- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.761
saol cnm bizimde doktor sözde 2 gün önce kontrol etmişti keşke anlasaydıda yavrumu rahatlatacak bişeler yapabilseydim bende.inşallah seninkide ondaandır.
İnnnsallah durucum, sagol beni dusundugun icin buarada mutlu oldum :)
öğrtmnm çalışmaya başlamdınız sanırım
doğum izniniz bitmiştir raporlu musnuz ücretsiz izne mi ayrıldıznız
kızlar bu arada hamileyken ellerde uyuşukluk el parmaklarında ağrı hissedenler hala özellikle gece uyuşma varsa bileğiniz ağrıyorsa ihmal etmeyin geçen hafta dr gittim emg çektiler sağ elimde ileri düzeyde solda orta düzeyde sinir sıkışmssı varmış sağ bilekten iğne yaptılar bir ay sonra sol bilekten yapılacak üç ay sonra sağdan kesin ameliyat dedi. bebeği pek kucaklama artar dedi bu mümkün olmayan bir şey
kızlarr bugün akşam kızım elimi bi ısırdıııııııı veeeeeeeeeeeeee bennn şoookkk bişey batıo nedir o ağzına bişemi aldı derkeeeennnn alttan prinç gibiiiii 2 tane dişşş maşallah kuzuma demek günlerdir huysuzluğu bundanmışşş emmek istememesi uyumaması sürekli kucak istemesi.....bende erken çıkarmışım ama yinede kuzenim karı koca diş hekimi aradım sordum erken çıkmanın bi sakıncası olurmu die yok tamamen genetik dediler ve sabah ve gece yatarken temiz bi tülbent tarzı bezle kaynamış suyla silmemi önerdiler özellikle dişi çıksada çıkmasada demir ilacından sonra su ver dediler dişlerde leke yapıormuş. ayyy çok garip bi duyguymuş testere gibi. ama anlamıştım çıkacağınıda bu kadar çabuk beklemiodum canavara dönüşmüştü yavrum heryeri ısırıodu.sizle paylaşayım dedim yatmadanmaşallah benim kuzuma.
ücretsiz izin aldım malesef heyet raporu alamadım iznim ocağın 20 sinde bitiyor hayırlısıyla başalyacağım.bu arada sinir sıkışması için çok geçmiş olsun ameliyattan başka çaresi yokmuş diye biliyorum ama iyi bakman gerekiyormuş zorlamamalıymışsın ama dediğin gibi nerde evlatlarımızın bakımı için kendimizi düşünmüyoruz bile allah şifa versin en acilinden.
saol cnm bizimde doktor sözde 2 gün önce kontrol etmişti keşke anlasaydıda yavrumu rahatlatacak bişeler yapabilseydim bende.inşallah seninkide ondaandır.
İnnnsallah durucum, sagol beni dusundugun icin buarada mutlu oldum :)
ne demek cnm burda birbirimize yardım için varız herkes mutlu her bebiş huzurlu olsun:))
amaaan topiğin ilk dişleri gelmiş ne mutlu :) hayırlı olsun
teşekkür ederiz teyzosu:)
kızlar bu arada hamileyken ellerde uyuşukluk el parmaklarında ağrı hissedenler hala özellikle gece uyuşma varsa bileğiniz ağrıyorsa ihmal etmeyin geçen hafta dr gittim emg çektiler sağ elimde ileri düzeyde solda orta düzeyde sinir sıkışmssı varmış sağ bilekten iğne yaptılar bir ay sonra sol bilekten yapılacak üç ay sonra sağdan kesin ameliyat dedi. bebeği pek kucaklama artar dedi bu mümkün olmayan bir şey
kızlar cevaplar için teşekkürler umarım kısa zamanda emeip sonra etrafı izlemeye devam ederler
öncelikle geçmiş olsun cnm,benim kızımda etrafı izleme memeyi itme çığlık atma hepsi var uykudan uyanır uyanmaz tıkıorum ağzına mememi bakmaya başlıo etrafa öbür memeye geçioz ondanda sıkılıo yatıoz yakında amuda kalkacam ama odada kimse olmadan emziriorum yoksa çıt dese akıo( maalesef birazda diştenmiş herhalde umarım hepimizin bebişi düzelir...
