2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bu da benim Burcu'm...
4 ayı doldurduk. 7.800 gr. Boy 69 cm. 1 ay oluyor okula başlayalı. Anneannemiz geldi Ankara dan, o bakıyor. Akşam süt sağııyorum, gündüz 1 kere onu veriyor 1 kere de 120 lik devam sütü. 3 te evde oluyorum zaten. Düzenimiz oturdu.
Öğretmen arkadaşlar 1 sene nöbet tutmama hakkımız var biliyorsunuzdur ama hatırlatayım dedim. Mdr yardımcısı daha ilk hafta nöbet yazmış itiraz ettim , bi zahmet çıkardı beni...

Maşallah canım meleğine Allah nazardan saklasın
Devam sütünü 1 aydır mı veriyordunuz sen işe başladığından beri
Bir de neden normal mama vermediniz de devam sütü verdiniz
Kaç saatte bir besliyorsunuz cimcimeyi
Detaylı soruyorum kusura bakma ben de yakında işe başlıcam o yüzden ne yapacağımı bilemiyorum
Işe başladığımda 4 ayı doldurmasına 1 haftamız kalmış olcAk ve benim kızım hala 2 saatte 1 emiyor
Yani günde 2 kez beslememiz yetmez diye düşünüyorum
Bir de geceleri emiyor mu biberon almasına rağmen emmesi azalmadı demi

Oy onun tokasini yerim tatlı kuzu nasılda gülmüş
merhaba teyzecikler.. bugün hava çok güzeelll. kızımı kangurusuna atıp yürüyüşe çıkıcaz
Canım maşallah tosun olmus kızın
vee bu da benim en sevdiğim oyuncakım
Eki Görüntüle 874987
Kuzu kuzu onlar yiyecek degil oyuncak tatlis
Gecmis olsun canım insallah iyilesirsin bir an önce
Bende dün gece o saatlerde uyanıktim , grip olmus kuzum , burnundan nefes alamadıkca sinirlenip kavga ediyor kendi kendine , bi yandan üzücü bi yandan da komik :) Allah'tan huzursuz degil cok sukur
nedense burda ben hep tek basıma konusuyorum kımse benı sewmedı sanırım sessız okuyucu olarak dewam edıcem artık oysa ben sevmıstım hepınızı
Canım tüm msj larının altında kac kişi beğenmiş görünüyor , yanlış düşünüyorsun

Benim kızım cok istekli iştahli bi bebekti , oyleki biberon cebinde gezerdi, yolda insanlar gülerdi bize
Herseyi yerdi , ilk ek gıdalarından biri mantiydi mesela
Bebeklik foto larında top top resmen , simdi oğullarımın bebeklikleri onunkinin yanında çırpı gibi , ama ne oldu anlamadım son iki yıldır filan hic bisey yediremiyorum , 7 yasına girdi , acmısin diye sormasam hic yemek istemez , rüşvetle yemek yediriyorum , niye boyle 180 derece değişti anlayamadım

Ayy tipe bakarmısınız damat değil lokummm mübarek ayy çok şeker ya gezmelerede gitmiş annesiyleaman maşallah atak falan gelmesin yeter bu atraksiyon durumlarıı
damadın teşekkür ediyo dünüş sana valla sorma delirtiyor insanı bu ataklar dünüş
Teşekkür ederim canım :) ayırmasın tabi daha topicte düğün yapıp oynayacağız
çokk güzell bir bebekk yaa. allhhım korusunn inş. annesiiii poposunu çimdikleee
teşekkür ederiz fidan teyzessii

yok yokk kelleşmez bu fıstıkkkk..

al işte bir fıstık daha çok güzel maşallah

heyooo kızlaaaarrrr hasvetli gününüze neşe getirelim dedik :)))

