- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #63.861
Hahaha yazdıralım valla güzel olur :)Oy oy ferrarili bir yakışıklı gördüm , maşallah kuzuya
Asfaltları aglat selimim yakışır sana
"Kızlar bana ben duru ya hasta " diye yazın yürütecin arkasına
Evet canım yürüteç , kullanmıyorum henüz hediye gelmişti ilgisini çekecek mi diye denedik akşam :)günaydınnnnnnnnnnn
geçmişe daha bakmadm ama sulozz yürüteçmi oo...erken değilmiii ayyy ne tatlııı
Nerdende bulursun bilmem ki böyle şeyleri
Almadık canım hediye gelmişti bize akşam elimize geçti bi deneyelim dedik. Henüz büyümedik o kadar 4.5 aylığız daha küçüğüz yani :)suloz maşalalh yürüteçe binecek kadar büyüdünüz demek.Hayılı olsun canım biraz bebeiş oylanır biraz senin kolun dinlesin rahat nefes alırsın.Kaça aldın canım yürüteçi.Biz de yürüteç ve amma sandalye için bakınıyoruz mama sandaliyesi pahalı olsun olur sağalam olsun yeter ama yürüteç çok pahalı birşey almak istemiyorum kulnasak kullansak 3 ay.büyük oğlma pahalı almıştık iyi güzeldi sağlam ama çok falz akulnamdaık durmadı fazla.onu oyuncak kullandı dışırdan tutunup ite ite yürüdü.kuzenim almış kullanmış tekirlekleri kırılmış yaptırırz dedi ama içime sğmadı kullanmam.yeni alayım diyorum ama orta birşey olsun.İlk çocuğse insanın pahalı alsın sağalam birşey olsun nasıl olsa yine kullanır ama bizim için boşa para vermiş oluruz.
Abooo ben ve eşim de öyleyiz :))
Nerdende bulursun bilmem ki böyle şeyleriBana pek lezzetli görünmedi
Evet Kırım tatarıyım
Belli belli:)))))eşimin dedelir kırm tatarları ama eşimin ailesi bulgaritana göç etmiş ondan sonra türkiyeye:)))baya bi gezmişler:))))şimdi de başımda 3 tatar erkek.hamur işi yapmayı sevmeyen ben yeni yeni tarifeler arıştırıp yapmaya deniyorum.babab evinde et nasıl yapılır hiç bakmazken et pişrme ustası oldum:)))ev mantısız köftesiz makarnasız kalmaz yoksa aç aç kalır benim paşalrım:)))Evet Kırım tatarıyım
aynene aynen .aramızda ne çok tatarişko varmış meer.:))))iizn bebekleriniz gözleri çekikmi ben iki oğluda çekik gözlü doğrdum ama büyün gitikçe büyüdü yuvarlak oldu ama bunda daha da küçük bakalım çekik kalırmı azıcık kalsa keşek diyorum hoşuma gidiyor benim çekik gözler.ben de ben de.
fikriyecim ne demisler 'et ile raki tatarin hakki'
ben de ben de.
fikriyecim ne demisler 'et ile raki tatarin hakki'
Belli belli:)))))eşimin dedelir kırm tatarları ama eşimin ailesi bulgaritana göç etmiş ondan sonra türkiyeye:)))baya bi gezmişler:))))şimdi de başımda 3 tatar erkek.hamur işi yapmayı sevmeyen ben yeni yeni tarifeler arıştırıp yapmaya deniyorum.babab evinde et nasıl yapılır hiç bakmazken et pişrme ustası oldum:)))ev mantısız köftesiz makarnasız kalmaz yoksa aç aç kalır benim paşalrım:)))
güzel tarif hiç aklıma gelmedi ıspanayı makarnayla yedireyim kocama ya bütün tatarlamı böyle bilmiyorum ama sebze düşmanı eşimin ailesi.taze fasulye ıspınak,brokoli,karnıbahar gösterme onlara hadi biber kabak patlacan yiyorlar hani kıymalı dolma yaparsın yerler.Benim ailem ise sebzeci dolmayı etsiz severiz sebze olmadan yemek olmaz.Anaa baya tatar balası var topikte
Ispanaklı makarna kız vitamin olsun işteTarif fena gelmedi bana bi de bi tanıdığımız İtalyaya gittikçe bundan yiyomuş çok övdü bi deniyim dedim :))
Yarım paket kalem makarna
2 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr haşlanmış ıspanak
125 gr labne peyniri
1 çay kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
15 gr tereyağı
Tuz
1 yemek kaşığı çam fıstığı
Makarnayı tuzlu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenmiş suda haşlayın, süzün. Sosu için, labne peyniri, sarımsaklı çeşni, ıspanak, tereyağı ve tuzu mutfak robotunda püre haline getirin. Haşlanmış, süzülmüş makarnayı tencereye alın, sosu üzerine döküp iyice karıştırın. 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatın. 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağında bir miktar dolmalık fıstığı hafif kızarıncaya kadar kavurun. Üzerine fıstıkları serpiştirip servis yapın.
