2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

SONUNDA BITIRDIM GECMISI!!! :)) SUKUR..FACE VE İNSTAGRAM ADRESLERINI PAYLASMISSINIZ!!COKDA GUZEL OLMUS.FIKIR ICIN IVY TESEKKUR EDERIM CANIM...EKLEMEK ISTEYENLER FACE DE Fatma Akça İNSTAGRAMDA DAHA YOKUM BI ARA KAYDOLMUSDUM AMA HATIRLAMIYORUM SIMDI..BI ARA DA ONADA GIRRIMM :))
 
Yarın misafirim var ben hala yatmadım sabah yedide kalkmalıyım yatak beni çağırıo :)) ya bu oturtma konusu bende de muamma Kaan oturmaya çok hevesli sürekli o kafa havada doktoru 4. Aydan itibaren kucakta oturtabilirsin 4-6 ay destekli oturabilir dedi ama bana daha çok küçük gelio cüssesi büyüm olabilir aydaşlarına göre ama daha çok küçük benim minik kuzucuğum şu bumbo beni al die fena gıdıklıo beni :)) ama oturmazsa kocam da beni gıdıklyacak :))
 
Benim doktorum muayenelerde kendiside oturtuyor bebekleri, daha 2 haftalik kontrolde bile oturtarak konuşmuştunkızımla o zaman başını bile tutamıyordu kızım. Bence onemli olan destek ve oturma süresi.

Bumbo ile 3 aydan sonra oturtabilriz, ama bebekten bebeğe değişir bence. Bebeğin beden gelişimi ve psikolojik olarak hazır olması çok önemli. Mesela dönebiliyorsa oturmaya da hazır olurlarmış. Benim kızım sert yerde yatıyorsa dönüyor ama yumuşak yerde yatıyorsa dönemiyor, yumuşak yerde de dönebildiği zaman kullanacağım ben bumbo yu.

Birde, burada çocuk hemşiresi var mı? Sağlık ocaklarındaki hemşireler çocuk hemşireleri mi oluyorlar?
 

Koltuk alacaksan ve bu bütçene uygunsa al canım, burada uzun uzun anlatmam yersiz olur ama ben çok araştırdım hemde kardeşim kullandı her türlü memnun kaldı, oturursa rahat edersin, oturmassa eşine sabahları sen işteyken oturuyor de sende:))))
 

Benimki daha dönmemiyor ama yattığı yerden sürekli kafasını kaldırıyor omuzlarında birlikte oturmaya çabaliyor sürekli hatta bu kendini aştı uyurken bile yapıyor :)) babası kucağında otuttur artık diyor ama ne bileyim iç güdümü dersin annelik mi dersin yapamıyorum ama bu bumbo biraz daha mantıklı geliyor tasarım olarak uygun gibi kaanıda daha 15 günlük falanken otutturmuştu doktoru şok olmuştum :))

Sağlık ocağındaki hemşireler çocuk hemşiresimi tam olarak bilmiyorum ama çocuklar be hamilelere ilgileniyorlar sadece hemşire bi arkadaşım var önceden hastanede idi şimdi sağlık ocağında sanırım değiller orada tecrübe kazanıyorlar :)) canım ülkem işte ))
 
Rabarba bunu beğendi :))) zaten sen soktun aklıma bumboyu senin de inceleyip araştırmadan tavsiye etmeyeceğine eminim zaten
 
Ben kızımı tarttırmak için götürdüm sağlık ocağına dün, sadece boy ve kilosuna bakacağımızı, doktorumuzun düzenli olarak bu bilgileri istediğini (seyahate çıkmadan izin aldıkda ondan) söylediğim halde ısrarla bebeğin aşılarını falan sordu hemşire, sonra laf dondu dolaştı bol bol tatlı ye sut yapar, sut çok hassastır hemen nazara gelir falan dedi :) olduuu o zamannn deyip ayrıldım ordan. Bu arada orda bir doktorda vardı, başını sallayıp duruyordu o da :) heralde kadın memesi üzerine ihtisas yapmış kendileri :)
 
Rabarba bunu beğendi :))) zaten sen soktun aklıma bumboyu senin de inceleyip araştırmadan tavsiye etmeyeceğine eminim zaten

Tesekkure derim canım :) Bak şimdi bende stres yaptım :)))) inşallah yavruşun oturur ve çoook severde birlikte seviniriz burada :) bu arada ben 5. Ayını doldurunca ıturtacağım bumbo ya, mama tepsisinide aldım, tattırmalara 5. Ayda başlayacak ve kızımı bizimle duzenli yemek masasına oturtacağım inşallah severse :) ek gıdaya geçiş hazırlığı deniyormuş buna.
 

