- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.321
Bu erkek bebekler annelerinin memelerinden ne kadar zor kopuyorlar öyle :) bence çok şanslısınız kızlar :)
Biraz daha sabır canım, sanırım psikolojik olarak hazır değil daha ek gıdaya geçmeye. Zaten bir çok anne bebeklerinin fiziksel olarak hazır olup olmadığına bakarak ek gıdaya geçermiş ama psikolojik olarak hazır olmalarıda çok önemli. Senin işe başlama stresini de hissediyor olabilir mi? Huzuru falan nasıl son gunlerde?
Bugün double atak yaşıyoruz sanırım. Ya da bu avakado işi onu çok sinirlendirdi. Çok ağlayan bir bebek değildi. Bugün susturmak ne mümkün. Yarın işe başlıyorum hissetmiş olabilir.
Kayra'da tam bir anne memesi düşkünü. Erkek işte!
Az önce bir yazı okudum. Doktor bebeği zorlamayın ve bırakın o size yön versin diyor. Benim de öyle yapmam gerekecek.
Bebek Doktorum - Tamamlayıcı/Ek Gıdalar - İlk Dersiniz
Senin stresini hissediyordur Kayra, biraz dışarı çıkarsanız? Temiz havada yürüyüş çoğu zaman sakinleştiriylr canım, sanada çok iyi gelecektir.
Bende öncelikle psikolojik olarak hazır olmaları taraftarıyım, benimde kızım hazır ama ben bir türlü hazır olamıyorum ek gıda için :) Kayra siz birşeyler yediğinizde yiyeceklere atlıyor mu? Ağzını oynatıyor mu siz yedikçe? Veya her bulduğu şeyi ağzına sokup diliyle tanımaya çalışıyor mu? Ebem bana bu işaretleri iyi takip etmem gerektiğini söylemişti. Birde emmeye çok düşkün bebeklere önce kaşıkla değilde, parmağıımızla yalatarak tattırmayı öneriyorlar canım, muhtemelen sen denemişsindir herşeyi ama yinede söylemek istedim.
evet ya aynen bnm kızım da ağzını oynatıyo ben bşeyler yerken:)) bnde başlıcam bugün haVUÇ püresi denicem inş
honeycim acaba daha lezzetli ilgisini çekebilecek bir şey mi versen, bence senin oğlan avakadoyu sevmedi,
ben elma gibi ısıra ısıra bile yerim avakadoyu ama eşim nefret eder, neler yapamdım o yesin diye, sosladım balladım falan filan yok yemedi, senin kuzucuk da sevmedi bence,
acaba bal kabağını yer mi hem rengi falan da daha ilgi çekici, bence bal kabağı denemelisin
Kalmaz canım merak etme, sen ona aldırırsın kilo, önemli olan ihtiyaçlarını bilmek. Ben senin yerinde olsam önce emzirir sonra arkasından 50 - 60 ml mama verir her hafta tarttırırım bebeği. Gidişata göre sonra sen anlarsın zaten mama yı artırıp artırmayacağını. Kaşıkla verince alıyor mu mamayı? Hem tada hem biberona birden alışması zor olabilir, önce kaşıkla mama tadına alıştırıp sonra biberonada geçebilirsin belki.
Gece uykuluyken vermeyi denesen?
canım ama bu ay için az kilo alımı normal değil mi artık hepimizin çocukları 300-500 gr civarında almıyor mu zaten,
kuzucunun nasıl şu an boy ve kilosu
ben 4. aydan sonra kilo alımlarının azalmasının normal olduğunu duymuştum
Hoşgeldin, hayırlı uğurlu olsun bakalım :) umarım güzel bir giriş yaparsınız ek gıdaya, akşam mı vereceksin püreyi? Ne kadar tattıracaksın?
Senin stresini hissediyordur Kayra, biraz dışarı çıkarsanız? Temiz havada yürüyüş çoğu zaman sakinleştiriylr canım, sanada çok iyi gelecektir.
