- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #63.441
canım istisnalar dışında artık çoğu bebek uslu uslu durmuyor :) Benimki de akşama kadar kucakta gezmek istiyor. Bir ara düzelmişti şimdi yine aynı. bende hamak almıştım dursun orda uyusun diye durmuyor artık kucakta uyuyor. Gün gün huy değiştiriyorlar, sabır lazım hepimize zamanla geçecek inşallah :)
Canım o kadar erken başladıysa senin bebişin huyu o demek ki :) Sana daha çok sabır lazım..canım bnmki 20 günlükken basladı bu hareketlere.açlıkmıdır nedir anlamadık.ama oluyomuş madem bende normaldir deyip kadere razı gelicem desene
Canım o kadar erken başladıysa senin bebişin huyu o demek ki :) Sana daha çok sabır lazım..
Aynen kader diyeceğiz yapacak bişey yok
------
Angy 2014 ağustos anneleri topiğine dalışı yapmışsın canım hayırlı olsun
iyiyim dünüşümm gelininle oynuyoruzdamadım nasılll şekercimmm Eki Görüntüle 874895 Eki Görüntüle 874896 Eki Görüntüle 874897 işte gelininn:)
yarında aşımız var canım inş ateşlenmez kuzucum yaa selimde bi sorun yaşadınızmı kuzum
Allahımmm gözüm gönlüm açıldı güzelliğe bak, kuyruğunu yirimm seniniyiyim dünüşümm gelininle oynuyoruzdamadım nasılll şekercimmm Eki Görüntüle 874895 Eki Görüntüle 874896 Eki Görüntüle 874897 işte gelininn:)
yarında aşımız var canım inş ateşlenmez kuzucum yaa selimde bi sorun yaşadınızmı kuzum
herşeyi birer birer anlatıcam ama bunun için şimdi pek gücüm yok. hasta kv. vardı biliyosunuz. bebeğim 2 aylıkken eşine kızıp bütün evi darmaduman etmiş balyozla. deprem olsa ancak o hale gelebilirdi. buzdolabından tutun da fayanslar kadar lavabolara kadar herşey paramparçaydı. tv buzdolabı vitrin tuz buz... bize yerleşti,iyi niyetime yenik düştüm ve geldiğinin 3. günü eşimin evden ilk ayrılışında (işe gitti) beni evimden kovdu. kadın raporlu deli olunca bende mecbur korkudan annemlere gittim apar topar. eşime anneni evden gönder yoksa biter bu iş dedim. önce tamam dedi,lütfen eve dön dedi ama ben inat ettim o kadın gitmeden dönmem diye,kızımın okulu bi yana henüz lohusaydım. ertesi gün eşim 180 derece dönerek istediğin yerde dava aç annem ben ne zaman istersem o zaman gidecek dedi ve film koptu. annemler delirdi,babasını çağırıp azarladılar vs... eşim annesine ayrı bi ev tuttu ve kardeşleri yardım etmedi. 10000tl borca girdik ki zaten doğun nedeniyle darboğazdaydık. eşim artık hergün önce annesine sonra eve geliyordu. hatta bazı günler hiç gelmiyordu uyudum falan diyordu. eve gelince de tartışıyorduk çünkü saat 9dan evvel gelmiyordu,zaten gelince de annesi arıyor ve çok sıkıldığını söylüyordu.bir de tlfonda konuşmalar başlıyordu. bir gün eşime "al sen evde karınla çok tartışıyosun bu ilacı iç uyu uğraşma onla" demiş. içtin mi dedim hayır dedi ama ben artık oraya gittiğinde neden uyuyakaldığını anlamıştım. sanırım yemeğine ve ya çayına ilaç atıyordu uyusun eve gelmesin diye. ruh hastası. kızımın saçlarını kesmek istedi hatta bu gerçek değil robot içinde çip var sende ajansın dedi.aklıma geldikçe delriyorum. velhasıl kadın 2 ay bunlara harfiyen devam etti haftasonları dahil.an itibari ile 15000tl kredi borcumuz var sadece o kadın için harcanan. 10 gün evve aradı ben babanla barıştım evime geldim dedişaka gibi. herşeye rağmen sevindik. 3 gün kaldı orda sonra vazgeçti,ben ev temizleyemem yemek yapamam orası rahat dönüyorum dedi ve döndü. saltanatım 3 gün sürdü derken eşim annesinin yanına 1 hafta hiç gitmedi,para vermedi çünkü hesabında 100 tl kalmıştı.
