- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.041
kızlar tünaydın herkese,
arkadaşlar pudrayla bu kilo konusunu ben açmışım baktım da, sonra o da zayıf bebek gelişemez ve sorun olur yorumu yapmış. sonradan çok üzüldüm zaten ondan da özür dilemiştim, sonuçta bizi üzen bir yorum yapmış olsa da o da bir anne, küçük bir meleğin annesi. hepimiz her konuda aynı düşünmüyoruz. konuyu açmışım, herkes gerilmiş sonra da okumamışım, sabah bir baktım kıyamet kopmuş burda. bir deli taş atmış kırk akıllı çıkaramamış gibi olmuş. lütfen kusuruma bakmayın, keşke o 13 kiloluk örneği vermeseydim, o bebeğe de çok üzülüyorum zaten, umarım bir an önce zayıflar.
emzirme süt yetmeme konusu gerçekten artık baya canımı sıkıyor, o yüzde sürekli araştırma halindeyim, benim minnoş bu aralar sanki doymuyo gibi zaten bu ay çok az kilo aldı ama en azından normal bi kiloda gelişimi de iyi diye takmıyorum. emzirme krizi yazısı çok hoşuma gitmişti, pek çoğumuzun yaşadığı bir durum faydalanmanıza sevindim. sadece anne sütüne bağımlı olmadıkları bizim gibi yavaş yavaş başka şeylerde yedikleri zamanlar gelince biraz daha rahatlıycağımızı düşünüyorum.
hayırlı uğurlu olsun canım... ikiside sağ salim kurtulur inş
canım ne yapim ki başka.. kayınvalidemden ilk ve son defa bişi istedim.. dedim ki sütüm azaldı.. kaybetmek üzereyim bana bir süt pompası alalım belki çoğaltır kızım anne sütü içer dedim.. aaa çok pahalı artacağının garantisi yok dedi ve almadı.. şimdi mamaya verdiğimiz parayla kaç tane pompa alırdık Allah bilir..
Heracim kizma nolur bu hassas bi konu biliyorum. Ama kv'den bisey istenmez ki.. Adi ustunde kv yani. Senin durumun mu yoktu, sanki o ara esin calisiyordu? Bi de annenden isteseydin keske? Kirdiysam ozur dilerim nolur kizma, buaralar kv den dertliyim de. Sinir oluyorum.
En Ucuz Weewell Bebek Telsizi WMV810 Fiyatı
Bunu kullanıyorum ama sinyal sorunu oluyor. Yani kızım benim odamdayken çok sıkıntılıydı sinyal gidiyordu sürekli. Kendi odasına geçince daha rahat ama arada yine çekmiyor. Az daha para verip motorolla almak lazımmış.
Herkese slm, sizin canınız sıkılmış günlük rutinden bıkmışsınız ve bana bişeyler yazarak kendinizi motive etmeye çalışıyorsunuz.Arkadaslar buralara nasıl geldik anlamadım. sevgili med kapak yapmış yok logar kapağı gibi basit.....benim ilk çocuğumdan beri uzun deliksiz bir uykum olmadı. gece defalarca kızımın üstünü örtmeye kalkarım su ister veririm,işlerimi yetiştirebilmek için gec yatar erken kalkarım.cocuklarımda cok sükür ki herşey mükemmel. mamayla büyüyen biri olarak mamadan nefret ediyorum. size yalanmı söyleyeyim? sütünüz yoksa istediğinizi verin tabiki banane. ayrıca neden burdayım? arkadaşım burası dertliler kulübümü? öğrenmenin bi sınırı varmı? bugun bi problemim yok ama yarın olmayacağı garantimi? süt sağma, ek gıda, sünnet gibi bircok konularda bilmediklerimi öğreniyorum ve teşekkürde ediyorum. cok kötü bir kaynana olacakmışım arkadaşlar kaynanama kötü bir söz söylemedim hatamı yaptım? kaynanam bana yemek yapmak çocuğuma bakmak zorundamı? onları sorun edip üzüldüğünüzü okudum. ben kendimden büyük herkese saygılıyım kaynanamada Aybike sanada!!! gerçek hayattan uzak yasıyorsunuz gibi geliyor bana, neyse siz simdi döktürün bekliyorum enerjinizi atın. vee şişmsnlıktan da nefret ederim eger sağlıksız boyuttaysa., ama oğlum 8 kilo belki simdi 9 olmuştur maşallah herşeyi harika. zayıf bebeklerede mutluluklar diliyorum. son olarak LUBOYF canım cok teşekkür ederim benim bir anne olduğumu hatırlattığın için. hadi yazın simdi.....
haklısın canım ama oyun halısı salıncaktır onları yine kayınvalidem aldı.. ben bu konuda kayınvalideme kızmıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın.. benim sütüm kesileli 2.5 ay oldu.. ve o dönem eşimin işi bozuktu.. alamadık.. Allah yine kayınvalidemden razı olsun hakkını yiyemem.. eşim 2 aydır işsiz kiramızı o ödüyor yememizi içmemizi o alıyor.. ama pompa lazım olacağı dönemde de kızıma bile birşey alamadık. halamın kızının küçülenlerini aldım getirdim hep eve. kızımın benden alacağı rısk bu kadarmış. artık yapıcak birşey yok..
