2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


Oh be oku oku anca bitti. Şiştim resmen okurken. Arastanın alttan verdiği bi mesaj vardı beni sizler yarattınız die. Bu pudrayı önemseyip cevap verdikçe yükseldi bence. Ve mükemmellikte son nokta oluverdi. Biliyorum ağır tahrik ediyor ama hepimize (kendimde dahil) Allah'tan sabır diliyorum.

Neyse biz bugün 4. Ay kontrolüne gittik. Aşılarımızı olduk çok ağladık. Hastane çok kalabalıktı. Hasta olan çocuklara hem üzüldüm hemde kızımı koruma telaşına düştüm. Neyse biz ilk ay az kilo almıştık. Sonrada hiç 1 kiloyu bulamadan 800-900 gr civarı kilo aldık. Bu ay 400-600 arası olması gerekirmiş ama biz yine 950 gr almışız 6310 olduk. Sevindim tabi. Doktorumuz aslında çok ama sadece anne sütü olduğu için bi şey demiyorum dedi. Genelde kilo alsın diye düşünürken bu sözleri duymak beni dumur etti. Boyumuzda atak yapmış 66 cm olmuşuz 4 cm uzayarak.

Diş kaşınmasını sordum dedim geliyor olabilirmi baktı daha yok dedi. Ama kaşınır normal dedi. 14 aylık olana kadar kaşınıcak dedi ( gelişimi çok iyi o yüzden ek gıdaya gerek yok anne sütüne devam dedi. Nasıl bilinç altımıza yerleşmişse suçlu suçlu dedim bu ay iki kere mama verdim sütüm bi ara azaldı. Konuşmaya değmez dedi :)) dedim tattırma olayıdamı yok? İstersen tattır elma armut havuç yoğurt. Dedim kan ilacı oluyormuş. Gerek var mı? Bi sonraki ay aşısı sadece rota oda ağızdan. 5. Ayda tahlil yaparız ihtiyaca göre bakarız. Hepsini hatırladım sordum da oturma işini unuttum. Neyse bizden haberler böyle.

Birde aklıma gelmişken benim teşhisim bu pudranın ev işi, yemek, bebek kilosu dışında çok daha önemli ve sıkıntılı sorunları var şeklinde. Zaten o sorunlar yüzünden kendini mükemmeliyet işine vurmuş. Tabi bu benim fikrim. Yüklenmiyelim yazıııııık. Ev işi yapmasında yemek yapmasında ne yapsın. Öyle yada böyle kendini avutacak tabii.
 
Kizlar aksam uzeri sut sagarken topici okuyayim dedim, oyle akici bir dille yazmissiniz kiiii oyle mikemmel muhabbet donmus kiii cok eglend e memeler sizlamaya basladi anaaaa hi baktim 2dk icinde sut geldi 50cc :) hani mutlu olunca ne bileyim cocugunu dusununce ya da kiyafetini koklayinca filan sut gelirmis ya, ben de mikemmel topici okurken sut yaptim:))) aman nazar etmeyin masallah diyin
 

Canım evimi 21-23 derece arasında ısıtıyorum.Ama kızımı banyo yaptıracağım zaman ufoyuda açıyorum.5 gün evet bencede çok ama artık banyo yaptırırken zorlanıyorum.Tek başıma yıkıyorum.Bazen başını ykarken ağlamaya başlıyor.Susmayacak diye ödüm kopuyor.Ve artık iyice ağırlaştılar.Aslında 3 günde yıkamak istiyorum ama cesaret işte.
 

Hosgeldin canim. Bende yalniz buyutuyorum cogu arkadad gibi. Esim cok buyuk destek oluyor. Guclu bir annesin sen hepsinin ustesinden gelirsin. Esinden de yardim iste. Cocuklarin var diyeeve kapama kendini disari cik ailenle cidden iyi geliyor. Bebeginede iyi gelir alisiyorlar ve cok iyi geliyor onlarada. Gaz problemindende kurtulursun insallah egzersiz yaptirmak cok işe yariyor.
 
Kizlar bizde dun besigini degistirdik. Besiginde salladimmi on yirmi dakikada uyuyordu. Ama artik kucuk geliyor. Bizde yatagina gecirdik. Donenceyi actim belki uyur diye uyumuyor agliyor.( Biz hergun 9 da altini degistirir mamasini verir uykusu olsun olmasin uyuturduk zaten o yuzden uyku saati olusmustu. ) bende yanima aldim besige egilemedim. Yan yatirdim ssss diyerek sirtina pat pat vuruyordum. Yuzume bakip guluyor dalacaksada uyaniyordu. Aklima yegenlere masaj yapinca rahatliyorlardi o aklima geldi. Bende pat pat yerini sirtini sivazlamaya basladim. Dairesel hareketlerle ssss dedim sesi yukselince eeee dedim yine sesi yukselirse pisssssss dedim ve uyudu. Sizde deneyin isterseniz. Bugunde ise yarar insallah.


