- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #66.221
parmecim:))
ben bu hurmayi hani iftar actigimiz medine tunus hurmalari sanip yaklasik 1 ay yedim. esime kosa kosa aldirtmistim hurma sut arttiriyomus diye:)) kedicik sagolsun aydinlatti. suloz gibi bende cennet elmasi diye biliyorum adini.
maşallah noel bebemizeçok tatlı annesi.. seni de nedense gözüm çok fena ısırdı canım.. ama bilemedim :26:
kimse cevap verdi mi bilmiyorum, sallamıyo deme diye cevap vereyim
bilmem ki
Evet! Beles tepe burasi :)
Konserleri beles dinliyoruz
Sakin canım:) sen bebeginin cildiyle irtibatta olan kumaşlara, oyuncaklara falan dikkat et. Bu yavrucuklar daha ueni hellooo dediler dünyaya, bilemiyoruzki ciltleri alerjik mi, hassas mı... En iyisi tedbirli olmak en baştan. Birde artık herşeyi ağızlarına götürüyorlar, senin oğlun çooktan başlamıştır, kollarını falanda emerler o yüzden kıyafetlerinde %100 pamuklu olmasına dikkate deceğiz her zaman. Dili şişen ve nedeni bulunamayan bir bebeğin biberon, kaşık veya yediklerinden değilde giydiği kıyafetin kumaşına alerjik reaksiyon gösterdiğini duymuştum. Benim cildimde cok hassastır, seninde oyleyse bebeklerimize 2 defa dikkat edecegiz demekki.
Canım surekli zeytinyağıyla karnına, ayak altlarına masaj yapıp, poposunuda surekli yağladığında da yapamıyor mu Kaancık? 3-4 gunden sonra cok agrılı oluyordur o kakayı cıkarmak, yavrum insşallah biran önce alışır yeni boşaltım dongusune.
Site cok faydalı ve guvenilir görünüyor, teşekkürler paylaşımın için.
Kedicik baris cok buyumus ve degismis gibi geldi bana masallah pasaya:)
Dilemma siz de anne kiz cok guzelsiniz
Alinntilarda gordum de sizinkileri
Canim cok guzel bir kizin var masallah ona tam yemelik
Aynen ya karin canlisini goremiyoruz canli yayinda izleyeyim bari dedim ama hakem ara verdi hain hakemburda cok fena ruzgar var ucuyo ortalik
Kızlar geçmişe dönüp alıntılayamadım. Dilemma sen de bebeğin de çok güzelsiniz... Kedicikler oğlun adı gibi o kadar tatlı, güzel ve neşeli ki... Emel kızın minik bir şapşik benim oğlum gibi, nasıl da güzel şaşırmış, bebişim... Fotosu paylaşılan bir bebek daha vardı ama nicki unuttum ne yazık ki.
Ayy kinder puhaha aştım ben kendimiiiiitlfon senii kime havale ediyimki
Çok sağol canım kurcala bakalım belki tanıdık çıkarız çıkmasakta tanışırız canım kavacıktaydın galiba çok uzak değiliz arabaya yarım saat
Sen onu tabi ki bana gönder :))
hoş geldin kedicikimmmözlettin valla
maşallah Barış kuzuma sağlığı yerindeymiş çok şükürçok da tatlı olmuşş büyümüş de abi olmuş resmenn. yerim onun gülüşlerini ayrıca
sana da geçmiş olsun o zaman canımcm.. Arda iyi çok şükür yok bir sorunumuz gezentilik dışında :)
olsun canım fırsatımız olmuyor bazen hiç bişeye yetişemiyoruz gerçekten..
merhaba canım..
