- 2 Ocak 2013
- 988
- 156
- 53
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.541
Günaydın kızlaaaar vee sevgi pıtırcıkları
Kııızzllaaaaaaarrr eşim terfi etmiiş. Sizinle paylaşmak istedim. Çook mutluyumİnşallah hakkıyla görevlerini yerine getirebilir. Darısı diğer herkesin başına. Bunu yazdım ama bir yandan da çekiniyorum :18:,maalum bi dünya yanlış anlaşılma vs oldu..
Dunusler icn ayri topik neymis boyle bi ayrimmi varmis ben anlamadm cnm o ne demekki
Arkadaşlar okuduğum kadarıyla olayı kim nasıl algılamak istemişse o tarafından bakmış.
Olay kimsenin maddi durumu, bebeğine ne aldığı, aldığı şeyleri burada paylaşması değil. Kimse kimsenin maddi durumu da anlattıkları dışında bilemez zaten. Bilse de burada kimsenin başkasının aldığı şeyde gözü kalacağını yada alamayanı düşük sınıf olarak görüp dışlayacağını sanmıyorum. Aksine durumu olmayanlara yardımcı olmaya, almak istediği şeye gücü yetmiyorsa daha uygun fiyatlısını bulup paylaşmaya özen gösteriyoruz hepimiz.
Ben örneklemeleri kendimden vereyim. Herkes gibi bende bebeğime bir şeyler alıyorum. Aldıklarımı da yalnızca sorulduğunda fiyat belirtmeden paylaşıyorum. Fiyat soran olursa cevaplıyorum. sormayan merak ediyorsa arastırır zaten. Ki merak ettiğim şeyin fiyatını bende soruyorum. Daha önce sorulan indirimde gördüğüm bişey varsa da paylaşıyorum.
Ben oğlumu evde bildiğin fenni sünnetçiye çok uygun bir fiyata sünnet ettirdim. Burda maddi durumundan dolayı bu işi ertelediğini söyleyen birçok arkadaşa(Birçok diyorum çünkü kimse aa benden bahsediyor demesin çok kişiye önerdim) özelden öneride bulundum. Çünkü yaptırmak istiyor ama yapamama sebebi beli.Bebeğimi evde sünnet ettirmem bazılarına yanlış gelebilir.
Bebeğimin kıyafetlerini ayrı ama kendime kullandığım deterjanla yıkıyorum ve ütülemiyorum.
Bebeğime kıyafet alırken fiyatına, kumaş türüne, nerde üretildiğine bakmıyorum. Beğendiysem fiyatı yüksek de olsa alıyorum düşüksede. Ben uyku tulumunu bimden almıştım
Bebeğimi yıkarken küvet kullanmıyorum, çeşmenin altında yıkıyorum geçiyorum. Bazen yıkama sürem 2 gün bazen 5 gün oluyor. Hiçbir konuda pinpiriklenmiyorum, titizlik olayını abartmıyorum, her şeyin en iyisi olsun demiyorum. Bunlar benim tercihlerim ve tercihler kişiseldir.
Herkes bebeğini kendi yetiştiriyor, bebeği için en iyisini neyin zararlı olduğunu kendi bilir. Bunlar benim yaptıklarım ve ben fikir sormadığım sürece kimsenin bana aa ne sağlıksız evde sünnet yaptırmışsın, aa bebek deterjanı kullanmıyorsun alerji olur. Ütülemiyorsun mikrop kapar diye fikir yürütmesini istemem.
Geçenlerde hera kv sinin ona pompa almadığını söylemiş daha öncesindede salıncak vs. aldıklarını paylaşmıştı burada. Bende ona kv sine bir dahaki sefere oyuncak değil pompa almasını söylemesini önermiştim. Ben burada heranın salıncağını kıskanıyor olmuyorum herhalde. Fikir yürütmemin sebebi üzüntüm, öncelikli ihtiyacı yerine lüks ihtiyaçlarının karşılanması. Yoksa vardır alım gücü istediğini alır banane?
Demek istediğim hepimiz bişeyler paylaşıyoruz, ben de dahil. Ama paylaşımlarda uslup çok önemli bence. Kimsenin aldığı ürüne, yaptığı faaliyete, gittiği yere, bebeğine giydirdiğine kendimde olmasını istemediğimden olumsuz yorum yapmıyorum, kötü demiyorum. Çünkü istemiş gitmiş, beğenmiş almış onu bir kere yaptığının aldığının yanlış olduğunu söyleyip moralini bozmama gerek yok.
