- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #67.981
Kakali bir geceden sonra herkese merhaba (Kusura bakma pudra cok basarili bir giris olmadi, soz yavas yavas gelistirecem kendimi)
Dogdugundan beri 1 kere bile gece kaka yapmayan oglum dun emzirirken 2 defa ayri zamanlarda kaka yapti. Ne zormus gece kaka isleri ile ugrasmak. Zati tek gozle emziriyordum valla felegim sasti. Umarim bunu adet edinmez.
kızlar sevıncımı sızınle paylasmak ıstedım gecen ay ıkız teyzesı olucam soylemıstım dun aksam da hala olucamı ogrendım bu supriz oldu cunku yengemın bır yasında bebegı war plansız yanı olsun beraber buyurler :) aman dıkkat edın he korunurkn hamıle kaldı
Mikemmel kızım, mikemmel ailem ve mikemmel hayatımdan herkese günaydın. :))
Benim her akşam 9 da uyuyan kızım mikemmelce 12 lere kadar uyanık kalıp mikemmel bir şekilde ağlamaya başladı. Tabi ben çok mikemmel olduğumdan mikemmel kızımın bu kararına son derece saygılı yaklaştım ve mikemmelce uykusuz ve yorgun kaldım.
Bizim aile prensibimiz bu herşeyi mikemmelce yaşarız :))
Tebrikler canim.
Ben de 10 gune kadar 2. defa hala oluyorum. Ilki 18 yasinda desem!
tek göz emzirenlerdenim bende..cnm arada Furkan da yapıo sonrada bi saat uyuması için çabalıyorum. kalıcı bi durum olmadı çok şükür umarım sznde öyle olur.
tsk ederım cnm sizinki tam supriz olmus tebrık ederım hala olmak cok güzel gercekten sankı bnm cocugum olcak gıbı heycanlıyım :)
süpersin cnm..güldürdün valla...
Aybike ve med çok güzel cvplar yapıştırmışlar..bazıları aklınca ortama girmek dikkat çekmek adına sallıyo sonrada lafı yiyip kayboluyo..bir beceriksiz ezik :)) ama mutlu bi anne olarak sorunlarımı paylaşacağım..
aybikecm idolumsun Atahan auykuyu nasıl düzene oturttunuz hayranım..bzm cenazede bir hafta kv evinde küçük bi odaya tıkılı kalmaktan ayakta sallama alışkanlığımız oluştu, ardından kendi annemlerde düğün misafir kalabalığı bebeği alan ayakta salladı..derken 20gündür sallayarak uyutur oldum Furkanı eskiden arabasına koyunca kolayca uyurdu bu biiir..
ikincisi acaip kucakçı oldu kendi kendine oynamıyo oyun halısında durmuyo arabasında oturmuyo kucağa gelene kadar mız mız ses sürekli artıyo ki anne pes etsin alsın..kucağa gelnce gülücükler...
üçüncüsü salya tükrük...kusma..hepsi var önlük dayanmıyo..diş desem diş değil..
dördüncüsü bitmek bilmeyen misafirler..Allah eksik etmesin ama..eşimin akrabaları iş arkadaşlarımız bnm eski velilerim...hergün gelenimiz var evlendim evleneli doğum sonrası yaptığım kadar pasta kek börek yapmamıştım..akşama yine yeni evli 2 aile vaR ..kek yaptım o kadar..(bu sorun sayılmaz ama pek üst üste geldi herşey eve geleli üç gün oldu çamaşır ütü birikintim bitmediği için içimi döküyorum size..)
son sorunumuza gelince (valla son susuyorum artık..ayrı kaldığım günlerde dilim şişmiş galiba) Furkanı gece ince battaniyeye kundak yapıp üzerine de ince battaniye örtüyorum penye..aşırı terliyo üzeride tek kat yatarken ama yavrum su gibi oluyo, öne arkaya havlu kağıt koyar oldum
geçmişi okumaya başladım ama hızınıza yetişemiyoruk çenesi düşük ağustos anneleri...