çok geçmiş olsun üzüldüm durumunuza.. benim oğlum da çok kusuyor maalesef.. ilk doktorumuz reflü dedi motillium şurup verdi ama daha çok kusturdu bıraktım.. doktor değiştirdik. o 6. aya kadar normal ilaç kullanmayın dedi. sabırla ve umutla geçeceği günü bekliyorum.. size bu tanı nasıl kondu? biraz netten baktım da az önce acaba bizim de sorunumuz bu olabilir mi diye.. ağızdan burundan fışkırır tarzda kusma, sıvı kaybı ve kilo kaybı oluyomuş. bizde bu denli şiddetli değil ve kilo kaybı da olmadı çok şükür ama kilo alımımız az. neyse çok uzattım sanırım.. umarım sorununuza en kısa zamanda çözüm bulursunuz. tekrar geçmiş olsun..
kızçene haksızlık ediyosun emelcim gayet de gülmüş kuzucuk işte :) ayrıca hiç de erkeğe benzemiyooo :) yerim onun ağzını ya maşallah sana tatlımm
ayyy çok güldüm yaa demek pikaçu gibi atlıyodu haAllah iyiliğini versin emi
canım kilo olayından ziyade aç kalmasına içim elvermio ben zayıf çıtır kızlardan olsun istiyom ben çocukluğumdan beri kiloluydum kilo derdini çokkk ii bilirim kızım benim gibi olmasını hiçççç istemem ama anne yüreği mama içmeyince kötü oluyomBence bebeginden kilosu gayet Iyi canim masallah bosuna endise ediyosun bence dr ii demis zaten :44:
teşekkür ederizKedicik baris cok buyumus ve degismis gibi geldi bana masallah pasaya:)
Dilemma siz de anne kiz cok guzelsiniz
Alinntilarda gordum de sizinkileri
Canim cok guzel bir kizin var masallah ona tam yemelik
Aynen ya karin canlisini goremiyoruz canli yayinda izleyeyim bari dedim ama hakem ara verdi hain hakemburda cok fena ruzgar var ucuyo ortalik
uyumuyo mu İnci kuzum parmecm? hangi yöntemi uygulamaya başladın. sanırım biraz zaman ve sabır gerektirecek :26:
anaa bepanthol den mi bahsediyosun ? el ve yüz kremi çıkan derken kuzum? :26: ben de onu kullanıyorum arada kızarıklık gördüğümde ama işe yarıyor gibi..
ayy kıyamam ya nasıl da telkin etmiş kendini canım benimm:))
hoş geldiniz canım.. geçmiş olsun umarım tamamen atlatırsınız sorunlarınızı..
noel bebeye de bayıldım çook tatlı olmuş bu adam maşallah
ay evet cücüm biz de izliyoduk o neydi öyle ya dolu gibi yağıyodu mübarek:) maçı da tatil etti hakem bakalım devam edebilecekler mi :)
SUNBAL senin tontişini yerim ben o nasıl bir tatlılıktır maşallah!ayrıca bi tek sende böyle kocaman çıkıyo resimler. nasıl oluyo ki öyle :))
Fundacım krem olayı şöyle gelişti; eşime dedim ki bepantol pişik kremimiz bittiydi hazır eczanenin önündeyiz alalım da bulunsun. Eşim de canım benim, bepantol krem istiyorum demiş, el ve yüz kremi vermişler evde fark etik pişik kremi olmadığını :) Kaç çeşit krem yapıyo bunlar ki diye sinirleniyo bi deBitanem benim
canım benim isim pek bir enteresan olduğu için google amcada aratınca şak diye yazdıklarım çıkacak, o yüzden facebook hariç hiçbiryerde adımı kullanmıyorum...ama eşim bir akıl verdi, harfler arasına nokta koy aratınca eşleşmez dedi
senin merak etmene kıyamam canım , veeee söylüyorum; 36 yaşındayım adım a.l.mıla