Not ; kitabi okumadim. Sizden duyduklarimla yaptim.
 


Harika cok sevindim :)
 
Asil sen benim terbiyemi bozdurdun artik. Kimin uludugu belli oluyor. Gelip gelip keyfimizi kacirip gidiyorsun. İstenmiyorsun iste arkadasim. Zorlama bence artik.. Yuru giiitt

Bana eleştiriler oldu ama kimse senin gibi basitlesmedi kendine gel, sen haddini bilmiyorsun.eşin kafana fazla çalışmış olsa gerek
 
Süper imkanım olsaydı da bende gidebilseydim.

Duruselcim çok sevindim canım hadi gözün aydın.

Cık gıt sende canım, neden imkan olmayacakmıs? Havalarda musaıt bu hafta.

Ben de pazara gideyim bari:)

Pazarıda severım :)) hatta kızımıda goturuyorum sebze meyve pazarlarına, posetlere 1-2 meyve atıyor pazarcılar, yıyemez o dıyoruma ma sen ye annesi diyorlar :)


Evet canım daha öncede anlatmıştın şimdi hatırladım, çok pardon. Bende tr de özel bir tv kanalında alım satımdaydım, iyapım işelri nasıl yurur bilirim. Umarım biran önce yoluna girer işler canım... Bu arada bu dugmeye basanlar varya, işin sonunu getirsinler onlara katılacağım yemin ettim ahahahahha.


Canım haftaiçi öğleden sonra git, çok rahat ettik biz. Kızım ara sıra kucagımdaydı onun arabasını da alışveriş arabası gibi kullandık :) bir suru alışveriş yaptık, osmanlı hatırası kısmında kızımın resmini çektirdim çok eğlendik. Kızımla gezmeyip kimle gezeceğim...



Keşke izmirli annelerle fuar buluşması yapsaydık ben toplardım hepinizi tek tek...


Benim eşim de sadece 1 ay emmiş, kendisi muhendis, doktorasını fln yapmış, çok iyi bir otomotiv firmasında yonetici pozisyonunda, kolay kolay hasta olmaz, annesinede cok duskundur, ben 1,5 yaşıma kadar emmişşm nerdeyse, sadece yuksek yaptım daha orta ölçekli bir şirkette orta duzey yoneticiyim, ama azimliyim daha da iyi olcağım :))) ha birde kolay hasta olurum :)


Yahu biz sana sen ne temizssin, mikemmelsin bu kadar mukemmel olma bak dalga geceriz demekki. Sen ben mukemmelim deyip evim tmiz yemeğim var falan deyince komik oldu :) yani senin mukemmel hayat tanımlaman ve bunu anlatış biçimin, bunu yaparkende oyle olmayanları sağlıksız bulman komikti yani şimdi kqbul et :) ha birde evine daavet ediyorsun temizliği göstereceksin :) ben linkedin profilimi göstereyim???


ben yemek bile yapamadım dominos tan pizza söyleyecem şimdi açlıktan ölüyorum

Yapma boşver, madalyamı takacaklar :) annemin meşhur lafıdır ev işleri üzerine :))


Eşin falan yardım etmiyormu canım akşamları, yavrucuk yıkansında bol bol hızlı buyusun :)
 
Son düzenleme:
Bana eleştiriler oldu ama kimse senin gibi basitlesmedi kendine gel, sen haddini bilmiyorsun.eşin kafana fazla çalışmış olsa gerek

Esas sen haddini bil aramızdan kimseyle böyle konuşamazsın. İnsanlar tahrik edip sonrada verilen cevapları beğenmiyorsun. Zaten sen psikolojik sorunların sayesinde bu tarz cevapları duymak için kaşındın bence hep. Alında sana hasta muamelesi yapıp acımak lazım. Ama çok istedin diye cevap veriliyor sana. Ve hala tahrik etmeye devam ediyorsun.

Arkadaşlar hakikaten bu'na istediğini verip cevap vermeyelim. Bende kendime söz veriyorum ne derse desin cevap vermiycem. Adını bile anmıycam.
 
Sakin pudraya cevap verme! Ve lutfen kimse bu kisinin yazdigi cirkin cumleyi alintilamasin... sacma sapan konularin geldigi yere bak ya bir kadin bir kadina boyle birseyi nasil soyler?
 

Aranızdan biri terbiyesizlesince seviyesine inmem ge rekti. Ben cocuktan evden kocadan ve Kv den dert yanmiyorum diye sorunlu yum haklısın.rica ederim yazma zaten.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…