2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

öğrtmnm çalışmaya başlamdınız sanırım

doğum izniniz bitmiştir raporlu musnuz ücretsiz izne mi ayrıldıznız

ücretsiz izin aldım malesef heyet raporu alamadım iznim ocağın 20 sinde bitiyor hayırlısıyla başalyacağım.bu arada sinir sıkışması için çok geçmiş olsun ameliyattan başka çaresi yokmuş diye biliyorum ama iyi bakman gerekiyormuş zorlamamalıymışsın ama dediğin gibi nerde evlatlarımızın bakımı için kendimizi düşünmüyoruz bile allah şifa versin en acilinden.

amaaan topiğin ilk dişleri gelmiş ne mutlu :) hayırlı olsun

çok teşekkür ederim napıcaksın bebişe kim bakıcak ben başlamıcam hazirana kadar ücretsiz izin almayı düşünüyorum artık seminerlere gideriz bebişle

Kızlar size bir şey danışacağım dün sütümü sağdım 125ml çıktı benim kızım bunun 75 ini içti uyurken :) uyandırıyorum açıyor gözlerini ama emmiyor kalanını. Neyse kalanını döktüm gece idi o zaman saat. Aradan yarım saat 45 dk sonra kalktı beni emdi yattı. Ne kadar içtiğini öğrenmek için yaptım ama öğrenemedim.

Bir şey daha saçları dökülen arkadaşlarımız vardı ben saçımı boyattığımdan beri dökülme çok ama çok azaldı yani en fazla 10 tel dökülüyor. Bitkisel boya ile boyattım isterseniz sizlerde bir deneyin.

Ak parti zihniyeti sarmış topiği canım boşver salla gitsin biri dama taş atıyo hepsi arkasından gidio... Sende mektuplarını iste :)))

Sende çok yaşa arasta yaaa :)))) el kadar bebeğe ikoncan yakıştırılması yapılan topikte herşey mübahtır dimi canım :))))) hani yandaş medya nerde dürte uyansınlar hemen zühahshajsgfjkbhgdd )))))))

Rabarbaa tartışma kaç gündür ortada, şahsım kastedilerek yapılan yorumlar hariç hiçbir gönderiye alıntı ile cevap vermedim.
Herkesin kendi fikri, kendi düşüncesi çünkü saygı duyuyorum. Bana doğru gelen başkasına yanlış gelir, benim yanlışım başkasına doğru. Biri kalkıp başkalarıyla aynı fikirdeyim aynı düşünceyi paylaşıyorum diye arkasından gidiyor, yandaş medya vs. derse bende kalkar ona cevap veririm.
Çok şükür benim kendi aklım fikrim, kendi düşüncelerim var. Benim düşüncelerim başka düşüncelerle uyuşuyor diye yandaş mı oluyorum ben arkadaş? Konu sadece tartışılan bir olay değil burda herkes haklı bulduğu, faydalı bulduğu, sevindirici bulduğu, içinde kendini bulduğu, komik olduğunu düşündüğü birçok mesajı beğeniyor. Herkes herkesin yandaşı o zaman burda. Yapma Allah aşkına.
Tartışılan konu ile alakalı alakasız haklı ve yararlı bulduğum bütün gönderileri Allah vergisi kendi aklım ile beğenip, gerekli duyduğumu yanıtlıyorum yine kendi aklım ile :)
Dediğim gibi herkesin kendi düşünceleri kendi aklı var, isteyen istediğini beğenir o yüzden. Bu yandaş yakıştırması çok yanlış arkadaşlar. Kim doğru bulduğu fikri kimin paylaştığını görürse onu beğenir onu yanıtlar, bu kadar doğal birşey neden rahatsızlık verdi bu kadar, ağızlara yandaşlık olarak yapıştı anlam veremedim.

dün 4 aylık rutin kontrolümüzdeydik, çok şükür iyi habelerle döndük evimize :)
Doktor Beyin verdiği genel bilgiler kısmını sizinle paylaşmak istedim, belki içinde sizin sorularınız cevabı olan kısımlarda vardır

*oğlumun salyaları çok artmaya başladı...artık normal çünkü dişlerin 5-6 ayda çıkmasını bekleriz ve salya yaklaşık 2 ay önce başlar. ateş huzursuzluk gibi belirtiler son 20 günde başlayacağını gibi bazı bebeklerde hiç görülmeyebilir bile

*kilo alımı; paşam 500gr almış. ilk duyduğumda moralim bozuldu çünkü her ay 1200-1500 alıyordu acaba sütüm yetmiyor mu dedim. 3. aydan sonra kilo alımı yavaşlar, alsında kilo alımı fazladır ama aynı oranda yakmaya başlar yani 500gr şuan bulunduğu kilo için gayet güzel dedi

