- 29 Mart 2013
- 2.049
- 5.553
- 158
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.021
merhaba arkadaşlar... ben de bir ağustos annesiyimara ara girip sizi takip ediyordum. son günlerde yaşanan gerginliklerde sadece okuyanlara sinir olduğunuzu farkedince bir merhaba diyeyim dedim
hepinizin bebişlerinizin maşallahı var... her resimden sonra maşallah diyorum korkmayın nazarım değmezburadaki dostluğunuz da çok güzel ona da bir maşallah diyeyim bundan sonra vakit buldukça aktif olmaya çalışacağım ben de...
benim yavrum da 28 ağustos doğumlu... bu da bizim çikomuz :) ismimiz de Alptuğ
Eki Görüntüle 898862 Eki Görüntüle 898863 Eki Görüntüle 898864
merhaba arkadaşlar... ben de bir ağustos annesiyimara ara girip sizi takip ediyordum. son günlerde yaşanan gerginliklerde sadece okuyanlara sinir olduğunuzu farkedince bir merhaba diyeyim dedim
hepinizin bebişlerinizin maşallahı var... her resimden sonra maşallah diyorum korkmayın nazarım değmezburadaki dostluğunuz da çok güzel ona da bir maşallah diyeyim bundan sonra vakit buldukça aktif olmaya çalışacağım ben de...
Çılgınsın valla parmişBugun bir uyandım
Evim temiz yemeğimi sabah altıda yapmisim KIZIM kalktı mis gbi anne sütunu icti tek bir iciste 500 Gr aldı gazı yok uysal anne seni cok seviyorum dedi hatta bunu İngilizce Almanca ve fransızca söyledi sonra kendiliğinden uyudu . KV aradı Canim gelinim sen ne harika bir insansın dedi . Kocam dersen bes dk da bir arıyor hayatım nasılsin bur seye ihtiyacın var mı diye dogum kilosu mü o da ne mankenler bana özensin
Siz nasılsiniz ezik insanlar . Hep şikayet şikayet bıktım valla sizden
Hoşgeldin, maşallah tosuncuk çok tatlımerhaba arkadaşlar... ben de bir ağustos annesiyimara ara girip sizi takip ediyordum. son günlerde yaşanan gerginliklerde sadece okuyanlara sinir olduğunuzu farkedince bir merhaba diyeyim dedim
Kızlar İdoş bugün yeni bir huy edindi emziği sıpıtıp parmağını emiyor hanfendi. Bakalım daha neler görücemBen yavaştan yatayım nöbetçi tayfaya iyi geceler Topik size emanet kızlar. Kötü niyetli kişilerden koruyun bizi
Canim pompa süt arttırmak icin tabi faydali eger emmeyi reddettiği icin sütun gitti ise . Eger emziği halde az ise sık sık emzirmek sagmaktan daha faydalı
Yanliz lütfen yanlış anlama lütfen yakın zamanda bir sürü alışveriş yaptığını hatırlıyorum anakucagi oyun halisi vs . Pek te ucuz olmayanlarından keske bunların yerine yararlı olduğunu düşünüyorsan once sut sağma makinesi alsaydın ya da aldırsaydin ya da daha ucuzlarını seçip bütçe ayırsaydın o zaman KV ile bunu yasamak zorunda kalmazdin
Sen burada mukemmeli oynamadığın için, sorunlarını gorup onlarla yuzleşmekten korkmadığın için mukemmel kadınsın cnm. Hayal aleminde yasarsan o zaman fena...
Canim benim kizimda kitap bebek, neredeyse kendisi derdini soyleyecek, uyku duzeni fln cok nadir sasiyor ki dogdugundan beri 6 farkli sehir gordu. Bende anne olmaya hazir hissetmiyordum, iskoligimdir ayni zamanda ve kendi evimi cekip ceviremem, yemek utu falan hic elimden gelmez ama yavrum bana resmen anneligi ogretti.
Gecinmek icin verdigin mucadeleyede hayran kaldim, sanirim ben alamazdim o kadar yuku omuzlarima... Umarim islerin cok daha iyi olur bu sabrinin karsiligini alirsin. Cok ozel degilse, esin neden calismiyor cnm?