dene bakalım kuzumm nasıl olcakk
ben de en baştan almamaıştım ama harektlşenince durmadı mecbur almıştık ve iyiyki almışım dedim ama onu da kırdık biz.bizxe maşallah deyin ilk çocukta sağlam birşey kalmadı yani:)))Almadık canım hediye gelmişti bize akşam elimize geçti bi deneyelim dedik. Henüz büyümedik o kadar 4.5 aylığız daha küçüğüz yani :)
Mama sandalyesine gelince ben almayı düşünmüyorum o yüzden hiç araştırmadım canım :)
Benim anneannemle dedemde bulgar göçmeni, pomakHahah doğru
Biz de Bulgar göçmeniyiz hem annem hem babam Bulgar göçmeni. Yalnız Dedem Arnavut o ordan Bulgaristana göç etmiş babaannemler de Kırımdan Bulgaristana sonra orda kaynaşmışlar, bizler olmuşuz işte
Bu arada eşimin yediği tek kış sebzesi ıspanak olduğu için ıspanakla yapılan her türlü tarifi deniyorumYazık bana ühühüh
güzel tarif hiç aklıma gelmedi ıspanayı makarnayla yedireyim kocama ya bütün tatarlamı böyle bilmiyorum ama sebze düşmanı eşimin ailesi.taze fasulye ıspınak,brokoli,karnıbahar gösterme onlara hadi biber kabak patlacan yiyorlar hani kıymalı dolma yaparsın yerler.Benim ailem ise sebzeci dolmayı etsiz severiz sebze olmadan yemek olmaz.hata çok komik olmuştu tatar gelinimiz oldu bakmış bakmış kv aileisnde hep sebse yemekleri et tek tük olur demişki..Şimdi anlıyorum neden eşimin ailesi zengin onlar hep ot yer et i,çin para vermiyorlarki...
lahana veya soğan yemezmi acaba söyle bol etli veya kıymalı olsa:))))Hahah doğru
Biz de Bulgar göçmeniyiz hem annem hem babam Bulgar göçmeni. Yalnız Dedem Arnavut o ordan Bulgaristana göç etmiş babaannemler de Kırımdan Bulgaristana sonra orda kaynaşmışlar, bizler olmuşuz işte
Bu arada eşimin yediği tek kış sebzesi ıspanak olduğu için ıspanakla yapılan her türlü tarifi deniyorumYazık bana ühühüh
Yaa ben çocuken vejeteryandım. Zorla yediriyolardı ve ete alışana kadar canım çıktı çünkü çok zorlanıyodum tatar bir ailede vejeteryan olmak tüm gün aç gezmek demekBen sebzeleri çok seviyorum bamya hariç her türlü sebzeye bayılırım ve doyarım da problem yok. Ben değişik İtalyan sosları denemeyi çok seviyorum ve sık sık yaparım. En sevdiğim mantarlı, tavuklu olan makarnadır. Hem basit oluyo hem de lezzetli :))
Deniycem cucum sokucam elimi taşın altınaBelki de süper bişey olur bakalım malumat veririm size
Benim anneannemle dedemde bulgar göçmeni, pomak
Deniycem cucum sokucam elimi taşın altınaBelki de süper bişey olur bakalım malumat veririm size
Benim anneannemle dedemde bulgar göçmeni, pomak
Benim anneannemle dedemde bulgar göçmeni, pomak[/QUOTE
hahhah bitim bugün kız seninle akraba çıkmayılım:))))ben de bulgaristanlıyimpomağım:))))
lahana veya soğan yemezmi acaba söyle bol etli veya kıymalı olsa:))))
lahanıyı nasıl yediridm benimkilere lahanıyı bildiğin gibi pişiridm içine küçük küçük köfteler attım biraz pirinç fırına verdim suyunu çektikten sonra dhaa 10 dk pişmesine bıraktım bayıldılar.
Bulgaristan neresinden canım bizimkiler Dobriçten eski tolbuhin Varnya yakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?