*sizdede var mı bilmiyorum paşamın özellikle bacak ve omuz kemiklerinden ses geliyor bazen, korktum bişey mi yaptım eklemlerine diye. bebekler hareketlenmeye başladığı için eklemlerde bu ses çok normalmiş ve yürümeye başlayana kadar da devam edermiş

*koca kafa mevzumuz; paşamın kafası 44cm çıktı yani ben yine büyük diye panik yaptım. hiçbir bebeğin kafa,boy yada kilo ölçüsü tek başına değerlendirilmez dedi. ayrıca bir bebek için 44cm normalken diğer bebekte büyük olabilir, önemli olan aylık persentilinin istikrarlı şekilde devam etmesi dedi. paşamın geçen ay kafa ölçüsü 43 cm di. eğer aynı ölçüde kalsaydı endişe ederdim yada 46 cm olsaydı dedi, aylık 1 cm büyüme çok normalmiş

*gündüz uykuları 4 kere yarım saat-45dk ya düştü, bu ay artık uyku düzeni oturuyor ve nasıl alışırsa öyle devam edecek. uyku sayısını 2 ye düşürüp süreyi 1 saat-1,5 saate uzatmaya çalış dedi

*ek gıda konusunu size tamamen ayrı bir başlıkta anlatmak isterim çünkü bu konuda çok soru işaretim var ve Doktor Beyin dediklerini yapmayı pek düşünmüyorum. sadece ilk 1 yıl yasak olan gıdaları paylaşayım sizinle; süt, yumurta sarısı, bal, tuz, şeker

*kulakta biriken sarı kir; kesinlikle temizlerken dıştaki kiri temizlemek gerekirmiş. hemen kulağın ağzındaki yani bize göre içte değil dışta olan kire dokunmamak gerekiyormuş. çünkü kulağın içine girecek pislikleri o ağızdaki sarı kir engelliyor dedi.

*atopik dermatit; şampuan ve deterjanı değiştirince biranda şiddeti azaldı ancak zaman zaman hala kızarıyor yüzü...şiddeti azaldığına göre alerjisi kimyasallara, eğer besin olsaydı aynı oranda devam ederdi. peki niye hala tamamen geçmiyor dediğimde benim kıyafetlerimden etkilendiğini söyledi. en geç 2 yaşına kadar tamamen iyileşirmiş. ancak besin alerjsi olan bebeklerde bu süre daha uzun olabilirmiş, çok nadir vakaalarda 10-12 yaşına kadar besin alerjisi devam edebilirmiş

canım bende o denemeyi yapmıştım, paşam 100-110cc gibi içiyor...ancak dün Doktor Bey de aynı şeyi söyledi, nekadar içtiği ölçü değil çünkü her annenin sütü farklı dedi. hatta aynı hafta içinde senin kendi sütün bile değişebilir çünkü yağ oranı değişiyor dedi. yani bazen 75cc yeterken bazen 120cc yetmezmiş

Anladım canım bütün gece huzursuzdu benim kız eeee diye kendi kendine ninni söyleyip durdu. Şimdi de uyuyor hanımefendi :)

çok sağol gerçekten aydınlatıcı oldu bilgiler benmde kızımın omzundan falan ses geliyor korkuyordum yanlış bi hareket mi yaptım diye. dr unuzu beğendim tek tek cevaplamış. bizim dr un ağzından cımbızla alıyorsun lafları değiştircem bu gidişle

arkadaşlar size ameda tavsiye ederim inanılmaz rahatlık ben hem avent hemde lansinoh kullandım geri verdim ameda aldım son süte kadar çıkarıyor...

canım önce senin yaraları iyi etmek lazım. emzirirken kelebek uç, sonrasında da kalkan kullanabilirsin. böylece temas azalacağından, göğüs ucu yaran hemen iyileşir. ben avent kalnakı kullandım emzirdikten sonra hava aldıranı taktım göğüs ucum kurudu, sair zamanda da hava aldırmayanı. kelebek ucuyla da emzirdim, teması kesince tahriş de azalıyor. ama pompanın sağması lazım. ya iyi oturmuyordur göğsüne ki boşluk kalınca sağmıyor pompalar, ya da valfi filan doğru monte değildir. sen sorun yok diyorsan da teknik servise götür derim. aynı gün sorunu çözmezse ompayı tamire alıp sana yedek pompa veriyorlar. bir tavsiyem de otomatikse bile pompan manuel ayarında sağım yapmak, o zaman çok fazla süt çıkarıyor.

aman canım ne güzel güzel cevaplaması :)
her seferinde yapışıyorum yakasına cımbızı resmen ağzının içine sokuyorum lafı alabilmek için :))