Sorma cnm hemde ne beceriksiz :) ben 4 ayda yoruldum bu kıyafet işinden, benim kızım ilk ve tek torun olduğu için hamileliği duyan baba tarafı hediyeler yağdırdı saolsunlar, (aslında şikayet edipde kötü gelin olmak birilerinin gazabına uğramak istemem ama ben kızıma çıkıp heyecanla alışveriş yapamadım hamileyken çünkü onların gönderdikleri baya fazlaydı, bebek kıyafeti seçmenin keyfine varamadım en başta) ablamız kıyafetleri uzerinde yazan aylara göre ayırmıştı, kızım buyuk doğunca zaten kıyafetlerin birçoğu orada elendi, agustos bebeğine yazlık eşyalar alınmıştı ama biz almanya ikliminde hastaheden ağustos ortasında montlarla çıkınca birazıda orda elendi, sonra ben o yığınlardan kıyafet eleyecek durumda değildim, neye elimi atsam ya ince ya ufaktı. Benim kafa taaa en başta bu şekilde karıştı işte canım :) bende mesela yazlık ayakkabılar almışım kızıma 0-3 aylık ama hiç giyemedi. Biliyorum hoş bir davranış değil ama hemen kıyıp başkasına vermekte zor geldi niyeyse, söz konusu kızım olunca eşyalarıda pek bir kıymetli.
Cok guzel anlatmissin canimEvimizin tertemiz olmasi, cesit cesit yemekker yapmak, kocamizi mutlu etmek, çocuklarımiza super anne olmak bizi mükemmel anne yapiyorsa, biz kimin icin yasiyoruz.ya da bunlar olmadiginda neden suclu hissediyoruz. Blogcu anne 'benim sacim supurge degil, ya senin?' Baslikli yazisinda tam da bunlardan bahsetmiş.okumanizi tavsiye ederim arkadaslar.Kızlar yazılanları okuyunca bür düşündimde, ben şimdiye kadar kendimi hiç mükemmel hissetmedim.
Her türlü hissettim. İyi ve kötü yönde ama hiç mükemmel hissetmedim. Hatta korkarım herhangi bir konuda mükemmeli yakalarsam tepetaklak herşey tersine döner diye.
Bilemedim acaba oğlumun beşyaşına 16 kilo olmasıyla alakası var mı? Ya da evimin hiçbir zman toplu ve temiz olmamasıyla. Yada kaynananım adını duyunca saçlarımın dikelmesiyle. Bunları düzeltince mükemmel mi hissedicem??? Her gün yemek yapsam, tatlı yapsm kocam eve koşa koşa gelse hiç tartışmasak. Bütün kıyafetler ütülü olsa. Çocuklarım sakız gibibembeyaz giyse. Mükemmel kadın olur muyum ?
Peki ben mükemmel kadın olsam mutlu kadın olur muyum??
mutlu olmak mı mükemmell olmak mı? Hangisinitercih etmeli??
süpersin cnm..güldürdün valla...
Aybike ve med çok güzel cvplar yapıştırmışlar..bazıları aklınca ortama girmek dikkat çekmek adına sallıyo sonrada lafı yiyip kayboluyo..bir beceriksiz ezik :)) ama mutlu bi anne olarak sorunlarımı paylaşacağım..
aybikecm idolumsun Atahan auykuyu nasıl düzene oturttunuz hayranım..bzm cenazede bir hafta kv evinde küçük bi odaya tıkılı kalmaktan ayakta sallama alışkanlığımız oluştu, ardından kendi annemlerde düğün misafir kalabalığı bebeği alan ayakta salladı..derken 20gündür sallayarak uyutur oldum Furkanı eskiden arabasına koyunca kolayca uyurdu bu biiir..
ikincisi acaip kucakçı oldu kendi kendine oynamıyo oyun halısında durmuyo arabasında oturmuyo kucağa gelene kadar mız mız ses sürekli artıyo ki anne pes etsin alsın..kucağa gelnce gülücükler...
üçüncüsü salya tükrük...kusma..hepsi var önlük dayanmıyo..diş desem diş değil..
dördüncüsü bitmek bilmeyen misafirler..Allah eksik etmesin ama..eşimin akrabaları iş arkadaşlarımız bnm eski velilerim...hergün gelenimiz var evlendim evleneli doğum sonrası yaptığım kadar pasta kek börek yapmamıştım..akşama yine yeni evli 2 aile vaR ..kek yaptım o kadar..(bu sorun sayılmaz ama pek üst üste geldi herşey eve geleli üç gün oldu çamaşır ütü birikintim bitmediği için içimi döküyorum size..)
