- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.661
Abimin oğlu 5 aylık 2900gr.Aslında okadar iyi durumdasin ki
Abimin oğlu 5 aylık 2900gr.Aslında okadar iyi durumdasin ki
Abimin ikiz çocukları var. Beklenen dogum tarihleri 29 agustostu ama 25 temmuzda sezaryenle dogdular birisi 1500 gr diğeri 2000 gr dogdular. 2 kilo olan şimdi 6 kilo çok mutluyuz ama digeri büyümüyor gelismiyor değişik bi mamaya başladık bakalım artık çok zor çok
Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm annesi için ne kadar zor bir durum umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur yiğenin
Sağol canım sürekli doktordalar yengem 5 ayda bitt i zaten, sağlık herseyden önemli. Allah yardım etsin darda kalanlara inşallah
yok canım doktorda tartıldı. özel bir mama verdi ona başlıyoruz. yakalama büyümesine yardımcı bir şey. hergün 200 cc ondan alacak. umarım toparlarız yoksa ben toparlayamayacağım. kan ilacına da gerek yok dedi hemogramdan sonra.
canım ek gıda bu günder birkaç kaşık normal beslenmesi zaten devam ediyor onlar ekstralar. valla ben de anlamadım bu işten bir şey.
sakin olamıyorum canım. artık bardağım doldu taştı akıyor yerlere. anlatsam roman olur neyse.
Berbat bir gündü. 6 aylık kontrolden geldik kızım 200 gr almış düşünebiliyormusunuz 200!!! 6 aylığız ve 6 kiloyuz kafayı yememe az kaldı !
4 aşı olduk krize girdi resmen. Hemograma bakıldı kan değerleri iyi olduğu için Demir ilacı kullanmayacak. Kan alınırken de kafayı yedi haklı damar bulamadılar süzgeçe çevirdiler kızımı. Beni odadan dışarı çıkardılar en sonunda. Babası kaldı yanında. Kısacası bugün kötü bir gündü..
arkadaşlar aklıma takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. ben demir damlası konusunda tereddütlüyüm . bununla ilgili de epey araştırma yaptım. bu damlalar tahlil falan yapılmadan tüm bebeklere veriliyor. bebekler anne karnında gerekli demiri alıp bir kısmını depoluyorlarmış anne hamilelik döneminde demir eksikliği yaşamamışsa bebek anne sütü veya demir içerikli mamalarla besleniyorsa demir eksikliği yaşaması oldukça güç bir durummuş. demir ilacı kullanmadan önce kan sayımı yapılıp ona göre kullanılmalıymış evet demir eksikliği zihin gelişimini olumsuz etkiliyor fakat her şey gibi fazlası zarar henüz anne sütünden başka bir yiyeceği rahat sindiremeyen ufacık bir canlı için bağırsakta emilimi oldukça güç olan ve sindirim sistemine ağır bir yük olan demir ilaçlarını kullanmak ne kadar doğru. en yakın zamanda kan sayımı yaptırmayı düşünüyorum. isterseniz biraz araştırın bir üniversitede bir kaç profesörün makalesini okudum bu konuyla ilgili aklımı epey kurcaladı bazen bir şeylerin zararlı olduğu bir kaç sene sonra ortaya çıkıyor ya bu beni endişelendiriyor
Berbat bir gündü. 6 aylık kontrolden geldik kızım 200 gr almış düşünebiliyormusunuz 200!!! 6 aylığız ve 6 kiloyuz kafayı yememe az kaldı !
4 aşı olduk krize girdi resmen. Hemograma bakıldı kan değerleri iyi olduğu için Demir ilacı kullanmayacak. Kan alınırken de kafayı yedi haklı damar bulamadılar süzgeçe çevirdiler kızımı. Beni odadan dışarı çıkardılar en sonunda. Babası kaldı yanında. Kısacası bugün kötü bir gündü..
Similac High Energy Bebek Sütü ismi. bakalım bu da işe yaramazsa ben bu işi beceremediğime kanaat getiricem en sonunda.