Eki Görüntüle 875288 Eki Görüntüle 875289 Eki Görüntüle 875290
Oy canım maşallah ne kadar guzel gülmüş meleğin
Saclarda sırma gibi , maşallah kuzuya
Meltemcim, peki senin yonca bam bam besik tekerlekli mi?? Ay arada kaldim yaa(
Canım tekerlekli degil ama cok hafif , odadan odaya taşıyorum ben
Gecmis olsun canım , insallah geçer biran önce
İdos bu hızla giderse koşmaya baslar yakında
6-7 aylık emekler seninki heralde , benim oğlum 8-9 aylık gibi emeklemisti ,1 yasinda yürüdü ama kızlar da daha erken oluyor( gerci benim kız tembeldi , kilodan totosunu kaldıramıyordu, 11 aylık emekledi 1 yasında yürüdü )
Yaa ama cok tatlı ki buu
Aman gecmis gitmiş olsun ataklar

Maşallah canım kızına , genc kız olmus seninki , sen büyük söyle ayını soranlara
Ayrıca cok ta guzel bir bebek , Allah nazardan saklasın

Son düzenleme:

canım eğer buluırsan sırtında bağlayanları tavsye ediyorum idyerler bebek elelrinile oynuyor yüzünü kapatıyor ben tedirgin oluyorum yalnızken önlüğünü çıkarıtyorum .

oğluşum dönencenin köpeklerinden sıkılmıştır artık diye yünden ponponlar yapıp astım dönenceye
aman pek bir kıymetli oldu :) deli gibi çığlıklar atıyor :))

harika bir fikir.hemencik uyugulmaya geçeceğim.ellene sağlık

ay canım senin suçun yokkki asıl şu hemşireye çok kıuzdım şimdi.Kivi en erken 1 yaşa verilecek bir meyvedir alerji yapma riski yüksek.Ayrıca kivinin tadı çok güçlü ilk gıdlar mümkün ise hafifi tadı olması gerek.Bak nette birçok şey var ek gıda ilgili hemşire bişewy söyledikten sonra araştır sonra uygula derim.Mesela nette gir ilk verilecek gıdalar diye yuaz< çıkar sana .Ben bi bulayımm paylaşırım.Aslında bende bir yerde var yazılıda o defteri bulmama lazım.Hatıladğım kadırıyla ilk verilecek sebzeler havuç,bezeliye,taze fasulye,ıspınak, ilk verilecek meyve üzüm,armut,elma,ananas.ilk verilecek tahıllar pirinç,mısır.6 aylıkktan sonra buğday gluten içerdiği için buğday daha geç veriliyor bazı bebkler glutenende alerji oluyor.

Son düzenleme:
Canım içi kavuniçi miydi hatırlamıyorum. Dışarıda yemiştim, kızartma olarak. Ama çok lezzetliydi:)) Eşime dedim tohumlarını yanımızda götürelim. O da bana ciddi ciddi diyorki bizim ülkemizde dışarıya böyle şeyler çıkarmak yasaktır:)) Hey Allam sanki patates ekecek tarla var??? Ah ha bak şimdi aklıma geldi aslında var ya. Bizim köyde annemin küçük bir tarlası var. Gitmesek de görmesek de o tarla bizim tarlamızdır. Bak zaten gerek kalmadı, biz çılgın Türkler olarak üretime geçiyormuşuz:))

Benim kızım emeklemeden yürümüştü. Ayakta durmayı falan pek seviyordu destekle yapa yapa, yürüdü. Emeklerken kıl tüy yün vesaire çok zorlar. Bence İda emeklemeden yürür:))

Bebekleriniz karınlarını ve popolarını yerden kaldırdıktan ne kadar zaman sonra emekledi hatırlıyo musunuz ??? Yüzükoyun popo ve karın köprü şeklinde kalkıyo bizde de merak ettim ne kadarı bulur diye

