine yavrumun düzenini kurmaya çalışıyoruz.bezdir,eşyadır,mamadır,biberondur falan.dün ebebekten alışveriş yaptım,şu indirim şifrelerini kullandığımız,doğum yapanları görünce salya sümük ağladığımız günler geldi aklıma,vay be hepsi çok güzeldi ama şimdi yavrumla herşey daha güzel.Allaha binlerce kere şükürler olsun.bi de şu şifre olayı devam etse keşke diye düşünmeden edemedim,minicik bir süt taşıma çantası bile 82,90 TL.daha işe başlamadan nerdeyse ilk maaşı ebebek'e yatırdım,alınması gerekenler çift çift olduğu için.çok üzülüyorum yavrumu bırakıp gidicem diye ama en azından evladıma çok iyi bakılıp gönlümce alabilicem herşeyimi,eşim sağolsun eksik bırakmıyor bişeyimizi ama nereye kadar yetebilecek,çarşamba günü pediatrik ortopediste gittik ve dünyanın en güzel haberini aldık,ayağında çok şükür bişey yokmuş yavrumun ve 2-3 ay masaja devam edecekmişiz.adam niye getirdiniz diye baktı yüzümüze.Orda öyle insanlar vardı ki,tekerlekli sandalyede olan bir çocuk..... Rabbim kimseye vermesin öyle dertler.bişey kalmadığının farkındaydık ama bir otör tarafından teyit edilsin diye kalkıp gittik o yolu ve yalnızca 20 dakikalık muayene 400 TL.yanlış anlaşılmasın verdiğim parayı yazmak ayıp geliyor ve anlatmak istediğim bu değil,çalışmam için nedenim bu diye motive ediyorum kendimi.tabi Allah güzel şeylerde kullanmayı nasip etsin kazandıklarımızı ama bir kişiden daha bile yavrumun iyi lafını duyup içimizde kuşku kalmadı çok şükür.bende yazmıyorum yazmıyorum yazınca bitmiyor bir türlü.yavrum uyuyor ve deli ben,sizin hızınızı takip edicem diye bu saati yaptım,ne kadar önemlisiniz benim için.haberim var yani herşeyden,gemicikler,evler,pırlantalardan.keyfiniz bol,uykularınız uzun olsun.öpüyorum uleynnnnnn hepinizi
merhaba kızlar geçen hafta yazmıştım kızım günde 15 kez kaka yapıyor diye.
bir türlü durmak bilmedi 6 gün sürdü. ve günde 20 kez yaptığı bile oldu
eridi bitti yavrum hiç neşesi kalmadı. 1 geceyi acilde geçirdik 3 gece de hastanede yattık.
tahlillerde ROTAVİRÜSÜ çıktımalesef tedavisi yok ona karşı bi antibiyotik yokmuş. sadece vücuda sıvı takviyesi yapılacak.
500ml 4 adet serum yedi kızımtahlillerde vücut suyu çok az çıktı ki ishalin 2. gününde 6. günü nasıldır bilmiyorum.
şimdi iyileşti çok şükür evimizdeyiz.
bide benim sütüm kesildi stresten sanırım çok şükür buzluğa sağıp atmıştım onlardan verdim. şimdi sütümde geldi kızım da iyi çok şükür.
peki ne iyi geldi derseniz kocakarı yöntemleri. kızlar biryere not edin ishali hemen kesti.
incir ağacının yaprağını küçük bi cezveye koydum su koydum kaynattım kızıma 3 çay kaşığı kadar içirdim. günde 4 kez ve ertesi gün ishal denen bişi kalmadı. Kim demiş rota virüsünün tedavisi yok diye. Derdi veren Rabbim derman da verir.
tanm 1 gün sonra geçti.
tadı da çok güzel papatya çayı gibi. incirler yaprak dökmeye başladı bence biraz yoplayıp kurutun evde bulunsun.
Durucumm Günaydın..
Senin için
Eki Görüntüle 862759
Her Birinin Tadına Ayrı Ayrı Baktım, Hiç Bir Yaprak Senin Kadar Tatlı Değill
Eki Görüntüle 862761
şimdi Subanın zeytin gözlü oğlunu görünce aklıma geldi, göz renkleri dönmeye başladı mı sizde...benim paşanın ki açık maviydi sanki elaya dönüyor gibi lekelenmeler başladı
Zaman ayırıp konum hakkında yorum yapan arkadaslarıma çok teseşekkür ediyorum.
Daha iyim çünkü oğlum var onun bana ihtiyacı benim anneme olan ihtiyacımdan çok daha fazla.
Ona kötülük etmeye hakkım yok.
İnş.alışıcam ve hersey daha güzel olacak.
Sadece yorumlarıma bakabildim geçmişi okuyamadım inş.herkes iyidir.
Günün ilk fotosuda benim tatlı oğlumdan gelsin. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?