son sorunumuza gelince (valla son susuyorum artık..ayrı kaldığım günlerde dilim şişmiş galiba) Furkanı gece ince battaniyeye kundak yapıp üzerine de ince battaniye örtüyorum penye..aşırı terliyo üzeride tek kat yatarken ama yavrum su gibi oluyo, öne arkaya havlu kağıt koyar oldum
geçmişi okumaya başladım ama hızınıza yetişemiyoruk çenesi düşük ağustos anneleri...
not arastacım idoş un kokoş hallerine bayıldım
kıyafet sorunu hepimizde var anlaşılan bende yazacaktım sen yazmışsın bile..ne giydireceğimi şaşırıyorum hava çok soğudu burda iki kat giydirir oldum ama tombik oğluma dar gelio 3-6aylar 9ay giydiriyorum üste eşofman ve hırka gibi lcw nin..hediyelerden mevsime uymayanları ayırıp değiştiriyorum tabi lcw olanları..atlet de yetmio hala kakalar sırtımıza çıkıo..uzun kollu giydirmeyi sevmiyorum, bazen sıfır bazen kısa kol atlet..
ha bi de saç dökülmesi sorunum var ki takibinizdeyim..saçlarım kazık gibi sert..bakım yaptıracağım ama zmn bulamadım
Mikemmel kızım, mikemmel ailem ve mikemmel hayatımdan herkese günaydın. :))
Benim her akşam 9 da uyuyan kızım mikemmelce 12 lere kadar uyanık kalıp mikemmel bir şekilde ağlamaya başladı. Tabi ben çok mikemmel olduğumdan mikemmel kızımın bu kararına son derece saygılı yaklaştım ve mikemmelce uykusuz ve yorgun kaldım.
Bizim aile prensibimiz bu herşeyi mikemmelce yaşarız :))
Maşallah çok tatlı bi bebik bu annesimerhaba arkadaşlar... ben de bir ağustos annesiyimara ara girip sizi takip ediyordum. son günlerde yaşanan gerginliklerde sadece okuyanlara sinir olduğunuzu farkedince bir merhaba diyeyim dedim
kızlar kızıma şu an annem bakıyor biliyorsunuz, 1 marta kadar burada kalacak sonra türkiyeye dönecek. o yüzden bir an önce bir bakıcı bulmalıyım. tunusta işgücü çok ucuz, ama çok beceriksizler ve pek güvenemiyorum açıkçaıs, yani temizlik yapmayı bile pek bilmiyorlar. o yüzden bizim izmirde eski komşularımızın bakıcısı vardı türkmenistanlı bir kadın, ben tanımıyorum ama annemler çok iyi tanıyor ve çok övüyorlar. Türkiyede kaçak çalıştığı için sınır dışı edilmiş artık türkiyeye giremiyor, tahdit var hakkında. Konuştuk telefonla tunusa gelebileceğini ve kızıma bakabileceğini söyledi. Demekki paraya çok ihtiyacı var ki kendi 3 çocuğunu bırakıp gelecek. çocukları büyükmüş, kadın 45 yaşında falan. benim tayinli bir mesleğim olduğu için bu ağustosta biz burdan ayırılıyoruz, başka bir ülkeye gidicez, ya iran ya londra ikisnden birisi olcak büyük ihtimalle. ve gittiğimiz ülkede de hemen bakıcı bulmak çok zor, o yüzden sürekli biizmle gezebilcek bi bakıcı olması daha mantıklı.
ancak bir türlü karar veremiyorum, sonuçta bu kadınla sürekli birlikte yaşıycaz, evin insanı gibi olcak, annemle babam çok seviyorlar ama ya ben sevemezsem, atıyorum bir şeyinden hazetmezsem falan. o kadar yol gelcek, uçakla 8 saatlik yol, haydii hoba sen git beğenmedim demek olmaz. iadesi yok yani:):):) çok kararsızım ne yapacağımı bilemiyorum.
annemler gözüm kapalı kızımı bırakabilceğimi herşeyimi teslim edebileceğimi söylediler. bilemşyorum çok kararsızım.