not arastacım idoş un kokoş hallerine bayıldım
kıyafet sorunu hepimizde var anlaşılan bende yazacaktım sen yazmışsın bile..ne giydireceğimi şaşırıyorum hava çok soğudu burda iki kat giydirir oldum ama tombik oğluma dar gelio 3-6aylar 9ay giydiriyorum üste eşofman ve hırka gibi lcw nin..hediyelerden mevsime uymayanları ayırıp değiştiriyorum tabi lcw olanları..atlet de yetmio hala kakalar sırtımıza çıkıo..uzun kollu giydirmeyi sevmiyorum, bazen sıfır bazen kısa kol atlet..
ha bi de saç dökülmesi sorunum var ki takibinizdeyim..saçlarım kazık gibi sert..bakım yaptıracağım ama zmn bulamadım
Canım kusuruma bakmassan birsey sormak istiyorum, evinin durumu sıcaklığını falan pek bilmiyorum ama 5 gun cok degilmi banyo aralığı için? Hem sindirim, hem uyku, hem pişik, vucut ısısı dengesi v.s. İçin daha sık yıkamak gerekir diye dusunuyorum ben.
Canım benim yaaa.. benim oğlanda öyle. Şimdi level atladı gerçi. Hem emzik hem parmak ikisini birden ağzına sokuyorKızlar İdoş bugün yeni bir huy edindi emziği sıpıtıp parmağını emiyor hanfendi. Bakalım daha neler görücemBen yavaştan yatayım nöbetçi tayfaya iyi geceler Topik size emanet kızlar. Kötü niyetli kişilerden koruyun bizi
Ya hep böyle tü kaka beceriksiz anneler neden hep burda toplanmışSüt kanalım tıkandı gene. Her seferinde bu sefer açılmayacakmış gibi geliyor ama zorda olsa hep açılıyor. Sabah tekrar deniycem. Nazar var kesinha birde ne sorunluyum hem bebeğim zayıf, hem göğüslerim hala yara, birde arada sırada kanal tıkanıp kalıyorum böle tek meme taş gibi. Kv ilede aram çok süper değil. Hem cadı hem sorunlu hem beceriksiz öleyim o zaman ben.
Aynı benim hayatım.. kıskananlar çatlasınBugun bir uyandım
Evim temiz yemeğimi sabah altıda yapmisim KIZIM kalktı mis gbi anne sütunu icti tek bir iciste 500 Gr aldı gazı yok uysal anne seni cok seviyorum dedi hatta bunu İngilizce Almanca ve fransızca söyledi sonra kendiliğinden uyudu . KV aradı Canim gelinim sen ne harika bir insansın dedi . Kocam dersen bes dk da bir arıyor hayatım nasılsin bur seye ihtiyacın var mı diye dogum kilosu mü o da ne mankenler bana özensin
Siz nasılsiniz ezik insanlar . Hep şikayet şikayet bıktım valla sizden
Cancazım ben vakumlu poşetlere doldurdum bazanın altına koydum. Bazıları yamuldu onları attım,bir kaçını başkalarına verdim..Kızlar, bebeklerinizin küçülen kıyafetleri çok mu? Onları ne yapıyorsunuz? Taytlar falan var mesela, boyları tamam ama popo kısmı dar, bezler çıkınca olurmu bunlar acaba yeniden? Ben kıyafet konusunu bir turlu becremedim kac ay oldu, hala ıhtıyacı kadar alma işini duzene oturtamadım...turkıyeye gelirken yanıma cok az kıyafe aldım, genellikle buyuk olanları, burda buyeyecekya hani dıgerlerini yuk etmeyim dedim, geldim onlar buyuk geldi, bedenine gore yeniden birşeyler aldım burda , şimdide onlar kuculdu daha hepsini giydiremeden. Bu aradada kızım birden boy atmış heraldeki gelirken getirdiğim buyuklerde olmuyor suanda... Kıyafet konusunu bır turlu tutturamıyorum ben yanisizde de durumlar aynı mı yoksa benmi çok beceriksizim bu konuda?