Heracim kizma nolur bu hassas bi konu biliyorum. Ama kv'den bisey istenmez ki.. Adi ustunde kv yani. Senin durumun mu yoktu, sanki o ara esin calisiyordu? Bi de annenden isteseydin keske? Kirdiysam ozur dilerim nolur kizma, buaralar kv den dertliyim de. Sinir oluyorum.
merhaba arkadaşlar... ben de bir ağustos annesiyimara ara girip sizi takip ediyordum. son günlerde yaşanan gerginliklerde sadece okuyanlara sinir olduğunuzu farkedince bir merhaba diyeyim dedim
hepinizin bebişlerinizin maşallahı var... her resimden sonra maşallah diyorum korkmayın nazarım değmezburadaki dostluğunuz da çok güzel ona da bir maşallah diyeyim bundan sonra vakit buldukça aktif olmaya çalışacağım ben de...
benim yavrum da 28 ağustos doğumlu... bu da bizim çikomuz :) ismimiz de Alptuğ
Eki Görüntüle 898862 Eki Görüntüle 898863 Eki Görüntüle 898864
hoşgeldin canım.. evet topikçe kırgınız sana.. doğum haberini verdin kayboldun.. unuttun bizi.. vallahi biz zaman yaratıyoruz birbirimize.. aynı yolda yürüdük beraber dediğin gibi beraber gün saydık beraber atlattık bütün problemleri.. inş seni de aramızda daha sık görürüz..
Himm sen daha once taksitle aldım hatta 300 lira on taksitti ( ben de arastirmistim o yuzden dikkatimi cekmisti de )bir de simdi ilk ve son kez diyince ben digerlerini sen aldın sandim . Yanlış anlama ne alacağına karışacak değilim . Zaten onları aldın ya da aldirdiysan keske sut sagma makinesine oncelik verseydin demiştim . alamadım diyince üzüldüm simdi o yüzden
Sut konusunu artık takma kafaya daha fazla bence doktorun önerdiği sekilde besle masalı yeter
Ufffff su kv lerinizn kiymetini bilemedinizz mukemmel olmanin sartlarindan biride bu aaa :-D :-D diyerek konuyu dagitayim ..HERACM esin en kisa zamanda is bulur ins canm...sut konusuna gelince bu konuda kndne yuklenme hic snne sutu almayan o kda bebek varki....zeka gelismlerinde gayett iyi oluyo ablam annemi emmems o zaman mam a ne arar pirinc unuyla buyumus universitede bolum birincisi fakulte ikincisiydi..gelisimi mamayla degerlendirenlere duyurulur :-D :-D
canım sanırım ben topicin en şanslı annelerinden biriyim...Allahım bukadar derdin var, bebeğinde yüzünü güldüreyim dedi, Hoggun tabiriyle kitap bebek gönderdi bana :)
doğduğu günden beri akşam 8 den geç uyuduğunu bilmem. evet gaz sorunumuz oldu ama bir bebekte en az nekadar gaz olursa. annelerin en büyük sıkıntısı ilk aylarda bebeklerinin neden ağladığını bilememektir. Atahanın her sebep için ağlayışı farklı, hiç neyi var diye düşünmeme gerek kalmadı. ben hiçbirşey yapmadan Atahan herşeyi kendi yaptı
ama işte bebek konusunda bukadar şanslıyken diğer konularda en şanssızlar sıralamasında ilklerde oldum
evin bütün geçim sorumluluğu benim üzerimde. taburcu olacağım sabah müşterileri arıyorum faturanızı ödeyin diye, çünkü taburcu olmak için cebimizde para yok. sezeryanla doğum yaptım eve geldim. 3. gün yemeklerini önlerine koydum 6. gün evimi temizledim. o gün bugün yemek temizlik bende. sormadılar kv ye bakacak gücün var mı gönderdiler başıma
Allahım halime acıdı da melek gibi bir bebek verdi bana...bazen size nasıl imreniyorum eşim mesaiye kaldı dedğinizde, keşke benim eşimde çalışsada akşam gelmese
canım ya sakın yanlış anlama sanki senin derdinde dert mi diyip kendimi yarıştırır gibi olmasın. aslında amaç bebeğine mükemmel eğitim veren anne değilim demekti...ben oğluşumu kendi haline bıraktım kvyi eğitmekle meşgulum