ne demek cnm burda birbirimize yardım için varız herkes mutlu her bebiş huzurlu olsun:))
teşekkür ederiz teyzosu:)
öncelikle geçmiş olsun cnm,benim kızımda etrafı izleme memeyi itme çığlık atma hepsi var uykudan uyanır uyanmaz tıkıorum ağzına mememi bakmaya başlıo etrafa öbür memeye geçioz ondanda sıkılıo yatıoz yakında amuda kalkacam ama odada kimse olmadan emziriorum yoksa çıt dese akıo( maalesef birazda diştenmiş herhalde umarım hepimizin bebişi düzelir...
geçmiş olsun dileklerin için tşklr sizin de dişlr hayırlı ve çürüksüz olsun. sanırım bizim de dişler gelecek dr kontrolümüze 2 hafta var emereken bi şey batıyo sanki ve diş yerleri belirginleşti ben çok erken 3 aylıkken diş çıkarmışım
Ak parti zihniyeti sarmış topiği canım boşver salla gitsin biri dama taş atıyo hepsi arkasından gidio... Sende mektuplarını iste :)))
Sende çok yaşa arasta yaaa :)))) el kadar bebeğe ikoncan yakıştırılması yapılan topikte herşey mübahtır dimi canım :))))) hani yandaş medya nerde dürte uyansınlar hemen zühahshajsgfjkbhgdd)))))))
Kızlar size bir şey danışacağım dün sütümü sağdım 125ml çıktı benim kızım bunun 75 ini içti uyurken :) uyandırıyorum açıyor gözlerini ama emmiyor kalanını. Neyse kalanını döktüm gece idi o zaman saat. Aradan yarım saat 45 dk sonra kalktı beni emdi yattı. Ne kadar içtiğini öğrenmek için yaptım ama öğrenemedim.
Bir şey daha saçları dökülen arkadaşlarımız vardı ben saçımı boyattığımdan beri dökülme çok ama çok azaldı yani en fazla 10 tel dökülüyor. Bitkisel boya ile boyattım isterseniz sizlerde bir deneyin.
canım bende o denemeyi yapmıştım, paşam 100-110cc gibi içiyor...ancak dün Doktor Bey de aynı şeyi söyledi, nekadar içtiği ölçü değil çünkü her annenin sütü farklı dedi. hatta aynı hafta içinde senin kendi sütün bile değişebilir çünkü yağ oranı değişiyor dedi. yani bazen 75cc yeterken bazen 120cc yetmezmiş
dün 4 aylık rutin kontrolümüzdeydik, çok şükür iyi habelerle döndük evimize :)
Doktor Beyin verdiği genel bilgiler kısmını sizinle paylaşmak istedim, belki içinde sizin sorularınız cevabı olan kısımlarda vardır
*oğlumun salyaları çok artmaya başladı...artık normal çünkü dişlerin 5-6 ayda çıkmasını bekleriz ve salya yaklaşık 2 ay önce başlar. ateş huzursuzluk gibi belirtiler son 20 günde başlayacağını gibi bazı bebeklerde hiç görülmeyebilir bile
*kilo alımı; paşam 500gr almış. ilk duyduğumda moralim bozuldu çünkü her ay 1200-1500 alıyordu acaba sütüm yetmiyor mu dedim. 3. aydan sonra kilo alımı yavaşlar, alsında kilo alımı fazladır ama aynı oranda yakmaya başlar yani 500gr şuan bulunduğu kilo için gayet güzel dedi
*sizdede var mı bilmiyorum paşamın özellikle bacak ve omuz kemiklerinden ses geliyor bazen, korktum bişey mi yaptım eklemlerine diye. bebekler hareketlenmeye başladığı için eklemlerde bu ses çok normalmiş ve yürümeye başlayana kadar da devam edermiş