Geyik muhabbetlerinde yerim olduğundan söylüyorum, ben geyiği çok severim yaparımda. Geyikten hoşlanmayan ciddi mizaçlı arkadaşların geyik içeren gönderilerimi okumamalarını öneriyorum.
Açıklamayı da kimsenin yandaşı, kankası, dünüşü :) olduğum için yapmadım. Nacizane kendi fikirlerim bunlar.
Günaydınlar, mutlu günler herkese
Kızlar bi sorum olacak.. Ben bebek bez olarak premium care kullanıyorum. Tecrübeli bi anne önerdi kullandık memnun kaldık. Tamam emiciliği falan iyi de bide kötü kokmasaa.. Oğlan 1 kere bile çiş yapsa bez kötü kokmaya başlıyorsizler ne kullanıyorsunuz,memnuniyet dereceleriniz?
Rahatsız olmuşlar işte tabi burda hep bilimsel ciddi şeyler konuşucaz. 2 kafa dağıtmak ne haddimize !!
Ben prima aktif beebk kullanıyorum memnunum. Yeşil paketli olanlardan.
Cucum tartışmaya dahil olmak istemiyorum ama bosuna üstüne alınıp kendini üzüyorsun canım benim
O giydirmem diyor götürmem diyor onun dogrusu , sen niye boyle yaptın demiyor sana itham da bulunmuyor ki canım , yanlış anlaşılma oldugunu düşünüyorum , komşum oldugun icin samimiyetimize güvenerek söylüyorum , lütfen kırmayalım birbirimizi bos yere , guzel muhabbetlerimiz devam etsin , surda yazılanları okuyup evde üzülen birileri oldugunu düşünmek kimi mutlu ederki
Kalp kırmayalım , zaten dıs dünya yeterince acımasız ,
Sende biliyorsun ki bizim avm den baska pek şansımız yok ama ben üzmüyorum kendimi aa zararlı diyorlar diye, herkesin yasam tarzı farklı
Canım ben hem prima hem molfix kullanıyorum. Primanın emiciliğinden pek memnun değilim gece molfix gündüz prima kullaanıyorumKızlar bi sorum olacak.. Ben bebek bez olarak premium care kullanıyorum. Tecrübeli bi anne önerdi kullandık memnun kaldık. Tamam emiciliği falan iyi de bide kötü kokmasaa.. Oğlan 1 kere bile çiş yapsa bez kötü kokmaya başlıyorsizler ne kullanıyorsunuz,memnuniyet dereceleriniz?
Şimdi adım geçti cevap vermezsem çatlarım benArasta kişisi, ben şimdi kızıma hediye gelen değerli birşeyi paylaşınca bermek istediğim mesaj; param var
Sen kızına gelen hediye leopar kıyafeti paylaşınca verm istediğin mesaj ne? Senin kızını leoparla rukus veya komik bulmanla bemim altın emzikle rukus ve komik bulmam arasındaki fark ne? Farkı bens ana soyleyeyim, kıyafetin fiyatını bilmiyoruz, altının daha pahalı olacağını tahmin ediyoruz. Altın deyince antenler açılıyor tabii.... Hemen hımm. Buna diş bileyeyeim oluyor...
Ha sen öncesind benim kızımı yuzmeye gönderme fikrimide tiye almıştın kendi usulunce, sana gore komik olan ne, bebeğin yuzmesi mi? Burda yuzen bebek videoları paylaşsak bayılırsın, sana göre tepki gösterilmesi gereken kursun bir maddi fiyatı olması... Sen ona bakarsın cunku... Algıların öyle şeylere açık...ama kendi cocugunu bilmem ne kursuna göndermek istediğini yazabilirsin, o zaman komik değil çünküü :)) haa yaş deme, her eğitimin başlama yaşı var aç oku öğren. Sana burda bilgi paylaşmaktan yorulduk.
Sen annenin kocasını, onun komsusu melahatı, melahatın kızını, evine gelen misafirin iş değişikliğini paylaşabiliyorsun burda sayfalarca ama ben evimden bahsedince olmuyor öylemi??? Utanmasan topic in tapusunu isteyeceksin, hey Allahım.
Siz kocanızın mesleklerini paylaşınca, sorulmadığı halde, biz kötü niyetli düşünmeyeceğiz ama ben mutfağımın şeklini paylaşınca kötü niyetle yaptım değil mi??? Ha bu arada ada mutfak kullananlara zengin denmez, neler gördünüz edindiniz bilemem ama insanlara bu tur sahip oldukları şeylerin şekil ve modeline göre varlık değeri biçemessin.
Ha madem insanların başarılarına, kariyerlerine ve bilimsel ilerlemeye araştırmalara hayransın, o zaman burada paylaşılan uzman görüşleriyle, eğitimli insanların eserleriylede dalga geçmeyeceksin!
