2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hadi gözünüz aydın :)
Çok cabuk geçiyor zaman. Geçen sene bu zamanlar kusup duruyoduk sabahları

Yazmiş miydin hatirkayamadim. Bal ve çilek de yasakmis. Gerçi çileğe daha çok var...

cnm ben bepantol sürüyorum bi de emzirirken annesütü sürüyorum işe yarıyo gibi

Sağol canim. Pişik için olani mi el kremi olani mi?

canım bizdede yüz çizik dolu
günlük nemlendiriciis dışında yüzüne bişey sürmüyorum ama çok abartıp derin çizdiyse madecassol var hücre yenileyici onu kullanıyorum

O yok bizde. Linola iyi gelir mi acaba bilemedim. Bepantol sureyim olmazsa. Sağol canim.

Sütunu sık aksama geçiyor

Aaa süt de iyi fikir. Sağol canım.

Yarin dedeme gidicez de, torununun çocuğunu böyle görmesin derdindeyim. Yoksa iz kalmiyor çok defa çizmişti öncedende.

Tam da gününü buldu velet. Yarin bi de tam kapidan cikarken üstüme kusmasını bekliyorum

7 yada8. Ayda kahvaltıya başlanırken yumurtanın sarısından nohut kadar verilerek başlanıyor. 3 gün nuhot kadar sonra biraz daha büyük sonra tam yumurta sarısı veriliyor. Yumurta alerji yapailir diye. 1 yaş bence yumurta için geç.
İnek sütü, bal, patlıcan, bakla, tuz,şeker yasak 1 yaşına kadar.
Özellikle 9 12 ay arası yeni tatlarla tanışmak için en. Uygun zmanmış. Damak tadı denilen olay o aylarda yerleşiyormuş.

demiştim ya şu ek gıda konusunu ayrı bir başlıkta anlatayım uzun mevzu diye...

öncelikle Doktor Bey oturma sorumuza cevap vermedi ancak oturma ile ek gıdaya geçiş paralel, sebebi ise oturma kabiliyeti ile sindirim ve boşaltım sisteminin gelişimi paralel devam ettirmesi
bütün araştırdığım yerlerde gördüm ki ek gıdaya başlama zamanı olarak 6. ay tavsiye ediliyor. 4. ay sadece dilin kabiliyetini artırmak ve sindirim boşaltım sistemini hazırlamak için tattırma şeklinde. sabah 2 çay kaşığı meyva püresi öğleden sonra 2 çay kaşığı sebze püresi

ancak dün doktor bey daha şimdiden bize 10 gün 2 çay kaşığı sonrasında ise sabah 90cc meyva öğleden sonra 90cc sebze dedi. şimdi tekrar oturma konusuna dönersek günde 180cc katı gıda alacaksa zaten artık oturtmam gerekiyorki sindirim ve boşaltım sistemi çalışabilsin. benim doktorla ayrı düştüğüm nokta verdiği katı gıdanın ölçüsü

paşam bu ay 500gr almış ve sadece anne sütü alıyor, boyda 2 cm uzamış. yani anne sütü ile gelişimi bukadar iyi iken 4. ayda 180cc katı gıda bence çok gereksiz, tamamen sütten uzaklaşmasına sebep olacak. ancak kaşıkla tattırma konusunu uygulamayı düşünüyorum. çünkü evet hem konuşma hemde yeme açısından dil beceri kazanmalı ve bunun yolu katı gıda almak

birde unutuyordum yazmayı...doktor bey püre yap dedi ancak biliyorum ki püre halinde alırsa bebek daha sonraları yemekte zorlanıyor. pütürlü olarak tanıştırılması gerekiyor katı gıdalarla

bu arada annemin katı gıda tarifinide sizinle paylaşmak istedim. 1 yaşına kadar sürekli aynı mamayı yapmış (yeğenimin gittiği doktorun verdiği tarif)
patates, havuç, kereviz sapı, ıspanak, bal kabağı, organik prinç haşlayıp pütürlü olacak şekilde karıştırıp zeytinyağı ekliyor. balkabağını doktor özellikle söylemiş mutlaka yedir diye. vücut katı gıda ile tanışırken bal kabağı bağırsağın çalışmasını düzenliyor ve böylece bebek zorlanmıyor

paylaştığım bütün bu bilgiler araştırdığım yerden ve gittiğimiz doktordan alıntı... hepsi doğru yada bunları uygulamalısınız diye yazmadım yanlış anlaşılmasın. amannnn yazdım yazdım sildim, ne yazacağımı şaşırdım olanlardan sonra birşey paylaşırken korkar oldum yanlış yazar mıyım diye neyse siz anladınız umarım

