- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #63.581
Bu da benim Burcu'm...
4 ayı doldurduk. 7.800 gr. Boy 69 cm. 1 ay oluyor okula başlayalı. Anneannemiz geldi Ankara dan, o bakıyor. Akşam süt sağııyorum, gündüz 1 kere onu veriyor 1 kere de 120 lik devam sütü. 3 te evde oluyorum zaten. Düzenimiz oturdu.
Öğretmen arkadaşlar 1 sene nöbet tutmama hakkımız var biliyorsunuzdur ama hatırlatayım dedim. Mdr yardımcısı daha ilk hafta nöbet yazmış itiraz ettim , bi zahmet çıkardı beni...
Oy onun tokasini yerim tatlı kuzu nasılda gülmüşiyiyim dünüşümm gelininle oynuyoruzdamadım nasılll şekercimmm Eki Görüntüle 874895 Eki Görüntüle 874896 Eki Görüntüle 874897 işte gelininn:)
yarında aşımız var canım inş ateşlenmez kuzucum yaa selimde bi sorun yaşadınızmı kuzum
Canım maşallah tosun olmus kızınmerhaba teyzecikler.. bugün hava çok güzeelll. kızımı kangurusuna atıp yürüyüşe çıkıcaz
Kuzu kuzu onlar yiyecek degil oyuncak tatlis
Gecmis olsun canım insallah iyilesirsin bir an önceCucum cok yorgun ve uykusuz ve hasta olmana rağmen guzel masum durum icini açtı gülümsemesi ne guzel yavrunun öyle
İncinin rutini 11 de yatmak ondan once asla uyumuyor her yöntemi denedim cocuk bunu istiyor ben de kabullendim saat 10 da emerken uyuyor ya da sallayacaksınız başka türlü olmuyor
Saat bese kadar ilk kez uyumadı . Cok gazliydi saat üçe kadar cok ağlamadı hatta gülmek konuşmak icin uymadığını düşündüm yeni kelimeler söyledi bademle oynadı uyutmaya çalıştığımda bastı feryadı saat içten sonra ise gaz sancısından uyuyamadi karnından çıkan sesler bir filden ancak gelirdi en son rezene içirdim biraz daha oyalandiktan sonra yattı
Degisik bir şey yiyip içmedim sadece bronsit ve farenjitim hafif ishal var gece bende sancilandim .
Canım tüm msj larının altında kac kişi beğenmiş görünüyor , yanlış düşünüyorsunnedense burda ben hep tek basıma konusuyorum kımse benı sewmedı sanırım sessız okuyucu olarak dewam edıcem artık oysa ben sevmıstım hepınızı
ek gıda başayaln arkdaşlar var.Hadi hayrlı olsun yeni macerlarımız:))))Ek gıdayı ne zmana başlancak bunu dr ve anne birlikte karar verir.Ama ek gıdayı alan bebek olcaktır:)))onun için ek gıdaya başlayınca bebeğiniizn signaleri iyiy takip edin.ek gıda yvaş ilerleyin bebeğinizin zorlamadan bir kışık yedikten sonra istmedimi vermeyiniz yarın yine denersiniz yine beğenmediğise bu gıdayı tekrar vermek için bir ay bekleyin,çünkü ancak o zmana unutmuş olur.Bide bendei,m bir yanlışım vardı size yazayım benim gibi yapmayınız.
