2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar aklıma takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. ben demir damlası konusunda tereddütlüyüm . bununla ilgili de epey araştırma yaptım. bu damlalar tahlil falan yapılmadan tüm bebeklere veriliyor. bebekler anne karnında gerekli demiri alıp bir kısmını depoluyorlarmış anne hamilelik döneminde demir eksikliği yaşamamışsa bebek anne sütü veya demir içerikli mamalarla besleniyorsa demir eksikliği yaşaması oldukça güç bir durummuş. demir ilacı kullanmadan önce kan sayımı yapılıp ona göre kullanılmalıymış evet demir eksikliği zihin gelişimini olumsuz etkiliyor fakat her şey gibi fazlası zarar henüz anne sütünden başka bir yiyeceği rahat sindiremeyen ufacık bir canlı için bağırsakta emilimi oldukça güç olan ve sindirim sistemine ağır bir yük olan demir ilaçlarını kullanmak ne kadar doğru. en yakın zamanda kan sayımı yaptırmayı düşünüyorum. isterseniz biraz araştırın bir üniversitede bir kaç profesörün makalesini okudum bu konuyla ilgili aklımı epey kurcaladı bazen bir şeylerin zararlı olduğu bir kaç sene sonra ortaya çıkıyor ya bu beni endişelendiriyor

Kızlar damdan düşer gibi olacak ama süt olması için kim tavsiye etmişti bu cocopopsu hatırlamıyorum ama Allah razı olsun burdada paylaştığı için.. Gerçekten işe yarıyo süperrr..

Bende seninle aynı fikirdeyim. Sağlıkocağı da gittiğimiz doktor da verdi ama ben yinede kullanmadımm. 6. Ayın sonunda kan testi yaptırmayı düşünüyorum. Tahlil değerlerine göre başlarım ya da kullanmamm.

Ocak'ta gelirim dedim, 5 ayımız dolunca

Ne yapalım hayırlısı olsun artık
Bende yılbaşında başlayacaktım ama henüz belli değil işe bağlı :)

Bende bazen unutuyorum vermiyorum birşey olmaz galiba bak bugünde vermedim zaten dün verdim her yeri batırdı hanımefendi en iyisi vermeyeyim.

ben de vermiyorum sevindim açıkçası benim gb düşünen birilerinin var olmasına sonuçta bazen deneme tahtası olabiliyoruz

ben hamileyken de demir ilacı falan kullanmadım doğal yollarla demir açısından zengin besinlerle 9 ay boyunca demir seviyemi yüksek tutttum verilen vitaminleri de kullanmadım günlük doğal vitaminleri aldım ilaçların bir çok yan etkisi var hani şu antibiyotikler yıllarca verildi bize ne oldu şimdi neredeyse yasaklanacak

selam kızlar nasılsınız bakalım?
ben geçmişi okumaya gidiyorum ama önce güncele bi yazayım dedim...

canım çok sıkkın içim daralıyo moralim bozuk bir sürü şey işte

Ocak'ta gelirim dedim, 5 ayımız dolunca

Ne yapalım hayırlısı olsun artık

meltowski zor oluyor işe başlamak ama 5 ay da iyi bir süre
ben de diyorum keşke 5 aylıken başlayabilseydim, umarım bakacak birileri vardır
bu arada eşin mesaj yazmışya senin hesabından buraya koptum ya, hangi mesajı yazmış şu FF resmini mi o paylaşmış
biz de eşimle çok komiğiz, ben iş arasında kk'ne bakıyorum ona buradaki muhabbetleri anlatıyorum, o da sürekli gazetelerden ve twitterdan türkiyedeki gündemi takip ediyor ve ayakkabı kutusunda milyon dolarlar çıkmış biliyomusun şeklinde haberleri iletiyor, öyle işte dünyalarımız farklı. benim buarya yazdığım kızlar ile başlayan mesajlarımla dalga geçiyor falan.

