- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.881
kızlar şu günlerde sadece uykusuzluktan ölen var mıdır acaba diye düşünüyorumkızım geceleri saat başı kalkıyor hatta bazen yarım saatte, ilk uyutmaya da gece 12 1 den önce dalmıyor ne yaptıysam olmadı banyo karanlık ortam ninni bir haftadır böyle, önceleri 3 saatte uyanırdı beğenmezdim şimdi yeni icat cıktı baaşımıza nasıl düzeltebilirim önerilerinie ihtiyacım var çok yoruldum ve çalışıyorum
Kızlar ya biberonla mama yada anne sütü içen bebekleriniz kaç dk da kaç cc içiyor. Benim kızım anne sütünü 50 cc içiyor biberon ile fazlasını içmiyor onuda neredeyse 10 dk dan fazla sürüyor içmesi. Acaba biberonu mu değiştirsem ?
benim bebeğimde de aynı sorun oldu gece 2 saat uyuyp uyanırken 15 dk da bir uyanmaya başladı 10 gün önce sorun aç olmasıymış gece emziriyordum açlıktan uyuyamıyormuş ben de süt arttırıcı önlemelr aldım vitamalt humananın rezene ve still tea dönüşümlü olarak kullanıyorum işe yaradı gb bir de diş çıkarıyor bu ara
iyi akşamlar güzel anneler.konuya bodoslama daldım ama geçmişi okuyacak vaktim yok .ne olur bana bir akıl verin yoksa uykusuzluktan ölcem artık.bebeğim gece ile gündüzü ayıramıyor uyku düzeninde hiç fark yok.gündüz 2 saat aralıklarla 45 dk uyuyor,gece de bu böyle devam ediyor .yani her saat başı hatta bazen 30 dk da bir uyanıp emiyor.benim uyku delik deşik mahfoldum artık ya.karnı mı iyi doymuyor die iyice doyurduğum gecelerde de aynen kalktı.işin garibi 15-20 günde bir babaanneye gidiyoruz şehir dışındalar.orada 5-6 saat uyuyor gece.ne yapabilirim kızlar bir çare söyleyin bana.bu sabah 6 da oturup ağladım artık sinirden ve uykusuzluktan
iyi akşamlar güzel anneler.konuya bodoslama daldım ama geçmişi okuyacak vaktim yok .ne olur bana bir akıl verin yoksa uykusuzluktan ölcem artık.bebeğim gece ile gündüzü ayıramıyor uyku düzeninde hiç fark yok.gündüz 2 saat aralıklarla 45 dk uyuyor,gece de bu böyle devam ediyor .yani her saat başı hatta bazen 30 dk da bir uyanıp emiyor.benim uyku delik deşik mahfoldum artık ya.karnı mı iyi doymuyor die iyice doyurduğum gecelerde de aynen kalktı.işin garibi 15-20 günde bir babaanneye gidiyoruz şehir dışındalar.orada 5-6 saat uyuyor gece.ne yapabilirim kızlar bir çare söyleyin bana.bu sabah 6 da oturup ağladım artık sinirden ve uykusuzluktan
Pek dogru oldugunu sanmiyorum canim ama bi sglik ocagindaki hemsireye danis istersen ben artik karar aldim mutfakta ocagin yanina koyucamki goriyim
Canim bizimki uya girince giki cikkuyor ama evet giydirirken kiyameyi kopatiyor sudan cikdi diye agliyor diyicem ama yok her ust degistirmede yasiyoruz biz ayni seyi cikarirken bisey yok giynirken kiyamet kopuyor
Canim bizimki uya girince giki cikkuyor ama evet giydirirken kiyameyi kopatiyor sudan cikdi diye agliyor diyicem ama yok her ust degistirmede yasiyoruz biz ayni seyi cikarirken bisey yok giynirken kiyamet kopuyor
Muhallebinin konusu hic gecmedi. Onumuzdeki ay verir mi bilmiyorum. Suana kadar sadece anne sutu ve az da olsa mama aldigi icin yavas yavas alistira alistira baslanmasi gerektigini soyledi. Ben onumuzdeki Sali ise basliyorum ve formul mama sayisini arttiracagim ama yine de ilk haftalar vucudun, sindirim sisteminin alismasi icin sadece gunde 1 defa ile verilmesi gerektigini soyledi. Bence birden yuklenme sen de. Kizin buyuk belki Kayra'dan ama daha hic kati gida almadi o yavrucak da. Onun da bence alismasi gerek o yuzden sen de kademeli git derim.
