- 26 Eylül 2011
- 2.325
- 528
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.741
Canimmmmm hayirli olsun cok sevindim:) bizim doktor da kontrol etti ama yok dedi dur bugun yine bakayim:) umarim bundandir bizim de. Masallah yavruna nice dişlere :)
Maşallah erkenci kızına canım...
Maşallah kızına hayırlı olsun. Diş buğdayı denilmiş bizde her bebeğe yapılan ve çok sevilen bi gelenektir bende sabırsızlıkla bekliyorum kızımınkinin çıkmasını
Ben o 2 tomurcuğu yerim Maşallah İkra kızıma :))
evet canım bebeği karnında tutamadın esprisini yapan bendim. ama olur olur baksana neler kenarlara not edilmiş. :)
Allah hepimizi güldürsün Ivy. gergin bir ortama espri katayım dedim ama anladığım kadarıyla taraf bellenmişim :) varsın olsun başkalarının düşünceleri ile yaşasaydım bu günlere gelemezdim...
ay bu habere çok sevindim canım ya umarım benim minnoşa da iyi gelir boğum boğum bacakları olurda ısıracak et bulurum
güzel bir konuya değinmişsin canım. demir damlasını benim doktorum da vermiyor. hemogramı yapıldı kızımın ve kan değerleri ii çıktı ve gerek olmadığını söyledi. biz kullanmıyoruz.
savaşma seviş dedilerdi o da zor be bacımbir şekilde yoluna sokacağız zor olacak. ama hayat bir mücadeleden ibaret değil mi zaten
yok canım kendimi suçlamıyorum. ama yine de üzülüyorum. geçecek geçecek inancım tam :)
saol cnm gerçekten çok örnek var ama ateş düştüğü yeri yakar diye bir laf var ya omisal :)
41 kere maşallah canım. topicin ilk dişleri geldi :))
hahaha hemşerim yatıp çıkmış :)) nasıl rahat mıydı bari bir ara temiz çamaşır getirsem mi diye düşündümüzülmem be hemşom seni mi kırıcam
herkese iyi akşamlaar
ne zamandır yazmak istiyorum ama hep erteledim nedense ta ki medin üzüntüsünü görene kadar
med kilo konusunda çok çekmiş bir anne olarak söylüyorum ne olur fazla üzülme benim büyük kızım 1 yaşındayken 6.5 kiloydu inanabiliyor musunuz? Doktorun araştırmadığı hastalık kalmadı kistik fibrozdan çölyağa kadar herşey araştırıldı en son bu böyle gidecek minyon bir çoçukmuş deyip vazgeçti adam.protifar fantomalt özel mamaları,normal yolla beslenenmeyen yatalak kanser hastalarının beslendikleri sütleri verdik hep.Ama keşke o kadar kafama takmasaydım diyorum şimdi 2 senedir anaokuluna gidiyor 15 kilo ama her yönden yaşıtlarından daha ileri seviyede (öğretmeninin görüşü de bu)
4 aydır takip ediyorum sizleri daha iyi bir giriş yapmak istiyordum ama dayanamadım aceleye geldi kendim ile ilgili anlatacağım çok şeyler var eğer aranıza kabul ederseniz sizlere olmaktan çok mutlu olurum:))
drunun dediğini ben de yapıorum canım sessiz ve ilgisini çekmeyecek bir odam var genelde orada emziriyorum gündüzleri oraya gidince biraz sakinleşiyor haa bazen de fön makinesi açıp öyle emziriyorum :) öyle de sakinleşiyor
Ben 2 aydir dogru duzgum emziremiyorum. Ilk zamanlar agliyodu son 1 aydir etrafi izlio yani bi kere cekio sonra bakinio ve sikiliyo agliyo vs. Duzelmedi duzelmicekte sanirim iste sadece uyurken oda aynen ben sallayarak uyutuyorum. Ek gidalara gectik onlardabda mizmiz dunden beri artik bende patlama noktasina geldim napcam ne yedircem nasil vercem bilmiyorum. Umarim sizinki bu donemlerde olurmus ztn ole bisidir biz artik astik hic umudum yok.
drunun dediğini ben de yapıorum canım sessiz ve ilgisini çekmeyecek bir odam var genelde orada emziriyorum gündüzleri oraya gidince biraz sakinleşiyor haa bazen de fön makinesi açıp öyle emziriyorum :) öyle de sakinleşiyor
evet canım benimki de aynı tarif ettiğin gibi uyku arasında sorun yok gece emiyor ama gündüz emmiyor etrafa bakmaktan ben de çareyi yastıkla bakacağı yönü kapatmakta buldum ancak o zaman çığlık çığlığa da olsa emiyoruz bazen kucakta geze geze emiyoruz gündüzleri ,meraklı keratalar bunlar canım
Evet canım benimki biberon emiyor ama etrafta ilgisini çeken bir şey oldu mu hemen dikkati dağılıyor. Sosyalleştiği için doktorumuz sessiz ve ilgisini dağıtacak şeylerin olmadığı bir ortamda besle dedi
Chefmerhaba canım,
2009 ocak annelrinden hatırlıyorum seni. Yazmasam da sessiz sessiz uuzu süre takip ettim.
