- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.681
kızlar sevıncımı sızınle paylasmak ıstedım gecen ay ıkız teyzesı olucam soylemıstım dun aksam da hala olucamı ogrendım bu supriz oldu cunku yengemın bır yasında bebegı war plansız yanı olsun beraber buyurler :) aman dıkkat edın he korunurkn hamıle kaldı
Tebrikler canim.
Ben de 10 gune kadar 2. defa hala oluyorum. Ilki 18 yasinda desem!
Kızlar daha önce yaZmışmıydım tam hatırlamıyorum ama konusu geçmişken yazayım dedim. Doktorumuz ( Kaan'ı rutin kontrollere götürdüğüm doktor hanım:)) ) 4. Ay aşılarına gittiğinde sağlık ocağı demir ilacı vericek sana kilosuna göre bi damla söyleyecekler ancak yapılan araştırmalar demir ilacının faydası konusunda kesinleşmiş değil demir damlası kullanan ve kullanmayan iki çocukta yapılan kan sayımında bir fark görülmedi ayrıca bütün demir damlalarında paraben var parabensiz yapılanı yok sonuç olarak ağır metal bebeğin vücuduna böyle bir maddeyi gerekliliği kanıtlanmadan vermek bana uygun gelmiyor ama sen illaki vericem diosan günde 4 damla ver kilosuna göre verme dedi zaten 9. Ayda kan tahlili yapacağız eğer kan değerleri düşük olursa o zaman başlarız geç kalmış sayılmayız ve vakti geldiğinde kıymasını pekmezini düzenli yerse kansızlık olacağını düşünmüyorum dedi ben bu sebeple kullanmayacağım sizleri de bilgilendirmek istedim
Canım Çiğdem Hanım'dı değilmi doktorun ? Banada aynı şeyleri söyledi ama ben kendi çocuklarıma 4 damla verdim diye belirtti. O yüzden bende 4 damla veriyorum.
Yarında sabah timuçin beye gidicez bakalım sünnet için me dicek
off kızlaar naaptınız öyle merakımdan kaç sayfa okudum geçmişi :)
benim düşüncem burası stres atma,dertleşme,sohbet,muhabbet yeridir...taa hamileliğimizden beri beraberizz..ha bazıları çok tanınır bazıları daha siliktir bu kişisel tercihtir..artı çok muhabbetlere katılmayla ilgilidir....arasta suloz cucu parme vs. bu arkadaşlar çok sık girebildiklerin muhabbetleri daha yoğun ve hepimiz çok ii tanıyoruzz beni mesela pek tanımıyosunuzdur sonuç olarak gruplaşma war demek yanlış bence...elimizden geldiğince birbirimizin dertlerine yardımcı olmaya çalışıyoruzz..
mastit oldumm dedimm bi geçmş olsun yazmanız bile moral oluo yeri gelio...bence bozmayın ortamımızı birbirinizi yanlış anlamayınnnn...burası zenginliğin yoksulluğun güzelliğpin çirkinliğin enn sonn gözönünde bulunduğu yer...birbirimizi göremiyoruz bile...foto koymazsak...
off bu arada antibiyotiğe dewam ediyorumm bebeğimm 12den önce uyumuo..gece çayı aldm milupadan bgn denicem warmı kullanan...rahatlasın uyutsun bebişi die
Bana da öyle söyledi 4 damla verebilirsin die vermeyedebilirsin dedi 9. Ayda kan testine göre gerekirse de başlayabilirsin dedi çok memnunum Çiğdem Hanım'dan seydi bey den pek memnun kalmamıştım timuçin beyde çok iyi bir doktor Kaan'ın sünnetini o yaptı. Çok memnun kaldık canım. Umarım sizde sıkıntısız anlatırsınız ameliyathane önünde beklemek çok zor oluyor çok zor tuttum kendimi ağlamamak için Kaan'ın sünnet derisi uzun ve dardı canım bu yüzden biz 35 günlüktük yaptırdığımızda
Arkadaşlar
Umarım herkes ve herkesin bebeği çoook iyidir, uzun zamandır memlekette olduğum için takip edemedimBir sorum var,
Balıkesirden bir arkadaş kullandığımız bebek kıyafetlerini istemişti, durumunun kötü olduğunu bildirmişti, kargo yapan var mı? Yarın eşim gönderecek ama telefon no olmadan almazlar diyorçok geç kaldım göndermek için..... Cevap verirseniz sevinirim....
