2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba teyzecikler.. bugün hava çok güzeelll. kızımı kangurusuna atıp yürüyüşe çıkıcaz

yesin seni teyzoşlarr tatlım ya çok güzelsin o yanaklar tam ısırmalıkk
gezin bakalım ana kız mis mis benim kızım kanguruyu sevmeyince geri verdik benimde hayallerim vardı böleee pusetle çıkmayada cesaretim yok aldık koca koca arabaları şimdi popişimin üstüne oturdum evdeh.sonu anca kocitoyla napalımm

ilk başlarda ağlamaya baslayınca geğiriyodu devam ediyodu ama simdi öyle değil istemiyo resmen emmek bende bugün reçel süreyim emer dedim işe yaramadı pek :S

Canım benim bebeğim de daha düne kadar böyleydi uyanıkken kesinlikle memeyi almadı.İlk önce stres yapma.Ben nasıl yaptım uyutum tam uykuya dalınca memeverdim emdi yanmadan önce de ilk mıkında memeyi tuturdum öyle bir hafta sürdü.Dün ve bugun daha iyi.ağlmadan kucağıma yatırısam başırmışım diyorum.Kucağıma yatırdığım anda ağlıyor bende radio açtım öyle yatmış pozyonda sakinleşti emik verdim arada emizği çıkarım memeyi verdim öyle biraz emip yine bırakıyor ben yine aynı yöntem uyguluyorum memeyi bitirene kdar yada çok sinirlenmemeye kdar.bu sabah yarım saat daha geç emirdim faydası oldu.bugunden uynama uyuma ve beslme saatleri, yazmaya başladım.bunu fark ettim günün farklı saatlerde farklı saat arayla ve miktarda emiyor.yani ortalma 3 ama bu 2.30 veya 3.30 hatta 4 saat de olabiliyor.bu da sütümün mi,ktarından ve onun uyukusundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.Mesel dün sabha süütm vardı normla seviyede ve güzel emdi ondan sonra 3 saatte emdi.bu sabha göüslerim çok doluydu bitiremedi ve o kdar çok emdiki ancak 4 saat geçtikten sonra emdi.
Tavsiyem panik yapma bu dönem için çok normla bir durum olduğunu bil.uykuluyken emirmeye dene.Uyanıkken ise sakin olması lazımsinirlenince emmezler.

Evet canım ya, geç uyusalar da aynı saatte kalkıyorlar kurulmuş gibi değil mi:)) Bir de sen uykuluyken şebek şebek gülmeleri yok mu, çok komik. O gülüyor böyle şapşik şapşik, ama bende de bir ciddiyet bir tavır sorma gitsin. Konuşmuyorum filan, hani belki emdikten sonra tekrar uyur açılmasın, şımarmasın diye. Kameraya çekilse çok komik görünür, anne sus pus, gözler yarı açık, surat memnuniyetsiz, bebeğin yüzünde güller açıyor:))

öle yapıyım canım inş. gerek kalmaz yaa tırsıyom valla :18:
damadım uslanmış annesi bak maşallah kuzumaa arada oluyor öle sızlanmalar napalım idare edicez cnm

teşekkürler teyzesi.. sorma canım.. bende çok üşeniyorum pusetiyle çıkmaya.. heleki yokuşta.. 15 kilo ittirken oluyor 50 kilo sanki

teşekkür ederiz teyzesi.. :)

Kızlar biz dün kızımla başbaşa ilk defa köye gittik. Köy dediğim belde ve merkeze 15 km. Dayımlara gittik teyzemle beraber. 4 kız çocuğu olan bir dayımda oradaydı. Benim kız dün habire ağladı. Gezince uykusu eksik kaldı. Acıktım diye ağladı yabancı gördüm dedi ağladı. Ağladı da ağladı.