Ben de anne sütü sürüyorum..Belki ondan belki de kendiliğinden geçiyor çabucak.Şimdi benim yüzümde de var yaramaz oğlum benimkini de çizdi..

Bende de var

Hmm peki benim aklima bisi taklidi. Sen aglayinca kucakliyosun ya, bu durumda "kucagima gelmek istiyorsan ağlamalisin" demiş oluyosun. Yani istenmeyen davranış pekişmiş oluyor. Bu durumda da işin zorlaşmiş olmuyor mu aklim karisti.

evet canım sana katılıyorum 9-12 ay arası en güzel zaman..işte dediğim gibi bizde herşey iyi ve sütle giderken böyle paldır küldür ek gıdaya başlamak bana ters geliyor
dediğin gibi süt, bal ve yumurta alerji riski yüksek ürünlermiş. tuzlular ve tatlılar da uç tad olduğu için bunları alırsa yemek seçmeye başlar diyor doktorlar

Wowww neler olmuş boyle. Tam anlamiyla gecmusi okuyamadim bitiremedim. Sadece sahsi fikrim belli bir olgunlukta insanlariz. Kendi irademizle buraya girip yorum yapip foto ekliyoruz. Kimimiz hamilelikten beri hep takip eymesine ragmen ( ben gibi) bi turlu uye olamayan ne zaman ki bir sıkıntısi bir derdi oldugunda uye olup paylasan kisileriz. Kimse ne zorla burada ne de zorla birsey yaptiriliyor. Hem ben mi yanlis bi platformdayim burasi ben avukatim dotorum muhendisim platformu mu. Ben anne olduğumuzu ve burada bebilerle ilgili birseyler paylasilacagini dusunmustum. Burada vakit gecirmemin sebebi birilerinde kendimi bulabilmem. Ayrica yalnizligimi gidetmem!! Ana yok baba yok kardes yok yanımda tek benim mi cogumuzun oyle. Yok resim ekledimdi yok dünürlukte ne yok altin emzik. Ben herkesi cok seviyorum ve herkesi yakin buluyorum kendome. Ivy arasta cucu aybike beklebekle mutluluk durusrl med ve yazamadiklarim. Hepimiz birbirimizde kendimizden birseyler buluyoruz yoksa suanda evim toparlanacak yemek es olacak burada ne isim olurdu ki.
Ve tam dda mevludumuzu yaptik fotolari bir heyecan ile buraya yukleyecekken !! Neyse bi baska bahara ..

Ayrıntılı yazdığı. İçin teşekkürler.

Bana dr beş buçuk aylık olunca masada sizinle beraber takılsın. Azıcık tattır dedi. Çorbalaardan. Yoğurttan tatırabilirsin dedi. Sizin kendi yediğiizden diye vurguladı. Bende zaten ilkine çok uğraştım bütün günüm yemek hazırlnak ve yedirmekle geçiyordu bu da ayrıyeten bişey yapmak istemiyorum dedim. Doktor dediki eğer çocuk sofraya glip sizin gibi yemeklere katılmazsa. Özel yemek ritueli bebek için luşturulursa bebek yemek istemez. Sofrada sizi taklit ederek yer ve yemesi düzgün olur dedi.

oda işine gelince minicik bir odası var
içindekileri sayayim
bir tane 3 kapılı bebek dolabı
60 a 120 ölçülerinde park yatak
bir tane kapaninca dolap haline gelen, ileride onun kullanacağı misafir yatağı
1 adet geniş masa; masada bilgisayarlarımız duruyordu ama burası artık barışın odası olacağı için onları çıkardık masayı da yakında sökeceğiz biraz daha yer açılacak
Bir adet ufak kare sehpa.
hatta resmini paylaşırım birazdan cepten becerebilirsem

