- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.621
Kızlar damdan düşer gibi olacak ama süt olması için kim tavsiye etmişti bu cocopopsu hatırlamıyorum ama Allah razı olsun burdada paylaştığı için.. Gerçekten işe yarıyo süperrr..
Başlayacak mısın peki ?
arkadaşlar aklıma takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. ben demir damlası konusunda tereddütlüyüm . bununla ilgili de epey araştırma yaptım. bu damlalar tahlil falan yapılmadan tüm bebeklere veriliyor. bebekler anne karnında gerekli demiri alıp bir kısmını depoluyorlarmış anne hamilelik döneminde demir eksikliği yaşamamışsa bebek anne sütü veya demir içerikli mamalarla besleniyorsa demir eksikliği yaşaması oldukça güç bir durummuş. demir ilacı kullanmadan önce kan sayımı yapılıp ona göre kullanılmalıymış evet demir eksikliği zihin gelişimini olumsuz etkiliyor fakat her şey gibi fazlası zarar henüz anne sütünden başka bir yiyeceği rahat sindiremeyen ufacık bir canlı için bağırsakta emilimi oldukça güç olan ve sindirim sistemine ağır bir yük olan demir ilaçlarını kullanmak ne kadar doğru. en yakın zamanda kan sayımı yaptırmayı düşünüyorum. isterseniz biraz araştırın bir üniversitede bir kaç profesörün makalesini okudum bu konuyla ilgili aklımı epey kurcaladı bazen bir şeylerin zararlı olduğu bir kaç sene sonra ortaya çıkıyor ya bu beni endişelendiriyor
Bende yılbaşında başlayacaktım ama henüz belli değil işe bağlı :)Ocak'ta gelirim dedim, 5 ayımız dolunca
Ne yapalım hayırlısı olsun artık
Bende seninle aynı fikirdeyim. Sağlıkocağı da gittiğimiz doktor da verdi ama ben yinede kullanmadımm. 6. Ayın sonunda kan testi yaptırmayı düşünüyorum. Tahlil değerlerine göre başlarım ya da kullanmamm.
Bende seninle aynı fikirdeyim. Sağlıkocağı da gittiğimiz doktor da verdi ama ben yinede kullanmadımm. 6. Ayın sonunda kan testi yaptırmayı düşünüyorum. Tahlil değerlerine göre başlarım ya da kullanmamm.
Ocak'ta gelirim dedim, 5 ayımız dolunca
Ne yapalım hayırlısı olsun artık
ay kızlar boşverin ya tartışmayı .herkes her istediğini alsın giysin,konuşsun bence birbirinize sen böylesin diye yakıştırmalara yapmayın.
niye alınıyorsunuz ki birbirinize boşu boşuna .benim hoşuma gidiyor hepinizin paylaşımları.
arastanın fotoğraflarını paylaşması da çok hoşuma gidiyor,bir anne olarak bu güzel anıları ölümsüzleştirmesi hoşuma gidiyor.eşinin doktor olmasıda güzel aa diyorum bir sorum olsa soracak kişler var .
bir avukatımız var onunda bilgilerini paylaşması çok güzel. damla ipeğe fikir veriyordu geçenlerde.
ıvy nin o pamuklu tulumlarını paylşamasıda hoşuma gidiyor,yine bir anne olarak özenmesini korkuları olmasını titizlenmesini anlıyorum.altın emzikte bana yapmacık gelmedi gösteriş olarak düşünmedim o sırada a bak böle şeyler de varmış vay anasını ''satış stratejisine bak' dedim.hem tvde demet akalınada altın emzikler geliyor diye haber çıktığında ' ben zaten böyle birşey olduğunu süper forumumdan bilyiorum ' dedim:)
tv konusna gelince bende evdeyken bebeğime bakarken elimden geldiğince izlettirmeden kendim oyalayabiliyordum. ama şu an bebeğime bakamıyorum ve tüm gün inatçı anane ve inatçı babaneye emanet .tek tesellim torunalrı olduğu için dövmezler diye içim rahat :)
sallamaya alıştıran 'nur topu gibi bir oğlum oldu' sayelerinde ..bebek sallanmalı diyen zihniyetleri !!! ve bu sayade geceleri bile sallanmak isteyen bir oğlum var. taa başlarda beni okuyanlar bilri ben bebeğimi daha minicikken bile yıkar besler yatağına koyar konuşmadan karanlıkta uyurdu yavrum. çünkü gün içinde yoruyordum onu ben de yoruluyordum tabi büyük bir zevkle...yani benim ilk 4 ayda oluşturduğum tüm düzen tepetaklak olmuş durumda.hoşlanmadığım birsürü şeyler var.
yani bazen herkes bebeğini kendi isteğine göre büyütemeyebiliyor.onlara göre doğru olanlar bize göre yanılış olabiliyor aynı konu bizler içinde geçerli.birimiz için doğru birmiz için yanlış olabilyor.
