- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.781
Gcmisi ancak bitirip guncele gelebildim.
Tartışmalara üzüldüm acikcasi. Nereden nerelere gelmiş. Bence olay yanlis anlaşmalardan ibaret aslında...
Herkes doğru bildiğini söylüyor burada, ben de, siz de... tabiki soylicez, paylaşıyorsak birbirimizi düşündüğümüz icin.
Aaaa bugün bunu arastirdim öğrendim dur kizlara yazayim da belki faydasi olur diye hevesle yazıyorum ben. Şimdi dusundum de bir alingablik var galiba bugunlerde hepimizde umarim çok bilmiş gibi görünmemiştir o paylasimlarim hicbirinize.
Herşey herkese uygun olmayabiliyor. Hayati birşey değilse onerilen seyi ister yaparsın ister yapmazsin senin bilecegin şey. Üşür bu çocuk giydir zen bunu diyen teyzelerden farkimiz olsun birbirimize karsi ama. Biraz daha mi yumuşak yazmali acaba?
Burada özel hayatımizdan şeyler de paylaşıyoruz ki bence bu sayfalara kadar da bu sayede geldik. Herkesin içinde yasadigi sosyal ortamlar farklı. O yüzden ben bu konuda hiç kimsenin kötü niyetli ya da gosteris meraklisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece şanssız bisekilde üst üste gelmiş ve dikkat çekmiş sanirim.
Puset ve euro meselesini de ben sormustum 2500 liraymis diye, simdi suçlu hissettim kendimi. Sanki hedef haline ben getirmiş oldum. Samimiyetle yazmistim ama ivynin basini yakmis oldum özür dilerim.
Neyse çok uzattim ama yeri gelmişken, bilgimi paylasayim derken olur da ukalalik gibi göründüyse veya birinizi istemeden de olsa kirdiysam affola....
Arasta bi sure girmicem demissin üzüldüm. Şakalarini aricaz hepimuzBence tatliya baglayip devam edelim kaldigimiz yerden.
Çok geçmiş olsun canim... Üst üste gelmiş herşey. Esinle de allah kavustursun...
Sizsiz eksik kalicaz
Tam da olayların üstüne gelmiş vallahi :))
Neyse iyi olmaniza çok sevindim :)))
Hayirdir canim ne oldu?
Ah canim benim ya, doktorun normal bulmuş. Seni çok iyi anliyorum Barış da zayif bebeklerimizden. Ne olur sadece Ecemizin saglikli oluşuna odaklan ve kendini yipratma...
Bendim, bizdikhepimize zaman zaman oluyor bunlar. Kendiliğinden geçti benimkisi..
Her fırsatta uyumaya calis. Uykusuz kalinca ben kesin deliriyorum onu fark ettim. :)
Saçmalamaaaaaa
Elinden geleni yapıyorsun hic kolay değil yaptiklarin...
Hoşgeldin :)
Aaaaaaa ilk disimiz geldiiiiii
Hayirli olsun bakalim :))))
Buğday pişirilip veriliyomus diye biliyorum ben ama sizde var midir adetler filan? Bisey yapicak misiniz?
2013 ten 40 günün var, aktaramiyorsun yeni yila. 1 ocak 2014ten itibaren aldigin her rapor bu yeni yilin 40 gününden dusulecek.
Ben de 2. dönem işe dönüyorum. Ama hic istemiyorum. Maddi zorluklardan dolayı seviniyorum aslinda maaş gelecek diye ama uykuya elveda dicem sanirim
bizde dün kontroldeydik... öncesinde demir konusunu araştırmıştım ve çok da istemiyordum kullanmaya başlayalım
Doktor Bey benimle tamamen hemfikir çıktı ve senin anlattıklarından bahsetti banada. şuan için kullanmaya gerek yok, ileriki aylarda gerek görürsek kan sayımı yapar o oranda veririz dedi
okadar rahatladım ki :) tıp falan okumadım ama anne duygularım bukadar ağır bir metali yavruna dışardan verme diyordu
Evet kesinlikle oyle bir kasik fazla yesin diye yapmadigim sey kalmadi burdada yapmam dedigim bircok seyi yapacagima eminim. Ama nolur ya zorlamadan yese o agzini kilitlemese, zorla yedirdiklerimi geri cikarmasa, istekli bi sekilde emse.... suan boyle olmasi ilerleyen donemlerde de istahsiz olacagini mi gosteriyo acaba ya?hani bi umut acaba diyebilir miyiz?
canım sana da günaydın. ama rica ediyorum üzme kendini. herkes herkesle anlaşmak zorunda değil. bunu kendine dert etme bence. okiş??Bu arada kusura bakmayın kızlar böyle bir şey yapmak zorunda kaldığım için.
