2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Allahım nasıl da güzel özetlemiş benim üç mesajda yazdıklarımı:)) Ne tatlısın sen ya...

sende tatlısın cnm benim:)

Ağzına sağlık canım :))

hepimizin ağzına sağlık:) aman gerginlik olmasın:)

herkese günaydın bu arada kuşlar:)evim gçüo ben sizi okuorum kv kp gitti koyverdim herşeyi rahatlık gibisi yokmuş valla,1 haftada çökerttilerdi beni. hıı katı meyve sıkacağı tavsiyesi sormuştum emel yazmıştı sağolsun bi de biri daha yazmıştı bakamadım weweelmiydi neydi hem kullanışlı hemde çok pahalı olmayan işe arıorum kızlar öneriniz varmidur?

Parmişim söylediklerinde okadar haklısınki gözümüze soka soka bu kadarda olmaz herkes birçok şey paylaşıyor ama neden acaba beni eleştiriyorlar diye bi durup düşünmeli insan
Sana noluyoki dersen ivy bana aybikeye olan oluyor ayrıca benim üzerimden verdiğin cvplardan sonra söz sahibi olduğumu düşünüyorum he çokta umrumdaydı dersen benimde hiç umrumda değil beni beğenip beğenmemen o butona basıp basmaman ...
Biz h sonları avm ye gidiyoruz bunuda paylaşıyoruz eğer beğenmiyorsan bi daha bizim üzerimizden zararlarından bahsetme dürüst ol ... Bebeğimi kurmalı oyuncak gibi büyütmüyorum öle şunu yaparsam bu olur şunu giyerse şöyle olur gibi takıntılarım yok olmasında zaten böle yaparak hem kendimi hem çocuğumu hasta etmek istemem . Yazılacak çok şey varda bukarı kafiii

vay allah razı olsun kız olmuşmu bakalım:))) teşekkür ederiz tatlişkom

ayy hamilelik kışş kışş git şurdan:))) bu oldu mu bakalım evet mantığı anladım :))) ayyy ne güldüm kız ne hamileliği:18::18:

Cucum tartışmaya dahil olmak istemiyorum ama bosuna üstüne alınıp kendini üzüyorsun canım benim
O giydirmem diyor götürmem diyor onun dogrusu , sen niye boyle yaptın demiyor sana itham da bulunmuyor ki canım , yanlış anlaşılma oldugunu düşünüyorum , komşum oldugun icin samimiyetimize güvenerek söylüyorum , lütfen kırmayalım birbirimizi bos yere , guzel muhabbetlerimiz devam etsin , surda yazılanları okuyup evde üzülen birileri oldugunu düşünmek kimi mutlu ederki
Kalp kırmayalım , zaten dıs dünya yeterince acımasız ,
Sende biliyorsun ki bizim avm den baska pek şansımız yok ama ben üzmüyorum kendimi aa zararlı diyorlar diye, herkesin yasam tarzı farklı

Günaydın herkese,

Beni anlayan, anlamayan herkese günaydın :)

Buranın demokratik bir ortam olduğunu düşünerek rahatsız olduğum mevzuları dile getirmekten hiçbir zaman kaçınmadım. Geldiğim ilk günden beri kızdığım, katılmadığım bir fikir olduğunda hiç çekinmeden bunu kaleme aldım. Gerektiği yerde tartıştım, gerektiği yerde gönül aldım. Benden nefret ederler mi ya da açık sözlü olduğum için severler mi diye düşünmedim.Yaptığım herşeyin arkasındayım. Hoşuma gitmeyen birşey olduğunda bunu sineye çekmek benim mizacıma aykırı. Şu ülkenin geldiği son durum da belki benim özetimdir. Herkes korkudan ya da düzen bozulmasın diye sustuğunda televizyonlarda fersah fersah görüyoruz başımıza gelenleri!!

Geçmişi yeni okuyan arkadaşlar bu tulum mevzusundan önce benim altın mevzusunu tiye aldığımı göreceklerdir. Yani benim bu isyanım benim tuluma laf söyledi gibi kişiselce basit bir olay değildir!! Rahatsız oluyorum arkadaş sürekli ben ben ben diyen insandan. Benim yaptığım mükemmel tarzı konuşan insandan. Altın tuvaletler filan paylaşmamın sebebi tepkimi mizahi olarak göstermekti aslında ama bu anlaşılmadı sanırım pek ! Sonra şuan muhattap olduğum insan dünüşüler için ayrı bir topik mi açsak dedi, bugün" beğenmiyorsan yazdıklarımı okuma" diyen insanın "gidin başka topikte konuşun" tarzında konuşması oldukça ironikti !! Beğenmediysen okumasaydın ? Beğen tuşuna basmazdın olur biterdi?