bence bebekleriyle birlikte olabilen anneler o böle pamuklu giydirmiş o böle resim çekmiş diye sölenmeyin de birlikte geçirdiğiniz güzel anların tadını çıkarın.
birimizin maddi durumu yok diye eleştiremiyorsak.maddi durumu iyi diye de eleştirmemeliyiz.
fakir olan anlatarak ajitasyon yapmıyorsa zengin olanda var diye hava atmıyordur bence.
ben ıvy ninde arasatnın da diğer tartışanların da hava atma amaçlı yaptığını zannetmiyorum.
hepimiz hep mutlu olsak evler hep temiz bebekler hep uslu manikürcümüz pedikürcümüz olsa yemekler hergün diyet hazırlansa ve zayıflasak sütler fışkırsa göğüslerden... ohhh valla daha ne istenir kii ....
kimileri başkalarının mutsuzluklarıyla beslenir lütfen bizler birbirmizin mutluluğuyla beslenelim diyor ve KOCAMAN ÖPÜYORUM
Ivy'cim bana gore cok haklisin ama bu konu cok uzadi. Sen ne kadar kendini ifade edersen et, aciklamaya calisirsan calis, bir onyargi oturmus buna yuzlerce ornek ver degistiremezsin. Bu muhabbette uzaaar gider.
Paylasimlarinda hicbir zaman maddi gosterge bulmadim ve beni rahatsiz etmedi. Hep su sekilde baktim sen yurt disinda yasayan birisin, paylasimlarin yasadigin kultur ve yasantinin bir parcasi. Bu cok onemli. Sen bir koyde yasasaydin paylasimlarin ona gore olacakti, yurt disinda yasiyorsun bulundugun bolgeye gore bir ev standartin var. Bize Tas ev luks ev gostergesi geliyor olabilir, o ev senin yasaimindan bir kesinti. Oldugundan farkli gosteremezsin. Dun bir arkadasima ornek verdim. Kayinvalidemin Londrada Victoria tarzi evi vardi. Simdi bunu duyan bir insan bohem bir hayat gibi hissedebilir. Ama esim ve ailesinin ne aristokrasi ile bir alakasi ve ne de Victoria doneminden gelen ailenin bir parcasilar. Kayinvalidem gencken punkciymis. Yasadiklari bolgede Victoria donemine ait evler bulundugundan o evde yasamislar.
Herkesin yasam sekilleri farkli ve buradaki bir grup insaniz. Maddi durumu iyi olan da var, kotu olanda, egitimi iyi olan da var olmayan da. Ben nasil ki gecekonduda yasayan bir insani yasamini saygi ile karsiliyorsam benim de bir yasam standardimin oldugu gozonunde bulundurularak isin maddi boyutu sorgulanmamalidir. Tas ev bazilarina gore luksun gostergesi olabilir ama Allaha sukurler olsun, avm ye gidebiliyorum, orada yemek yiyebiliyorum, yavruma oyun parki alabililiyorum, sut pompasi alabiliyorum, puset alabiliyorum. Ama biliyorum ki bu yapabildiklerim de bir baskalari icin madde durum gostergesi. Bu zincir boyle devam eder.
Guzel paylasimlar oluor insanlar da bu sebeple buraya bu kadar vakit ayiriyorlar. GErcekten cok uzadi senden ve diger arkadaslardan ricam bu konunun artik kapanmasi. Isteyen istedigini paylassin. Ister avm ye gotursun ister parka bahceye.
lepistesscim ya ben de yazacaktım bu konuda ama sen tam benim yazmak istediklerimi yazmışsın o yüzden direk alıntıladım.
bence de herkes istediğini yazmakta özgür olmalı, birbirimizi yargılamayalım, ben de hepinizi ayrı ayrı çok seviyorum, bugüne kadar da kimsenin burada yazdığı birşeyden rahatsız olmadım,
eğer olay sen bunu demiştine dönerse burada hiç birşey paylaşamayız, hera örneğinde olduğu gibi, kız iyiki derdini paylaştı biizmle, sonra birisi kalktı ona ne dedi ki çok ayıp.
medcezircim yalnız senin söylediğine de koptum birisi kalkıp 40 hafta bebeğini karnında tutamadın der bana demişsinya alemsin cidden çok güldüm canım ya.
bence de paylaşalım paylaştıkça mutlu olalım
Berbat bir gündü. 6 aylık kontrolden geldik kızım 200 gr almış düşünebiliyormusunuz 200!!! 6 aylığız ve 6 kiloyuz kafayı yememe az kaldı !
4 aşı olduk krize girdi resmen. Hemograma bakıldı kan değerleri iyi olduğu için Demir ilacı kullanmayacak. Kan alınırken de kafayı yedi haklı damar bulamadılar süzgeçe çevirdiler kızımı. Beni odadan dışarı çıkardılar en sonunda. Babası kaldı yanında. Kısacası bugün kötü bir gündü..
İşe yaramasına çok sevindim o gizli kahraman bendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?