Selam vereyimdedim kızın nasıl? Asu muydu ismi tam hatırlayamadım kusurabakma.
Görüşmek üzere.
Öğretmenim nsıl oldu pipişiniz, iyileşti mi kuzu??
Açık açık itiraf edeyim senin yaptığınınyarısını yapamazdım. 6 ay dilekolay gece gündüz süt sağıp veriyorsun yavruna.
Kilo için canını sıkma. Yesin diye bebeğini zorlama sakın. Ben büyük oğlumu çok zorladım. Öyle çok pişmanım ki.
Parklar bahçeler balkonlar ooo mutfak lavabosunun içine koyar yıkaya yıkaya yemek yedirirdim. E noldu ne o istediğim gibi kilo aldı. Ne o mutlu oldune ben.
Teşekkür ederim canım ama bence sen de yapardın. Benim şartlarımda olsaydın. Düşünsene elinde emmeyi bilmeyen refleksi bile gelişmemiş bir bebek var ve sadece sana muhtaç. Emin ol o şartlarda olsan sen de bir dakka düşünmezdin.
Bu yeme işini zorlama diyen çok var ters tepiyormuş ama annelik çocuğuna bir kaşık daha yedirebilmek değil mi :)))
doğum izniniz bitmiştir raporlu musnuz ücretsiz izne mi ayrıldıznız
Kızlar daha önce yaZmışmıydım tam hatırlamıyorum ama konusu geçmişken yazayım dedim. Doktorumuz ( Kaan'ı rutin kontrollere götürdüğüm doktor hanım:)) ) 4. Ay aşılarına gittiğinde sağlık ocağı demir ilacı vericek sana kilosuna göre bi damla söyleyecekler ancak yapılan araştırmalar demir ilacının faydası konusunda kesinleşmiş değil demir damlası kullanan ve kullanmayan iki çocukta yapılan kan sayımında bir fark görülmedi ayrıca bütün demir damlalarında paraben var parabensiz yapılanı yok sonuç olarak ağır metal bebeğin vücuduna böyle bir maddeyi gerekliliği kanıtlanmadan vermek bana uygun gelmiyor ama sen illaki vericem diosan günde 4 damla ver kilosuna göre verme dedi zaten 9. Ayda kan tahlili yapacağız eğer kan değerleri düşük olursa o zaman başlarız geç kalmış sayılmayız ve vakti geldiğinde kıymasını pekmezini düzenli yerse kansızlık olacağını düşünmüyorum dedi ben bu sebeple kullanmayacağım sizleri de bilgilendirmek istedim
Bugün 4 aylık olduk ve doktor kontrolümüz vardı. Bumbo koltuğa oturtabilir miyim diye sordum. artık oturtabilir sorun olmaz dedi. ben oturtmaya başlayacağım :)
sen doktoruna sorabildin mi oturtma konusunu?
Teşekkür ederim canım ama bence sen de yapardın. Benim şartlarımda olsaydın. Düşünsene elinde emmeyi bilmeyen refleksi bile gelişmemiş bir bebek var ve sadece sana muhtaç. Emin ol o şartlarda olsan sen de bir dakka düşünmezdin.
Bu yeme işini zorlama diyen çok var ters tepiyormuş ama annelik çocuğuna bir kaşık daha yedirebilmek değil mi :)))
Özellikle silikon emzikler bebeğin dişi çıktıktan sonra önerilmiyor parçalananileceği için dişleri çıktıktan sonra kauçuk emzik öneriliyor birde 20 günden fazla kullanılmamalı emzik yenisi ile değiştirilmeli ben uyuduğunda hep aldım ağzından Yada o çıkarıyordu Allah korusun herkesin yawrusunu ne kadar zordur o aile için
Oy maşallah. Ne güzel gülmüş yavrum.