Ben burdan diğer arkadaşlar gibi cidden çok yarar gördüm. Örneğin park yatak gözüme çok basit görünüyordu ve burda park yatağın aslında hiç de fena bişey olmadığını anlatan arkadaşları dinleyip kızıma aldım. İyi ki dinlemişim çok memnunum. Ben önerilere kapalı sabit biri değilim, ukala bir dille anlatılmadığı sürece tüm önerilere açığım. Şuan görüyorum ki önüme kanıtlı ispatlı bilgi getiren bazı kişiler benim paylaşımlara kapalı olduğumu düşünüyor. YANLIŞ!! Beni irite eden tarzınız.

Benim için madde hiçbir zaman önemli olmadı. Burda dikkatimi çeken imrendiğim şeyler sadece eğitimdi. Bebekle doktora yapan arkadaşlara, sınav kazanan şef olan arkadaşlara imrendim. Bunu defalarca dile getirdim. Hatta gaza gelip ben de çalışıcam dedim. Şimdi bakıyorum da Parme arkadaşımız kocasının mesleğini söyledi diye görgüsüzlük yaptığı düşünülmüş. Bir insanın başarısını gururla söylemek, kocasıyla gurur duymak neyi kaça aldığını söylemekle aynı kefeye konuyorsa yuh kere yuh diyorum ben burdan

Daha yazılcak edilcek çok şey var da neyse daha fazla kafa ütülemek istemiyorum. Bundan sonra hoşuma gitmeyen şeyde tepkimi yine gösteririm hoşuma giden şey olursa bunu da yine söylerim.

Ne yapalım ben böyleyim:)

merhabalar..
dün geceden beri anlatılmak istenen olayların anlaşılamayıp getirildiği noktayı üzüntü ve endişeyle okudum..
evet kişisel tercihler.. saygı duyulması gereken tercihler.. hal böyleyken neden sürekli yadırganmaya gidiyordu bu tercihler?
bu kumaş iyi değil ben böyle giydirmem şöyle giydiririm, avm ye gidenleri yadırgarım, bu bebek arabası en iyisi ya bunu al ya da hiç alma,
tod's ayakkabısı düştü bebeğimin çok üzüldüm...bu ve bunun gibi kişisel tercihleri yargılayan,ve alttan alta küçümseyen ifadelerin kullanılmasıydı aslında rahatsız edici olan..
sürekli "aa yine karışmış gibi oluyorum ama o öyle olmaz böyle olur" diye başlayan postlardı... karşıdakini cahil zannedip yapılan bilimsel! açıklamalardı... biraz daha dikkat
edilmesi istendi.. yanlış anlaşıldı.. ve uslup da bir hayli bozuldu karşılık verirken..
suloz un da dediği gibi kimsenin yandaşlığını yapmıyorum... şahsi fikirlerimi beyan ediyorum. aslında uzatmak da istemedim bişeyler yazarak ama duramadım..
umarım herkes kendine bir ayna tutar ve öz eleştiri yapmayı görev edinir kılıç kalkan kullanmadan önce...

keşke yaşanmasaydı bunlar ama oldu bir kere.. lütfen kırıcı olmayalım birbirimize arkadaşlar. empati de kuralım biraz

meltowskiye katılıyorum.burda zaten hepimiz aynı şeyden şikayetçi değil miyiz? "insanların bizi anlamamasından, bizim doğrularımzı tenkit etmelerinden" burda da birbirimizi anlamazsak bu forumun dış dünyadan ne farkı kalır. burda bari avm ye gidenler gitmeyenleri fazla titiz davranmakla, gitmeyenler gidenleri çocuğunun sağlığını düşünmemekle suçlayarak incitmesin, yada burda kimsenin mama verip vermeme tercihi yadırganmasın... herkes doğru bildiğini, düşündüğünü gene ifade etsin diğerleride isterse onun doğrusunu kendi doğrusu yapsın isterse kendi doğrusunu yaşamaya ddevam etsin.ama kimse en doğrusu benimki gibi ifadelerle karşısındakini incitmesin.