Günaydın :)
dün 4 aylık rutin kontrolümüzdeydik, çok şükür iyi habelerle döndük evimize :)
Doktor Beyin verdiği genel bilgiler kısmını sizinle paylaşmak istedim, belki içinde sizin sorularınız cevabı olan kısımlarda vardır
*oğlumun salyaları çok artmaya başladı...artık normal çünkü dişlerin 5-6 ayda çıkmasını bekleriz ve salya yaklaşık 2 ay önce başlar. ateş huzursuzluk gibi belirtiler son 20 günde başlayacağını gibi bazı bebeklerde hiç görülmeyebilir bile
*kilo alımı; paşam 500gr almış. ilk duyduğumda moralim bozuldu çünkü her ay 1200-1500 alıyordu acaba sütüm yetmiyor mu dedim. 3. aydan sonra kilo alımı yavaşlar, alsında kilo alımı fazladır ama aynı oranda yakmaya başlar yani 500gr şuan bulunduğu kilo için gayet güzel dedi
*sizdede var mı bilmiyorum paşamın özellikle bacak ve omuz kemiklerinden ses geliyor bazen, korktum bişey mi yaptım eklemlerine diye. bebekler hareketlenmeye başladığı için eklemlerde bu ses çok normalmiş ve yürümeye başlayana kadar da devam edermiş
*koca kafa mevzumuz; paşamın kafası 44cm çıktı yani ben yine büyük diye panik yaptım. hiçbir bebeğin kafa,boy yada kilo ölçüsü tek başına değerlendirilmez dedi. ayrıca bir bebek için 44cm normalken diğer bebekte büyük olabilir, önemli olan aylık persentilinin istikrarlı şekilde devam etmesi dedi. paşamın geçen ay kafa ölçüsü 43 cm di. eğer aynı ölçüde kalsaydı endişe ederdim yada 46 cm olsaydı dedi, aylık 1 cm büyüme çok normalmiş
*gündüz uykuları 4 kere yarım saat-45dk ya düştü, bu ay artık uyku düzeni oturuyor ve nasıl alışırsa öyle devam edecek. uyku sayısını 2 ye düşürüp süreyi 1 saat-1,5 saate uzatmaya çalış dedi
*ek gıda konusunu size tamamen ayrı bir başlıkta anlatmak isterim çünkü bu konuda çok soru işaretim var ve Doktor Beyin dediklerini yapmayı pek düşünmüyorum. sadece ilk 1 yıl yasak olan gıdaları paylaşayım sizinle; süt, yumurta sarısı, bal, tuz, şeker
*kulakta biriken sarı kir; kesinlikle temizlerken dıştaki kiri temizlemek gerekirmiş. hemen kulağın ağzındaki yani bize göre içte değil dışta olan kire dokunmamak gerekiyormuş. çünkü kulağın içine girecek pislikleri o ağızdaki sarı kir engelliyor dedi.
*atopik dermatit; şampuan ve deterjanı değiştirince biranda şiddeti azaldı ancak zaman zaman hala kızarıyor yüzü...şiddeti azaldığına göre alerjisi kimyasallara, eğer besin olsaydı aynı oranda devam ederdi. peki niye hala tamamen geçmiyor dediğimde benim kıyafetlerimden etkilendiğini söyledi. en geç 2 yaşına kadar tamamen iyileşirmiş. ancak besin alerjsi olan bebeklerde bu süre daha uzun olabilirmiş, çok nadir vakaalarda 10-12 yaşına kadar besin alerjisi devam edebilirmiş
bu demir konusunda ben de aynı fikirdeydim saolsun doktorum da benle aynı fikirde çıktı. biz de kullanmıyoruz. hemogramına göre kandaki demir miktarı çok iyi. yani neden ekstra bir yükleme yapayım ki.
ben de kara kara düşünüp sonra da rahatlıyorum özellikle burda arkadaşlarımın desteği çok iyi geliyor. en başından beri bana destek oluyorlar. canlarım.
canım sana da günaydın. ama rica ediyorum üzme kendini. herkes herkesle anlaşmak zorunda değil. bunu kendine dert etme bence. okiş??
tatlım çok güzel bilgiler vermişsin. doktor bize yumurta beyazı yasak dedi 1 yaşa kadar sarısı yazmışsın. ikileme düştüm şimdi??
barış kuzu ile ece kuzuyu best model of the world e katarız zayıf zayıf takılırlar artık napalım :) bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim senden çok pozitif enerji alıyorum. iyiki varsın!!