Ivy'cim biz ilk günden beri oğlumuzu yemek yerken yanımızda anakucagında oturtuyoruz. Ana kucağını esımle benmiş aramızdaki sandalyeye oturtuyoruz oğlum da bızı seyrediyor. Arada bir de yalamıyor :)
 
Ivy'cim biz ilk günden beri oğlumuzu yemek yerken yanımızda anakucagında oturtuyoruz. Ana kucağını esımle benmiş aramızdaki sandalyeye oturtuyoruz oğlum da bızı seyrediyor. Arada bir de yalamıyor :)

Ne güzel yapmışsınız :)) Ben evde planlı olarak hiç getirmedim kızımı yemek masasına, yemek saatinde uyuyor çünkü çoğunlukla, restoranlarda arabasının içinden katılıyor bize, puseti yuksek cunku, ağzını şapırdatmaya başladı kızımda :) evde mutfağa girdiğimizde zaten çok az gördüğü bir yer olduğu için (evet anneside mutfağa pek uğramaz :)) heyecanlanıyor ve etrafı izlemeye doyamıyor orada:)
 
Geçmiş olsun dileyen herkese çok teşekkürler tek tek yazmıyorum kusura bakmayın ,


Ameliyat olayını atlattıktan sonra bir kaç doktoradaha gittikreflü ilaçları verdiler eğimli yatır vs dediler ama biraz azalsa da bazı günler fışkırtarak kusmaya devam etti birkaç kez daha acilegittik serum verildi ve ben neden bazı günler normal çok bazı güler çok çok kusuyor acaba diye düşünürken o gün neler yaptığımı yazmaya başladım ve farkettim ki kuruyemiş,Deniz ürünleri , tahin yediğimde çok çok kusuyor ve ağlıyor. Konuyu araştırdınca fügen çullunun bu konuda çok iyi olduğunu gördüm ve ona gittikbirkaç soru sordu hepsine cevabım evetti vemuaene etti. Çoklu besin alerjisi var ama nelere alerjisi olduğunu bulmamız zaman alıcak dedi. Ek gıdaya başlamadan buluruz alerjenleri inşallah benim sütümden geçene bu kadar tepki veriyorsa o besin ağzına değdiğinde neer olur düşünemiyorum bile. Şimdi buğday,susam, tahin, elma ve armut dışıdaki bütün meyveler , deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri, dana eti, tavuk, yumurta,baharatlar,kakao,domates, bakliyat, yasak ve pregomin as mamaya başladık. Gittiğim 6 doktor ve 3 cerrah alerjinin Asından bile bahsetmedi ben farkettim , ilk başlarda böyle bir ihtimal olduğu söylenseydi ben de süt olsun diye yediğim helvaların sütlü tatlıların , kuruyemişlerin vs bebeğimi bu kadar harap etmemiş olurdum. Alerji 7. Ayda bile çıkabiliyormuş ek gıdaya geçenler çok dikkat edin lütfen elma armut en güvenilir meyveler portakal bile tehlikeli ,
 

tatlı yeme konusuna katılmıyorum fakat nazar olayına katılıyorum bizzat yaşayan biri olarak . bir gün komşum ve kayınvalidem ütün ne çok yaramış kocaman olmuş bebeğin mamasız bu hale getirdin falan dediler o gün süt müt kalmadı bende ve 15 gün bebeğim sürekli ağladı en uzun uykusu 15 dk mama yemez biberon almaz berbattı daha 3 gündür biraz iyi
 

geçmil olsun canım Allah bi daha yaşatmasın bir arkadaşımda yaşamıştı bu durumu günlerce hastanede yattılar serumlar geçekten zor hele ufacık masum bebişlerimizi hasta görmek anlatılamaz bir acı Allahım korusun tüm masum bebeişleri
 
herkese günaydın güzel anneler bizim günümüz gayet erken aydınlandı (geçecek bu günler diye avutuyorum kendimi)umarım bol neşeli ağlamasız gazsız agu gugularla ve mışıl mışıl uykularla dolu bir gün olur iyi hafta sonları herkese
 

benim dokturumdas 4. ay sonu kontrolünde destekli oturtabilirmiyim sorusuna sakın diye cevap verdi sadce iki elini tutup kendini çeker bir kaç saniye oturtabilirsin dedi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…