- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.641
Berbat bir gündü. 6 aylık kontrolden geldik kızım 200 gr almış düşünebiliyormusunuz 200!!! 6 aylığız ve 6 kiloyuz kafayı yememe az kaldı !
4 aşı olduk krize girdi resmen. Hemograma bakıldı kan değerleri iyi olduğu için Demir ilacı kullanmayacak. Kan alınırken de kafayı yedi haklı damar bulamadılar süzgeçe çevirdiler kızımı. Beni odadan dışarı çıkardılar en sonunda. Babası kaldı yanında. Kısacası bugün kötü bir gündü..
Berbat bir gündü. 6 aylık kontrolden geldik kızım 200 gr almış düşünebiliyormusunuz 200!!! 6 aylığız ve 6 kiloyuz kafayı yememe az kaldı !
4 aşı olduk krize girdi resmen. Hemograma bakıldı kan değerleri iyi olduğu için Demir ilacı kullanmayacak. Kan alınırken de kafayı yedi haklı damar bulamadılar süzgeçe çevirdiler kızımı. Beni odadan dışarı çıkardılar en sonunda. Babası kaldı yanında. Kısacası bugün kötü bir gündü..
yok canım doktorda tartıldı. özel bir mama verdi ona başlıyoruz. yakalama büyümesine yardımcı bir şey. hergün 200 cc ondan alacak. umarım toparlarız yoksa ben toparlayamayacağım. kan ilacına da gerek yok dedi hemogramdan sonra.Çok üzüldüm canım günün kötü geçmesine. Benim kızımda bu ay az kilo aldı galiba salı günü gideceğiz bakalım doktorumuza. Mdecim sağlık ocağında mı tarttırdın, kendi doktorunuza da gittiniz mi o ne dedi ?
Bende kan ilacı vermeyeceğim 1 ay sonra tahlil yaptırıp vereceğim.
canım ek gıda bu günder birkaç kaşık normal beslenmesi zaten devam ediyor onlar ekstralar. valla ben de anlamadım bu işten bir şey.Medvecezir cim aynı sorun bizde de var üzülme lütfen belki ek gıdaya tam adapte olamadığından geçiş süreci diedir :/ benim kızımda 4 gün önce tartıldı 4 aylık kontrolde kaç çıktıysa aynışaka mı bu Allah ım dedim ya üstelik daha yeni emzirmiştim sütün besleyici deil yağlı deil vs yorumlar beni germeye başladı iyice ztn alerjilerle boğuşmak yeterince zor hayır bide anlayamıyorum nolur biri bana buradaki mantıksızlığı açıklasın doktoruma diorumki bu diyeti yaparsam sütüm besleyici olmaz çnk ottan patatesten ve kuzu etinden başka bişi yok oda diorki hayır süt sistemi öle çalışmaz o gerekeni vücuttan alır e madem yediğimle ilgili deil öyleyse nasıl yediğim yemekler sütüme geçiyor ve kızıma alerji yapıyor çıldıracam yaaaa.!
sakin olamıyorum canım. artık bardağım doldu taştı akıyor yerlere. anlatsam roman olur neyse.cnm dur bi sakin ol, tüm bebekler aynı hızda büyümüyor önemli olan sağlıklı olmaları değil mi..bak ne güzel kan değerleri iimiş hem. aşı dersen gerçekten zor bi durum 2. ay aşısı çok zordu tahmin edebiliyorum. Kan almaya gelince bebeklerin damarları incecik kolay bulunmuyor maalesef demişti karşı komşum (çocuk hast. hemşire) topuk kanı alınırken bnde duramamıştım Furkan odada ben koridorda ağlamıştım. Aşılarda da aynı şekil ana yüreğim dayanamıyo ağlamasına.. Zor bi gün olmuş cnm gelmiş geçmiş olsun, inş. aşı kriziniz çabuk geçer.
yok canım doktorda tartıldı. özel bir mama verdi ona başlıyoruz. yakalama büyümesine yardımcı bir şey. hergün 200 cc ondan alacak. umarım toparlarız yoksa ben toparlayamayacağım. kan ilacına da gerek yok dedi hemogramdan sonra.
canım ek gıda bu günder birkaç kaşık normal beslenmesi zaten devam ediyor onlar ekstralar. valla ben de anlamadım bu işten bir şey.
sakin olamıyorum canım. artık bardağım doldu taştı akıyor yerlere. anlatsam roman olur neyse.