Arkadaşlar
Umarım herkes ve herkesin bebeği çoook iyidir, uzun zamandır memlekette olduğum için takip edemedimBir sorum var,
Balıkesirden bir arkadaş kullandığımız bebek kıyafetlerini istemişti, durumunun kötü olduğunu bildirmişti, kargo yapan var mı? Yarın eşim gönderecek ama telefon no olmadan almazlar diyorçok geç kaldım göndermek için..... Cevap verirseniz sevinirim....
Bana da öyle söyledi 4 damla verebilirsin die vermeyedebilirsin dedi 9. Ayda kan testine göre gerekirse de başlayabilirsin dedi çok memnunum Çiğdem Hanım'dan seydi bey den pek memnun kalmamıştım timuçin beyde çok iyi bir doktor Kaan'ın sünnetini o yaptı. Çok memnun kaldık canım. Umarım sizde sıkıntısız anlatırsınız ameliyathane önünde beklemek çok zor oluyor çok zor tuttum kendimi ağlamamak için Kaan'ın sünnet derisi uzun ve dardı canım bu yüzden biz 35 günlüktük yaptırdığımızda
Aybike o arkadaşla zaman zaman görüşüyordu, onunla irtibata geçirebilir seni cnm.
Benim doktorumda demir konusunda aynı şeyi söyledi, bende istersem, içim rahat etsin diye 6. Ayda test yaptırıp sonuca göre vermeye başlayabiliriz diye karar verdim. Demir gibi ağır bir metalin vucutta gereksiz birikmesi tehlikeli olabilirmiş.
https://blogbabba.wordpress.com
SESSİZLİĞİN GÜRÜLTÜSÜ
En iyi çocuk, uyuyan çocuktur diye, çok bilgece bulduğum bir söz vardır.
Çocuğu olmayan biri bu sözü okuduğunda, Abi bu çocuk olayı ne fena birşey ki, neredeyse her ebeveyn aynı şeyi söylüyor? diye tırsabilir çocuk yapmaktan. Fakat bilmediği birşey varsa, o da çocuk uyuduktan sonra bir çok anne ve babanın paso çocuktan bahsettikleri, birbirlerine son çektikleri resimlerini gösterip, onu ne kadar özlediklerini anlattıklarıdır. Desen ki, E madem çok özlediniz, uyandırıp getiriyim çocuğunuzu?
Hıslarlar sana. Bildiğin kedi gibi.
Ya da sarımsak gösterilmiş vampir misali.
Soruyu bir daha asla tekrarlamazsın.
İçinden bile.
Çünkü olay şöyle gelişir (hızlı okuyunuz):
Uyandı, ama çok huysuzdu, kahvaltıda hiç bir şey yemedi, sütünü döktü, sonra zorla iki lokma tost yedi, tam kapıda altına işedi, değiştir, neyse okula gitti, çıktığında acıkmıştı, çorba içti dışarıda, kaka yaptı, tuvalette temizledik, sonra park diye tutturdu, tam parka girerken uyudu, geri döndük eve, altına işemiş, değiştirmedik, uyuyo çocuk, yatağına yatırırken uyandı, parka gitmek istiyorum diye yıktı ortalığı, altını değiştirmek istedik, topyekün karşı çıktı, tekme tokat hallettik, tam giyindik çıkıyorduk ki, film seyretcem diye tutturdu, ama park noldu dedik, hayvanlar gibi bağırıp ağlamaya başladı, bir saat ağladıktan sonra yemek istedi, verdik yemedi, başka yemek dedi, başka birşey verdik, ilk verdiğimizi istedi, onu verdik yine yemedi, eeh (biiip) (biiiiiip) dedik, daha da kızdı, neyse birden yumuşadı, birer saat dönüşümlü oynattık, bol bol sarılıp öptü, sonra biraz televizyon seyredelim dedik, habire televizyonu kapadı, o zaman yatağa artık dedik, kudurdu, bi ara o kadar bağırdı ki gözünden biraz ışın çıktı gibi, sonra birden yumuşadı, bişeyler anlattı, hadi parka dedi, lan yeter ne parkı dedik, ağlamaya başladı, ağlarken yoruldu
Ve uyuya kaldı
Uyku
Sessizlik
Huzurun yaprak kımıldatmayan esintisi
Şşş
Hihihihihi
Duyuyor musun?