Maşallah canım erkenden çıkardı dişini anlamamışsın bile kendi kendine çıkarmış yavrucuk. İnci gibi dişleri olsun inşallah :)

Gcmisi ancak bitirip guncele gelebildim.
Tartışmalara üzüldüm acikcasi. Nereden nerelere gelmiş. Bence olay yanlis anlaşmalardan ibaret aslında...
Herkes doğru bildiğini söylüyor burada, ben de, siz de... tabiki soylicez, paylaşıyorsak birbirimizi düşündüğümüz icin.
Aaaa bugün bunu arastirdim öğrendim dur kizlara yazayim da belki faydasi olur diye hevesle yazıyorum ben. Şimdi dusundum de bir alingablik var galiba bugunlerde hepimizde umarim çok bilmiş gibi görünmemiştir o paylasimlarim hicbirinize.

Herşey herkese uygun olmayabiliyor. Hayati birşey değilse onerilen seyi ister yaparsın ister yapmazsin senin bilecegin şey. Üşür bu çocuk giydir zen bunu diyen teyzelerden farkimiz olsun birbirimize karsi ama. Biraz daha mi yumuşak yazmali acaba?

Burada özel hayatımizdan şeyler de paylaşıyoruz ki bence bu sayfalara kadar da bu sayede geldik. Herkesin içinde yasadigi sosyal ortamlar farklı. O yüzden ben bu konuda hiç kimsenin kötü niyetli ya da gosteris meraklisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece şanssız bisekilde üst üste gelmiş ve dikkat çekmiş sanirim.
Puset ve euro meselesini de ben sormustum 2500 liraymis diye, simdi suçlu hissettim kendimi. Sanki hedef haline ben getirmiş oldum. Samimiyetle yazmistim ama ivynin basini yakmis oldum özür dilerim.

Neyse çok uzattim ama yeri gelmişken, bilgimi paylasayim derken olur da ukalalik gibi göründüyse veya birinizi istemeden de olsa kirdiysam affola....

Arasta bi sure girmicem demissin üzüldüm. Şakalarini aricaz hepimuz Bence tatliya baglayip devam edelim kaldigimiz yerden.

Çok geçmiş olsun canim... Üst üste gelmiş herşey. Esinle de allah kavustursun...

Sizsiz eksik kalicaz

yok canım olur mu şey neden bilmişlik olarak düşüneyim hatta benm bebeğimin gelişimi için endişe etmen hoşuma gitti.çok teşekkür ederim.bıdığımda kedicik teyzesini öpüyor...

Tam da olayların üstüne gelmiş vallahi :))
Neyse iyi olmaniza çok sevindim :)))

selam kızlar nasılsınız bakalım?
ben geçmişi okumaya gidiyorum ama önce güncele bi yazayım dedim...

canım çok sıkkın içim daralıyo moralim bozuk bir sürü şey işte

Hayirdir canim ne oldu?

Ah canim benim ya, doktorun normal bulmuş. Seni çok iyi anliyorum Barış da zayif bebeklerimizden. Ne olur sadece Ecemizin saglikli oluşuna odaklan ve kendini yipratma...

Bendim, bizdik hepimize zaman zaman oluyor bunlar. Kendiliğinden geçti benimkisi..
Her fırsatta uyumaya calis. Uykusuz kalinca ben kesin deliriyorum onu fark ettim. :)

Similac High Energy Bebek Sütü ismi. bakalım bu da işe yaramazsa ben bu işi beceremediğime kanaat getiricem en sonunda.

Saçmalamaaaaaa
Elinden geleni yapıyorsun hic kolay değil yaptiklarin...

Hoşgeldin :)

Aaaaaaa ilk disimiz geldiiiiii
Hayirli olsun bakalim :))))
Buğday pişirilip veriliyomus diye biliyorum ben ama sizde var midir adetler filan? Bisey yapicak misiniz?

2013 ten 40 günün var, aktaramiyorsun yeni yila. 1 ocak 2014ten itibaren aldigin her rapor bu yeni yilin 40 gününden dusulecek.

Ben de 2. dönem işe dönüyorum. Ama hic istemiyorum. Maddi zorluklardan dolayı seviniyorum aslinda maaş gelecek diye ama uykuya elveda dicem sanirim

Son düzenleme:

Vay böyle konuşkan doktorun önünde şapka cikariyorum...
Teşekkürler paylastigin icin

Teşekkürler canim benim içinde aydınlatıcı oldu. Bebeğim en son kafasi 43 tu aslında bou uzun ve kilosu 8500. Kafasi büyük görünmüyor ama yinede pzt kontrole gidince 43.5 in üstüne çıkmasın gibi saçma bir endişeye kapildigimi farkettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…