Eşimin teyzei gelmişti bize ben de o arada anans veriyordum oğluma ekşi geldi suratını bozdu falan teyzesi beğenmedi kızm verme dedi ben dinlemedim am verince iyiyor teyze dedim ve devam ettim.o zmana nasıl bir yanlışı yapmış olduğunu farkında değildim.Bebeğim suratını ekşilerek annen bunu istemiyorum diyormuş da anlayan yokmuş.Daha sonra başını sağ sola çevirir ama anne ısırarla veriyor daha sonra başka yöntem bulur elle kaşığı iter ama anne devam ediyor daha sonra elelriyle yüzünü kapatır ama anne pes etmiyor çocuk son çağre bulur fazla yediği beğnmediğ yiyeceği kusar.Anne bağrırı çocuk ağlar sonr aanne ağlar.Sonuç yemek saati yaklaışıyor strese giren bir anne ve yemek gördü diye ağlayan bir çocuk.Böyle 3 yaşında bir çocuk yemek yemeği kötü bir şey olark görür..ve anne artık başka çare bulamayıp çocuğu dedeye teslim eder işe başlar sırf anne yemek yedirmeden durmadığı için.Böyle işte biizm maceramız böyle başlamıştı.en sonunda dedeye verdim anlaştık onunla çocuk yemek yemedimi zorlmasın ama bana söylmesin yedi desin.Öyle aylar geçti dede zorlmadan belki bir kaşık olmuş ama zorlmadna yedirmiş çocuk rhatladı yemeklerden zevk almaya başladı.O yedikçe biz mutlu olduk hepimiz rhatladık.Şİmdi kendi kendi yemeği yiyen anne elleine sağlık çorba çok güzel olmuş diyen bir oğluşum var.Anne bunu yap şunu pişir diyen paşam oldu.ama buraya glene kdar çok yorucu yıpratıcı yıllar yaşadık.
ek gıdayı verince lütfen ve lütfen zorlmayınız miki yavruları onlar içgüdüsel neye hazır oldukları daha iyiy bilir.Bizim işimiz onlara sağlıklı yiyecek sunmaktadır ne yiyeceklerı neyi sevecekleri onların tercihidir.
damadın teşekkür ediyo dünüş sana
Ayy tipe bakarmısınızdamat değil lokummm mübarek ayy çok şeker ya gezmelerede gitmiş annesiyle aman maşallah atak falan gelmesin yeter bu atraksiyon durumlarıı
Teşekkür ederim canım :) ayırmasın tabi daha topicte düğün yapıp oynayacağızValla yakıyo senin damat cucum çok tatlı mıncırıcam şimd. Sulozcum oğlun çok yakışıklı canım cidden duruyla örnek çiftler yani acayip yakışıyolar birbirlerine Allah ayırmasın genç çiftimizi :123:
çokk güzell bir bebekk yaa. allhhım korusunn inş. annesiiii poposunu çimdikleee
teşekkür ederiz fidan teyzessii
yok yokk kelleşmez bu fıstıkkkk..
al işte bir fıstık daha çok güzel maşallah
Oy canım maşallah ne kadar guzel gülmüş meleğinheyooo kızlaaaarrrr hasvetli gününüze neşe getirelim dedik :)))
Eki Görüntüle 875288 Eki Görüntüle 875289 Eki Görüntüle 875290
Canım tekerlekli degil ama cok hafif , odadan odaya taşıyorum benMeltemcim, peki senin yonca bam bam besik tekerlekli mi?? Ay arada kaldim yaa(
Gecmis olsun canım , insallah geçer biran önceek gıdaya kivi tattırarak başlayan bir anne olarak kendimden nefret ediyorum. saglk ocagndaki hemşire kivi tattır dedi. sadece 3 damla verdim ve inanılmaz sancı yaptı bebeğimdebir saate yakın ağladı kriz şeklinde boğazı yırtıld resmen. gaz sancısı çektiğimiz dönemde bile onu böyle görmemiştim.sinir oldum kendime.
İdos bu hızla giderse koşmaya baslar yakındaO ataktan bizde de var şuan. Ayy mızır mızır yapıyo sürekli. Ağlama yok ben de ağlamadığı için günlük hayatıma devam ettim bugün ama sinir sistemim pert. Bakalım bu ataktan sonra ne yapacak heyecanla bekliyorum
Yaa ama cok tatlı ki buuYeni yeni güzel kızlar gelmiş yahuu.. Hepsi birbirinden güzel Allah bağışlasın..
Bizde gezmeye gittik öğleden sonra.. Şimdi de oyun oynuyor tosuncuğumm. İkinci atağıda atlattık sanırım biz, çok sakindik bugün
Eki Görüntüle 875573 Eki Görüntüle 875575 Eki Görüntüle 875576 Eki Görüntüle 875577
Maşallah canım kızına , genc kız olmus seninki , sen büyük söyle ayını soranlaraBu da benim Burcu'm...