Herkese günaydın. Geçmişi okudum. Suloz'cum sana katılıyorum. O yüzden fazla bir şey yazmak istemiyorum bende herkes nasıl yetiştirmek isterse o şekilde yetiştirecek. Bizim burada da avm yok onun için Çorlu'ya gidiyoruz bazen. Çünkü başka gezeceğimiz yer yok. Ayrıca bu taraf balkanlardan dolayı çok soğuk oluyorAma yazın gidebileceğimiz çok güzel yerler var.
Bir şey daha eklemek istiyorum. Yaşamak istediğim bir yer İzmir. Evlenmeden önce çok sık gelir giderdim.
Günaydın kızlar.
günümüz aydın olur inş kızlar..geceniz baya hareketli geçmiş, eminim pudra 31 elinde kahvesi kahkahalarla okumuştur yazıları..çook üzüldüm ona bu mutluluğu yaşattığınız için..msj yazarken anlatmak istenenler jest mimik ses tonu olmadığından kimi zaman yanlış anlaşılmalara kaçıyo sonu da böle bitiyo..eski günlerine döner inş. topic. bebişim için burdayım kafamı dağıtıyorum kimi zaman kendi kendime içimi döküyorum fikir alıyorum, art niyet aramıyorum, alınmıyorum ya da yadırgamıyorum aa bende niye yok bnm neyim eksik demiyorum.güzel paylaşımlar diliyorumm
bgn misafir istemiyorum5gün oldu eve döneli 5misafir geldi eşimi tembihledim nolur arayan olursa kabul etmedi diye, kırgınlık yorgunluk halsizlik ve birikmiş son ütülerim ve de dağınık evim var bgn..kahvaltıda yapmadım önce ordan başlayayım bari..
Arkadaşlar okuduğum kadarıyla olayı kim nasıl algılamak istemişse o tarafından bakmış.
Olay kimsenin maddi durumu, bebeğine ne aldığı, aldığı şeyleri burada paylaşması değil. Kimse kimsenin maddi durumu da anlattıkları dışında bilemez zaten. Bilse de burada kimsenin başkasının aldığı şeyde gözü kalacağını yada alamayanı düşük sınıf olarak görüp dışlayacağını sanmıyorum. Aksine durumu olmayanlara yardımcı olmaya, almak istediği şeye gücü yetmiyorsa daha uygun fiyatlısını bulup paylaşmaya özen gösteriyoruz hepimiz.
Ben örneklemeleri kendimden vereyim. Herkes gibi bende bebeğime bir şeyler alıyorum. Aldıklarımı da yalnızca sorulduğunda fiyat belirtmeden paylaşıyorum. Fiyat soran olursa cevaplıyorum. sormayan merak ediyorsa arastırır zaten. Ki merak ettiğim şeyin fiyatını bende soruyorum. Daha önce sorulan indirimde gördüğüm bişey varsa da paylaşıyorum.
Ben oğlumu evde bildiğin fenni sünnetçiye çok uygun bir fiyata sünnet ettirdim. Burda maddi durumundan dolayı bu işi ertelediğini söyleyen birçok arkadaşa(Birçok diyorum çünkü kimse aa benden bahsediyor demesin çok kişiye önerdim) özelden öneride bulundum. Çünkü yaptırmak istiyor ama yapamama sebebi beli.Bebeğimi evde sünnet ettirmem bazılarına yanlış gelebilir.
Bebeğimin kıyafetlerini ayrı ama kendime kullandığım deterjanla yıkıyorum ve ütülemiyorum.
Bebeğime kıyafet alırken fiyatına, kumaş türüne, nerde üretildiğine bakmıyorum. Beğendiysem fiyatı yüksek de olsa alıyorum düşüksede. Ben uyku tulumunu bimden almıştım
Bebeğimi yıkarken küvet kullanmıyorum, çeşmenin altında yıkıyorum geçiyorum. Bazen yıkama sürem 2 gün bazen 5 gün oluyor. Hiçbir konuda pinpiriklenmiyorum, titizlik olayını abartmıyorum, her şeyin en iyisi olsun demiyorum. Bunlar benim tercihlerim ve tercihler kişiseldir.
Herkes bebeğini kendi yetiştiriyor, bebeği için en iyisini neyin zararlı olduğunu kendi bilir. Bunlar benim yaptıklarım ve ben fikir sormadığım sürece kimsenin bana aa ne sağlıksız evde sünnet yaptırmışsın, aa bebek deterjanı kullanmıyorsun alerji olur. Ütülemiyorsun mikrop kapar diye fikir yürütmesini istemem.