Bugun bir uyandım
Evim temiz yemeğimi sabah altıda yapmisim KIZIM kalktı mis gbi anne sütunu icti tek bir iciste 500 Gr aldı gazı yok uysal anne seni cok seviyorum dedi hatta bunu İngilizce Almanca ve fransızca söyledi sonra kendiliğinden uyudu . KV aradı Canim gelinim sen ne harika bir insansın dedi . Kocam dersen bes dk da bir arıyor hayatım nasılsin bur seye ihtiyacın var mı diye dogum kilosu mü o da ne mankenler bana özensin
kızlar bizim topic hareketli iken ülke gündemi de boş durmamış
şimdi eşim söyledi 37 kişi gözaltı...anlaşılan cemaat düğmeye bastı. bu bizim için iyi mi kötü mü bilemedim
Hediyelik esya fuarina gidiyorum kizimla, her yil kacirmamaya calisirdim bu yilda kismet oldu :)
Canim pompa süt arttırmak icin tabi faydali eger emmeyi reddettiği icin sütun gitti ise . Eger emziği halde az ise sık sık emzirmek sagmaktan daha faydalı
Yanliz lütfen yanlış anlama lütfen yakın zamanda bir sürü alışveriş yaptığını hatırlıyorum anakucagi oyun halisi vs . Pek te ucuz olmayanlarından keske bunların yerine yararlı olduğunu düşünüyorsan once sut sağma makinesi alsaydın ya da aldırsaydin ya da daha ucuzlarını seçip bütçe ayırsaydın o zaman KV ile bunu yasamak zorunda kalmazdin
kesin kvni de sevmiyorsundur sen, zaten baksana çocuğunu bile uyutamıyorsun beceriksiz anne :)))
bende artık ıslak havlu koyuyorum Allah acil şifa versin. balgamlı olmasını öksürme sesinden ve kusunca kusmuğunda gördüğüm balgamdan anlıyorum
dün gittiğimiz dr burda iyi bilinen bir dr komşum o yazdıysa kullan boşuna yazmamıştır dediama ya alerjiisi varsa ben gibi. largopenin prespektüsde yan etkisinde ölüm bile yazıyo ya böyle bi ilaç olabilir mi? iyide olabilirsin öledebilirsin töbe töbe....
sanırım başka çarem yok. küçük kuzum benm şimdiden böyle berbat şeylerle tanışcak. soğuk havada onu dışarı çıkardığım için sanırım kendimi hiç affetmeyeceğim
Bugun bir uyandım
kardeşimin yazısını sizinle paylaşmak istedim...bizi bekleyen daha ne heyecanlar ne tatlar var bu bıcırıklar büyüdükçe :)
Bunlari Dedi Gerçekten Dedi | aybala'nın anne olma hikayesi
ayyy kızlar alıntı yapıp yazamadım bi boş kalayım yazacagımm uzun uzunnn medcim kapagınn süperrr olmuşş çokk güldümmm....
bende sabahh kalktım 10 numara kahvaltı hazırladım canım kv kp burda kalktım onların elini öperek ayaklarını yıkadım aramız çookk ii,sonra aldım kızımı kontrole kendimi doktora götürdüm evimm dersenizz misss misss.4 çeşit yemeğimde hazır kızımı koy beşiğe 10 saat uyuyo:))))(bu kuyruklu yalan oldu)))) taşım düşmüş bu arada rahatladım. hepinizide öptüm şimdi kapı çalıo eşim 100 tane gül yollamışş ayy ne süper kadınım ben yaaa:))
Bu arada oğlumun pütürcikleri kaşıntıları geçti gibi. Geri hortlamazsa kurtulduk inşallah :)
Hediyelik esya fuarina gidiyorum kizimla, her yil kacirmamaya calisirdim bu yilda kismet oldu :)
Kızlar yazılanları okuyunca bür düşündimde, ben şimdiye kadar kendimi hiç mükemmel hissetmedim.
Her türlü hissettim. İyi ve kötü yönde ama hiç mükemmel hissetmedim. Hatta korkarım herhangi bir konuda mükemmeli yakalarsam tepetaklak herşey tersine döner diye.
Bilemedim acaba oğlumun beşyaşına 16 kilo olmasıyla alakası var mı? Ya da evimin hiçbir zman toplu ve temiz olmamasıyla. Yada kaynananım adını duyunca saçlarımın dikelmesiyle. Bunları düzeltince mükemmel mi hissedicem??? Her gün yemek yapsam, tatlı yapsm kocam eve koşa koşa gelse hiç tartışmasak. Bütün kıyafetler ütülü olsa. Çocuklarım sakız gibibembeyaz giyse. Mükemmel kadın olur muyum ?
Peki ben mükemmel kadın olsam mutlu kadın olur muyum??
mutlu olmak mı mükemmell olmak mı? Hangisinitercih etmeli??
canım bende dün farkettim gece uykusuna yatırdık bide baktım emziğin sapını parmağına takmış çıkarmış ağzından parmağını emiyorbaşladı oda bakalım daha neler görücez..
hoş geldin sefalar getirdin... oğluşuna maşallahhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?