Doktorun verdigi semaya gore ilk 2 hafta gunde 1 kere meyve puresi (saat 11:00) (1 OGUN)
10 Ocak itibari ile 11:00 de meyve puresi ve 18:00 de sebze puresi (2 OGUN OLDU)
20 Ocak itibari ile 11:00 de meyve puresi, 13:00-14:00 gibi sebze puresi, 16:00-17:00 gibi Yogurt (3 OGUN OLDU)
30 Ocak itibari ile 11:00 de meyve puresi, 13:00-14:00 gibi sebze puresi, 16:00-17:00 gibi yogurt, 19:00 sebze puresi (4 OGUN OLDU)
Alistira alistira arttiriyorsun. 1 ayin sonunda 4 ogun almis oluyor.
Ek olarak 20 Ocak'a kadar olan sebze puresini havuc+patates ile yapiyorken 20 Ocak itibari ile her 2 gunde bir yeni bir sebze ekleyebiliyorsun (patlican, ispanak haric)
Mama ve anne sutu icerigi birebir ayni mi bilmiyorum ama sadece anne sutu aliyorsa 6 aya kadar bu sekilde devam edilmesi soyleniyormus.
Bu arada yogurt icin de keci sutu kullanabilirsin dedi. Bilgin olsun
cunku anne sütü alan bebekler annelerı sarımsak yedı dıyelım sutu sayesınde onun tadını alabılıyor ama mama yıyen bebekte bu sans yok o yüzden mama yıyen bebeklerı daha erken baslatıyorlar dıye hatırlıyorum.bız sadece anne sütü alıyoruz 4 aylıkken baslattı drmz bana bı lıste verdı cnm sennkı gıbı ama ben pek takılmadım ona suan 4 ay 23 gunluguz bı kase corba ıcıyor hemen arkasından da emzırıyıyorum .
bu arada emzıren anneler ek gıdaya gecıldıgınde bebek emmek ıstemezse once emzırıp daha sonra ek gıdayı vermemı soyledı dr memeyı bırakmasın dıye .
ek gıda tarıflerıde verırsek bırbırımıze güzel olur bnce ben mesela bugun 1 orta boy patates bır havuc 1 yaprak ıspanak ve bır avuc pırıncı pisirdim sonra mıkserden gecırdım (bu saglıklımı bılmıyorum mıkserden gecırmek ) azıcık da zeytınyagı yaladı yuttu az az ver dedı ama ıstıyo napıyım resmen cıglık atıyo mwermeyınce zeytınyagı koyuncada bagırsakları calısıyo ve zorlanmıyo meyve purelerıde yapıyorum ınek yogurduda yedırıyorum ve cok azcık yogurda zeytın yagı damlatıyorum .dunde balkabıgını buharda pısırıp ezdım cok faydalıymıs yedırdım tadımlık yedırdım onu arada korkuyorum nedense yedırrken bogazına takılcak dıye :)
Arkadaşlarımın tatlı annelerine merhaba
kızlar sağolun kim bana fikir ferdi hatırlamıyorum ama çok teşekkür ederim.paşam pek dönmüyor dönemiyr yazmıştım.biriniz yere koy dedi de teşeküürler.yere koyar koymaz pat diye döndü paşam çok sevindim.biraz tontiş de korkuyorum gelişimini olumsuz etiliyecek.dr sordu zaten dönebiiyormu diye.
Cocukları eğitme biçimimiz üzerine nefis bir konuşma. Seyretmenizi tavsiye ederim.