Geçenlerde hera kv sinin ona pompa almadığını söylemiş daha öncesindede salıncak vs. aldıklarını paylaşmıştı burada. Bende ona kv sine bir dahaki sefere oyuncak değil pompa almasını söylemesini önermiştim. Ben burada heranın salıncağını kıskanıyor olmuyorum herhalde. Fikir yürütmemin sebebi üzüntüm, öncelikli ihtiyacı yerine lüks ihtiyaçlarının karşılanması. Yoksa vardır alım gücü istediğini alır banane?
Demek istediğim hepimiz bişeyler paylaşıyoruz, ben de dahil. Ama paylaşımlarda uslup çok önemli bence. Kimsenin aldığı ürüne, yaptığı faaliyete, gittiği yere, bebeğine giydirdiğine kendimde olmasını istemediğimden olumsuz yorum yapmıyorum, kötü demiyorum. Çünkü istemiş gitmiş, beğenmiş almış onu bir kere yaptığının aldığının yanlış olduğunu söyleyip moralini bozmama gerek yok.
Geyik muhabbetlerinde yerim olduğundan söylüyorum, ben geyiği çok severim yaparımda. Geyikten hoşlanmayan ciddi mizaçlı arkadaşların geyik içeren gönderilerimi okumamalarını öneriyorum.
Açıklamayı da kimsenin yandaşı, kankası, dünüşü :) olduğum için yapmadım. Nacizane kendi fikirlerim bunlar.
Günaydınlar, mutlu günler herkese
Arkadaşlar günaydın.
Açıkçası böyle bir patlama bekliyordum. O kadar çok sanal ortamda bulundum ki kaçınılmaz bir durum olduğunu biliyordum. Şahsen bitarafım bu konuda. Zaman zaman benim de kızıp alındığım ama üzerinde durmadığım birçok yazışma oldu burada. Şimdi de durmayacağım şahsen. Umarım bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabiliriz.
Açıkçası tırsıyorum biri çıkıp da sen sus daha bir bebeği karnında tutmayı bile beceremedin der diye :)))) şaka bir yana kalp kırmayalım arkadaşlar lütfen..
Bu forumda yazdıklarımızın günün birinde aleyhimize delil olarak kullanılabileceği aklıma gelmezdi rahatsız oldum doğrusu fişleme sansür ne ararsan var tadı kaçtı. ivy ve aybike bilgilerinden sıkça faydalandığım entellektüel insanlar bence. herkes düşüncesini söylemekte özgürdür. hakaret içermediği sürece bu kimseyi rahatsız etmemeli. Aynı dönemlerde aynı sıkıntıları yaşıyoruz bebeklerimizin ihtiyaçları hep aynı burada öğrendiklerimi akıl süzgecimden geçirip bebeğime uygulamaya çalışıyorum ve bu benim için önemli demek istediğim güzel bir sohbet muhabbet de oluşmuş burada ama forumun sahibi gibi davranmamalısınız mesela ivynin avmlerle ilgili paylaşımı benim için değerli bilgiler içeriyordu sadece o değil birçok paylaşım burada bana yol gösterdi bebeğimin memeyi reddettiği dönemi yine burada paylaşılan bir yazı sayesinde daha rahat atllattım yani burada yazılan her şey bize uyacak yazılanları her zaman doğru bulacağız diye bir şey yok herkes fikrini söyler tartışırız çünkü tartışma da bir anlaşma biçimidir ama bu olayda olduğu gibi bu boyuta gelmemeli bence
Arkdslr nasilsnz diyecektim ki ...ne olmuş size boyle.cocuklar doğan a kadar miydi tum askimizUlkede zaten bir mahalle baskisidr gidiyor.kim nerede ne yapmis, fislenenler, tasfiye edilenler, gorevden alinanlar, yilsuzluk yapanlar, istifa edenler.... derken kime Nerede ne zamn güvenip inananacagiz bilmiyorum. Yurt disinda yasayan biri olarak ulkemle ilgili endiselerimi gizliyemedim.bu tartismalarin yaşanacağı belliydi ki ilk de olmayack bn eski topic deykende bebeklerimiz dogduktan sonra mahalle baskilari baslamisti.sen sunu iyi yapmiyrsun.bn bunu begenmedim.konusmana dikkat et.sen zenginsinbu fakir.su kiskanc.oteki cok bilmis.beriki alayci.....dye baslayan icimizdeki seslere hakim olmamiz gerektgne inanlrdnm. Sonucta kimse birbirini tanimiyr ve sanal ortamdan can sikintimiza dertlerimize mutluluklarimiza duygularimiza duygudas olabilecek arkds ve muhabbetler aryrz. Kimsenin tarzi.uslubu.duygulari.fikirleri.zevkleri.hayat standrtlari kimseyi ilgilendirmiyr. Herkes herseyi ifade edebilme ozgurlugune sahio. Yani burda ozgur degilsek dger yasam alanlarinda nasil ozgurluk arayalim.herseyden once paylasimlara saygi duyulmali...biz yeni neslin anneleri olarak yeni nesli daha ahlakli daha vatansever daha durust daha mutlu huzurlu yetistiriz onun tartismasini yapalim derim.birakin kim ne almis ne satmis, mevkisi makami nedir, inanir inanmaz, gezer tozar....hepimiz ayri sehirlerde bir duzen tutturmus, hayatin icinde akip duruyrz. Cok sukur ki yavrularimiz var. kokulari bile herseye deger...opyrm tum bebeklerimizi ve fedakar annelerini....
