- 30 Ağustos 2012
- 212
- 13
- 298
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #6.461
o kadar emin olma 4-5 kız ya da erkek kardeş olan çok tanıdığım var :)
yok guzum o neymiş o 3 günlük geçmişi adamakıllı bi okumadım ya la neler kaçırmışım.
neymiş söle bakim
canım izin almana çok sevindim hem dinlenirsin hemde çocuğunla ilgilenirsin ohhh mis gibi
yemin ederim özlüyorum burayı ben!
ne kadarcık zaman geçiyor girmeyeli, ama hep bi fırsat kolluyorum girebilmek için.
seviyorum güzeller sizi
bu arada şu yeni çıkan sarelle reklamı çokkk hoş olmuş izlediniz mi
bir de kızlar hep aklıma geliyor, sorayım bari. neler yapıyorsunuz hamile kaldığınızı öğrendiğinizden beri? yani normalde yapmayıp şu anda bebeğiniz için yaptığınız şeyler neler? yeme içme, hareketler vb. ya da önceden yapıp şu anda yine o tatlı şey için yapmadığınız şeyler? birbirimizin hayatlarını nelere dikkat ettiğini öğrenelim diiy mi?
mesela ben...
*kuru incir, ceviz-fındık yiyorum, süt içiyorum, balık yiyorum (ki yemezdim hiçç)
*hala tuz miktarım fazla
*hamur işi malaesef aynen...
*nesfit yiyorum neredeyse her gün. bol tahıllı mineralli ve kuru meyveli ya, özellikle tuvalete çıkmama yardımcı oluyor. içindeki kuru üzüm de kan yapıyor (kanım düşük biraz)
*yemelerimi azaltmaya (kısıtlama değil) çalışıyorum
*tatlıları daha az yemeye gayret ediyorum.
*maydonoz, dereotu yemiyorum; adaçayı içmiyorum (gebelikte yemesi riskli grupta)
*dişlerimi fırçalıyorum bol.
*gün içinde uyumaya dinlenmeye dikkat ediyorum.
*kendimi çok yormuyorum, hırpalamıyorum.
*yürüyüşe çıkmaya çalışıyorum.
*köpeğimiz (oğlumuz) var, onunla şakalaşıp oyun oynuyorum bahçede.
*kendimi rahatlatmaya çalışıyorum hassas, kızdığım konularda.
*eşime evde sigara içirtmiyorum, balkona naş naş
*kitap okuyup kafa dağıtıyorum, hem kendime özel zaman ayırdığımı hissediyorum mutlu oluyorum o zaman.
*sevdiğim müzikleri dinliyorum
*rahat ama güzel şeyler giymeye çalışıyorum çünkü özellikle şu günlerde kendimi iyi ve güzel hissetmem önemli benim için.
peki siiz?
ilk önce bende hayırlısını istiyorum ama kalbimden kız geçiyo hiçte fena olmaz hani. bana göre kız evlat nöbetçi evlattır onun için çok istiyorum kız olmasını ama bebişim erkekse alınmasın şimcikk
canım bulantı koku tiksinme var hepsi ama tiksinmediğim şeyleri özellikle tuzlu ve hamurişi sade şeyleri gayet yiyorum ben hatta acıkınca iyice bulanıyor midem o yüzden sürekli yiyorum dana gillerden olucam yakında maalesef... ama napalım doğumdan sonra düşünürüm diyorum...
tabi onu hep söylüyorum önce sağlıklı sıhhatli olsunlar. gerisi hiiç mühim değil.
Bizimkiler nacizane talepler
siz ne istiyosunuz piki ?
şimdi yüzüğüne bir ip geçir ve uçlarını bağla ipten tut yüzük aşağıda kalsın yüzüğü avcunun içinde tut göbeğinin üzerinde dur elini yavaşça aç ve aşağı çek yani yüzük serbest kalsın sonra baka hareketlerine ileri geri mi yoksa yuvarlakmı dönüyo sonucuu azzzz sonraaaaaaa
Bizimde ilk bebiş olduğu için hiç farketmiyor tabiki. Ama eşim dile getirmese de sizinki erkek olacak diye tahminler geldiğinde yüzünde güller açıyor, gözümün içine bakıyor hayran hayran...ama erkek kız farketmez "evlat benim evladım diyor"
:123:
bana kız diyende oluyor erkek diyende. ben ilk öğrendiğimde içime kız gibi doğdu,hala da öyle hissediyorum ama rüyamda 2 kez erkek olarak gördüm....bilmiyorum hayırlısı bakalım.