Anladım canım verdiği mama ne peki ? Kan ilacına gerek olmamasına çok sevindim.
Similac High Energy Bebek Sütü ismi. bakalım bu da işe yaramazsa ben bu işi beceremediğime kanaat getiricem en sonunda.
hani bi arkadaş yazmıştı ya her gün aynı saç, aynı koltuk, aynı pijama diye işte tamda o krizdeyim şuanda
sanki biri düğmeye basmışta her gün aynı şeyleri yaşıyormuşum gibi geliyor...
işin kötüsü bu gidişi değiştirecek hevesim de gücüm de kalmadı.. çünkü hep uykusuz her gün uykusuzum ... geceleri uyumayan bi kızım var.. gündüzleri de hep ilgi istiyor, kucakta olsun istiyo.. oyun halısında vakit geçiriyo ama bazen onuda istemediği olabiliyor..
hal böyle olunca da benim vücut yorgun düşüyor, hormonlar alt üst oluyor... saçlarım fena dökülüyor sebebi uykusuzluk, gözlerimin altı çöktü sebebi uykusuzluk, sinirlerim çok gergin sebebi uykusuzluk........ bu böyle uzayıp gidiyor..................
kızımın uyumama sorunu için hep araştırma halindeyim 2 gündür tracy hogg'un EASY rutinini uyguluyorum umarım iyi sonuç alırım yoksa benim kafa adda gidecek yakında...
Medvecezir cim aynı sorun bizde de var üzülme lütfen belki ek gıdaya tam adapte olamadığından geçiş süreci diedir :/ benim kızımda 4 gün önce tartıldı 4 aylık kontrolde kaç çıktıysa aynışaka mı bu Allah ım dedim ya üstelik daha yeni emzirmiştim sütün besleyici deil yağlı deil vs yorumlar beni germeye başladı iyice ztn alerjilerle boğuşmak yeterince zor hayır bide anlayamıyorum nolur biri bana buradaki mantıksızlığı açıklasın doktoruma diorumki bu diyeti yaparsam sütüm besleyici olmaz çnk ottan patatesten ve kuzu etinden başka bişi yok oda diorki hayır süt sistemi öle çalışmaz o gerekeni vücuttan alır e madem yediğimle ilgili deil öyleyse nasıl yediğim yemekler sütüme geçiyor ve kızıma alerji yapıyor çıldıracam yaaaa.!
Canım sakin ol lutfen, okurken bile ne kadar yorulduğunu hissettim. Doktor kilo olayına ne diyor peki?
Uyumama nedeni ne olabilir cnm, bulabildin mi? Gaz mı? Buyume atagımı? Gecici donemler bunlar, az daha sabır... Keske elimde olsada su annelere gidip bebeklerini alıp onları biraz uyutsam.
Cnm bildiğim kadarıyla, anne sutu vucudunda depolanan vitamin ve minarellerden oluşuyor. Bunun haricinde, tukettiğin besinlerin özleride sute geciyor. Doktorun bu konuda sanırım daha guzel bir açıklama yapar cnm...
Evet oda aynısını söylüyor ama şuan pek bişe yiyemediğim için sütümün kalitesinin düştüğüne inanmaya başladım oysaki bana bunu diyenlere ne saçma anne sütünün kalitesi diye bişe söz konusu olamaz derdim şimdi kızım kilo almadıkça sanırım sütten süte fark olduğuna inanmaya başladım :s
cumartesi günü 4. ay aşılarımızı olacagız kaç tane vuruyorlar bacaktan mı koldan mı ne giydirmek uygun olur kızlar öneriniz ne?
Parmecim babana acil şifalar diliyorum inş. en kısa zmnda sağlığına kavuşur..