Funda cım, benim oğlum da kusuyor canım ama fışkırır tarzda değil. Doktor ilaç vermedi, 6. aya kadar normal eğer kilo alıyorsa dedi. Aynı sana söylenen gibi. Giydikleri hep ıslak, benim üzerime de kusuyor. Belki sürekli emziriyorum, emzirmeye çalışıyorum, belki fazla geliyordur. Çok kilo alamıyorlar ya, belki kapasiteleri bu kadardır. Canlarım ya konuşamıyorlar ki, söylesinler doydum anne diye:))
Çok geçmiş olsun canım. Kaan yüzünde Noel babanın olgunluğunu ve bilgeliğini taşıyor bence, akıllı bıdık:)) Sen de Rönesans dönemi tablolarındaki kadınlar gibi çıkmışsın, yüzün, bakışın başka bir zamandan.Geçmişte takılıp kaldım geçmişi okuyacağım die bi türlü bugüne yetişemiyorum ama ben anladım ben tembelim hızınıza yetişemiyorum hamileykende böleydi hep geçmişi okuyacağım die sohbetlere katılamıyordum. Biliyorsunuz Kaan'ı gastroentroloji uzmanına götürmüştüm abidik bi test istemişti yaptırmadım gaviscon vermişti onu kullandım ve Kaan'a sanki sihirli değnek değdi kusmuyor ve huzurlu gündüz ve gece çok güzel uyuyordu o mutluluk sarhoşluğu ile günlerimiz geçerken bir baktım çocuk kaka yapmıyor 3-4-5 derken bi gece çıldırdı fitil koyduk yawrum bildiğin kanız olmuş kaka katı taş gibi ağlıcaktım nerdeyse doktora gittik ilacı bıraktık bi kaç kere daha fitil koyduk hala tam düzene girmedi cumadan beri yapmıyor dört gözle bekliyoruz kakasını bu arada ilacı bırakınca huysuzluğumuza huysuzluk katarak yolumuza devam ediyoruz uykusu geldiği an içinden bir canavar çıkıo uyumakta zorlanıyor ayakta sallanmak istemiyor memede uyumak istiyor ama uyuyamadıkça emiyor sonra kusuyor sürekli gezmek istiyor ve oturmak istiyor doktora sordum ne zaman oturtabiliriz die 4. Ayında kucakta oturtabiliriz dedi 4-6 ay destekli oturtailiyoruz dedi bide burda konuşulmuştu daha önce bende doktorumun fikrini paylaşayım demir damlası ile ilgili açıkcası şimdilik önermediğini söyledi yapılan araştırmalar ve testler kanıtlanmış değil dedi 9. Ayda kan tahlili yapıcaz zaten kansızlık olursa be ailede genetik bi durum yoksa bekleyelim sonuç olarak demir ağır metal dedi. Bizden haberler böle bide resim koyalım noel bebe olduk biz teyzeleri Eki Görüntüle 891286
İstanbul Bahçeşehir tarafına hala kar gelmedi Parme cim...Hala mı kar gelmedi ? Burası bembeyaz
Helenas ben fark ettim aslında ama oğlumla uğraşırken unuttum, yoksa yazacaktım sana.ya bir onceki mesajimda ek gidaya baslayan anneler icin bi site tavsiye edecegim yazmisim ama sitenin adini vermeyi unutmusum saf gibi... gerci kimse farketmemis ama olsun sitenin adi gurme bebek. google amcaya sorunca cikar heralde. tavsiye ederim inceleyin
sulozcum bu iyi geceler cayini aycanin gaz sancisindan gece 5lere kadar uyumadigi donem kullandik yaklasik 1 ay kadar iyi geldigini dusunuyorum. baska bi doktor karaciger yuku yapar sen ic dedi kendi doktorumuz gunde toplamda100ml icmeli yuk olusturmaz dedi sonra uykusu 12 ye cekilince birakmistik
Çok geçmiş olsun canım. Kaan yüzünde Noel babanın olgunluğunu ve bilgeliğini taşıyor bence, akıllı bıdık:))
İstanbul Bahçeşehir tarafına hala kar gelmedi Parme cim...
Helenas ben fark ettim aslında ama oğlumla uğraşırken unuttum, yoksa yazacaktım sana.