Ken Robinson diyor ki; Okullar yaratıcılığı öldürüyor (TED Türkçe Alt Yazılı) - YouTube
Kızlar bebişlere verdiğiniz sebze ve meyveleri pazar, manav gibi yerlerden mi alıyorsunuz yoksa organik ürün satan yerlerden mi? Organik ürün kullanmamız gerekiyorsa nasıl emin olabiliriz ki gerçekten organik mi değil mi:S
Kızlar birkaç gündür giremiyordum. Kızım rahatsızlandı malesef. Birkaç kişi bebeğinin kakasında kan olduğunu söylemişti sanırım. Bizim de başımıza geldi. Tahlillerimiz temiz çıktı mikrop ya da virüs yok. Süt alerjisi gelişmiş olabilir dedi doktor :26:
Kizlar sizinkiler de banyo sonrasinda aglamaya basliyor mu? Uzerini giydirirken cok agliyor banyodan somra ya neden olabilirr((
Canım nazlarını bize yapıyorlar , sakın uyutamiyorum diye düşünme , benim tüm cocuklar öyle , ne zaman işe başlıyorum uykuları düzene giriyor , gunduz uyumaya basliyorlar , bende aynı seyleri yapıyorum uyutamiyorum, uyutmayı başarsam bile 15 dk sonra uyanıyorlar , simdi işe başlayınca da Ali uyumaya başlayacak eminimAksam 8gibi kizimi uyuttum, hah dedim super daldi gece uykusuna. Saat 9da gaz uyandirdi sonra uykusu kacti butun aksam uyanikti ne zaman uyutmaya calissam agladi da agladi. 2kez mama denedim yemedi ama bizim omzumuz, eli, oyuncaklari hepsini yemeye calisti. Bi ara cingiragi yemeye calisinca sesim yukseldi kizim mama yemiyorsum, emmiyorsun gidio cingiragi yemeye calisiyorsun dedim bi agladiolucem vicdan azabidan. Her gun pusetinde evde dolanarak uyuttugum kizimi en son babasina verdim onlar yatagina gittiler, ben salonda uyuyakalmisim sakinleseyim derken. Babasi donencesini acmis, elini tutmus konusa konusa uyutmus!! Saat 12de hadi sen de yat demek icin geldi kaldirdi beni, ama ben 1saat sinirimden uyuyamadim cocugumu uyutamadim diye. En zor aksamlarimizdan birini gecirdik dun aksam. Yataginda nasil uyuyakaldi onu anlamadim bu bi isaret mi acaba sss pat mi denesem???
Gecmis olsun canım , bişeyi yoktur kuzucugun insallahKızlar birkaç gündür giremiyordum. Kızım rahatsızlandı malesef. Birkaç kişi bebeğinin kakasında kan olduğunu söylemişti sanırım. Bizim de başımıza geldi. Tahlillerimiz temiz çıktı mikrop ya da virüs yok. Süt alerjisi gelişmiş olabilir dedi doktor :26:
Canım nazlarını bize yapıyorlar , sakın uyutamiyorum diye düşünme , benim tüm cocuklar öyle , ne zaman işe başlıyorum uykuları düzene giriyor , gunduz uyumaya basliyorlar , bende aynı seyleri yapıyorum uyutamiyorum, uyutmayı başarsam bile 15 dk sonra uyanıyorlar , simdi işe başlayınca da Ali uyumaya başlayacak eminim(yani insallah :)
Gecmis olsun canım , bişeyi yoktur kuzucugun insallah
Bugün kızımla birlikte Aybike ve paşasıyla buluşmaya gittik.
Çok güzel bir gün geçirdik, bebeklerimiz bizi hiç üzmediler ama zaman bir türlü yetmedi, ne çok konuşulacak şey varmış. Hatta hemüz hiç bir şey konuşamadık bile diyebilirim :) su gibi geçti zaman. En kısa zamanda, hatta 1-2 gun içinde bile olabilir, yeniden buluşacağız.
Aybike aynı burada yazdıklarına dayanarak kafamda oluşturduğum profil gibiydi :) çok doğal, samimi, bilgili ve hoş bir bayan. Oğluşu da geleceğin kıvanç tatlıtuğ u olacak heralde :) maviş gözler, derin bakışlar falan :))) maşallah.
Biz onları tanıdığımıza çoook memnun olduk.