kızlar kolik bebekleri olup bebeği kucaktan inmeyenlere bizde işe yarayan bir şeyi tavsiye etmek isterim. benim bebeğim neredeyse 24 saaat kucakta uyuyordu değil ev işi eşim gelmeden lavaboya bile giremediğim çok gün oldu bizim hanıma 3 farklı yatk aldık yatmadı en sonunda evin bir odasına hamak kurduk bildiğimiz klasik hamak altınada ip bağladım oda mutfağın tam karşısında ipi bacağıma bağlayıp ayrabik hareketi yaparak yemek pişiriyorum bu arada yemek işi benim için bir mucize bebeğim oarad uyukluyor sakın yanlış anlamayın uyumuyor hız yavaşlayınca vik sesi beni uyarıyor olsun buna da şükür en azından kucağımda değil bitişik ikizim ama gece uykuya dalışımız hala sorun en az 1 buçuk saat kucağımda emerk uykuya dalıyor tabi yatağa koyunca gözler dink açılmazsa sağlık olsun diyorum geçecek bu günler ama bir gülüşü bana her şeyi unutturuyor Allahım tüm bebekleri korusun

lepistesscim ya ben de yazacaktım bu konuda ama sen tam benim yazmak istediklerimi yazmışsın o yüzden direk alıntıladım.
bence de herkes istediğini yazmakta özgür olmalı, birbirimizi yargılamayalım, ben de hepinizi ayrı ayrı çok seviyorum, bugüne kadar da kimsenin burada yazdığı birşeyden rahatsız olmadım,
eğer olay sen bunu demiştine dönerse burada hiç birşey paylaşamayız, hera örneğinde olduğu gibi, kız iyiki derdini paylaştı biizmle, sonra birisi kalktı ona ne dedi ki çok ayıp.
medcezircim yalnız senin söylediğine de koptum birisi kalkıp 40 hafta bebeğini karnında tutamadın der bana demişsinya alemsin cidden çok güldüm canım ya.
bence de paylaşalım paylaştıkça mutlu olalım

kızlar bu süt konusunda bi şey paylaşayım dedim ısırgan da süt yapıyormuş
40 gün önce teyze oldum, kızkardeşimin ilk 10 gün sütü gelmedi, çok da küçüktür göğüsleri tahta gibi, o yüzden süt gelmeyecek sanıyordu ben de ona küçük göğüslerde daha çok süt olacağını söylüyordum hep ki moralini yüksek tutsun bol sütü olsun diye
benim minik tosunum 40 günlükken 5 kilo olmuş maşallah hiç mama almadan, toplamda 2 kilo aldı
kızkardeşim ısırganın çok işe yaradığını söyledi paylaşayım dedim.

Haklısın canım, ben bu tip insanlarla ilk defa karşılaşmıyorum, hem öğrenim, hem iş hemde sosyal hayatımda çok yakından olmasada biraz tanıma fırsatım oldu bu tip insanlarıda. Aynı toplumda bir şekilde yaşadığımız için, bana bulaşıldığı zaman ben susamam maalsef. Aman banada sıçramasınlar şimdi diye cevap verme, söylenenleri ciddiye alma, sonra ipin ucu kaçar, ayarlarını tutturamazlar. Ben zaten bunlara birşey anlatma derdinde değilim, bak aynı tur mesajları çıkarıyorum, ben o amaçla yazmadım diyor bayan, benim ne amaçla neyi yazdığımdan adı gibi emin ama :) bunların kotu kalpli olduklarını, veya (parmenin alınmasına karşılık yazayım) insanları dolandırma amacında olduklarını düşünmüyorum ama kadınsal komplekslerinin onları boyle hatalı bir çıkışa suruklediğine inanıyorum. Her zaman tartışılır, fikirler beyan edilir ama hep gayriciddi ve karalama şeklinde değil...

Bende karalamaya çalıştım son mesajlarımda biraz, bu mesajdan nasıl bunu çıkardın diye şaşırıp birde savunuyorlar kendilerini... O mesajlar kotu amaçla yazılmamış bana görede ama bir insana niyet okuyuculuk yapmak, çamur atmak ve ustuned pişkin pişkin herkese boyle görunuyor deyip aynı ekibi toplayıp onaylattırmak ne kadar çirkin görsünler istedim...