hafta sonu anneme gidelim mi yarım saat oturup döneriz dedi ve ben ilk kez o kadar kesin bi şekilde HAYIR dedim. peki dedi ve gitti. o kadınla nasıl görüşebilirdim onun yüzünden yuvam yıkılıyordu eşim bi canavara dönüştü. büyük kızımla birlikte gittiler . 2 saat sonra aradım şarjım az canım geliyorum dedi ve kapattı. oraya gider gitmez annesinin eşyalarını toplamış ,ben artık eşime ve çocuklarıma zaman ayırmak istiyorum kocanın yanına döne beni de rahat bırakın acıyın artık bana demiş. öldürseler o satte annesini yalnız başına bi yere göndermezdi ama yollamış eve aldığımız ve benim kendi evimden verdiğim bütün eşyaları satacak evi de kiraya verecek.halen toparlanmaya çalışıyorum bu işin özeti tabi. çok yıprandım çok ağladım,sarsıldım. Allah bildiği gibi yapsın o bilir ne yapacağını. durum böyle güzel anneneler,bu sebeple yoktum.
BU DA BENİM ADA SARE'M
evettt nihayet benide bekleyenler listesinden silebilirsiniz
işi bitirdim, oğluşu emzirdim, size müjdeyi verdim, şimdi kocacığımla keyif kahvesinde sıra :)
Şunlara karşı olduğumdan değil meraktan soruyorum: takımların amblemleri, besmeleler, dev gibi osmanlı tuğlaları da yasaklanmış mı?
kızlar selam sizin bebişler nasıl bnmki gündüz uyumuyor gece maşallah subhnllah uyuyor ...ama uyanıkken ağlıyo hep yanında olayım istiyo sakin sakin durmuyo oyuncaklarına bkmıyo.herseyden çok çabuk sıkılıyo.elektrikli salıncak aldık ilk zamanlar duruyodu artık ondada ağlıyo.ne yapsam bilemedim...
günaydınn kızlaar
redcim çok üzüldm cnm ama bebişin çook tatlı maşallahhh...
bende ekgıdaya geçmek istiyorum dediğiniz gibi çaykaşığıyla werelim tatlara alışsınlarda
ne wersek ilk? tawsiyeleriniz neler
iyiyim dünüşümm gelininle oynuyoruzdamadım nasılll şekercimmm Eki Görüntüle 874895 Eki Görüntüle 874896 Eki Görüntüle 874897 işte gelininn:)
cnm valla doktorların her dediğini yapmıyorum ben. bazen farklı zamanlarda aynı konu hakkında farklı şeyler söyleyebiliyorlar özel doktor olmalarına rağmen. biraz içgüdülerini, biraz interneti kullanacaksın. araştıracaksın karşılaştıracaksın. bebeğini izleyeceksin. sonra en doğru kararı sen vereceksin. bizim dr. 4. ayda aptamil kaşık maması, kavanoz maması filan ne varsa işaretleyip elimize tutuşturdu, bunları verebilirsin diye (aptamilciler uğramış demekki yanına önceden sma diyordu, aptamil ek gıda kitapçığı filan verdi). ee bebişin kilo fazlalığı var, şimdi ben bu çocuğa kaşık maması yedirirsem daha çok kilo alır. gece kesintisiz uyuması gerekiyormuş, gece ben anne sütü veriyorum uyuduğumda sütüm oluyor, gündüz yetmiyor formül mama veriyorum. gece 2-3 kez acıktığından uyanıyor. yatmadan önce mama ver kesintisiz uyur, acıkmaz diyor. uyansın efendim, emsin yine uyusun. kendi rahatım için çocuğa muhallebiyi basıp şişireyim mi?