Gerçekten oturup sana ve arkadaşlarına, cucu,angy,soloz galan nicklerini hatalı yazmış olabilirim ciddi cevaplar vermekten rahatsızlık duyuyorum, bir olgun insan bunları konu yapar veya tartışırmı diyorum. Ama demekki var hala böyle kişiler. Ha sizlerin paylaşımlarınıda üşenmem elerim bir tablo çıkarırım, benzer ve fazla fazla öyle postlar bulurumki ama gerçekten utanıyorum bu kadarda inmeyeyeim artık. Birde ben senin paylaşımlarını alıntılamak istemem veya o tur muhabbetlerinize katılmam, bize göre normal gelebilir bu tur seyler ama benim yaşadığım yerde, haklarından bihaber ve savunmasız olan bebeklere damat, gelin, çift gibi sıfatlar yakıştırılması, düğün .v.s turu şeyler şaka ile olsa bile (ciddi ıspat lazım) tehlikeli, onların hakları yasa ile korunuyor,s en doğurdun diye her turlu şekilde onun üzerinden geyik yapamıyorsun maalsef. Kötü niyetli birisi çıkıp şikayet etse, child abuse dan tutuklanabilirsin... İnternet ortamında çalışan birisi olarak bu tur bir risk almam.
Gördüğün gibi, her uslup her kulturde uygun durmuyor... Burada kimse de aynı kafada, aynı yaşam tarzında olmak zorunda değil...
Herkes herkesle ilgili fikir sahibi olabilir, ve ona göre davranır. Bir olaya karşıysan o anda çıkar söylersin, kaçak oynamassın. Emzik olaya o zaman söyleysedin bu kadar toplanıp uğraşmanıza gerek kalmazdı. Ne gerek var şmaya tii ye almaya, ne yapacağım ben mouse ile popona popona mı vuracağım eleştirdin diye :)))
Birdeee, sen bunları yazdın geçmişte, biz ondan sana gıcığızzzz şeklinde bir çıkış, bahane bence hiç uygun değil. Bir anne olarak ileride yapmamanı öneririm. Burada yazdığın paylaştığın herşey sen sin, belki çocuklarımız buyuyunce okur bunları, sanal alemde arşiv sıkıntısı yok...
mn_elif kızına maşallah. Sabah oğlumla beraber topiği okurken kızı görünce bi çığlıklar bi gülücükler..töbeee n'ooluyo yaa dedim. Kızını çok beğendi..bilmiyom yanii
dokuzay arkadaşım büyük harflerle yazdığın her şey o kadar doğru kii..katılmamak elde değil. Önceden bende tavsiyede bulunurken ısrarcı oluyordum,istemeden...çocuğum olduktan sonra bazı olaylar yaşadım ve baktım kii ona iyi gelen bana ya da bebeğime iyi gelmiyor. Artık ona göre fikir beyanediyorum :101:
Zenginlik göreceli bi kavram. Bana göre zengin olan size göre zengin olmayabilir. Kimine göre iyi bir işi olan,kimine göre evi arabası kimine göre de yatı katı olan zengindir.
Sonuç: Şükürler olsun bu topikteki heerkes zengin çünküüü hepimizin,Allah bağışlasın hayırlı evlatlar olsunlar inşallah, dünya tatlıları EVLATLARIMIZ var
Iyikide boylesin CNmGünaydın herkese,
Beni anlayan, anlamayan herkese günaydın :)
Buranın demokratik bir ortam olduğunu düşünerek rahatsız olduğum mevzuları dile getirmekten hiçbir zaman kaçınmadım. Geldiğim ilk günden beri kızdığım, katılmadığım bir fikir olduğunda hiç çekinmeden bunu kaleme aldım. Gerektiği yerde tartıştım, gerektiği yerde gönül aldım. Benden nefret ederler mi ya da açık sözlü olduğum için severler mi diye düşünmedim.Yaptığım herşeyin arkasındayım. Hoşuma gitmeyen birşey olduğunda bunu sineye çekmek benim mizacıma aykırı. Şu ülkenin geldiği son durum da belki benim özetimdir. Herkes korkudan ya da düzen bozulmasın diye sustuğunda televizyonlarda fersah fersah görüyoruz başımıza gelenleri!!