Herkes çocuğunuda istediği gibi buyutur, benim fikrime katılmadın veya antitez ürettin diye kimse kimseye dusman olmaz medeniyette. Bunlarda görülsün istedim. Benim kimsenin yaptığı geyikle bir derdim yok, istenildiği gibi yapılsın, ben filtreleyebilirim karşıma çıkanları bu topic.de. Ama bir fikir varsada, çocuk gibi kıyıdan köşeden dolandırarak laf atmaya çalışmak yerine olgun ve medeni bir insan gibi çıkılıp söylenilsin. Onun haricinde, nasılsa kimse bana ses çıkarmıyor diye şımarıp kantarın topuzu kaçırmaya gerek yok.

Ve maddiyat kısmına gelince, burada meslek ve mal varlıklarımızı yazmadığımız sürece kimin kimden daha iyi bir alım gucune sahip olduğunu nasıl anlıyoruz. Ha bu konuda gözünü dort açmış, kim ne aldı verdi çetelesini tutanlar varmış, duyunca şok oldum ama neye dayanarak yapılıyor anlayamadım. Sen 5 lira butceni cocuk odası kıyafet bebek arabası almaya kullanırsın. Ben bebegımı kendı odamda yatırır o 5 lıranın hepsiyle bebek arabası alırım. O kadar rahatsız oldumki anlatamam, kızıma aldığım ufak tefek şeylerin veya yaşadığım evin (eski bina tas bina deyince gözlerinde nasıl birşey canlandıysa) bu denli buyutulmesine.

Ha birde, ben asla kendim dışında kimsenin kimliğiyle yaşamayan, sadece kendimle buradayım. Birde kocamdan ( sırf gurur duyduğum için :)) falan bahsetsem demekki evimde ayakkabı kutularıyla para sakladığımı ima ettiğimi iddia edecekler :) ama ben bir bireyim ve kendimle de, hayatıma katabildiklerim, çok çalışıp kendi çapımda kızıma edindirebildiklerimlede gurur duyuyorum. Allah herkese versin, önce akıl fikir, sonra sağlık, sonrada maddiyat...

Ben usanmadan, kendimide iyice utandırarak tek tek cevap verdim herşeye. Elde var sıfır, pişkinlik.

Benim için bu konu kapanmıştır. Sırf canı istedi diye böyle saçma birşey çıkaran, bana baş ağrısı veren bu insanlarada canıı gönülden kötü dileklerimi gönderiyorum, sakınmaksızın...

Geri kalan herkese de sevgiler...

Berbat bir gündü. 6 aylık kontrolden geldik kızım 200 gr almış düşünebiliyormusunuz 200!!! 6 aylığız ve 6 kiloyuz kafayı yememe az kaldı !
4 aşı olduk krize girdi resmen. Hemograma bakıldı kan değerleri iyi olduğu için Demir ilacı kullanmayacak. Kan alınırken de kafayı yedi haklı damar bulamadılar süzgeçe çevirdiler kızımı. Beni odadan dışarı çıkardılar en sonunda. Babası kaldı yanında. Kısacası bugün kötü bir gündü..

Bende aynı şekilde dusunuyorum ve her birinizi tamamen iyi niyetimle empati yaparak okuyorum. Belirtme gereği hissettim.

Med cim, bende guldum o yazına eklemek istedim :) çok gergin bir anımda gulumsettin, Allahda seni guldursun diyeyim :)

Çok üzüldüm canım günün kötü geçmesine. Benim kızımda bu ay az kilo aldı galiba salı günü gideceğiz bakalım doktorumuza. Mdecim sağlık ocağında mı tarttırdın, kendi doktorunuza da gittiniz mi o ne dedi ?

Bende kan ilacı vermeyeceğim 1 ay sonra tahlil yaptırıp vereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…