Üzmüyorum canım sadece cvp verme hakkım doğmuş o yüzden bende mesajları alıntılamak zorunda kaldım yani kapanan olayı yeniden ortaya çıkarmak zorunda kaldığım için özür diledim.
Elif'im ne yapıyor ? ( Söyledim mi bilmiyorum ama kızımın göbek adı Elif ve Elifler çok yaramaz olurmuş yandık :) )
Oyy maşallah CNm darısı bizimkilere ağrısıZ şekilde inş :)kızlarr bugün akşam kızım elimi bi ısırdıııııııı veeeeeeeeeeeeee bennn şoookkk bişey batıo nedir o ağzına bişemi aldı derkeeeennnn alttan prinç gibiiiii 2 tane dişşş maşallah kuzuma demek günlerdir huysuzluğu bundanmışşş emmek istememesi uyumaması sürekli kucak istemesi.....bende erken çıkarmışım ama yinede kuzenim karı koca diş hekimi aradım sordum erken çıkmanın bi sakıncası olurmu die yok tamamen genetik dediler ve sabah ve gece yatarken temiz bi tülbent tarzı bezle kaynamış suyla silmemi önerdiler özellikle dişi çıksada çıkmasada demir ilacından sonra su ver dediler dişlerde leke yapıormuş. ayyy çok garip bi duyguymuş testere gibi. ama anlamıştım çıkacağınıda bu kadar çabuk beklemiodum canavara dönüşmüştü yavrum heryeri ısırıodu.sizle paylaşayım dedim yatmadanmaşallah benim kuzuma.
Olay taraf meselesi değil tutarsızlık aşağıda zaten beğendiğin alıntıların herşeyi açıklıyoKızlar cidden ne yapmaya çalıştığınızı anlamış değilim. Sadece yazılan bir kaç şeyi beğendiğim için taraf tutmuş bulundum. Halbuki kimsenin tarafında değilim. Ayrıca site de taraf mı var yani grup mu var bilmiyordum.
Bazı mesajları beğendiğim için arasta, cucu ve parme beni facebook adreslerinden silmişler. Gülsem mi ağlasam mi bilemedim.
Kimse kimseyi zorla eklemiyor facebook yada diğer yerlere. Ekleme muhabbeti vardı bulduk ekledik birbirimizi.
Sen kimisinde benim zihniyetimi sorguluyorsun dur bakalımAk parti zihniyeti sarmış topiği canım boşver salla gitsin biri dama taş atıyo hepsi arkasından gidio... Sende mektuplarını iste :)))
O ikoncan dediğiniz idoşa bayılıyodunuz noldu şimdi hepiniz talip olduğunda şakaydıda bizim geyiklerimiz niye bukadar dokundu ...Sende çok yaşa arasta yaaa :)))) el kadar bebeğe ikoncan yakıştırılması yapılan topikte herşey mübahtır dimi canım :))))) hani yandaş medya nerde dürte uyansınlar hemen zühahshajsgfjkbhgdd)))))))
Beğendiğim mesajları çıkardım aslında böyle bir şeye girmek istemiyordum . Olan oldu ben topladım mesajları okumak için sizlerde okuyun hangi mesajda hakaret sayılacak mesajları ben göremedim. Samimiyetsizmişim ya .
canım yaşanan münakaşa herkes için üzücü. keşke olmasa idi. olanla ölene çare yok demişler. ama mimiklerin olmadığı bir ortamda birbirimizi yanlış anlamamız çok doğal. ilk defa karşılaşmıyorum bu durumla. ama süloz, cucu, arasta, parme, ivy ve adını anamadıklarım forumdan uzaklaşırlarsa da üzülürüm açıkçası. herbiri ayrı bir renk benim için.
elifçe iki seksen uyuyor anası da forumda cirit atıyoranam yaramaz deme daha şimdiden kök söktürüyor bana ayaklandı mı işimiz var desene
Oyy maşallah CNm darısı bizimkilere ağrısıZ şekilde inş :)
Olay taraf meselesi değil tutarsızlık aşağıda zaten beğendiğin alıntıların herşeyi açıklıyo
Sen kimisinde benim zihniyetimi sorguluyorsun dur bakalım
O ikoncan dediğiniz idoşa bayılıyodunuz noldu şimdi hepiniz talip olduğunda şakaydıda bizim geyiklerimiz niye bukadar dokundu ...