Sunbal bebişin pek güzel, pek tombiş. Ama lütfen 1500, 1200, 700 alırken bırakın kiloyla ilgili yakınmaları arkadaşlar, ayıp ediyorsunuz:))
Canım ben bildigin örme yün patik giydiriyorum annelerimiz usulü , anca öyle ısınıyor (çorap, tulum üstüne)Sonunda resim yükleyebildiğim:) kızlar ben sizin hızınıza yetişemiyorum.. Hayranım bu konuda size! Kızım dursa ev işi yemeği gezmesi vs derken , bi bakıyorum sayfalarca gerideyimaklım da sizde hani napcaz bilmiyorum.. Şuan kızım kucağımda emiyo, uyudu gibi, bırakır bırakmaz kahvaltı masası toplıycam:) buarada kızlar size bişey danışmak istiyorum. Ben kızımın ayaklarını birtürlü ısıtamıyorum . Katkat çorap bile fayda etmiyo . Patik çorap denedim onlarda olmadı. Mutlaka bi battaniyeye sarılı olarak kucakta taşımak veya biyere bırakmak gerekiyor.. Uyurken sorun yok ama. Çorapsız yatırıyorum gene sıcacık.. Aynı sorunu yaşayan var mı ? Nasıl ısınır bu ayaklar ki:/
Maşallah canım meleğine cok tatlıSulozcum saç kurutma makinesini denedinmi? Gerçi bahsettim ama bu hafta kızımın uyumasına ve emmesine vesile olan tek şey , ağlama krizi başladığında başka odada çalıştırıyorum yavaş yavaş getiriyorum (Açtığımda birden korkmasın diye) Sonra bir iki mızırdanıyor ve susuyor memede uyuya kalıyor.
Eki Görüntüle 890264 Bu da benim meleğim(Fotorus u da sizlerdenden okumuştum
Ay her Hali cok tatlı kedicikim, maşallah delikanlı olmus baris kuzuSelam canlarrrr
Çok özledim sizi çoooooooook
İyisinizdir umarım
Geçmişi opkuyayım dedim ama maşallah çenenize yetişilmiyor ki 6456. sayfaya anca gelebildim
Hızlı hızlı bakabilicem mecbuuuuuuuur :)
Kar yağacak diye kontrolümüze 2 gün erken gittik (dün) 600 gr almışız. Doktorumuz 400gr'ı geçtiği sürece hiç sorun yok anne sütü devam dedi. En az 6 ayı tamamyalacağız inşallah. Eğer sütün falan da kesilirse biberon mama alma artık dedi. Kaşık mama önerdi.
Bizim zibidi 4 aylıktan beri ayaklarını tepeye kaldırıp parmaklarını tutuyordu, ayaklarını ağzına götürüyordu. Normalde 6 aylık hareketiymiş genellikle, erken yürüyebilir dedi. Sosyal ve bilişsel gelişimimizi de beğendi, oğlum sohbet etti doktor teyzesiyle. Ek gıdalar için 1 ay daha bekliyoruz dedi.
2. doz rotamızı da olduk geldik evimize. İşte böyle. Bizde başka haber yok. Hazır pcden girmişken resim de atayım, paylaşmayalı çok zaman oldu :)
Dayısına gülerken: Eki Görüntüle 890720
Dışarı çıkma sevinci:Eki Görüntüle 890721
Arabada mutluluk: Eki Görüntüle 890722
Gecmis olsun canım , Allah tez vakitte şifa versin insallahEvet sessiz üyeyim maalesef okumaya anca vakit oluyor yazmaya kalksam okadar çok şey var ki
Lütfen bebeklerinizin kilısunu kafaya takmayın benim oğlum 4520 dogdu 1. Ayda 5070 2. Ayda 4850 idi yani nerdeyse doğum kilosunun altına indi bir sürü hastane doktor gezdik ve sonra kilo aldı 6150 oldu ama kusması devam ediyor neden olduğu kesinleşmedi hala pilor stenozu dediler 3 cerrah hemen ameliyat dedi bir prof bekle bunun altında başka sebep olabilir dei ve şu anda 1 haftadır alrjik bebekmaması yiyor ben de sıkı bir diyetteyi ekmek bile yasak
Kusma sorunu azalınca yada tamamen çözülünce ben de aktif olarak yazıarım ama şimdilik zor uyurken bile başını bekliyorum uykusunda bile kusuyor .10 günlükten beri yalnızım eşim de gece 3 te gelip sabah 9 dacgidiyor 2 işte çalışıyor çünkü
Bu forumu okumak kendim için yaptığım tek şey yalnız olmadımı hissediyorum çok faydasını gördüm yazan herkesin ellerine sağlık
Allah hepimizin meleklerine sağlık afiyet versin
Haksızlık etme canım coook guzel bir kız ki bu, maşallah hem hicte erkeğe benzemiyorBen kızımın gülerken fotosunu çekemiyorum ya telefonu görünce surat ciddileşiyor hemenEki Görüntüle 890981
Gecmis olsun canım , insallah kolayca atlatir kuzunherkese iyi akşamlar,
kızlar neredeyse 10 gündür falan giremiyorum desem yeridir çünkü oğlum gündüzleri emmek istemiyor sırtı yere gelsin istemiyor memeye geldiğinde çığlık çığlığa bağırıyor ağlıyor ve beni itiyor,yani hiç fırsatım olmuyor bugün de 4. ay aşılarımızı olduk ve sabahtan beri keyfi yok yavrumun,halsiz ,huzursuz 40 dk önce ağrı kesici verdim sürekli ıhhh ıhhh diyor bebeğim ,içim gitti yavruma zoraki şimdi ağrı kesici rahatlattı sanırım uykuya daldı inş uyur da dinlenir rahatlar .siz nasıl geçirdiniz bu aşı gününü arklar?
