2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bugün double atak yaşıyoruz sanırım. Ya da bu avakado işi onu çok sinirlendirdi. Çok ağlayan bir bebek değildi. Bugün susturmak ne mümkün. Yarın işe başlıyorum hissetmiş olabilir.

Kayra'da tam bir anne memesi düşkünü. Erkek işte!

Az önce bir yazı okudum. Doktor bebeği zorlamayın ve bırakın o size yön versin diyor. Benim de öyle yapmam gerekecek.

Bebek Doktorum - Tamamlayıcı/Ek Gıdalar - İlk Dersiniz

Senin stresini hissediyordur Kayra, biraz dışarı çıkarsanız? Temiz havada yürüyüş çoğu zaman sakinleştiriylr canım, sanada çok iyi gelecektir.

Bende öncelikle psikolojik olarak hazır olmaları taraftarıyım, benimde kızım hazır ama ben bir türlü hazır olamıyorum ek gıda için :) Kayra siz birşeyler yediğinizde yiyeceklere atlıyor mu? Ağzını oynatıyor mu siz yedikçe? Veya her bulduğu şeyi ağzına sokup diliyle tanımaya çalışıyor mu? Ebem bana bu işaretleri iyi takip etmem gerektiğini söylemişti. Birde emmeye çok düşkün bebeklere önce kaşıkla değilde, parmağıımızla yalatarak tattırmayı öneriyorlar canım, muhtemelen sen denemişsindir herşeyi ama yinede söylemek istedim.

evet ya aynen bnm kızım da ağzını oynatıyo ben bşeyler yerken:)) bnde başlıcam bugün haVUÇ püresi denicem inş

bundan once elma denedim ou da yemedi. Sanirim yutma, dili ile cevirme yetisi henuz yok. Bakalim bekleyecegim

doktorda biberonu açken ver dedi emzirmeden önce , biberonaalışsın diye ama 2 gündür kök söktürüyor bize
önce alışsın sonra dediğin gibi emzirdikten sonra vericem biberonu
tarttırma konusunda dediğin gibi yapayım bari her hafta
kaşıkla denemedim şırıngayla ağzına akıttım çok isteksiz yutuyo sanırım tadını beğenmedi sma aldık ama beğenmezse değiştiricem

Gece uykuluyken vermeyi denesen?

dün gece denedim meme vercem sandı memeyi bulamayınca da çığlığı basıverdi

kilo alımları azalacak canım biliyorum da bizimki erken doğduya kilosu boyu yaşıtlarına geride
6 aydan önce aldırabildiğimiz kadar kilo aldırmamız lazım dedi doktor yoksa ek gıdaya geçince hepten yavaşlayacak kilo alımı dedi

Sağolun kızlar alıntılarım gidiyor nedense.

Neyse bu gecelik böyle olsun. Şu ay kilomuzu boyumuzu filan toparlayalım biraz ondan sonra zaten düşünmeyeceğim bu kadar.

Yiyeceklere atlama durumu yok ama ne bulursa agzina goturuyor :) Bugun parmagimla verdim bir iki parmagi mi emdi ama sonra hoslasmadi.

Cok saol onerilerin icin

Mutluluk canım senin bebeğin kaç haftalık ve kaç kilo doğmuştu? Şimdi ki kilosu ne kadar ?

Benim kızda bu ay 300 gr almış biz ek gıdaya başladık yavaş yavaş ama elma verdim yiyor ama sebze yemedi o yüzden meyve vermeyeceğim şimdi bal kapağı aldım bakalım yarın onu vereceğim. Mama yemediği için ek gıdaya geçtik biz.

Erken doğan bebeklerin boy ve kilolarına bakılırken beklenen doğum tarihinden itibaren kaç aylık oldukları hesaba katılıyor diye biliyordum ben. Doktorun ayını erken doğum tarihine göre mi hesaplıyor canım? Öyle bakarsa tabii düşük çıkmazmı, şimdi ayında doğan çoğu bebek doğum kilosunu ikiye katladı ama erken doğan bir bebeğin, ileri aylardaki bebeklerin kilosunu yakalayabilmesi normal mi :s

Emel'cim senin kiz kilolu olmayabilir ama masallah cok hareketli ve zeki bakisli. Hic endisen olmasin canim.