Lepistess:128: çook güzel yazmışsn cnm ellerine sağlık, tüm satırlarını beğendim ama en çok sonunu tekrar etmek istediğim için kestim
aminnnn binlerce...
kaka konusunda bzde prima 3 aktif bebe kullanıyoruz arada sırada sırtımıza kadar taşıyor sanırım hepsinin aynı bu dönemde. Molfix denemiştik en başta göbek oyuntulu diye pişik oldu belki o dönem en hassastı prima kullansak da pişik olurdu bilemiyorum ama sonra hep prima kullandık en çok premiumcare hoşumuza gtti, kokuya gelince bezden bzdede oluyor. iğrenç kokuyo
Dün akşamdan beri geçmişi okuyorum îlk sana yazmak istedim canım kilo konusunu takma kafana lütfen biliyorum annesin üzülüyorsun ama sağlıklı isen zayıf olmakta sıkıntı yok annem beni doktor doktor gezdirirdi yemiyorum kilo almıyorum die 7 yaşında iken 15 kilo idim gerisini var sen düşün şimdi ise önümden alacak nerdeyse yeme die anladın sen beni... Üzme tatlı canını büyüdükçe toparlayacak elif Ece üzülme annesi
Anladım canım bende Golden Goat sandım bir tanıdığa bunu vermişti doktoru keçi sütü ile yapılan mamaymış. Onlar bu mamanın faydasını görmüştü umarım Elif Ece de doktorunun verdiği sütün faydasını görür.
Ayrıca bu işi beceremiyorum diye düşünme olanlar senin yüzünden değil. Yani hangi anne istemez bebeği yeteri kadar kilo almasını, olmayınca olmuyor. O yüzden moralini yüksek tut her şey güzel olacak. Ayrıca çok şükür ki sağlığı iyi varsın kilosu az olsun.
Benim kızımda az kilo alıyor biliyorsun herkese kalsa ek gıdaya başlamam gerekmiş ama doktorum doğum kilosuna göre normal anne sütüne devam diyor.
Parme cim baban en kısa sürede sağlığına kavuşur dilerim, Medcezir cim lütfen üzülmemeye çalış, senin bebeğin çok küçük doğdu ama yetişecek herkese...
PARME cnm babana acil sifalar diliyrmm ...MED sen cok iyi sabirli bi annesin...premature bebek buyuttun uzme kndimi..ablqmn oglu 1 yasina grdi daha yeni 9 kilo..o da 32 hftalik dogdu nolrmql yqni uzme canini
doktorumuz çok rahat bir amca telaşe etmiyor. prematüre doğduğudan normal karşılıyor ama sen gel de bunu bana ve annelik içgüdülerime anlat.Canım sakin ol lutfen, okurken bile ne kadar yorulduğunu hissettim. Doktor kilo olayına ne diyor peki?.
herkese iyi akşamlaar
ne zamandır yazmak istiyorum ama hep erteledim nedense ta ki medin üzüntüsünü görene kadar
med kilo konusunda çok çekmiş bir anne olarak söylüyorum ne olur fazla üzülme benim büyük kızım 1 yaşındayken 6.5 kiloydu inanabiliyor musunuz? Doktorun araştırmadığı hastalık kalmadı kistik fibrozdan çölyağa kadar herşey araştırıldı en son bu böyle gidecek minyon bir çoçukmuş deyip vazgeçti adam.protifar fantomalt özel mamaları,normal yolla beslenenmeyen yatalak kanser hastalarının beslendikleri sütleri verdik hep.Ama keşke o kadar kafama takmasaydım diyorum şimdi 2 senedir anaokuluna gidiyor 15 kilo ama her yönden yaşıtlarından daha ileri seviyede (öğretmeninin görüşü de bu)
4 aydır takip ediyorum sizleri daha iyi bir giriş yapmak istiyordum ama dayanamadım aceleye geldi kendim ile ilgili anlatacağım çok şeyler var eğer aranıza kabul ederseniz sizlere olmaktan çok mutlu olurum:))
öyle tabi ancak insanın içinden hiçbirşey gelmiyor böyle durumlarda.medcim bebeklerimiz gittikçe daha az kilo alacaklar. eltimin kızı 2 yaşına girmek üzre 9 kiloda takılı kaldı düşün.hala 4 numara bebek bezi kullanıyorlar. ama çok sağlıklı akıllı ve sevimli bir çocuk ve gelişim süreçlerini aynı takip ediyor. sanki kasaba et borcumuz mu var yeterki sağlıklı olsunlar. seninki minyon çıtı pıtı sevimli bir kız olcak
Bacaktan vuruluyor canım 2 tane acısız olur inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?