Az daha sabredelim öğreniriz inşallah. Ablam 2. kızını doğunca öğrendi.
bizim sıpa kordonu almış bacak arasına doğana kadar çıkarmadı ordan tamamen süpriz oldu yani
zaten benim 4 tane kaynım var hiç görümcem yokama görümceden beter eltim var
kilo almaktan hiç korkma canım hiç önemli değil zamanla veriyorsun ben 20 kilo almıştım bir görseydin doğuma giderken halimi
doktorum hiç bu kadar büyük karın görmedim dedi
ama tavsiyem şuna dikkat et süt emzirirken yok bana şu süt yaptı yok şekerli kuru pasta yok bilmem ne gibi çevrende söylemler olacak aman dikkat et bunlar önemli herkese farklı şeyler süt yapar normal beslenmeni yap öğünlerini atlamadan bol bol sıvı başka hiç bişey değil birde humananın anne sütü yapan çayı var çok darda kalırsan kullan sütün az olursa
tecrübeli biri olarak söylüyorum birde yüksek moral
alıntı ile cevaplanın yanında gri kutucuk var oraya tıklıosun işaretlio
Az daha sabredelim öğreniriz inşallah. Ablam 2. kızını doğunca öğrendi.
bizim sıpa kordonu almış bacak arasına doğana kadar çıkarmadı ordan tamamen süpriz oldu yani
Ayyyy ne güzel yazmışsın, senin bebiş çok şanslı
Eskiden tatlıya bayılırdım, gofret çikolata yemeden 1 günüm geçmezdi, reçel bal desen keza onlar da öyle; ama şimdi... I ıhhhhhhh mümkün değil yediremezsin. Tiksinme de değil, içim almıyor asla ve asla istemiyorum yemeyi...
Önceden yediğim ama şimdi yasak olan bazı şeyler var (deniz mahsullerinden) isim vermiyim canınız çekmesin. Burnumda tütüyor...
Buranın, sizlerin bağımlısı oldum
Face'te yemek resmi filan paylaşan arkadaşlarıma sinir oluyorum engelleyesim geliyor
Kokulara karşı -hepiniz gibi- aşırı hassasım, varlığından haberdar olmadığım kokuları keşvettim. Bazıları çok güzel bazıları iğrençççç! Çok zorlanırsam limonu ortadan kesip onu kokluyorum. Gaz maskesi yapıyorum kendime
Limon demişken, tuzlayıp yiyorum çok hoşuma gidiyor, yüzüm bile ekşimiyor yahu. (Kız mı sizce)
Her akşam en az 1 kase yoğurt yerdim, şimdi hiç canım istemiyor. Eşimin zoruyla yiyorum...
Hergün süt içiyorum, ilaçlarımı da alıyorum. Vitamin, demir, folik asit, kan sulandırıcı.
Tenim çok hassas oldu, eşimle çarpışsak canım acıyor
Duygularımda da fışkırma var resmen, reklamlara bile ağlıyorum
Çok aşırı derecede uykuya düşkün oldum -çoğunuz gibi- evde en sevdiğim yer yatak odamız
Sabah alarmından daha da çok nefret eder oldum. 6,5 çok erken yaaaaaaaaaa!!!
Neyse şimdi karneleri verdik, 15 gün rahatız... Bugün karneleri verirken çok duygusallaştım, hep gururlanırım ama buseferki çok değişik oldu. Benim de evladım bu günleri yaşayacak diye geçirdim içimden. Sağolsunlar velilerim de çok anlayışlı, onların da güzel dilek ve dualarını aldım çok mutluyum... Çikolata almıştım çocuklara ama dağıtmayı unuttum tüh demin aklıma geldi.... Neyse okul açılınca sürpriz yaparım artık
Bizim de köpüşümüz var, oğlan. Başını karnıma koyup gözlerimin içine bakıyor; sanki hissediyor gibi. Sizinkinde durum ne?
Yarın kontrolüm var. Bütün hafta karne günü için değil kontrol için geri saydımÜstelik ben göz doktorundan bile tırsan biriydim. 6 cmlik velet neler yaptırıyor
İnşallah cinsiyet de söyler, çok merak ediyorum...
Son 2 haftadır -ömrümde ilk defa- erkek çocuk fikrine çok sıcak bakmaya başladım. Hormonlardan mıdır nedir, ilk defa yaa öyle de olsa ne güzel olurdu diye düşündüm uzun uzun. Hep olacaksa sağlıklı bir kızım olsun diye dua ederdim ama şimdi erkek de deseler aynı derecede mutluluktan uçacak kıvamdayım
Hasta olanlara, zorlananlara geçmişler olsun, allah sabırlar versin.
Doktordan güzel haberlerle dönenler var gözünüz aydın
Ay son 3 sayfayı daha okuyamadım. Yazdıklarımı yolladım gitttiiiiii
bizde kocisle kucuk cimcime die sevip duruorz bi yandanda kiziorm ayrim ypiomusm gbi gelio ama icime kiz dogyo ama erkeksede onemli dil bn her turlu seviorm onu.bz 2kiz kardesz annem hep der iyiki kzlarim olmus ilerde hsta olsam kizlarm kpimi calr bi corba pisir die.aman kizlr saglikli sihhatli olsunlrda onemli olan o.ama icmden bi ses bu agustos ayinda bizm gruptan kiz patlamasi yasanick die en gec 1 ay snra hepimz ogrencz ankette ckar .bu arada ikiz bebis bkleyen vmiydi bzden
ayy 9 ay boyunca cinsiyetini öğrenememk çok kötü olmuştur. herşeyi fıstık yeşil ve turuncu almak zorunda kalmışlardır. bebişim sen sakın yapma öle bişey. anne babaya namahrem olmaz hemen göster bize cinsiyetini.bizde sana ciciler alalım :)
ilk bebeği olanlar genelde hep kız istiyor sağlıklı olsun da inş ağustos ayına kız ayı diyorlar ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?