Neyi?
Hiçbir şeyi! Ne kadar güzel değil mi? Hihihihihi
BAAAAAAM!!!!
Anamm, noluyo lan???!!!
Ne olduğunu söyliyim, baba mutfağın kapısını yavaşça kapatmaya çalışırken bir şekilde hayvan gibi çarptı kapı. Ya da anne diken üstünde bulaşıkları yıkarken yeni doğmuş bebek gibi tuttuğu bardak ne hikmetse elinden kayıp lavaboda patladı. Uyuyan çocuk bu kadar değerli, ve sessizlik bu değerli anın garantörüyse eğer, gürültüde iblisin ta kendisidir. Yanlışsam düzeltin, ama böyle zamanlarda sen ne kadar çok kasarsan sessiz hareket etmeye, o kadar çok gürültü yaparsın.
Odasına girersin, sanki havada yürüyosun, ninja gibi, yerden ses çıkmaz, yılan gibi süzülürsün. Bakarsın üstü örtülü, yavaşça döner ve sessizce kapıya yönelirsin karanlıkta KIRMIZI BAALIK GÖÖÖLDE, KIVRILA KIVRILA YÜZÜYOOR, BALIKÇI HAS çıt! Allah kahretsin, kim koydu bu salak oyuncağı kapının dibine?! sorusu yankılanır beyninizde (yiyorsa ağzınızda yankılansın). Böyle zamanlarda anne salondayken, koridordan ışık hızıyla kucağında şarkı çığrınan bir oyuncakla koşarak geçen babayı gördüğünde bilir ki, kapama düğmesini bulamamıştır baba panikleyince. İmha edemediği bombanın üstüne atlamıştır başka bir tabirle
Ya da zincirleme kaza olur. Anne gece çişe kalktığında üstü örtülü mü diye bakmaya gider, çocuğun odasındayken duvara dayalı lego kutusuna şut çeker yanlışlıkla (TONGIRLENK), tam kutu devrilmeden tutmak için eğilir, dolaba gömer poposunu (DAAN), hay allah diye kapıya yönelince, sesten panik olmuş baba dalar odaya ve ışığı açar (Çıt), anne çığlık atar babayı görünce (HİYAAAA) , baba da karşılık verir (NOOLUYO LAN BURDA), ve çocuk uyanır (Anne?)
Sessiz olmaya çalışmak öyle bir paradokstur ki, ne kadar çok kasarsan o kadar gürültü yaparsın. Sen kapıyı pandomim yapar gibi yavaş hareketlerle kapadığını varsayarsın ama kapı sanki mancınıkla fırlatmışsın gibi çarpar. Televizyonu açarsın, ses en yüksek seviyede kalmıştır, kapamak için panikle eksiye basarsın ama televizyon komutu almaz, o an pili bitmiştir. Buzdolabına fasulyeyi ameliyatla koyarken, peynir kabını devirirsin, o da yoğurt kabına çarpıp aşağı düşürür, yoğurt yerde patlar. Tam kapıdan çıkıyorsundur, ayakkabı çekeceğini düşürürsün, tangırlondeyinksidongdeyinskidong, diye yerde derya kuzusu gibi dansetmeye başlar metal çekecek Kapı çalar, yanlış daire pardon, telefonun sesini kısmayı unutursun, telefon çalar, Sevgili Müşterimiz bu ay ki fırsatlardan yararlanmak
Başka bir laf daha vardır çok kullanılan.