Neyse başlığa bağlanayım. Yer sofrasına oturduk bir şeyler yiyecez (bu arada ev sobalı ve üstünde ekmek kızarttık) Dayım berra ile birlikte kurdu bağdaş oturdu sofraya kızımın ağzına kırıntı kadar bi peynir koydu. Ben bi şaşırdım ama o kadar samimiyiz ki ben yapma desem de yürü git lan der ve asla yanlış bişi yapmaz kıyamaz. Zaten biz abimle ellerinde büyüdük. Onun kızları da bizim elimizde büyüdü. Sonra domatesin suyundan koca yemek kaşığının ucuyla verdi. Ama nasıl şapırdıyor bizimki. Sonra bomba geliyor kuru fasulyenin suyuna ekmeği bandırıp yalattı kızıma. Ama çooook komikti. Sonra yengem geldi dedim DAYIM böle yaptı. E ne var ki bizimkilere biz kırkı çıkmadan başladık tattırmaya dedi.

İşin ilginçi onların 4 kızıda yemek seçer ve farklı şeyleri yer veya yemezler. Yani bu tattırma işi sandığımız kadar işe yaramıyor olabilir. Gerçi kızlar farklı olabilmek ve dikkat çekebilmek için de yemek seçiyorlar o kısmı da var işin.

Öyle işte paylaşmak istedim. 3 buçuk aylık bile değiliz bu arada biz. Ha bide akşam eşime anlattım ve bende yoğurt vermeye çalıştım ama diliyle itti. :))

Oyun halısı kullanan arkadaşlar nasıl memnun musunuz?bebekler içinde eğleniyor mu? Benim kucakci oglumu yarim saat de olsa oyalar mi? Almak istiyorum ama , onu al bunu al at kenara kullanamadan biktim. Ise yaramaz diye korkuyorum.

canım benim oğlum uslu sayılır uzun süre yatırarak zmana geçiriyor biz dönence aldık ona çok hoşuna gitti.ama bu aylardan sonra hareketleniyorlar çevreyi fark ediyorlar kalkıp biri gezdirilmesini istiyorlar.eğer kucakçı bir bebek ise çok emin değilim dururmu büüyk oğlum öyleydi çünkü yatıp bişeyle oylanmazdı.Denersin beşinde bir ip geçir oyuncak renkli bişeyler as eğer ilgileniyorsa o zmana alırsın oyun halı.Ama söyleyim bundan sonra elelriyle ayakalrıyla ilgilencekler:)))ve oyun halı değil yürüteç alacağız onlara.oyun halısı ucuz da değil yai alırsın ya durmasa yazık olur.dediğim gibi ilk önce bişeyler asarak bi dene.

Şuu Selim ve Duru çiftinin güzellikleri ne öyle kızlar Bebişlerinize nazar değmesin çok tatlılar. Duru hanım hanımcık yine ne güzel gülmüşşş Selimin bakışlarına hastayım herşeyi gözleriyle anlatabiliyor

Oyun halısı kullanan arkadaşlar nasıl memnun musunuz?bebekler içinde eğleniyor mu? Benim kucakci oglumu yarim saat de olsa oyalar mi? Almak istiyorum ama , onu al bunu al at kenara kullanamadan biktim. Ise yaramaz diye korkuyorum.

eh işte canım arada 15-20 dk duruyor ama öle aman aman sevmedi benim kızım sırt üstü yatırınca delleniyooilla dik şekilde etrafı incelicek o yüzden ana kucağı benim kurtarıcım ordan beni izliyor daha iyi vakit geciriyor ama tabii senin bebişin sevebilirr şöyle evde dene bakalım benim dünüşün buluşu gibi oyuncak falan as renkli bişeyler ser yere o ilgisini çekerse al sonuçta az para değil

Sobanın üstünde ekmek kızarttık dedin sonrasını okumadım O tadı yemeyen bilemez arkadaş. Ayrıca soba kuzine miydi? Kuzineyse fırınına patates atıp közlediniz mi vicdansızlar? :)

teşekkürler teyzesi.. sorma canım.. bende çok üşeniyorum pusetiyle çıkmaya.. heleki yokuşta.. 15 kilo ittirken oluyor 50 kilo sanki

teşekkür ederiz teyzesi.. :)

aynen canım şimdiki aklım olsa en hafif arabayı alırdım konfor olayına çok takıldıkdeneyimsizlik iştee...
senin kızın kanguruda duruyosa sorun yok canım gerçi ondada bel dayanmıyo ama olsun kısa mesafa yürüyüşler için ideal

hepsi birbirinden güzel bebeklerin canım maşallah hepsineee
yakışıyoo bizim bıcırlar ruh ikizlerii

