2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar bugun bizim kontrlmz vardı oglum bı kılo almıs dru boyuna göre bıraz tombık dedı 7kılo 600 gr hıc de göstermıyo kılosunu :S 3 gun sonra tam 4 aylık oluyoruz artık ek gıdalara yavas yavas baslayalım bebekler 6. aydan sonra ek gıdayı kabul etmeye bılıyo dedı sımdılık meyve sularıyla baslıyoruz 1 tatlı kasıgıyla baslayıp hergun arttırıcaz sonra ebze corbası bır aya kadarda yogurda baslamıs ol dedı tabı kendı mayaladıgım .bu arada kızlar dr bıze vıtamın verdı sanırım dıs ıcın dedı tam anlayamadm kullanan varmı nurse harveys dac damlann adı a ve b vıtamını ıcerıyomus

Cucum cok yorgun ve uykusuz ve hasta olmana rağmen guzel masum durum icini açtı gülümsemesi ne guzel yavrunun öyle

İncinin rutini 11 de yatmak ondan once asla uyumuyor her yöntemi denedim cocuk bunu istiyor ben de kabullendim saat 10 da emerken uyuyor ya da sallayacaksınız başka türlü olmuyor

Saat bese kadar ilk kez uyumadı . Cok gazliydi saat üçe kadar cok ağlamadı hatta gülmek konuşmak icin uymadığını düşündüm yeni kelimeler söyledi bademle oynadı uyutmaya çalıştığımda bastı feryadı saat içten sonra ise gaz sancısından uyuyamadi karnından çıkan sesler bir filden ancak gelirdi en son rezene içirdim biraz daha oyalandiktan sonra yattı

Degisik bir şey yiyip içmedim sadece bronsit ve farenjitim hafif ishal var gece bende sancilandim .

Ha bir de ek olarak uyku tulumunu kaka geçtiği icin yıkamıştım kuruyordu önceki gece tulumuz yattı üşümüş olabilir

nedense burda ben hep tek basıma konusuyorum kımse benı sewmedı sanırım sessız okuyucu olarak dewam edıcem artık oysa ben sevmıstım hepınızı

ek gıda başayaln arkdaşlar var.Hadi hayrlı olsun yeni macerlarımız:))))Ek gıdayı ne zmana başlancak bunu dr ve anne birlikte karar verir.Ama ek gıdayı alan bebek olcaktır:)))onun için ek gıdaya başlayınca bebeğiniizn signaleri iyiy takip edin.ek gıda yvaş ilerleyin bebeğinizin zorlamadan bir kışık yedikten sonra istmedimi vermeyiniz yarın yine denersiniz yine beğenmediğise bu gıdayı tekrar vermek için bir ay bekleyin,çünkü ancak o zmana unutmuş olur.Bide bendei,m bir yanlışım vardı size yazayım benim gibi yapmayınız.
Eşimin teyzei gelmişti bize ben de o arada anans veriyordum oğluma ekşi geldi suratını bozdu falan teyzesi beğenmedi kızm verme dedi ben dinlemedim am verince iyiyor teyze dedim ve devam ettim.o zmana nasıl bir yanlışı yapmış olduğunu farkında değildim.Bebeğim suratını ekşilerek annen bunu istemiyorum diyormuş da anlayan yokmuş.Daha sonra başını sağ sola çevirir ama anne ısırarla veriyor daha sonra başka yöntem bulur elle kaşığı iter ama anne devam ediyor daha sonra elelriyle yüzünü kapatır ama anne pes etmiyor çocuk son çağre bulur fazla yediği beğnmediğ yiyeceği kusar.Anne bağrırı çocuk ağlar sonr aanne ağlar.Sonuç yemek saati yaklaışıyor strese giren bir anne ve yemek gördü diye ağlayan bir çocuk.Böyle 3 yaşında bir çocuk yemek yemeği kötü bir şey olark görür..ve anne artık başka çare bulamayıp çocuğu dedeye teslim eder işe başlar sırf anne yemek yedirmeden durmadığı için.Böyle işte biizm maceramız böyle başlamıştı.en sonunda dedeye verdim anlaştık onunla çocuk yemek yemedimi zorlmasın ama bana söylmesin yedi desin.Öyle aylar geçti dede zorlmadan belki bir kaşık olmuş ama zorlmadna yedirmiş çocuk rhatladı yemeklerden zevk almaya başladı.O yedikçe biz mutlu olduk hepimiz rhatladık.Şİmdi kendi kendi yemeği yiyen anne elleine sağlık çorba çok güzel olmuş diyen bir oğluşum var.Anne bunu yap şunu pişir diyen paşam oldu.ama buraya glene kdar çok yorucu yıpratıcı yıllar yaşadık.