Teşekkür ederim sağol canım evet çok hareketli ama bunu birde bazı kişilere anlatmak var :) Malesef sütümün yaramadığını düşünüyorlar. Ve dedikleri şu o kadar şey yapıyorsun ( yaptığım sadece yeni başladım lactamil içmek ) yine de sütün yaramıyor. Ben ne bulursam yedim ama çocuklarım topaç gibiydi diyor bazı kişiler canımı sıkan bu. Sanki şişman olsa ne olacaksa.

Guncelanne'den alintidir.

bir yaşından önce bebeklere verilmemesi gereken yasak yiyecekler arasına girer.

Bebeklere yasak yiyecekler

Şeker
Tuz
Bal
Çay
İnek sütü
Çikolata ve kakaolu gıdalar
Fındık, fıstık, ceviz, patlamış mısır, sakız gibi boğulma riski yaratacak yiyecekler
Çilek, domates, kivi, fıstık ezmesi gibi alerji potansiyeli yüksek sebze ve meyveler
Deniz kabukluları ve midye kalamar gibi bazı deniz ürünleri
Soya fasulyesi, bezelye, lahana ve karnabahar, bakla gibi sebzeler tavsiyem dikkatli ve 3 gün kuralına uyularak başlanmasıdır.
Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş şarküteri ürünleri
Konserve , turşu ve dondurulmuş gıda
Diyet ürünleri
Hazır bitki çayları
Baharatlar (kırmızı biber, karabiber vb.)
Karaciğer, böbrek, dalak beyin gibi sakatatlar
- See more at: Bebeklere yasak yiyeceklerGüncel Anne

inş bakalım..akşam dye düşündm sanki ozaman daha istekli oluyo..1,2 cay kaşığı isterse vererym dyorum ama korkuyorumda

Neden korkuyorsun canım? Başlangıç seçiminden mi yoksa bebeğinin tepkisinden mi? Bende ek gıda kabusu yaşıyorum, benimkisi kararsızlıktan sanırım.

Yiyeceklere atlama durumu yok ama ne bulursa agzina goturuyor :) Bugun parmagimla verdim bir iki parmagi mi emdi ama sonra hoslasmadi.

Cok saol onerilerin icin

Demekki Kayramız henüz hazır değil annesi, belki 1-2 gün içinde olacaktır. 1 gün bile onların hayatlarında çok uzun bir zaman dilimi ve her an herşey değişebilir canım sen moralini bozma.

Bu arada işe dönüşün hayırlı olsun, umarım çoook yolunda gider herşey, bebeğin misler gibi bakılır ve sen iş yerinde huzurlu ve başarılı olursun.

Emel'cim senin kiz kilolu olmayabilir ama masallah cok hareketli ve zeki bakisli. Hic endisen olmasin canim.

Aynen katılıyorum!

Baskalari icin yasamak mi kendin ve yavrun icin yasamak mi?

Aynen dediğin gibi bbakılmalı 2 yaşına kadar ama bunu doktorlar bile bir zaman sonra umursamıyor. Benim doktorum ilk 3 ay o şekil baktı. Bu ay az kilo almış tamam canım sıkkın adama diyorum ki erken doğdu 5 aylık olana kadar kilosunun 2 katına gelmiş olması normal diyor tüm kitaplarda siz benim kızıma gelişmemiş erken gelmesi birşeyi değiştirmez diyorsunuz dedim. Hiç birşey demedi dediği büyümemiş bu ay. Şimdi başka doktora götüreceğim bakalım.

Cok saol Ivy'cim. Ne yalan soyleyeyim isi ozledim umarim iyi gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…