merhaba kızlar,
geçmiş kandiliniz mübarek olsun. anne olmak isteyen ve hamile olan herkes için dün akşam dua ettim. inşallah kabul olur.
tartışmaları okudum, üzüldüm. valla ben geçmişi okumaktan doğru düzgün cvp yazamıyorum. sayfalar çok çabuk birikiyor. okuyamadığımız kimbilir ne msjlar var aralarda. art niyet aramamak lazım diye düşünüyorum. ama bu dönemde hassasiyet de normal olabilir.
tek tek cvp vermektense genel yazıyorum ben. ikili testi kötü çıkan arkadaşlar için; ablamın 3. hamileliğinde sanırım 2li yapılmamıştı ya da o da kötüydü tam hatırlayamıyorum. 3lü testi de kötü çıktı. hamilelik ileri aylarındaydı diye hatırlıyorum. sıvı alındı temiz çıktı. gerek test kötü çıktığından (bir de testlerin sonucu o zaman daha uzun sürede açıklanıyordu) gerek sıvı alındığı için düşük tehlikesi, bi de tam o sırada sıvı alımı sırasında hamile bir bayan enfeksiyon kaptığından vefat ettiği haberleri yankılanıyordu haberlerde, epey sıkıntılı geçmişti. çok şükür ki çok sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. testleri başka bir hastanede daha yaptırmak faydalı olabilir diye düşünüyorum. bir de zor bir durum ama bu testlerin sadece istatistiki bir hesaplama olduğunu, kesin tanı yöntemi olmadığını unutmamak gerekir. ve aslında 1/100 bile aslında çok iyi bir oran %99 sağlıklı demek oluyor. içinizi ferah tutun diyorum.
midem için iki aydır rennie kullanıyorum ama faydasını gördüğümü söyleyemem. iştahsızım, midem ekşiyor, bulanıyor ve reflüm var.
çatlaklar için kozmetik ürünler düşünmüyorum. içlerinde kimyasallar olduğu için. ben tatlı badem yağı aldım, duştan sonra sürüyorum ama bazen unutuyorum. her akşam sürmek gerekiyor diye okudum arkadaştan ben henüz öyle bir alışkanlık kazanamadım ne yazık ki.
epilasyon olayına gelince, ben evde silkepil ile yapıyorum normalde. (ağda yapamıyorum yaptıramıyorum utangacım biraz) ama hamile kaldığımdan beri o acıyı göze alamıyorum ve jilet yapıyorum ama tekrar epilasyona dönmek lazım jilet hiç iyi bir çözüm değil.
2. trimester, hamileliğin balayı diye okudum, ben 1.'yi bitirdim ama şikayetlerimde azalma olmadı. inşallah en kısa sürede şikayetlerimizden kurtulur, biraz da hamileliğin keyfini çıkarırız..
hepinize sevgiler..