Geçmişi yeni okuyan arkadaşlar bu tulum mevzusundan önce benim altın mevzusunu tiye aldığımı göreceklerdir. Yani benim bu isyanım benim tuluma laf söyledi gibi kişiselce basit bir olay değildir!! Rahatsız oluyorum arkadaş sürekli ben ben ben diyen insandan. Benim yaptığım mükemmel tarzı konuşan insandan. Altın tuvaletler filan paylaşmamın sebebi tepkimi mizahi olarak göstermekti aslında ama bu anlaşılmadı sanırım pek ! Sonra şuan muhattap olduğum insan dünüşüler için ayrı bir topik mi açsak dedi, bugün" beğenmiyorsan yazdıklarımı okuma" diyen insanın "gidin başka topikte konuşun" tarzında konuşması oldukça ironikti !! Beğenmediysen okumasaydın ? Beğen tuşuna basmazdın olur biterdi?
Ben burdan diğer arkadaşlar gibi cidden çok yarar gördüm. Örneğin park yatak gözüme çok basit görünüyordu ve burda park yatağın aslında hiç de fena bişey olmadığını anlatan arkadaşları dinleyip kızıma aldım. İyi ki dinlemişim çok memnunum. Ben önerilere kapalı sabit biri değilim, ukala bir dille anlatılmadığı sürece tüm önerilere açığım. Şuan görüyorum ki önüme kanıtlı ispatlı bilgi getiren bazı kişiler benim paylaşımlara kapalı olduğumu düşünüyor. YANLIŞ!! Beni irite eden tarzınız.
Benim için madde hiçbir zaman önemli olmadı. Burda dikkatimi çeken imrendiğim şeyler sadece eğitimdi. Bebekle doktora yapan arkadaşlara, sınav kazanan şef olan arkadaşlara imrendim. Bunu defalarca dile getirdim. Hatta gaza gelip ben de çalışıcam dedim. Şimdi bakıyorum da Parme arkadaşımız kocasının mesleğini söyledi diye görgüsüzlük yaptığı düşünülmüş. Bir insanın başarısını gururla söylemek, kocasıyla gurur duymak neyi kaça aldığını söylemekle aynı kefeye konuyorsa yuh kere yuh diyorum ben burdan
Daha yazılcak edilcek çok şey var da neyse daha fazla kafa ütülemek istemiyorum. Bundan sonra hoşuma gitmeyen şeyde tepkimi yine gösteririm hoşuma giden şey olursa bunu da yine söylerim.
Ne yapalım ben böyleyim:)
Arasta kişisi, ben şimdi kızıma hediye gelen değerli birşeyi paylaşınca bermek istediğim mesaj; param var
Sen kızına gelen hediye leopar kıyafeti paylaşınca verm istediğin mesaj ne? Senin kızını leoparla rukus veya komik bulmanla bemim altın emzikle rukus ve komik bulmam arasındaki fark ne? Farkı bens ana soyleyeyim, kıyafetin fiyatını bilmiyoruz, altının daha pahalı olacağını tahmin ediyoruz. Altın deyince antenler açılıyor tabii.... Hemen hımm. Buna diş bileyeyeim oluyor...
Ha sen öncesind benim kızımı yuzmeye gönderme fikrimide tiye almıştın kendi usulunce, sana gore komik olan ne, bebeğin yuzmesi mi? Burda yuzen bebek videoları paylaşsak bayılırsın, sana göre tepki gösterilmesi gereken kursun bir maddi fiyatı olması... Sen ona bakarsın cunku... Algıların öyle şeylere açık...ama kendi cocugunu bilmem ne kursuna göndermek istediğini yazabilirsin, o zaman komik değil çünküü :)) haa yaş deme, her eğitimin başlama yaşı var aç oku öğren. Sana burda bilgi paylaşmaktan yorulduk.
Sen annenin kocasını, onun komsusu melahatı, melahatın kızını, evine gelen misafirin iş değişikliğini paylaşabiliyorsun burda sayfalarca ama ben evimden bahsedince olmuyor öylemi??? Utanmasan topic in tapusunu isteyeceksin, hey Allahım.
Siz kocanızın mesleklerini paylaşınca, sorulmadığı halde, biz kötü niyetli düşünmeyeceğiz ama ben mutfağımın şeklini paylaşınca kötü niyetle yaptım değil mi??? Ha bu arada ada mutfak kullananlara zengin denmez, neler gördünüz edindiniz bilemem ama insanlara bu tur sahip oldukları şeylerin şekil ve modeline göre varlık değeri biçemessin.
Ha madem insanların başarılarına, kariyerlerine ve bilimsel ilerlemeye araştırmalara hayransın, o zaman burada paylaşılan uzman görüşleriyle, eğitimli insanların eserleriylede dalga geçmeyeceksin!