Eki Görüntüle 901077 Eki Görüntüle 901078 Eki Görüntüle 901079
Kızlar gecmisi okuyacağım alakasız ama face de gördüm çok güldüm , sizede göstereyim dedim
konuya dahil olmayayım dedim ama bu noktaya bizim yüzümüzden geldiği için yazma ihtiyacı duydum
dediğin gibi canım herkesin yaşadığı şehrin koşulları imkanları farklı...İzmir de nerde buluşalım diye konuşurken ivy avmleri tercih etmiyorum dedi, avmlere neden götürüyorsunuz çocuklarınızı kötü annesiniz falan değil cümle. evet İzmir gibi güneşi bol havası temiz bir şehirde dışarı çıkacaksan avmye gitmekten daha mantıklı ve sağlıklı alsancakta deniz havası solumaları bebeklerimizin. sonra gunebakan emzirme konusunu hatırlatınca evet avm olsun dedik
avmler zararlı mı? yapmayın anneler, bu tartışma götürmez kanıtlanmış gerçek, zararlı..arkadaşlar zararlarını yazmış zaten. bebeğini avmye götüren anne bilerek bebeğine zarar mı veriyor?hayır kimse bu iddia etmedi, etmek de kimsenin haddine düşmek. evet artık etrafımızda okadar çok zararlı şey var ki, hangi birinden koruyalım. ama her anne belirli ölçülerde yapabildiği kadar bebeğini korumaya çalışıyor. kimimiz ıslak mendil kullanmıyor, kimimiz avmlere gitmemeye çalışıyor, kimimiz sütünün kalitesi için organik besleniyor. hiçbirimizin tercihleri için birbirini eleştirmeye laf söylemeye hakkı yok. daha dün aramıza yeni katılan birine bunu söylüyorduk yargılama diye, şimdi içimizden biri fikrini söyledi diye kızıyoruz. kaldı ki fikri "bebeklerini avm ye götürenler kötü annelerdir" değil...söylediği şey "ben avmleri tercih etmiyorum"
:) battı balık yan gider diyorsun yani... Saka bir yana, bende istanbulda yasadım, bilirim ne çilelidir o şehir. Ama evden çıkınca gidilebilecek oyle çok seçenek varki... Çocuklarla gitmek içinde en azından alışveriş edilebilecek yer seçeneği çok fazla, havalar musait oldukça avm lere tıkılmak zorunda değilsiniz. Bazı kucuk şehirlerde insanların tek seçenekleri avm ler alışveriş için, onlar için daha zor.
Birde, baz istasyonları v.s lere girersek çıkamayız işin içinden, zaten zararları ortada olan şeyleri tartışmaya gerek yok. Ben cep telefonunu da elimden geldiğince uzak tutmaya çalışıyorum kızımdan. en başta wireless ı da kaptmıştım ama devamını getiremedim o işin maalsef. Herkes kendi bildiğince kendi kurallarını koyuyor işte, bunun tartışılacak, alınılacak bir yanı yok. Burada da kendi uygulama ve fikirlerimizi paylaşıyoruz, birbirimizden faydalanabilelim diye, zaten topic in amacı bu.
Ben 2 aydir dogru duzgum emziremiyorum. Ilk zamanlar agliyodu son 1 aydir etrafi izlio yani bi kere cekio sonra bakinio ve sikiliyo agliyo vs. Duzelmedi duzelmicekte sanirim iste sadece uyurken oda aynen ben sallayarak uyutuyorum. Ek gidalara gectik onlardabda mizmiz dunden beri artik bende patlama noktasina geldim napcam ne yedircem nasil vercem bilmiyorum. Umarim sizinki bu donemlerde olurmus ztn ole bisidir biz artik astik hic umudum yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?