Ay insallah oyledir chenn cim. Yazamadim gecen gun ben de seni merak ettim nerelerde gorunmuyor dedim. Hosgeldin
kızlar kızıma şu an annem bakıyor biliyorsunuz, 1 marta kadar burada kalacak sonra türkiyeye dönecek. o yüzden bir an önce bir bakıcı bulmalıyım. tunusta işgücü çok ucuz, ama çok beceriksizler ve pek güvenemiyorum açıkçaıs, yani temizlik yapmayı bile pek bilmiyorlar. o yüzden bizim izmirde eski komşularımızın bakıcısı vardı türkmenistanlı bir kadın, ben tanımıyorum ama annemler çok iyi tanıyor ve çok övüyorlar. Türkiyede kaçak çalıştığı için sınır dışı edilmiş artık türkiyeye giremiyor, tahdit var hakkında. Konuştuk telefonla tunusa gelebileceğini ve kızıma bakabileceğini söyledi. Demekki paraya çok ihtiyacı var ki kendi 3 çocuğunu bırakıp gelecek. çocukları büyükmüş, kadın 45 yaşında falan. benim tayinli bir mesleğim olduğu için bu ağustosta biz burdan ayırılıyoruz, başka bir ülkeye gidicez, ya iran ya londra ikisnden birisi olcak büyük ihtimalle. ve gittiğimiz ülkede de hemen bakıcı bulmak çok zor, o yüzden sürekli biizmle gezebilcek bi bakıcı olması daha mantıklı.
ancak bir türlü karar veremiyorum, sonuçta bu kadınla sürekli birlikte yaşıycaz, evin insanı gibi olcak, annemle babam çok seviyorlar ama ya ben sevemezsem, atıyorum bir şeyinden hazetmezsem falan. o kadar yol gelcek, uçakla 8 saatlik yol, haydii hoba sen git beğenmedim demek olmaz. iadesi yok yani:):):) çok kararsızım ne yapacağımı bilemiyorum.
annemler gözüm kapalı kızımı bırakabilceğimi herşeyimi teslim edebileceğimi söylediler. bilemşyorum çok kararsızım.
Bir beceriksiz anne daha :)) canim kundak yaptiginda ve battaniye orttugunde kollarini acikta birak o zaman cok terlemiyorlar. Kagit havlu rahatsız etmez mi canim su agiz bezlerinden sirtina koyuyorum ben de.
Kiyafet konusunda ben de yeni ogrendim alışveriş yapmayi.bir buçuk ay once kisin giyer diye aldigim tulumlar simdi kucuk geliyor. Yazik oldu dunyanin parasini vermistim. ben de 6 9 ay aliyorum artik kisliklari.
Canim ben evde su lcw nin kalin eşofmanlarından giydiriyorum altina da atlet ve uzun kollu badi. Benim evim soguk oluyor 21-22derece. Birde sunu farkettim isi degismese de ben usuyunce cocugu da kalın giydiriyorum. :))
Ayni derttn muzdaribim bende ilk zamanlar hic dokulmemisti diye seviniyordum ama 2 haftadir felaket on tarafta acilma bile oldu. Sonra birqz baktimda netten 4. Ayda filan baslarmis ve bikac ay surermis. Ayrica yakin zamanda kan tahlilide yaptirmisim hersey normal cikmisti. Sanirim hormonlardan ve bir sure degam edecek ama umarimki bu sure kisa olur.
canım eşim diş hekimi ..hiç bı sekılde onemıyor o jellerı...bebekelrdemıde bulantısı yapıyorr..ben agzımdakı aftlat cın kullanmıstıım.enn fazla 2 dakıka uyustuyyor o bolgeyı...bız kullanmıycaz...bende havuc taze sogan vermeyı dusunuyorummhavuç da veriyorum canım. diş kaşıyıcısına karşı değilim şahsen hijyen konusunda dikkat edildiği sürece bir sorun olacağını düşünmüyorum. diş rahatlatan jeller varmış kontrole gidince onu soracağım doktora. bakalım hayırlısı bu süreçte baya yıpranacakmışız gibi geliyor hem ben hem de bebeğim.
masllah kuzucuga,,bak sennn
Ne benim ne de ailemin pekmez yeme aliskanligi bulunmamaktadir. O yuzden cahilligimi maruz gorun lutfen abuk bir soru soruyor da olabilirim.