Gerçekten oturup sana ve arkadaşlarına, cucu,angy,soloz galan nicklerini hatalı yazmış olabilirim ciddi cevaplar vermekten rahatsızlık duyuyorum, bir olgun insan bunları konu yapar veya tartışırmı diyorum. Ama demekki var hala böyle kişiler. Ha sizlerin paylaşımlarınıda üşenmem elerim bir tablo çıkarırım, benzer ve fazla fazla öyle postlar bulurumki ama gerçekten utanıyorum bu kadarda inmeyeyeim artık. Birde ben senin paylaşımlarını alıntılamak istemem veya o tur muhabbetlerinize katılmam, bize göre normal gelebilir bu tur seyler ama benim yaşadığım yerde, haklarından bihaber ve savunmasız olan bebeklere damat, gelin, çift gibi sıfatlar yakıştırılması, düğün .v.s turu şeyler şaka ile olsa bile (ciddi ıspat lazım) tehlikeli, onların hakları yasa ile korunuyor,s en doğurdun diye her turlu şekilde onun üzerinden geyik yapamıyorsun maalsef. Kötü niyetli birisi çıkıp şikayet etse, child abuse dan tutuklanabilirsin... İnternet ortamında çalışan birisi olarak bu tur bir risk almam.
Gördüğün gibi, her uslup her kulturde uygun durmuyor... Burada kimse de aynı kafada, aynı yaşam tarzında olmak zorunda değil...
Herkes herkesle ilgili fikir sahibi olabilir, ve ona göre davranır. Bir olaya karşıysan o anda çıkar söylersin, kaçak oynamassın. Emzik olaya o zaman söyleysedin bu kadar toplanıp uğraşmanıza gerek kalmazdı. Ne gerek var şmaya tii ye almaya, ne yapacağım ben mouse ile popona popona mı vuracağım eleştirdin diye :)))
Birdeee, sen bunları yazdın geçmişte, biz ondan sana gıcığızzzz şeklinde bir çıkış, bahane bence hiç uygun değil. Bir anne olarak ileride yapmamanı öneririm. Burada yazdığın paylaştığın herşey sen sin, belki çocuklarımız buyuyunce okur bunları, sanal alemde arşiv sıkıntısı yok...
Canım ben hem prima hem molfix kullanıyorum. Primanın emiciliğinden pek memnun değilim gece molfix gündüz prima kullaanıyorum
Şimdi adım geçti cevap vermezsem çatlarım ben
Zahmet olmazsa ben daha önce gönderdiğim mesajlardan ortaya çıkacak tabloyu merak ediyorum çok görmek isterim
Sen ve arkadaşların derken çeteden bahseder gibi olmuşBen tek bir kişinin arkadaşı değilim :)
Geyik muhabbetlerimi okumak, bebeğim üzerinden geyik yapıp yapmamam gerektiğini düşünmek zorunda değilsin.
Ben internet ortamında çalışan biri değilim. Risk alıyorum biri beni şikayet etsin
Bebeğime damat yakıştırması yaptım beşik kerttim, ben doğurduğum için üzerinde geyik yapma hakkını ve şahsım adına yapılan yorumlara cevap verme hakkını kendimde buluyorum
Burda şaka yollu herkes birbirinin bebeğine talip oldu. İda için bi sürü talip vardı hatta savaş çıkacak diye şaka yaptık. Benim gelinim olsun diye akrostiş yapıldı güldük, ağırlığınca altın veren oldu makara yaptık, Funda oturdu olmaz o benim gelinim diye yazdı güldük. Neler nerelere çekiliyor. Ucuz siyaset başka bişey değil :))
Bende primanın beyaz olanında kullanıyodum ama dört numaraya geçince beğenmemeye başladım, hem bi değişik kokuyo hemde emiciliği iyi gelmedi bana.onun yüzünden pişik olduk hattaKızlar bi sorum olacak.. Ben bebek bez olarak premium care kullanıyorum. Tecrübeli bi anne önerdi kullandık memnun kaldık. Tamam emiciliği falan iyi de bide kötü kokmasaa.. Oğlan 1 kere bile çiş yapsa bez kötü kokmaya başlıyorsizler ne kullanıyorsunuz,memnuniyet dereceleriniz?
Elifçim fotoğrafları çok güzel bebişin maşallah, sizin koltuğunuz mamas papas sanırım, memnun musun? Bir de her tür sandalyeye bağlanabiliyomu ha birde kaç aya kadar kullanılıyor?saol canım benim kızda başka bebekleri görünce bi tuhaf davranıyor ondan üç ay büyük bi kuzeni var onu sevdikleri zaman bi heyacan bi hareket konuşmaya çalışmalar yuhh kızım diorum şimdiden mi kıskançlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?