Oyy oyyyy! Maşallah Allah tamamına erdirsin. Bende teyze olacam ama benimki tek hemde KIZ!kızlar sevıncımı sızınle paylasmak ıstedım gecen ay ıkız teyzesı olucam soylemıstım dun aksam da hala olucamı ogrendım bu supriz oldu cunku yengemın bır yasında bebegı war plansız yanı olsun beraber buyurler :) aman dıkkat edın he korunurkn hamıle kaldı
Vay vay vay bi mesaj yazip gittim misafirim geldi. Neler donmus yine ben yokken :) simdi kizimi uyutmaya calisiyorum yine duzenimiz kacti bugun. Evdde birileri varsa uyumuyor yahu ne anliyorsa illaki muhabbete katilacak. Kilo konusuna hic girmiyorum zira bende cocuguna kilo aldiramayan ev islerine dogru duzgun yetisemeyen her isi yarim yamalak yapan tu kaka annelerdenim :)
Günaydın canlar,
güne herzmanki gibi enerjik başladım ,cennet kokan oğlumu görerek öperek uyandım:)mutfağa girdim bardağıma çay doldurdum
sabahın sekizinde arkamdan yaklaşan kv sesi günaydın demeyi unutmuş bir şekilde '' aa sen hala bu pantolonun içine nasıl sığıyorsun'' dedi bana.
Onun başlatmak istediği gizli savaşa ortak olmak istemiyorum ben onun gibi bencil ve kıskanç yapıda biri değilim çünkü.ayarım yoktur benim ya iyiymdir ya kötüyümdür beceremiyorum politik olmayı nedense.bunun gibi gün içinde birsürü laf çaktırıyor.
Allah ım o kadar büyükki ben affetmiyorum ve affetmeyeceğim onun bana söylediği inciltici sözleri affetmeyeceğim aslaa. ' seni allah a havale ediyorum ' kalbimi her kırkmaya çalıştığında inşallah beni içine çekmeye çalıştığın o kötü ruh durumuna sen düşersin.sadece izleyeceğim artık allah ım ın adaletini.
Elelrim titreyerek kendi evimde çekinerek kahvaltı yaptım yemin ederim.enerjim nasıl düştü. Elim ne zeytine gitti ne peynire. Zaten sütüm azdı hep sütüm olsun diye dikkat ettim ben yiyeceklerime . Artık zaten sütte yok yiyesim de kalmadı sağasım da kalmadı.
Nasıl dayanacağım bebeğime bakmasına bilmiyorum .
Sizlerin de enerjisini düşürmek istemezdim kızlar sorry
Gene action varmis topikte aksam ve ben gene kacirmisimm :-D funda bi mesaj atsan gelirdimmm :-D 40 yilda bir bi film keyfi yptik kocamla..zilli annemdeydi sinemaya gdicektik istedgmiz film gelmemis bzde frsat bu frsat diyip evde izledik..kelebegin ruyasi nasi bi filmdi yq..agla agla sistim sen sezercik filminede aglarsin bu filmede aglaman normal diyo kocam ;-) YA BU NEDIR BU ARA GELIP LAF SOKANLAR BI GELIP BI KAYBOLANLAR...MILLETIN SORUNLARI VAT GELIP BURDA BIZE SARINCA RAHATLIYL STRES ATIYOLAR HERALDE
Hepinizi çok seviyorum dünyanın en tatlı anneleri ve misssss kokulu yavruları.iyi geceler hepinize.geçmişi okuyucam diye azmettim ve okudum ama şu an gözümden uyku akıyor.selam vermeden uykuya teslim olmuycam.Allah rahatlık versin canlarım,iyi geceler
Bugun bir uyandım
Evim temiz yemeğimi sabah altıda yapmisim KIZIM kalktı mis gbi anne sütunu icti tek bir iciste 500 Gr aldı gazı yok uysal anne seni cok seviyorum dedi hatta bunu İngilizce Almanca ve fransızca söyledi sonra kendiliğinden uyudu . KV aradı Canim gelinim sen ne harika bir insansın dedi . Kocam dersen bes dk da bir arıyor hayatım nasılsin bur seye ihtiyacın var mı diye dogum kilosu mü o da ne mankenler bana özensin