Birşeyler kaçınılmazsa, zevk almaya bakacaksın.
Lego kutusunu mu deviriyordun az kalsın? Devir anam be! Koy tekmeyi, rahvan gitsin.
Fasulyeyi mi koyacan buzdolabına? At tencereyi havaya, al göğsünde yumuşat, göm voleyi üstten ikinci rafın doksanına Geri sekerse o hızla tencere, gelişine yumuşak bir plase
Oyuncak bangır bangır müzik çalmaya mı başladı? Gir şarkıya en uygun yerinde bağıra bağıra eşlik et, ooooh sefaam olsun, Hassan ustaaa geliyoor..
Yemin ediyorum, yanlışlıkla yan odadan hıçkırsan uyanır çocuk, ama yanında uyandırmak isteyerek top at, uyanmaz.
Böyle adaletsiz bir dengede, aldırmamak lazım sessizliğe.
Bu arada, bu yazıdan en çok aklınızda kalacak şey?
Kırmızı balık gölde.
Öyle canım , aslında 3 ay ücretsiz almıştım yasal olarak hakkım var , ama 1 ay icin tartışmayacağım artık , hayırlısı olsunmeltowski zor oluyor işe başlamak ama 5 ay da iyi bir süre
ben de diyorum keşke 5 aylıken başlayabilseydim, umarım bakacak birileri vardır
bu arada eşin mesaj yazmışya senin hesabından buraya koptum ya, hangi mesajı yazmış şu FF resmini mi o paylaşmış
biz de eşimle çok komiğiz, ben iş arasında kk'ne bakıyorum ona buradaki muhabbetleri anlatıyorum, o da sürekli gazetelerden ve twitterdan türkiyedeki gündemi takip ediyor ve ayakkabı kutusunda milyon dolarlar çıkmış biliyomusun şeklinde haberleri iletiyor, öyle işte dünyalarımız farklı. benim buarya yazdığım kızlar ile başlayan mesajlarımla dalga geçiyor falan.
Berbat bir gündü. 6 aylık kontrolden geldik kızım 200 gr almış düşünebiliyormusunuz 200!!! 6 aylığız ve 6 kiloyuz kafayı yememe az kaldı !
4 aşı olduk krize girdi resmen. Hemograma bakıldı kan değerleri iyi olduğu için Demir ilacı kullanmayacak. Kan alınırken de kafayı yedi haklı damar bulamadılar süzgeçe çevirdiler kızımı. Beni odadan dışarı çıkardılar en sonunda. Babası kaldı yanında. Kısacası bugün kötü bir gündü..
Canım geçmiş olsun. 4. aydan sonra kilo alımı yavaşlıyormuş,bi makalede okumuştum. Senin stresini lokum yavrun hissediyor annesi..Şimdi herkes sana bişiler yazmış okudum ama..Senin durumunda olan bir çok tanıdığım var. Bi örnek vermek istiyorum sana..Amcamın oğlu 2kg civarında doğdu.Annenin meme ucu içe dönük olduğundan neredeyse hiç anne sütü alamadı.Annem bi 20 gün kadar emzirmiş.Hep mamayla büyüdü.3-4 ayına kadar neredeyse hiiç kilo almadı.En fazla 3kg olmuştur.Bağırsaklarında sorun olduğundan yediği her şey aynen çıkıyordu neredeyse..doktor doktor gezdiler. Envai çeşit mama kullandılar.1 yaşına kadar öyle böyle geçti zaman..Sonra o çocuk bi büyüdüüüü...Şuanda 1.90 iri yarı 24 yaşında delikanlı. Demem o ki elinden geleni yap gerisini zamana bırak.Şükürki turp gibi maşallah.Berbat bir gündü. 6 aylık kontrolden geldik kızım 200 gr almış düşünebiliyormusunuz 200!!! 6 aylığız ve 6 kiloyuz kafayı yememe az kaldı !