Ha bu arada, buluşma bir avm de gerçekleşti :)
Teşekkürler canım, bende senin listene göre gideceğim ilk başta sanırım...
Canm sen 23 gun sonra 1 kase çorba vermeye nasıl geçtin, öncesinde tattırarak mı yoksa direk öğün mü verdin? Gunde bir öğün mü ek gıda veriyorsun?
Maşallah, çok yakışıklıyız :)
Canım düz ve sert zeminde daha rahat dönüyorlar. O yuzden 3 aydan sonra ana kucaklarını bırakmak lazım yavaş yavaş, oyun halıları veya benzerleri daha faydalı 3 aydan sonra.
Super.
Organik ürünler sertifikalı olur genelde, bu arada köy pazarlarında satılan her ürün organik demek değildir, kimi insan kendi bahçemde yetiştirdim organik bu der ama bir ürünün organik olabilmesi için gerçekten çok korunaklı yetiştirilmesi lazım. Köylülerin gübre kullanmadığını bilemeyiz, o kullanmıyorsa bile komşusunun sınır bahçesinde kimyasal kullanılmadığını bilemeyiz, hadi topraklar temiz diyelim, suni yemle beslenen tavuk o bahçeye dışkılarsa o toprakta yetişen şey organik olmuyor. Bu organik ürün meselesi çoook uzun canım. Aynı şey sütler içşnde geçerli, süt veren hayvanın yediği yemlerin %100 oeganik olması lazımki o süte organik diyelim. En iyisi, bulabildiğimiz en doğal ürünlere ulaşmak ve bu konuya çok takılmamak. Ben şahsen türkiyede organik yetiştiriciliğin çoook zor olduğuna inanıyorum maalsef.
Geçmiş olsun canım.
Benim kızım sudan çıkarınca huysuzlanıyor, bence banyo sona erdi diye ağlıyor seninki de :)
Canım nazlarını bize yapıyorlar , sakın uyutamiyorum diye düşünme , benim tüm cocuklar öyle , ne zaman işe başlıyorum uykuları düzene giriyor , gunduz uyumaya basliyorlar , bende aynı seyleri yapıyorum uyutamiyorum, uyutmayı başarsam bile 15 dk sonra uyanıyorlar , simdi işe başlayınca da Ali uyumaya başlayacak eminim(yani insallah :)
Gecmis olsun canım , bişeyi yoktur kuzucugun insallah
Bugün kızımla birlikte Aybike ve paşasıyla buluşmaya gittik.
Çok güzel bir gün geçirdik, bebeklerimiz bizi hiç üzmediler ama zaman bir türlü yetmedi, ne çok konuşulacak şey varmış. Hatta hemüz hiç bir şey konuşamadık bile diyebilirim :) su gibi geçti zaman. En kısa zamanda, hatta 1-2 gun içinde bile olabilir, yeniden buluşacağız.
Aybike aynı burada yazdıklarına dayanarak kafamda oluşturduğum profil gibiydi :) çok doğal, samimi, bilgili ve hoş bir bayan. Oğluşu da geleceğin kıvanç tatlıtuğ u olacak heralde :) maviş gözler, derin bakışlar falan :))) maşallah.
Biz onları tanıdığımıza çoook memnun olduk.
Ha bu arada, buluşma bir avm de gerçekleşti :)
kızlar sinirden kan beynime sıçradı
bi arkadaşa bebek görmeye gittik kısa kalıcaz diye kızımıda götürmüştüm götürmez olaydım
misafirliğe gelen diğer arkadaş kızımı istedi kucağımdan aldı odadan çıkacaktı iki adım gitti ve BAAM diye kapıya çarptı bebeğimi
sinirlenmemin sebebi çocuğu kucağına aldın bari önüne bak dimi! sağa sola bakıyor! tam arkalarındaydım gördüm önüne bakmıyordu! öyle sinirliyim ki... beynim ağrıyo resmen.. nasıl ağladı kuzumbende tabi için için ağladım misafirlikteyiz diye. soydum her yerini vücunda morluk yok ama çok tedirginim.. çook sinirliyim yaa sakinleşemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?