fakat siz de araştırmışsınızdır muhakkak. elbette sütü olanlar, olduğu müddetçe sütünü verecek, ben de dahil. ama 6. aydan sonra damak tadı yerleştiğinden ek gıdayı almak istemiyor bazı bebekler. benim kuaförümün yiğeni var mesela. anne sütleri çok boldu maşallah. 9 ay sadece anne sütü verdiler. sonuç: şu anda bebek hiçbir ek gıdayı kabul etmiyor ve annenin sütü yok, bitmiş. 4. ayda ek gıdayı abartmamak lazım. çay kaşığı ile tattırıyorum sadece. bunu çok düzenli de yapmıyorum şu an. biliyorsunuz günde tek gıda verilecek ve 3-4 gün başka gıda tattırılmayacak, aynı gıda verilecek. alerji olup olmadığı gözlenecek. yani 2 çay kaşığı havuç suyu, şöyle kaşığın ucuyla az yoğurt bişey yapmaz bence. sadece yalanacak kadar. ama birinin doktoru tarhana çorbası demiş ona da yuhhh dedim, daha neler. bir de çok tatlı şeylerden başlamamak lazım (meyveler), bu hem sütü bıraktırabilir, hem de sebzeleri reddetmesine neden olur, insanoğlu tatlıya çabuk alışır çünkü. kesinlikle ve kesinlikle ek gıda tadını öğretme amaçlı olmalı, bebekleri doyurmaya kalkmamalı. benim düşüncem naçizane bu yönde.
Nasi guzel gulmus yaaa masallah:))
Allahımmm gözüm gönlüm açıldı güzelliğe bak, kuyruğunu yirimm senin
Selimde uyuyor bugün düne göre daha iyi gibi ama bakalım öğleden sonra nasıl olcak.
Ben şimdiye kadar ki aşılarda ateşlenmesini beklemeden bir çay kaşığı şurup verdim canım, hiç ateşi olmadı.
Normalde ateşi olurdu da şurup mu yapmadı, yoksa şurup vermeseydim de ateş yapmaz mıydı orasını sorarsan bilmiyorum işte
Maşallah sana tosbikk çok tatlısınnmerhaba teyzecikler.. bugün hava çok güzeelll. kızımı kangurusuna atıp yürüyüşe çıkıcaz
Canım aşıdan soanra durumuna göre bak o zaman istersen. Huysuzlanmaya başlarsa, ateşi başlarsa verirsin.tskler cnm,:)
kuyruğuna bende hastayım dünüşş
aman maşallah canımuyusun kuzucum yaa duruda iyi dün gecede güzeldi maşallah tulummu işe yaradı bilmiyom vallaa var bu tulumda bi keramett
valla canım şurubu alırken banada eczacı kadın aynı şeyi söyledi biliyonmu onunda kızı varmış ben aşıya gitmeden 1 saat önce falan veriyorum şurubu hiç ateşlenmedi şimdiye kadar dedii az öncede sağlık ocağındaki hemşireyle konuştum onada söyledim bi önceki aşıda ateşlendimi dedi yok dedim ama huysuzlaşmıştı biraz ozaman aşıdan 1-2 saat sonra ver dedi napsam kii bilemedim:44:
canımm allh sana da eşine de kv. sabır ve güçç versinn.. en zor da olandaa bence kv. çünkü elinde olmadann yapıyrr bunlarııı.. allah bir çare versin tez zamndaa inş.
oyhh çoookk tatlıı bebişinnn. allh bağışlasınn...
hayırlı olsunn canımmm. gazanız mübarek olsunn...
çokkkk güzell dedin valla.. o zamn tuğraları ve parti amblemlerini de kaldırsınlarrr.
aynıı benimm kızımdann bahsettin sankii canımmm. en sevdiği şey gezdirilmektirr onda bile 5 dakkada skılıyrrr. ne yapcmm bilmiyrmmm..
canımm ben yğrt ve elma suyuyla başladımm.
maşallh çokk ttalıı..:)
Canım maşallah pamuk şeker çok tatlı bu annesi
Söylediklerine aynen katılıyorum canım bencede anne içgüdüsel davranmalı tattırmaktan ne zarar gelebilir ama doyurmaya kalkmamalıyız dediğin gibi bazı şeyler içinde geç kalmamalıyız anne sütü bi aşamadan sonra değerini azaltmaya başlıyor söylediğin örnekteki gibi mesela o yüzden doktorların yavaştan tattırarak başlayın demeleri bana artık mantıklı gelıyor
Sumuhallebisi katiliyorum canim sana.
Cucum çoooooook güzel bi kizin var bayildimmmm ne güzel de gülmüş öyle
Heracım senin resmin açılmadı(
14 saatlik bir direnişden sonra saat gece 3 itibari ile inci pes etti ve uyudu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?