Dut pekmezi, uzum pekmezi ve keciboynuzu pekmezi. Deneyimli anneler bunlardan hangisi ileriki aylarda bebeklere verilecek? Hangisi yararli. Doktorumuza da soracagiz tabi ama deneyimli annelerin de fikrini almak isterim.canım kecıboynuzu en ıyısı :))
Annemin bir yakin dostu Antalya da yasiyor ve kendi bahcesindeki urunlerden pekmezi kendi yapiyor. Annem de Kayra icin rica etmis. O bayan da ne pekmezi istedigimizi sormus. Dur mu, uzum mu, keciboynuzu mu?
Bilgisi olan anneler paylasabilir mi?
Kızlar benimm kız artık emmiyor.Zaten az sütüm vardı olanda gidecek.Sağma makinası alayım diyorum.Sizler hangisii kullanıyorsunuz memnunmusunuz.Lütfen acil bilgi verirmisiniz.
masllah furkana....ne guzel de guluyorr :))sanırım epey oldu görünmeyeli..annemlerdeydim 15gün geçmişi de okuyamadım tek satırda yazamadım.eve dönüşte annemle geldik (kv lere baş sağlığı dilemeye geldi) bgnde döndüannemlerde herşey harikaydı keyfimiz çok yerindeydi şimdi fırsat bulup açtım pc yi hala çamaşır ütü işleri devam etsede buralarda olucam sık sık..özledim valla muhabbetlerimizi herkese slmlar...geçmişi bitirmem imkansı z ama yavaş yavaş geriye saracağım
furkan da size mrb diyoo..salya tükürük çok olduğundan önlüklüyüz hepp :)) yüzümüzden gülücükler eksik olmasın hepimizin..
kızlar kızıma şu an annem bakıyor biliyorsunuz, 1 marta kadar burada kalacak sonra türkiyeye dönecek. O yüzden bir an önce bir bakıcı bulmalıyım. Tunusta işgücü çok ucuz, ama çok beceriksizler ve pek güvenemiyorum açıkçaıs, yani temizlik yapmayı bile pek bilmiyorlar. O yüzden bizim izmirde eski komşularımızın bakıcısı vardı türkmenistanlı bir kadın, ben tanımıyorum ama annemler çok iyi tanıyor ve çok övüyorlar. Türkiyede kaçak çalıştığı için sınır dışı edilmiş artık türkiyeye giremiyor, tahdit var hakkında. Konuştuk telefonla tunusa gelebileceğini ve kızıma bakabileceğini söyledi. Demekki paraya çok ihtiyacı var ki kendi 3 çocuğunu bırakıp gelecek. çocukları büyükmüş, kadın 45 yaşında falan. Benim tayinli bir mesleğim olduğu için bu ağustosta biz burdan ayırılıyoruz, başka bir ülkeye gidicez, ya iran ya londra ikisnden birisi olcak büyük ihtimalle. Ve gittiğimiz ülkede de hemen bakıcı bulmak çok zor, o yüzden sürekli biizmle gezebilcek bi bakıcı olması daha mantıklı.
Ancak bir türlü karar veremiyorum, sonuçta bu kadınla sürekli birlikte yaşıycaz, evin insanı gibi olcak, annemle babam çok seviyorlar ama ya ben sevemezsem, atıyorum bir şeyinden hazetmezsem falan. O kadar yol gelcek, uçakla 8 saatlik yol, haydii hoba sen git beğenmedim demek olmaz. Iadesi yok yani:):):) çok kararsızım ne yapacağımı bilemiyorum.
Annemler gözüm kapalı kızımı bırakabilceğimi herşeyimi teslim edebileceğimi söylediler. Bilemşyorum çok kararsızım.
canım eşim diş hekimi ..hiç bı sekılde onemıyor o jellerı...bebekelrdemıde bulantısı yapıyorr..ben agzımdakı aftlat cın kullanmıstıım.enn fazla 2 dakıka uyustuyyor o bolgeyı...bız kullanmıycaz...bende havuc taze sogan vermeyı dusunuyorumm
masllah furkana....ne guzel de guluyorr :))
canım eşim diş hekimi ..hiç bı sekılde onemıyor o jellerı...bebekelrdemıde bulantısı yapıyorr..ben agzımdakı aftlat cın kullanmıstıım.enn fazla 2 dakıka uyustuyyor o bolgeyı...bız kullanmıycaz...bende havuc taze sogan vermeyı dusunuyorumm
masllah furkana....ne guzel de guluyorr :))
canım ben mükemmel kızımın uykusunu düzelteyim derken hepten bozdum. bu konuda çok profesyonelce ve mükemmelce yaklaşımlarım oldu ancak kızın uykusu 9 dan 12 ye sarktı. pöf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?