*koca kafa mevzumuz; paşamın kafası 44cm çıktı yani ben yine büyük diye panik yaptım. hiçbir bebeğin kafa,boy yada kilo ölçüsü tek başına değerlendirilmez dedi. ayrıca bir bebek için 44cm normalken diğer bebekte büyük olabilir, önemli olan aylık persentilinin istikrarlı şekilde devam etmesi dedi. paşamın geçen ay kafa ölçüsü 43 cm di. eğer aynı ölçüde kalsaydı endişe ederdim yada 46 cm olsaydı dedi, aylık 1 cm büyüme çok normalmiş
*gündüz uykuları 4 kere yarım saat-45dk ya düştü, bu ay artık uyku düzeni oturuyor ve nasıl alışırsa öyle devam edecek. uyku sayısını 2 ye düşürüp süreyi 1 saat-1,5 saate uzatmaya çalış dedi
*ek gıda konusunu size tamamen ayrı bir başlıkta anlatmak isterim çünkü bu konuda çok soru işaretim var ve Doktor Beyin dediklerini yapmayı pek düşünmüyorum. sadece ilk 1 yıl yasak olan gıdaları paylaşayım sizinle; süt, yumurta sarısı, bal, tuz, şeker
*kulakta biriken sarı kir; kesinlikle temizlerken dıştaki kiri temizlemek gerekirmiş. hemen kulağın ağzındaki yani bize göre içte değil dışta olan kire dokunmamak gerekiyormuş. çünkü kulağın içine girecek pislikleri o ağızdaki sarı kir engelliyor dedi.
*atopik dermatit; şampuan ve deterjanı değiştirince biranda şiddeti azaldı ancak zaman zaman hala kızarıyor yüzü...şiddeti azaldığına göre alerjisi kimyasallara, eğer besin olsaydı aynı oranda devam ederdi. peki niye hala tamamen geçmiyor dediğimde benim kıyafetlerimden etkilendiğini söyledi. en geç 2 yaşına kadar tamamen iyileşirmiş. ancak besin alerjsi olan bebeklerde bu süre daha uzun olabilirmiş, çok nadir vakaalarda 10-12 yaşına kadar besin alerjisi devam edebilirmiş
arkadaşlar size ameda tavsiye ederim inanılmaz rahatlık ben hem avent hemde lansinoh kullandım geri verdim ameda aldım son süte kadar çıkarıyor...
çok sağol gerçekten aydınlatıcı oldu bilgiler benmde kızımın omzundan falan ses geliyor korkuyordum yanlış bi hareket mi yaptım diye. dr unuzu beğendim tek tek cevaplamış. bizim dr un ağzından cımbızla alıyorsun lafları değiştircem bu gidişle
Maşallah canım erkenden çıkardı dişini anlamamışsın bile kendi kendine çıkarmış yavrucuk. İnci gibi dişleri olsun inşallah :)kızlarr bugün akşam kızım elimi bi ısırdıııııııı veeeeeeeeeeeeee bennn şoookkk bişey batıo nedir o ağzına bişemi aldı derkeeeennnn alttan prinç gibiiiii 2 tane dişşş maşallah kuzuma demek günlerdir huysuzluğu bundanmışşş emmek istememesi uyumaması sürekli kucak istemesi.....bende erken çıkarmışım ama yinede kuzenim karı koca diş hekimi aradım sordum erken çıkmanın bi sakıncası olurmu die yok tamamen genetik dediler ve sabah ve gece yatarken temiz bi tülbent tarzı bezle kaynamış suyla silmemi önerdiler özellikle dişi çıksada çıkmasada demir ilacından sonra su ver dediler dişlerde leke yapıormuş. ayyy çok garip bi duyguymuş testere gibi. ama anlamıştım çıkacağınıda bu kadar çabuk beklemiodum canavara dönüşmüştü yavrum heryeri ısırıodu.sizle paylaşayım dedim yatmadanmaşallah benim kuzuma.