- bebeğim hasta oldu komşularım el kadar bebeği dışarı çıkardın ondan hasta oldu derken eşimin yakınları çocuğu dışarı çıkmaya alıştırmıyorsun ondan hasta oldu dedi.yani her halükarda ben kendimi kötü, bebek büyütmeyi bilmeyen, beceriksiz ve düşüncesiz bir anne hissettim.
- bebeğimi arada kucağımda oturur pozisyonda tuttuğumda arkadaşım napıyosun sen sakın oturtma dedi.dr a sordum 6. ay dedi ve dikkat etmeye başladım dün akşam eltim ben 4 aylıkken oturtuyordum hatta örümceğe bindiriyordum oturtsana artık dedi ve ben gene iki ortamda da kendimi kötü anne hissettim

uzattım ama gerçekten bu konuda çok doluyum. şu 4 aylık annelik deneyimimde şunu öğrendim. "İNSANLAR HEP KENDİ BEBEKLERİNİ BÜYÜTTÜKLERİ ŞEKİLDE SENİNDE BEBEĞİNİ BÜYÜTMENİ BEKLEYECEKLER. AKSİ TAKDİRDE YA ÇOK RAHAT DÜŞÜNCESZ BİR ANNE OLMAKLA, YADA ÇOK TİTİZ,PİNPİRİKLİ ÇOK BİLMİŞ BİR ANNE OLMAKLA SUÇLANACAKSIN.HİÇ KİMSE SENİ BU KONUDA TAKDİR ETMEYECEK." evet bu dış dünyamızın gerçeği bunu zorda olsa kabullendik ama aynı şeyi burdada birbirimize yapmaya başladık işte o zaman forumun tadı kaçtı...

Bu mu yani cevabın? Bir insanın postlarını alıntılayıp onu qmaddiyatcı veya gösterişci olmakla itham ediyorsun sonrada bu cevabı mı veriyorsun? Diğer postlarınada baktım, surekli yelefon markası ve modeli gözlerine sokmuşsun ( bunlar sizin tabirleriniz) insanların ve alıp verilen ve hatta başkasına niye onu aldım bunu alsaydınya dediğin öyle çok post un var ki. Ama ben hiç dikkat etmemişşim...komiksiniz, hemde ne komik...

Kızlar teşekkürler desteğiniz için, aklı başında yazılanı anlayan güzel niyetli kişilerde var burada dmekki...

Burada sizlere nacizane uyarım, internet ortamında paylaştığınız özel bilgilerinize çok dikkat etmeniz, kötü niyetli kişiler tarafından sanal ortamda paylaşılan her bilgi aleyhinizde kullanılabilir, tehdit, şantaj malzemesi yapılabilir. Bugun kayınvalidenizle ilgili yazdıklarınız, facebook hesabınızdan görümceni bulunup ona anlatılabilir :)))) Bende daha önce yerli yabancı bir çok forumda bulundum ve mutlaka bu tür şeylere şahit oldum. Kişisel bilgilerinizi ele verecek bilgilerinizi vermekten sakının, mesela bebeğinizin adını ve yaşadığınız şehri hastahaneyi paylaştıysanız soy adınız kolaylıkla bulunabilir, oradan kimliğiniz deşifre edilebilir. Çalıştığınız yere ait bilgilerde olayca deşife edilmenizi sağlar. Burada isim veya nick paylaşmak ise tamamen sakıncalı bence. Vede, nick inizle ad soyadınız çok kolayca google üzerinden bağdaştırılarak adını arayan herkese buradaki paylaşımlarınız çıkarılabilir. Mal varlıklarınızı gösterecek bilgiler vermekten sakının. Ha bu arada birileri sizden resminizi paylaşmanızı ister ısrare derse bence bir düşünün, ben paylaştığım için çok pişmanım.

Ben çalıştığım firmada, özellikle turkiyede bu tur olaylara çok rasladım, hep bunlardan mahkemeler açıldı (ben davalara beri vermle yukumluyum) ve gereksiz yere insanların canları sıkıldı.

Bu bilgileri genel olarak veriyorum, umarım kimsenin başına gelmez ama insanlar kıskanç ve zararlı, ne yapacakları belli olmaz. Burası binlerce kişiye açık...

Anladım canım bizim şu anda sadece süt ürünleri gibi görünüyor, sizinki ne zordur allah kolaylık versin, hepsi geçip gidecek inşallah. Doğru hatırlıyosun canım benimde ikiside tekir ama kızımı çok sallamıyolar, onların derdi benimle, sürekli araya girip kendilerini sevdirme derdindeler:) kızım ağladığında bakıyorum ikiside ortalıktan kaybolmuş bi o zaman korkuyolar :)

Günaydın kızlaaaar vee sevgi pıtırcıkları
Kııızzllaaaaaaarrr eşim terfi etmiiş. Sizinle paylaşmak istedim. Çook mutluyum İnşallah hakkıyla görevlerini yerine getirebilir. Darısı diğer herkesin başına. Bunu yazdım ama bir yandan da çekiniyorum :18:,maalum bi dünya yanlış anlaşılma vs oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…