4 ayı doldurduk. 7.800 gr. Boy 69 cm. 1 ay oluyor okula başlayalı. Anneannemiz geldi Ankara dan, o bakıyor. Akşam süt sağııyorum, gündüz 1 kere onu veriyor 1 kere de 120 lik devam sütü. 3 te evde oluyorum zaten. Düzenimiz oturdu.
Öğretmen arkadaşlar 1 sene nöbet tutmama hakkımız var biliyorsunuzdur ama hatırlatayım dedim. Mdr yardımcısı daha ilk hafta nöbet yazmış itiraz ettim , bi zahmet çıkardı beni...
Meraba meraba :126::126:
Kahve molası verdim kızlar. Neler kaynatıyosunuz bakalım
Ben ara ara ders çalıştım, 1-2 defa pcde oyun oynadım ve biraz da gündelik işlerden yaptım. Birazdan yemek yapıcam. Off ne çabuk geçiyor gün yaa hiç bişey anlamadan saat 3 olmuş yine. Sanırım konu ek besin. 1 ay sonra ben de başlıycam bakalım hafiften. Kızıma günlük köy sütünden yoğurtlar mayalıycam, meyvelerin sularından tattırıcam. Çok keyifli olacak çooook.
Şu altları muşambalı önlüklerden kullanan var mı İdoşun ön tarafı su içinde kalıyor.Ağzının suyu akıyor sürekli günde 10 kez üst değiştiriyorum. Kaloriferde kurutup kurutup giydiriyorum da zor oluyor baya yaa. Çok rahatsız olur mu sizce gün içinde o önlüğü taksam:26:
oğluşum dönencenin köpeklerinden sıkılmıştır artık diye yünden ponponlar yapıp astım dönenceye
aman pek bir kıymetli oldu :) deli gibi çığlıklar atıyor :))
ay canım senin suçun yokkki asıl şu hemşireye çok kıuzdım şimdi.Kivi en erken 1 yaşa verilecek bir meyvedir alerji yapma riski yüksek.Ayrıca kivinin tadı çok güçlü ilk gıdlar mümkün ise hafifi tadı olması gerek.Bak nette birçok şey var ek gıda ilgili hemşire bişewy söyledikten sonra araştır sonra uygula derim.Mesela nette gir ilk verilecek gıdalar diye yuaz< çıkar sana .Ben bi bulayımm paylaşırım.Aslında bende bir yerde var yazılıda o defteri bulmama lazım.Hatıladğım kadırıyla ilk verilecek sebzeler havuç,bezeliye,taze fasulye,ıspınak, ilk verilecek meyve üzüm,armut,elma,ananas.ilk verilecek tahıllar pirinç,mısır.6 aylıkktan sonra buğday gluten içerdiği için buğday daha geç veriliyor bazı bebkler glutenende alerji oluyor.ek gıdaya kivi tattırarak başlayan bir anne olarak kendimden nefret ediyorum. saglk ocagndaki hemşire kivi tattır dedi. sadece 3 damla verdim ve inanılmaz sancı yaptı bebeğimdebir saate yakın ağladı kriz şeklinde boğazı yırtıld resmen. gaz sancısı çektiğimiz dönemde bile onu böyle görmemiştim.sinir oldum kendime.
Canim o tatli patates dedigin ici kavunici olan mi? ben de cok severim, macrocenter larda var ama ithal oldugundan cok pahaliydi, soyle soyliyim kilosu 18-19 tlydi. Gecen sene Turkiye'de de uretimine baslanacagini okumustum o zaman uygun fiyatli olur.
Bu arada kastteiigin oysa ben de cok severim.
Bebekleriniz karınlarını ve popolarını yerden kaldırdıktan ne kadar zaman sonra emekledi hatırlıyo musunuz ??? Yüzükoyun popo ve karın köprü şeklinde kalkıyo bizde de merak ettim ne kadarı bulur diye
Yaa ama cok tatlı ki buu
Aman gecmis gitmiş olsun ataklar
Teşekkür ederiz kızlar :)Hepsi ısırmalık, hepsi şeker bunların. Melek melek bakıyorlar:))
Benim kızım emeklemeden yürümüştü. Ayakta durmayı falan pek seviyordu destekle yapa yapa, yürüdü. Emeklerken kıl tüy yün vesaire çok zorlar. Bence İda emeklemeden yürür:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?