Arkadaslar su an evde misafirim var ( esim yurtdisinda oldugu icin yanima destege gelen akrabam )ve babam ağır hastalandığı icin ( dün olusan bir durum ) hafta sonu onla ilgilenmem gerekecek bir süre giremeyebilirim . Yanlış anlaşılmasın .
yok canım olur mu şey neden bilmişlik olarak düşüneyim hatta benm bebeğimin gelişimi için endişe etmen hoşuma gitti.çok teşekkür ederim.bıdığımda kedicik teyzesini öpüyor...
selam kızlar nasılsınız bakalım?
ben geçmişi okumaya gidiyorum ama önce güncele bi yazayım dedim...
canım çok sıkkın içim daralıyo moralim bozuk bir sürü şey işte
Berbat bir gündü. 6 aylık kontrolden geldik kızım 200 gr almış düşünebiliyormusunuz 200!!! 6 aylığız ve 6 kiloyuz kafayı yememe az kaldı !
4 aşı olduk krize girdi resmen. Hemograma bakıldı kan değerleri iyi olduğu için Demir ilacı kullanmayacak. Kan alınırken de kafayı yedi haklı damar bulamadılar süzgeçe çevirdiler kızımı. Beni odadan dışarı çıkardılar en sonunda. Babası kaldı yanında. Kısacası bugün kötü bir gündü..
hani bi arkadaş yazmıştı ya her gün aynı saç, aynı koltuk, aynı pijama diye işte tamda o krizdeyim şuanda
sanki biri düğmeye basmışta her gün aynı şeyleri yaşıyormuşum gibi geliyor...
işin kötüsü bu gidişi değiştirecek hevesim de gücüm de kalmadı.. çünkü hep uykusuz her gün uykusuzum ... geceleri uyumayan bi kızım var.. gündüzleri de hep ilgi istiyor, kucakta olsun istiyo.. oyun halısında vakit geçiriyo ama bazen onuda istemediği olabiliyor..
hal böyle olunca da benim vücut yorgun düşüyor, hormonlar alt üst oluyor... saçlarım fena dökülüyor sebebi uykusuzluk, gözlerimin altı çöktü sebebi uykusuzluk, sinirlerim çok gergin sebebi uykusuzluk........ bu böyle uzayıp gidiyor..................
kızımın uyumama sorunu için hep araştırma halindeyim 2 gündür tracy hogg'un EASY rutinini uyguluyorum umarım iyi sonuç alırım yoksa benim kafa adda gidecek yakında...
Similac High Energy Bebek Sütü ismi. bakalım bu da işe yaramazsa ben bu işi beceremediğime kanaat getiricem en sonunda.
herkese iyi akşamlaar
ne zamandır yazmak istiyorum ama hep erteledim nedense ta ki medin üzüntüsünü görene kadar
med kilo konusunda çok çekmiş bir anne olarak söylüyorum ne olur fazla üzülme benim büyük kızım 1 yaşındayken 6.5 kiloydu inanabiliyor musunuz? Doktorun araştırmadığı hastalık kalmadı kistik fibrozdan çölyağa kadar herşey araştırıldı en son bu böyle gidecek minyon bir çoçukmuş deyip vazgeçti adam.protifar fantomalt özel mamaları,normal yolla beslenenmeyen yatalak kanser hastalarının beslendikleri sütleri verdik hep.Ama keşke o kadar kafama takmasaydım diyorum şimdi 2 senedir anaokuluna gidiyor 15 kilo ama her yönden yaşıtlarından daha ileri seviyede (öğretmeninin görüşü de bu)
4 aydır takip ediyorum sizleri daha iyi bir giriş yapmak istiyordum ama dayanamadım aceleye geldi kendim ile ilgili anlatacağım çok şeyler var eğer aranıza kabul ederseniz sizlere olmaktan çok mutlu olurum:))
kızlarr bugün akşam kızım elimi bi ısırdıııııııı veeeeeeeeeeeeee bennn şoookkk bişey batıo nedir o ağzına bişemi aldı derkeeeennnn alttan prinç gibiiiii 2 tane dişşş maşallah kuzuma demek günlerdir huysuzluğu bundanmışşş emmek istememesi uyumaması sürekli kucak istemesi.....bende erken çıkarmışım ama yinede kuzenim karı koca diş hekimi aradım sordum erken çıkmanın bi sakıncası olurmu die yok tamamen genetik dediler ve sabah ve gece yatarken temiz bi tülbent tarzı bezle kaynamış suyla silmemi önerdiler özellikle dişi çıksada çıkmasada demir ilacından sonra su ver dediler dişlerde leke yapıormuş. ayyy çok garip bi duyguymuş testere gibi. ama anlamıştım çıkacağınıda bu kadar çabuk beklemiodum canavara dönüşmüştü yavrum heryeri ısırıodu.sizle paylaşayım dedim yatmadanmaşallah benim kuzuma.