ek gıdayı verince lütfen ve lütfen zorlmayınız miki yavruları onlar içgüdüsel neye hazır oldukları daha iyiy bilir. Bizim işimiz onlara sağlıklı yiyecek sunmaktadır ne yiyeceklerı neyi sevecekleri onların tercihidir.

nedense burda ben hep tek basıma konusuyorum kımse benı sewmedı sanırım sessız okuyucu olarak dewam edıcem artık oysa ben sevmıstım hepınızı

aa olurmu cnaım burda hepimiz derliyiz.lütfen bağla biiz belki yazdıkların gözd ekaçmış biraz kalabalıyız bazen yazdıklaırmız kaybuluyor ben kaç kez kendi yazdıklarımı arıyorum bulamıyorum yani çok yazışma oluyor.meslea ben herşey okuyorum ama cevap yazamıyorum.

maşallah tontişe çok da güzel kiloları tontiş diye takmayınız daha küçükler bi harektlenecekler hiç kilo aklamz.ek gıda başayınca biizm dr havuç tavsye etmişti.Bazı yerlerde okumuştum üüzm suyu anne sütüne yakın olduğunu o da başlagıç için ideladir.genelde ek gıda çiği başlanıyor ama gazlı bebek ise buharda pişirlim de verebilir.büyk olum elmadan gaz oluyordu elmeyı ya fırnna veriyordum ya da buharda pişiriyordum sonra bir tülbentle ezip suyunu çıkarıtyordum veriyordum.Bide buhar da pişiren tencerem yok bir tel süzgeç tencereye yerleştiriyordum tencereye biraz su koyup öyle pişirirdim sebzeleri.fikirn olsun diye yazım.diş için flor vermiştir hani diş macunlarda var.Büyük oğluma vermemişti dr biryaşa kadar vermiyorum ben dedi boyu etkiliyormuş kısa kalır demişti.arkdaşım veriyordu maşallah kızı baya boylu hep daha büyük sanırsın dişleri de maşallah bembeyaz sağlam.Biizmki ise dah akısa dişleri zayıf küçük.Artık genetitkmi yoksa gerçekten bu iiacın faydası varmı araştırmak lazım.

bizde 7.300 dük.. tam ortalama bir kilo 3. ay için

Slm emmeyle ilgili gecenlerde sikinti yasamamismiydin o kadr sikintiliydin ama iyi kilo almis masallah.ne kadr surdu emmemesi sonra eski duzeninize dondunuzmu.biz her krizden sonra daha uzaklasiyo emmek istemiyo bende de heran birakcak korkusu var malesef. Bizde kontrolden sonra ek gidaya baslayacagim. Biz acd3 kullaniyoruz vitamin olarak.

canım maşallah oğluşuna sadece anne sütüyle mi tombik ne güzel sütünle kilo almış .mamayla almaması daha iyi.bnmki de ayın 4ünde 3 aylık olcak inş.bnmkide boyu uzun zayıf görünüyo napalım her cocuk farklı.ek gıda olayını bilmiyorum nurse harveys dac onu da gaz ilacı dye biliyorum canım

Ben açıkcası hala çözemedim çok bu kk uygulamasını. Mesajlar arada kaçıyor, geçmişin hepsini okuyamıyorum işimin arasında bazen cevap yazamıyorum. Mesela artık alıntılandığım mesajları göremiyorum. Geçmişi de her zaman sonuna kadar okuyamıyorum. Nasıl çözüm bulacağız buna??

Slm emmeyle ilgili gecenlerde sikinti yasamamismiydin o kadr sikintiliydin ama iyi kilo almis masallah.ne kadr surdu emmemesi sonra eski duzeninize dondunuzmu.biz her krizden sonra daha uzaklasiyo emmek istemiyo bende de heran birakcak korkusu var malesef. Bizde kontrolden sonra ek gidaya baslayacagim. Biz acd3 kullaniyoruz vitamin olarak.