Bende öncelikle psikolojik olarak hazır olmaları taraftarıyım, benimde kızım hazır ama ben bir türlü hazır olamıyorum ek gıda için :) Kayra siz birşeyler yediğinizde yiyeceklere atlıyor mu? Ağzını oynatıyor mu siz yedikçe? Veya her bulduğu şeyi ağzına sokup diliyle tanımaya çalışıyor mu? Ebem bana bu işaretleri iyi takip etmem gerektiğini söylemişti. Birde emmeye çok düşkün bebeklere önce kaşıkla değilde, parmağıımızla yalatarak tattırmayı öneriyorlar canım, muhtemelen sen denemişsindir herşeyi ama yinede söylemek istedim.
evet ya aynen bnm kızım da ağzını oynatıyo ben bşeyler yerken:)) bnde başlıcam bugün haVUÇ püresi denicem inş
Sağolun kızlar alıntılarım gidiyor nedense.
Neyse bu gecelik böyle olsun. Şu ay kilomuzu boyumuzu filan toparlayalım biraz ondan sonra zaten düşünmeyeceğim bu kadar.
doktorda biberonu açken ver dedi emzirmeden önce , biberonaalışsın diye ama 2 gündür kök söktürüyor bize
önce alışsın sonra dediğin gibi emzirdikten sonra vericem biberonu
tarttırma konusunda dediğin gibi yapayım bari her hafta
kaşıkla denemedim şırıngayla ağzına akıttım çok isteksiz yutuyo sanırım tadını beğenmedi sma aldık ama beğenmezse değiştiricem
dün gece denedim meme vercem sandı memeyi bulamayınca da çığlığı basıverdi
kilo alımları azalacak canım biliyorum da bizimki erken doğduya kilosu boyu yaşıtlarına geride
6 aydan önce aldırabildiğimiz kadar kilo aldırmamız lazım dedi doktor yoksa ek gıdaya geçince hepten yavaşlayacak kilo alımı dedi
Emel'cim senin kiz kilolu olmayabilir ama masallah cok hareketli ve zeki bakisli. Hic endisen olmasin canim.
inş bakalım..akşam dye düşündm sanki ozaman daha istekli oluyo..1,2 cay kaşığı isterse vererym dyorum ama korkuyorumda
Yiyeceklere atlama durumu yok ama ne bulursa agzina goturuyor :) Bugun parmagimla verdim bir iki parmagi mi emdi ama sonra hoslasmadi.
Cok saol onerilerin icin
Emel'cim senin kiz kilolu olmayabilir ama masallah cok hareketli ve zeki bakisli. Hic endisen olmasin canim.
Teşekkür ederim sağol canım evet çok hareketli ama bunu birde bazı kişilere anlatmak var :) Malesef sütümün yaramadığını düşünüyorlar. Ve dedikleri şu o kadar şey yapıyorsun ( yaptığım sadece yeni başladım lactamil içmek ) yine de sütün yaramıyor. Ben ne bulursam yedim ama çocuklarım topaç gibiydi diyor bazı kişiler canımı sıkan bu. Sanki şişman olsa ne olacaksa.
Erken doğan bebeklerin boy ve kilolarına bakılırken beklenen doğum tarihinden itibaren kaç aylık oldukları hesaba katılıyor diye biliyordum ben. Doktorun ayını erken doğum tarihine göre mi hesaplıyor canım? Öyle bakarsa tabii düşük çıkmazmı, şimdi ayında doğan çoğu bebek doğum kilosunu ikiye katladı ama erken doğan bir bebeğin, ileri aylardaki bebeklerin kilosunu yakalayabilmesi normal mi :s
Neden korkuyorsun canım? Başlangıç seçiminden mi yoksa bebeğinin tepkisinden mi? Bende ek gıda kabusu yaşıyorum, benimkisi kararsızlıktan sanırım.
Demekki Kayramız henüz hazır değil annesi, belki 1-2 gün içinde olacaktır. 1 gün bile onların hayatlarında çok uzun bir zaman dilimi ve her an herşey değişebilir canım sen moralini bozma.
Bu arada işe dönüşün hayırlı olsun, umarım çoook yolunda gider herşey, bebeğin misler gibi bakılır ve sen iş yerinde huzurlu ve başarılı olursun.
Aynen katılıyorum!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?