Siz nasılsiniz ezik insanlar . Hep şikayet şikayet bıktım valla sizden
Kaçırmışım.canım seni görmüşken söyleyeyim dedim...geçen emzirme ile ilgili paylaştığın yazı için çok teşekkür ederim
inanılmaz faydası oldu hatalarımı düzelttim
kızlar sevıncımı sızınle paylasmak ıstedım gecen ay ıkız teyzesı olucam soylemıstım dun aksam da hala olucamı ogrendım bu supriz oldu cunku yengemın bır yasında bebegı war plansız yanı olsun beraber buyurler :) aman dıkkat edın he korunurkn hamıle kaldı
Kızarım sana valla hera , duymayım öyle seyler
Anne sütü olmayınca ne yapacaksın tabi mama vereceksin ,öyle düşünüp kendini kahretme sakin. anam 40 günlük bırakmış bizi ise dönmüş , ne maması bildigin inek sütü + muhallebi ile büyümüsüz kardeşimde bende , cok sukur cokta iyiyiz
Kızlar yazılanları okuyunca bür düşündimde, ben şimdiye kadar kendimi hiç mükemmel hissetmedim.
Her türlü hissettim. İyi ve kötü yönde ama hiç mükemmel hissetmedim. Hatta korkarım herhangi bir konuda mükemmeli yakalarsam tepetaklak herşey tersine döner diye.
Bilemedim acaba oğlumun beşyaşına 16 kilo olmasıyla alakası var mı? Ya da evimin hiçbir zman toplu ve temiz olmamasıyla. Yada kaynananım adını duyunca saçlarımın dikelmesiyle. Bunları düzeltince mükemmel mi hissedicem??? Her gün yemek yapsam, tatlı yapsm kocam eve koşa koşa gelse hiç tartışmasak. Bütün kıyafetler ütülü olsa. Çocuklarım sakız gibibembeyaz giyse. Mükemmel kadın olur muyum ?
Peki ben mükemmel kadın olsam mutlu kadın olur muyum??
mutlu olmak mı mükemmell olmak mı? Hangisinitercih etmeli??
canım sanırım ben topicin en şanslı annelerinden biriyim...Allahım bukadar derdin var, bebeğinde yüzünü güldüreyim dedi, Hoggun tabiriyle kitap bebek gönderdi bana :)
doğduğu günden beri akşam 8 den geç uyuduğunu bilmem. evet gaz sorunumuz oldu ama bir bebekte en az nekadar gaz olursa. annelerin en büyük sıkıntısı ilk aylarda bebeklerinin neden ağladığını bilememektir. Atahanın her sebep için ağlayışı farklı, hiç neyi var diye düşünmeme gerek kalmadı. ben hiçbirşey yapmadan Atahan herşeyi kendi yaptı
ama işte bebek konusunda bukadar şanslıyken diğer konularda en şanssızlar sıralamasında ilklerde oldum
evin bütün geçim sorumluluğu benim üzerimde. taburcu olacağım sabah müşterileri arıyorum faturanızı ödeyin diye, çünkü taburcu olmak için cebimizde para yok. sezeryanla doğum yaptım eve geldim. 3. gün yemeklerini önlerine koydum 6. gün evimi temizledim. o gün bugün yemek temizlik bende. sormadılar kv ye bakacak gücün var mı gönderdiler başıma
Allahım halime acıdı da melek gibi bir bebek verdi bana...bazen size nasıl imreniyorum eşim mesaiye kaldı dedğinizde, keşke benim eşimde çalışsada akşam gelmese
canım ya sakın yanlış anlama sanki senin derdinde dert mi diyip kendimi yarıştırır gibi olmasın. aslında amaç bebeğine mükemmel eğitim veren anne değilim demekti...ben oğluşumu kendi haline bıraktım kvyi eğitmekle meşgulum
Kaçırmışım.