Sobanın üstünde ekmek kızarttık dedin sonrasını okumadım O tadı yemeyen bilemez arkadaş. Ayrıca soba kuzine miydi? Kuzineyse fırınına patates atıp közlediniz mi vicdansızlar? :)

Yok canım o kadar kalmam diye atmadık. Bide bizim burda orjinal adı ayıtepe kibar adı aytepe olan bi yerde yetişen beyaz küçük tatlı bir patates var onun tadına alıştığımız için normal patatesi pek adam yerine koyup atmayız kuzineye. O patateste git gide zor bulunuyor. Pek eken kalmadı sanırım.
Mesela sokakta satılan mısırı biz yemeyiz. Beyaz seyrek taneli koçanı çoktan büyük olmayan ve o kadar ağır kokmayan bi mısır yetiştiriyoruz. Onu sevip yiyoruz. Diğerine ziraat mısırı deriz 50 yıl önce ziraat dağıtmış daha verimli diye. Gdo lu olduğunu düşünüyoruz. Kısa bir süre deneyip eskisine geri dönülmüş.

vee bu da benim en sevdiğim oyuncakım

Eki Görüntüle 874987

oyy yerim seni asu sen oyuncağından çok çok daha tatlısın kuzucumm

Ha bir de ek olarak uyku tulumunu kaka geçtiği icin yıkamıştım kuruyordu önceki gece tulumuz yattı üşümüş olabilir

ayy parmişim ya kıyamam sanada inci tanemede şu gaz ne fena bişiy bizimde zaman zaman tutuyoo halatulum gerçekten süper canım duruda sevdi belli güzelce uyudu canım keşke peteğin üstünde kurutsaydın hemen giydirseydin neyse artık bu gece inicimin tulumunu giydir anneside şöle güzel bi uyku çekin ikinizde inş...bu arada duruş senide inciyide kocaman öpüyoo

Bugün ki mevzumuz ek gıda oldu

Aile hekimligindeki hemşiremiz aradı.Barışın boy kilo bilgilerini vs.almak için.
Ek gıda olayını anlattım.
Boyuda kilosuda gayet iyi sütünü artırma yoluna git dedi.
Yinede başlamak istersen meyve suyu(elma,havuç,armut) yoğurt tavsiye etti.
Tarhanayi suan onermiyorum.6.aydan sonra dedi.

Elma ve yoğurt ile bu hafta başlıcam bakalım.

Yeniden hosgeldin Red, bende seni merak edenlerdendim. Cok zor zamanlar gecirmissin, umarim bundan sonrasi guzel olur.

BU DA BENİM ADA SARE'M

Bu nasil bir guzellik...

Bu arada ek gida ile ilgili verilen bilgiler icin cok tesekkurler kizlar. Benimde kararsiz kaldigim bir konuydu, tecrubeleri paylasmaya devam lutfen. Burada herkes kendinden, bebeginden zaman ayirip topic i takip ediyor, malum su siralar zaman en onemli sey. Faydali paylasimlari bende kacirmamaya calisiyorum ama gecmisi okumak gercekten bazen zor oluyor.

Maviş Masal çok tatlısın sen maşallah İyi gezmeler olsun size...
teşekkür ederiz teyzesi.. gezdik geldik..

evet canım konforlu olacak diye eziyet çekiyoruz.. benim kız pusetini sevmiyor yatmak zorunda kaldığı için.. yatmaktan hiç hoşlanmıyoruz.. o yüzden kanguruda rahat ama onda da popişi dar gelmeye başladı.. bakalım ne yapacaz.. çıktık biraz bakındı hatta bakınamadı güneşten.. uyudu :)

canım kilosuna çok takma fazla diye.. emekliyip yürümeye başladıklarında boya gittiklerinde zaten kilo alamıcaklar.. nurse harvers e gelince bu markada kaç ilaç var bilmiyorum.. benim kullandığım nurse harveys vardı.. oda gaz şurubuydu..

Fikriye cim benim kızım da kullandı florür, ben o zamanki doktorundan çok memnundum. Kızımın boyuna etki etmedi, çünkü 6 yaşında olmasına rağmen 7-8 yaş aralığında ve dişleri de çok sağlam ve beyaz:)) Bence boy olayı genetik canım:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…