Arkadaşımın cocuk doktoru bebeğîne yoğurdu evde yapmasını, maya olarak da Kanlıca yoğurdu kullanabileceğini söylemişti. Hatta evde yapamıyorsan Kanlıca yoğurdunu alıp yedirelirsin demişti. Büyük Migroslarda var demişti arkadaşım ama bu muhabbet 3-4 sene once gecmıştı. Hala satılıyorum bilmiyorum. Bu konuşmadan sonra Kanlıca'ya gitmiştik ve eve büyük Kanlıca yoğurdu almıştım. Fakat biz o yoğurdu bitiremedik. Yoğurt 1 hafta sonra bildiğiniz ekşidi. O zaman doktorum dediği aklıma gelmişti. Ek gıdalara geçince evde yoğurt yapacak arkadaşlar maya olarak Kanlıca yoğurdu kullanabilirler. Süt olarak da yaşişelerde satılan günlük sütü kullanacağım ya da bazı marketlerde organik süt satılıyor ondan alacağım. Eskiden kendi inekleri olan ve bidonlarda süt satan sütcüler olurdu. Oturduğum siteye her hafta bir amca geliyor inekleri varmış bidonla süt satıyor hamile olmdan evvel onadan süt aldım annemd de yoğurt yapmak için sütü kaynattı. Katıksız sütün üstünde kaynatınca kaymak gibi bir kat olurmuş bizim kaynattığımızda olmadı annem buna su karıştırılmış demişti. Sözüm ona adam kendi ineklerinin sütünü satıyor.

Yaa ama cok tatlı ki buu
Aman gecmis gitmiş olsun ataklar

Hepsi ısırmalık, hepsi şeker bunların. Melek melek bakıyorlar:))
Teşekkür ederiz kızlar :)

Kargalar kahvaltısını yapmadan kalktık biz yine..
6'da eşim işe gitmek için kalktığında yatağında uyanık duruyordu. Biz 6'da gördük o kim bilir kaçta kalktı

Malum amerika tr saat farkindan dolayi online degilim hrr zmn
Ama yazilanlri okuyrm bire bir

Red cimmmm
Bnm kayinvalde de oyle hastaydi sennki gibi
Cok zor gunler gecrmstm
Surekli kafasinda biselr kuruyrdu
Ama boyle yasamk evliligimize zarar verdgi icn annesine ayri bir ev tuttk
Bu sekilde iki taraf da mutlu
Allh yuva bozan ve fitne sokanlari sevmzzzz
O yuzdn vicdanm rahat dyebilirmmm

Benim kızım emeklemeden yürümüştü. Ayakta durmayı falan pek seviyordu destekle yapa yapa, yürüdü. Emeklerken kıl tüy yün vesaire çok zorlar. Bence İda emeklemeden yürür:))

Ağzın bal yesin inş öyle olur.Kara kara düşünüyorum çünkü.

Arkdslr bnm kizm da 26 da dort aylik oldu. Ucuncu ayda kilo 7.300 boy 68 di. Bu ayki kontrol haftaya. Bn size amerikda ek gida konusunda nasil bir yol izliyrlar hepsini anltrm. Bklm bizim amerikali dr ek gidaya gecirecek mi....
Bn yavas ysvas nayaldgm yogurttan tattrmaya basldm. Severek yedi.

Bu konuda daha cok dr lari degil kendi kalbnzn sesini dinleym derim. Kimi dr 4. Ayi savunurkn kimisi illede 6 ay dye tuttryr. Bn tattrmktn yanayim. Dger kizimi da boyle buyuttm. O da iki yasina girdi ellerinzden oper

Profildeki resim buyuk kizmn bebekligi
Artk degistrsem mi aceppp

Meltowski

Dün geceden beri bu mesajı bir türlü yazamadim Kk sapitti Surekli sayfa kapandı inatla tekrar tekrar denedim bakalım bu sefer bssarabilecek miyim :))

Canim cok teşekkür ederim cok gecmis olsun insallah çabucak iyileşir kuzun kıyamam parme teyzesi ona

Bu arada cok tatli olduğunu söylemek istedim icinden geldi :))

Not : Kk mobil uygulamada yorulmuş uyumadı gerekiyormuş benim gibi bak sabah oldu düzeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…