Acaba o hastanede iki tane mi Çağrı bey var ki Ben tattırayım biraz biraz bişeylerden tat alma duyusu gelişsin dedim kesinlikle 6 ay anne sütü dedi bana. Şaşırdım şuan okuyunca

çok teşekkürler bence sen de ihmal etme bir baktır derim ilerlemeden iğne faydalı oluyormuş ilerleyince malesef

Yani evet hakli olabilirsin standartta ama bizim kiz o mesaji oyle algilamiyor sanirim cunku iki uc krz yapinca normalde daliyor. Bilemedim.

cnm bepantol pişik için olan, anne sütüde en doğal olan

:) teşekkür ederim

ayrıntılı anlatan çok iyi olmuş teşekkürler ben de doktoruna ve sana katılıyorum

Hmm evet mantıklı teşekkürler

Kedicikim kendi sütünü sür her emzirmedeyi geliyor.
Çok sağol canım. İyi çok şükür.
Gece fenaydı. 9-10 kez uyanmıştır. Neydi derdi anlamadım.

Bu gece benim kız da sürekli uyandı emzirdim doğru dürüst emmedi bile ama yerine yatırınca eee eee diye söylendi durdu
yaa bizimkide dün uyutan kadar canım çıktı, bi de üstüne o kadar çok uyandı ki ve hep mızlayarak anlayamadım ne derdi var

Parmişle aybikenin uyutma deneyimlerinden sonra ben bi gaza gelmiştim, ikiside çok güzel paylaşımlar yapmıştı o dönem ama beceremedim gerçekten istikrar ve sabır isteyen bi iş bu uyku eğitimi. Biz hep emerek uyuduk akşam 10 gibi uyurdu, ama son bir haftadır senin gibiyim cesaret edemiyorum yeni bişiler uygulamaya.
Aynen öyle oluyo kedicik, iki ucu boklu değnek diyoruz bu duruma, bende aynı senin gibi düşünüyorum ama uygulamaya gelince özellikle akşamlar hiç gücüm olmuyor

Uykuya cozum buldum 15 gundur belki de daha fazladır salliyorum. Ya ayagimda ya da yerde sallanan cok basit bi yatak var uyduruktan birsey arkadasim vermisti onda. Ama soyle yarim kundak yap sagina yatir popoya yavasca vur ve ois pis de yani Tracy Hogg misali. Ohh o uyuyor nen huzrlu. Ama sutum azaldi var mi bengibi olan artik kizda zar zor emiyor off mama vetmekten nefret etsemde veriyorum.

Acaba o hastanede iki tane mi Çağrı bey var ki Ben tattırayım biraz biraz bişeylerden tat alma duyusu gelişsin dedim kesinlikle 6 ay anne sütü dedi bana. Şaşırdım şuan okuyunca

yok ben bu Çağrı Beyi gerçekten anlamıyorum artık..desem ki Atahanın gelişimi yüzünden dedi yada benim sütüm yok diye o da değil, kilosu iyi anne sütü alıyor sadece...bide kağıda yazıp verdi bunları

ama tabi herzamanki gibi odada iki hasta bir aradıydık yine. çok kızıyorum bu huyuna, bide bizim yanımızda yine hasta ile telefon görüşmesi yaptı. yani bütün hastalar birbirine karıştı

Yani evet hakli olabilirsin standartta ama bizim kiz o mesaji oyle algilamiyor sanirim cunku iki uc krz yapinca normalde daliyor. Bilemedim.

Tamam sütü de denicem :)

Kucaklama meselesine gelince; ağladığı zaman hani sustuğu anlar da oluyor ya işte o anları kollayıp tam o anlarda mi kucaklaşlsanız acaba dah a mi etkili olur

Ben hiç biz varken başka hasta aldığına denkk gelmedim ama bana yeni tatları algılarsa anne sütünden soğuyabilir. 6 ay anne sütüne devam dedi. Ben tattırmak istedim o hayır dedi sana püre demiş ilginç

bide şöyleki ben anne sütünden soğur diye korkuyorum 2 kere 90cc fazla değil mi dedim
bişey olmaz, istemez yemezse sorun değil ama yiyiyorsa ver dedi

yok ben emin oldum artık, ortada iki Çağrı Bey var :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…