Canım doktor normal dediyse boşver gerisini. Bir de nette yazılanlar çok yanıltıcı olabiliyor. 400 gram kimilerine göre normal kimilerine göre az. Benim oğlum 4 kilo doğdu ama 3. ayın sonunda 6100. Fakat sağlıklı, hareketli. Ne yapayım, kızım da böyleydi. Biraz genetiğe bağlı bu işler. Zaten kilolu olmak her zaman daha büyük bir problem. Kızım 4. ayın sonunda 400 gram almıştı ki bu kilo 4. ay için normalmiş. Fakat o gazlı, uyumayan, sürekli ağlayan bir bebek olduğundan ve ben çok tecrübesiz olduğumdan biz ister istemez aç olduğunu düşünüyorduk. Doktor da 4. aydan sonra ek gıda deyince tecrübesiz de olduğumdan başladım ve kızım kusmaya başladı. Herhalde fazla veriyordum kilo alsın diye. Sonra bu kusma ve yemeklerden iğrenme çok uzun zaman sürdü. Her yerde kusuyordu. Mesela bir alışveriş merkezinde biz yemek yerken kaşığımın ucuyla sütlaç verdim, hop her şeyi çıkardı. Çok yıpratıcıydı, hem benim hem onun için. Çünkü ben çok sinirleniyordum o kustuğunda, o da ağlıyordu. Ama oğlum daha gazsız ve uyuyabilen bir bebek. Ben de tecrübeliyim. Her ağlamanın açlıktan kaynaklanmadığını biliyorum.

Bir önceki mesajda da yazdım. eRKEN GEÇİŞ HER ZAMAN İYİ OLMAYABİLİYOR MALASEF. aMA TABİ YİNE SEN KARAR VERECEKSİN. eN İYİSİNİ SEN BİLİRSİN...

Teşekkür ederiz canımm ne güzel tanımladın
Dünüş bizim evlilik işine çevreden de onaylar geliyor bak

Bir önceki mesajımdan dolayı uyuduğumuzu sananlar cok yanılıyor yarim saat surmedi uykusu saat bes itibari ile tekrar uyuttum bakalım bu sefer ne olacak Ve sanırım artık bu sefer bende bittim

canım ne zmandır bu uyku problemi.Bazen bebekle ruyumadığı zmana farklı yöntem denriz ama işe yarmaz evet yaramz çünkü bebeğe uyuma mesajı vermiyor.Eğeğr uytmak içn aynı öyntem kullanırsan belki zmanala alışır dhaa rahat uyukya dalar.Bide şu var bazen çok youldukları zmana da uyumak için zorlnaıyorlar hatta sanki dhaa da bi uyanıklar.Benimki de genelde akşam yatmadan önce baya bi ağlıyor amamben her seferinde aynı şey uyguluyorum radio açıyorum biraz müzüik eşliğinde yvaş yaş dan ediyoruz sonra yatağa oturuyorum onu hafifiçe sağlamaya devam ediyorum sakinleşince radio kapatıyorum oda tamamen karanlık oluyor kucağıma sarılıyorum şıışıı deyip uyukuyaq dlamya başladımı emiriyorum sonra kendi yatağına yatırıyorum.Bazen yatağa koyunca uykusu açılıor elini tuutyorum şııı deyip beşiği salıyorum o bana bak abak tekrar uyukuyya dalıyor.Bazen işe yaramıyorum tekrar kucağıma almak zorundayım biraz kucağımda sağlayıp tekrar uyukuya dlana kdar sağlıyorum..sizde kendiniz için bi,r yöntem bulursanız belki daha güzle uyur yavru.gece çayları var bebkler için onları denedinizmi.bide bunu da fark ettim süütm olsun diye rezene anason çayları içiyorum günde 4 5 çay bardağı içtiğimde sanki bebeğe de uyuku getiriyor.kafe çikolata koladan uzak durmaya çalış onlar uyarcıdır ve süütnle geçip bebğini daha çok uyanık tuturar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…