Meyveyi yoğurtla karıştırıp ver canımmedcezir öncelikle çok geçmiş olsun. benim kızımda erkenci biliyorsun. biz direk ek gıdaya dalış yaptık. sütüm bitti. zaten varken de sağıpn biberonla veriyordum. devam sütünden de kızım hoşlanmıyor artık emmiyor biberonu hal böyleyken drum ek gıda tablosunu verdi bize. allahım her öğün eziyet hem bana hem ona.... yemiyor ağzını açmıyor eliyle itiyor el kadar çocuk. muz yemedi işte düşün çok umudum vardı onu sever diye. elma sevmiyor armutu biraz biraz.... akşam yatmadan tahıllı mılupa veriyorum ama senin dediğin gibi bir kaç kaşık değil:26: bir çaybardağı zorlaaaa tıkıyorum ağzına. biliyorum bu şğekilde yemek yemesi sonrası için çok sakıncalı ama ne yapabılırım ne yapabılırımderken dr bir arkadaşım iki çocuk annesi buarada bu tabak bitecek mi diye bi kıtap önerdi bugün. herkese cok ıyı gelıyormus. ben okuyacağım sana da aktarım yaparım istersen.. birde mamaları da sevmeyince arı mama aldım 4 aydan itibaren olanı. nasıl seve seve yedi bildiğin şahane muhallebi!! tadı güzel ama maelsef şekerli bir mamaiçinde yine mineral vitamin bir sürü takviye var. dr umun haberi yoktu verdiğimden aradım söyledim. o en son seçeneğimiz dedi şekerli olduğu için. ama bazı günler baktım aç kalıyor veriyorum....sen de bi danışıp bir öğünde ondan verebilirsin belki.
çocuğu toparlar
bu konuda ben de çok tereddütteydim. bir ay kullanmadım hatta birdahaki kontrolde dr umuz sordu kullanıyor musun diye.vermedim dedim. neden dedi dedim herhangi bir test yapmadan bütün çocuklara neden veriliyor dedim. bu tamamen profilaktik doz (kilo başına bir damla) şuan hemogram yapsak gayet normal çıkıcak kan değeri ama depoları boş dedi kız ağlıyor şuan devam edemiyorum ama ikna oldum birazz
önceliklee çok çok geçmiş olsun canımm...
similac çoook iyi bir mama. benimm yeğenim e hep similac verd,k diğer mamalara göre fiyatı biraz pahalıydıı ama anne sütüne en yakın demişlerdii bizdee anne sütü zaten yok bari iyi bir mama içsinn dedikk ve similacla büyüttük. şimdi 12 yaşında bir tosuncukkk.. ve inann çokk yaramıştı o mama.. çok iyi bir mama.. bence size de çok iyi gelecekk.. çok yağlıydı biizm kullandığımız similac mama, yeğenimde şimdi biraz tombik yaa acaba diyoruzz similactan mı olduu.. düşün yanii o derecee. size de çokk iyi gelecek eminimm ben..
Arkadaşlar
Umarım herkes ve herkesin bebeği çoook iyidir, uzun zamandır memlekette olduğum için takip edemedimBir sorum var,
Balıkesirden bir arkadaş kullandığımız bebek kıyafetlerini istemişti, durumunun kötü olduğunu bildirmişti, kargo yapan var mı? Yarın eşim gönderecek ama telefon no olmadan almazlar diyorçok geç kaldım göndermek için..... Cevap verirseniz sevinirim....
Töööbeeeee! Kızlarr.. Ne oldu genee :26: neysee..
Bu uyku düzenlemesi olayına fena takıldım,burda takip ettim bi kaç yazışmayı hemen bende deneyim dedim. Dün akşam pek bi başarılı oldum ama bu akşam rezaletti! 1,5 saat uğraştım resmen ama sonuç:Başarılı :120: tabi başarılı derken o kadar saat geçtiği için doğal olarak uykusu gelip pes etti çocuk
Bu sırada kızlar oğlum bugün bişii daha öğrendi. Dudaklarına elimle vurunca bbaaaaaaa! demeye başlıyo ba ba ba ba gibi bişi çıkıyo ortaya..öyle hoşuna gidiyor kii
Kızı olanlara kıskanıyorum. Maşallah her biri pek güzel ve alımlı.. en çok arasta'nın ziillisini görüyorum. Pek güzel bahtida güzel olsun inşallah. Bende oğlumu cicili giydirmeyi seviyorum hatta bizimkiler 'oğluunu böyle giydiriyor kızı olsaydı heralde donuna zil bile takardı' diyorlarmış
Şimdiii...herkes çocuğunun en güzel halini göstermek ister.Bir çoğumuz eminim ki bak neyi vaaar diye değil de 'ne güzel bebek' denmesi için cicili bicili giydirip paylaşıyor.Herkes gücü ve zevki kadar alır. Bunu başkalarının gözüne sokmak da doğru bir olay değil Bencee..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?