Nerede o yazı??
Geçici emzirme krizi nedir?
Aslında sütünün yetmediğini düşünerek doktora başvuran annelerin bebekleri, gayet sağlıklı olup, iyi de tartı alır. Genellikle ilk 3 ayda ortaya çıkan ve bebeklerin annelerinin memelerini daha sık istemesi nedeniyle annelerin sütünün yetmediğini düşünmesine, geçici emzirme krizi adı verilir.
Geçici emzirme krizi, bebeklerin çok kısa bir zamanda, hızlı büyümesinden kaynaklanır. Yani geçici emzirme krizi, bebeğin hızlı büyümeden duyduğu rahatsızlık duygusunu gösterme şeklidir. Bebek, yaşadığı rahatsızlık duygusunu, sürekli annesinin memesinde kalarak aşmak ister. Annenin paniğe kapılıp, bebeğini doyuramadığını sandığı bu süre, neyse ki, ortalama bir hafta sürer. 5-8 gün arasında değişen krizde, annesini daha sık emen bebek, yine de tatmin olmaz, huzursuzluğunu sürdürür.
Normal koşullarda günde 8-10 kez yeterli olan emzirme sayısı, kriz döneminde 15i geçer. Göğüslerinin boş olduğunu, dolmadığını hisseden anne memeden sonra mamayla bebeğinin doyup doymadığını test eder. Bebek eğer mamayı yerse aç, yemezse tok kabul eder. Oysa bebekler biberon mamasını kolay kolay reddetmez!
Sütüm çok sulu!
Bebeklerinin, kendi sütüyle birlikte mamayı da kabul ettiğini gören anneler hemen tanıyı koyar; Sütüm çok sulu!
Anne sütü gerçekten de ticari sütlere oranla daha sulu kıvamdadır. Fakat bu durum sütün eksikliğini değil, annenin vücudunun bebeğinin sindirebileceği şekilde süt ürettiğini gösterir.
Anne sütünün yağ oranı, yüzde 3-4 oranında değişir. Bu oran, anneden anneye ve annenin gününden gününe değişiklik gösterir. Annenin beslenmesinin, sütünün yağ oranıyla hiçbir ilgisi yoktur. Bebek, alacağı süt miktarını, sütten aldığı kaloriye göre belirler. Yani sütün yağ oranı düşükse daha çok emer, yüksekse, az miktarda süt yeterli olur. Bebek yeterince tartı almıyorsa sorun sütün kalitesinde değil, miktarının azlığındadır.
Süt miktarı neden azalır?
Süt salgısı, hormonların etkisi ve göğüslerin boşalmasıyla oluşur. Sütü üreten süt bezleri, tamamen boşalmaz. Bebeğin emmesinden sonra bir miktar süt, hep kalır. Emme sonrasında süt bezlerinde kalan sütün iyice azalması, yani göğüslerin tam olarak boşaltılması, süt üretimini hızla artırır. Göğüsler yeterince boşalmayıp, bu durum süreklilik kazanırsa, süt üretimi, dolayısıyla miktarı azalır.
Sütünün azaldığını düşünen anneler, günde bir kez, bir ölçek bile olsa, bebeklerinin rahat uyuması için biberon maması verir. Biberon mamasına alışan bebek ise, annesinin memesini tam olarak boşaltamaz. Yeterince boşaltılamayan göğüsler süt üretiminden vazgeçerken, bebek bir süre sonra anne sütünden tümüyle yoksun kalır.
Kaçırmışım.
Nerede o yazı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?