4 aşı olduk krize girdi resmen. Hemograma bakıldı kan değerleri iyi olduğu için Demir ilacı kullanmayacak. Kan alınırken de kafayı yedi haklı damar bulamadılar süzgeçe çevirdiler kızımı. Beni odadan dışarı çıkardılar en sonunda. Babası kaldı yanında. Kısacası bugün kötü bir gündü..
İnşallah atlatacağız bu günleri..belki çok gıcık bi cümle ama demeden geçemeyecem 'Ana olmak kolay değil' Uykunun yerini hiç bir şey tutmuyor..hani bi arkadaş yazmıştı ya her gün aynı saç, aynı koltuk, aynı pijama diye işte tamda o krizdeyim şuanda
sanki biri düğmeye basmışta her gün aynı şeyleri yaşıyormuşum gibi geliyor...
işin kötüsü bu gidişi değiştirecek hevesim de gücüm de kalmadı.. çünkü hep uykusuz her gün uykusuzum ... geceleri uyumayan bi kızım var.. gündüzleri de hep ilgi istiyor, kucakta olsun istiyo.. oyun halısında vakit geçiriyo ama bazen onuda istemediği olabiliyor..
hal böyle olunca da benim vücut yorgun düşüyor, hormonlar alt üst oluyor... saçlarım fena dökülüyor sebebi uykusuzluk, gözlerimin altı çöktü sebebi uykusuzluk, sinirlerim çok gergin sebebi uykusuzluk........ bu böyle uzayıp gidiyor..................
kızımın uyumama sorunu için hep araştırma halindeyim 2 gündür tracy hogg'un EASY rutinini uyguluyorum umarım iyi sonuç alırım yoksa benim kafa adda gidecek yakında...
2 aşı bacaktan. İnşallah huysuzluk yapmaz. Benim oğlan aşı olduktan sonra huysuza bağladı!cumartesi günü 4. ay aşılarımızı olacagız kaç tane vuruyorlar bacaktan mı koldan mı ne giydirmek uygun olur kızlar öneriniz ne?
Uyutmayı başaramadım desem daha doğru olur! Akşam yıkadım..babamız ayağında salladı zaar zor uyudu kerata!Canım uyutmayı sen nasıl başardın?Bu akşamda başarılı geçti mi?
Aynı şeyleri bende aklımdan geçirmiştimGeçen sene bugun benim çift çizgiyi gordugum gündü emin olmayıp ertesi sabah kor saatte kalkip bi test daha yapmistim zaman ne cabuk geciyo...o zamanlar seneye bebegim kucagmda olucak ins diyodum...seneye bu zamanlar ayaklanan tatlislarin pesinde kosucazz inss ;-)
Gözümden yaş geldi gülerken
Süper yaziymiş teşekkürler
Aybike ile ben görüşüp gönderdim bilgileri arkadaşa :)
Öyle canım , aslında 3 ay ücretsiz almıştım yasal olarak hakkım var , ama 1 ay icin tartışmayacağım artık , hayırlısı olsun
Gece çocuklar uyuduktan sonra rahat okuyabiliyorum topigi, eşimde onu kıskanıyor , cok vakit geciriyormusum burda . o gün saçma sapan biseyler yazdı telf elimden alıp , msj düzenleme seçeneği ile değiştirdim hemen, o da bir baska cocuk iste
Bu ara benden saçma msj lar gelirse kaale almayın , ha baskılar beni yıldırmayacak o ayrı
Canım üzülme lütfen , biliyorum elde degil ama en önemlisi saglıklı olmaları , ayrıca kendini suçlama , bazı seyleri değiştiremiyoruz tamamen cocukların yapısıyla alakalı
Hakkaten süpper bi yazıymış. Bugün topiği okurken ilk kez güldüm. En son yazan olay kesinlikle doğru. Tv son ses açıkken oğlan mışıııl mışıl uyuyor elimden kalem düştü Tıkkk diye ses çıkardı gözler faltaşı gibi açıldı..nasıl iş anlamadım arkadaş!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?