öğretmen arkadaşlara sormak istiyorum bende 30 gün heyet raporu aldım raporum tatilden önce bitecek yeni yıl geldiği için alacağım yeni rapor yıllık rapor hakkkını kullanmadan direk heyet olabilir mi çünkü geçek bir rahatsızlığım var
dün 4 aylık rutin kontrolümüzdeydik, çok şükür iyi habelerle döndük evimize :)
Doktor Beyin verdiği genel bilgiler kısmını sizinle paylaşmak istedim, belki içinde sizin sorularınız cevabı olan kısımlarda vardır
*oğlumun salyaları çok artmaya başladı...artık normal çünkü dişlerin 5-6 ayda çıkmasını bekleriz ve salya yaklaşık 2 ay önce başlar. ateş huzursuzluk gibi belirtiler son 20 günde başlayacağını gibi bazı bebeklerde hiç görülmeyebilir bile
*kilo alımı; paşam 500gr almış. ilk duyduğumda moralim bozuldu çünkü her ay 1200-1500 alıyordu acaba sütüm yetmiyor mu dedim. 3. aydan sonra kilo alımı yavaşlar, alsında kilo alımı fazladır ama aynı oranda yakmaya başlar yani 500gr şuan bulunduğu kilo için gayet güzel dedi
*sizdede var mı bilmiyorum paşamın özellikle bacak ve omuz kemiklerinden ses geliyor bazen, korktum bişey mi yaptım eklemlerine diye. bebekler hareketlenmeye başladığı için eklemlerde bu ses çok normalmiş ve yürümeye başlayana kadar da devam edermiş
*koca kafa mevzumuz; paşamın kafası 44cm çıktı yani ben yine büyük diye panik yaptım. hiçbir bebeğin kafa,boy yada kilo ölçüsü tek başına değerlendirilmez dedi. ayrıca bir bebek için 44cm normalken diğer bebekte büyük olabilir, önemli olan aylık persentilinin istikrarlı şekilde devam etmesi dedi. paşamın geçen ay kafa ölçüsü 43 cm di. eğer aynı ölçüde kalsaydı endişe ederdim yada 46 cm olsaydı dedi, aylık 1 cm büyüme çok normalmiş
*gündüz uykuları 4 kere yarım saat-45dk ya düştü, bu ay artık uyku düzeni oturuyor ve nasıl alışırsa öyle devam edecek. uyku sayısını 2 ye düşürüp süreyi 1 saat-1,5 saate uzatmaya çalış dedi
*ek gıda konusunu size tamamen ayrı bir başlıkta anlatmak isterim çünkü bu konuda çok soru işaretim var ve Doktor Beyin dediklerini yapmayı pek düşünmüyorum. sadece ilk 1 yıl yasak olan gıdaları paylaşayım sizinle; süt, yumurta sarısı, bal, tuz, şeker
*kulakta biriken sarı kir; kesinlikle temizlerken dıştaki kiri temizlemek gerekirmiş. hemen kulağın ağzındaki yani bize göre içte değil dışta olan kire dokunmamak gerekiyormuş. çünkü kulağın içine girecek pislikleri o ağızdaki sarı kir engelliyor dedi.
*atopik dermatit; şampuan ve deterjanı değiştirince biranda şiddeti azaldı ancak zaman zaman hala kızarıyor yüzü...şiddeti azaldığına göre alerjisi kimyasallara, eğer besin olsaydı aynı oranda devam ederdi. peki niye hala tamamen geçmiyor dediğimde benim kıyafetlerimden etkilendiğini söyledi. en geç 2 yaşına kadar tamamen iyileşirmiş. ancak besin alerjsi olan bebeklerde bu süre daha uzun olabilirmiş, çok nadir vakaalarda 10-12 yaşına kadar besin alerjisi devam edebilirmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?