Benimki de 7 AralıkYazmadan geçemedim, ben de 6 aralıkta görmüştüm
Cok tatlı bir kelebek bu , maşallah tontis
Cok tatlı Kaan kuzu , maşallah , ikinizde cok hoşsunuzGeçmişte takılıp kaldım geçmişi okuyacağım die bi türlü bugüne yetişemiyorum ama ben anladım ben tembelim hızınıza yetişemiyorum hamileykende böleydi hep geçmişi okuyacağım die sohbetlere katılamıyordum. Biliyorsunuz Kaan'ı gastroentroloji uzmanına götürmüştüm abidik bi test istemişti yaptırmadım gaviscon vermişti onu kullandım ve Kaan'a sanki sihirli değnek değdi kusmuyor ve huzurlu gündüz ve gece çok güzel uyuyordu o mutluluk sarhoşluğu ile günlerimiz geçerken bir baktım çocuk kaka yapmıyor 3-4-5 derken bi gece çıldırdı fitil koyduk yawrum bildiğin kanız olmuş kaka katı taş gibi ağlıcaktım nerdeyse doktora gittik ilacı bıraktık bi kaç kere daha fitil koyduk hala tam düzene girmedi cumadan beri yapmıyor dört gözle bekliyoruz kakasını bu arada ilacı bırakınca huysuzluğumuza huysuzluk katarak yolumuza devam ediyoruz uykusu geldiği an içinden bir canavar çıkıo uyumakta zorlanıyor ayakta sallanmak istemiyor memede uyumak istiyor ama uyuyamadıkça emiyor sonra kusuyor sürekli gezmek istiyor ve oturmak istiyor doktora sordum ne zaman oturtabiliriz die 4. Ayında kucakta oturtabiliriz dedi 4-6 ay destekli oturtailiyoruz dedi bide burda konuşulmuştu daha önce bende doktorumun fikrini paylaşayım demir damlası ile ilgili açıkcası şimdilik önermediğini söyledi yapılan araştırmalar ve testler kanıtlanmış değil dedi 9. Ayda kan tahlili yapıcaz zaten kansızlık olursa be ailede genetik bi durum yoksa bekleyelim sonuç olarak demir ağır metal dedi. Bizden haberler böle bide resim koyalım noel bebe olduk biz teyzeleri Eki Görüntüle 891286
Kizlar sanirim biz buyume atagi seysinden geciriyoruz :) sabahtan beri miz miz bir memnuniyetsizliktir gidiyo. Uyumak istemez emmek istemez oynamak istemez abow neymis bu boyle ya. Insallah hasta falan degildir de dusundugum gibidir. Haftamiz uyuyormu ki buyume atagina bilen var mi? Ilk kez basima geliyo hic boyle yapmamisti daha once... neyse ben biraz gecmis okumaya calisayim uyutabilmisken :)
kuzum bizde de var galiba şu dermatit midir nedir ondan
Bugün baktım pembemsi kırmızımsı kabarıklıklar var boynunda ve yanağında. Netten resimlere baktımO kadar kötü değil ama başlangıç sanırım.
Ne yapmalı bu aşamada acaba? kortizonlu krem falan kullanmadan çözülür mü acaba? Pif
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?