Yandaş medya falan noluyoruz ya . Benim ne düşündüğüm be paylaştığım ortada bunuda kimseden akıl alarak yapmıyorum 30 yaşımda çok şükür kendi fikirlerimi dile getiricek düZeydeyim ama sen hangi vasıfla bize bu yakıştırmayı yapıyosun dürtseydin falan çirkinleşmeyelim lütfen
Yukardada belirttiğim gibi sen zaten kendi elinle sergilemişsin beğenilerini :) Durumun ne olduğunu hala anlamamış olmanda içler acısı
barış kuzu ile ece kuzuyu best model of the world e katarız zayıf zayıf takılırlar artık napalım :) bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim senden çok pozitif enerji alıyorum. iyiki varsın!!
Ben uzatmak istemiyorum arkadaşım. Tamam ben tutarsızım ve samimiyetsizim. Ayrıca okuyup beğenler bir şey bulmuyor bir sen buluyorsun ne tuhaf.
Asıl sizin çocuk gibi facebook dan vs den silmeniz içler acısı çocuk gibisiniz. :)
Slm kızlar.
Ya bişi soracam kızımın yatağı içine yatak koruyucu almak istiyorum ben uyku seti olarak almadım nevresim yorgan ayrı aldım şimdi dümdüz beyaz alıyım her nevresimde kullanırım diorum çnk kızım hep başını vuruo sabahları ya da eller hep parmaklıklarda :s ikea da var ama uzak almaya gidemiyorum nerden bulabilirim başka acaba?
O ikoncan dediğiniz idoşa bayılıyodunuz noldu şimdi hepiniz talip olduğunda şakaydıda bizim geyiklerimiz niye bukadar dokundu ...
Yandaş medya falan noluyoruz ya . Benim ne düşündüğüm be paylaştığım ortada bunuda kimseden akıl alarak yapmıyorum 30 yaşımda çok şükür kendi fikirlerimi dile getiricek düZeydeyim ama sen hangi vasıfla bize bu yakıştırmayı yapıyosun dürtseydin falan çirkinleşmeyelim lütfen
Kelimesi kelimesine beni anlatmissin 20kasimdan beri mucadele halindeyim. Mama veriyorum hem de kasikla heryere dokuluyor sut sagip veriyorum sut dokuluyor sinirim bozuluyor. Kac cc mama icmedi de attim ben bilmiyorum bile.. Ama benim umudum var emzirmek en buyuk kolaylik cunku. Umarim duzelirler.
çok teşekkür ederim napıcaksın bebişe kim bakıcak ben başlamıcam hazirana kadar ücretsiz izin almayı düşünüyorum artık seminerlere gideriz bebişle
Ya gercekten cok sıkıcı bir durum ben kasik mamasi veriyorum cunku bizimkide biberon almiyor en azindan 6 ayi tamamlasak diorum. Bu arada son 2 haftadir geceleri saat basi emmeye kalkiyor. Gunduzlerin acisini cikartiyor heralde ama benimde pertim cikiyor.
aman Allah'ımmm! sabah sabah bunu okumak içimi kararttı. Allah'ım sen yavrularımızı koruuuii geceler kızlar nette bi haber okudum norveçte bebek emzik yüzünden ölmüş şok oldum annesi gece uyrken emziğini vermiş sabah çocuk ölü bulunmuş emziğin parçası kopup çocuğun soluk yolunu tıkamış bebek 6 aylıkmış aman diyim dikkat edelim benim bebeğimde kullanıyoo allah muhafaz rabbim tüm evlatlarımızı korususn sizi seviyoruz
Çook güldüm harikasın yaaBu arada kusura bakmayın kızlar böyle bir şey yapmak zorunda kaldığım için.
Günaydın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?