- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.281
Günaydın
Normalde gece uyanmayan kızım 5 gibi emzirirken uyanıp cin gibi bana gülmeye başladı. Derken cooorrrttt kaka yaptı. Altını değiştirdim biraz daha emzirdim. 20 dk uğraştırdı uyumak için. Tanıdık gelen var mı? :)) gece uyanan çocuk ne zormuş. Üst üste bir kaç kez emzirdiğimden canım yanmaya başlamıştı. Bide oturup süt sağdım o saatte. Memeler açık elimde pompa uyuyakalıyordum az kalsın. Kızım ikinciye uyuyacak bende onunla yatayım bari.
görümcemm bulduu canımm ya. daha doğrusuu bana ek gıda konusundaa vaaz veriyorduu mandalina ver portakal suyu sık ver bilmemm nee. ya diyrmm kii tamam falan diyrdumm zatenn uzaktaa. dikkate çok almıyrmm açıkçası söylediklerinii ama geçen günn kv konuşmuşlar veriyr mu söylediklerimi falann demişş o da bana soruyrr ablann böle böle diyrr, veriyr musunn diyee.. yok dedimm vermiyrmm onunn dediklerii en son verilecekler arasındaa.. hem ben ne vermem gerektiğini biliyrmm dedimm..,
açıkçasıı kimseyi de kırmakk istemyrmm aamaa mademm öle benii neden kırıyrlarr ya.. kontrol ettiryr benii aklı sıraa ssz.. sonra konuşurkenno sormadann en söyledimmm sen neler veriyrsun bebğine dedimm başladımm onun bana yaptıklarını yapmayaa. kısas a kısasssonra kendi kendimii ele verdimm iştee canımm böle böle klüp var biz bilginenp bilgii paylaşıyrzz çok şükürr her şeyii de öğrenyrmm dedimm.. aaa bende bi bakayımm dediii.benimm de ismimm çok açıkktı benii hemen tanırdıı o yüzdenn değiştirdimm. ve temmuz annesiymm dedimm ama belli olmazz yanii gezerr bulur falann :))
canımm muzda koyu yeşill yapıyor kakayı ama demir damlasıı veriyorsann eğer o da yapabilirr. bizde demir damlasıı yapmıştıı hemdee nasıll yeşill.. ve 9 damla veriyrdumm ben. sonra azalttımm şimdii o kadar koyu yeşil değill..
evet bu gece bizimki de yapmış, ilk kez gece yaptı, normalde akşam üzeri yapar sonra uyurdu, buram buram koku geliyordu hiç kaldırmadım uykusu açılmasın diye, sabah 8 de aldık anneannesiyle altını
bu arada benim kızım son 1 aydır her salı ve her cumartesi yapardı çok düzenli olarak, haftada 2 kez yani, ama öyle bir kakaki 4 günlük resmen dolar batırırıdı, son 1 haftadır 2 günde 1 yapmaya başladı, ama yine öyle bir yapıyorki yok böyle bi şey, bakmaya insnaın midesi el vermiyor, bir de öyle bir kokuyrki yok böyle bi koku, sanırım ben bu arada çok sarmısak katmaya başladım yemeklere süt yapsın diye o y üzden öyle kokuyor
bir de bu ara çok emiyor o yüzden artık daha sık yapmaya başladı diye düşünüyorum
Hoşgeldin pratik hanım. Özlemiştik seni.
Yaaaa çok güzeller, maşallah onlara
Canım ben de sana onu soracaktım sandalyeye oluyormu diye ama seninkide farklı model sanırım, hatta elif eceninçok pıtırcık bi fotoğrafı vardı instagramda, eşime gösterecektim bizde alalım diye ama kapattın sanırım bulamadım seniBende de mamas papas snug var. Sandalyeye monte edilmiyor zaten yerde kullanıyorum. Bi de kraft var ona heves edip hamileyken almıştım o mutfakta duruyor. İkisinden de memnunum.
Ahah ayni seyi dusundum :)))Hoşgeldin pratik hanım. Özlemiştik seni.
Ptesi ise başlayacağım , bu hafta başlarız ek gıdaya , zaten kasikla hafif hafif tattırıyordum ama cok azSen ne zaman basliyorsun kati gidaya? Senin bebegin sadece anne sutu aliyor degil mi?
Bu arada cam rende aldim bugun. Elmayi rendeledim gercekten cok kolay rendeleniyormus. Hic arkadasin dedigi gibi degil
Canım büyüdükleri zaman unutuluyor çektiklerin, ama sen cok haklisin alerji isi zor , ne yediğine dikkat etmek uğraştiriyor seni , Allah kolaylık versin . Kafasının büyüklüğünü dert etme bence , düzelir büyüdükce , insallah alerjiler geçsin de rahatlarsınız birazMeltemcim helal olsun ne diim bende bu düşüncedeydim normal doğum yaptım gayet güzel bi doğumdu fakat ben sonrasında çok yıprandım en çokta kızımın büyümesi ile ilgili kaygılar çok yoruyor beni kafası ufak boyu uzun gidiyor acaba bişi olur mu kafa büyümesi durur mu şimdide alerji neye var neye yok yoksa alerji deil başka sorunlar mı ayy bilmiyorum ikinci çocuk yürümeye başladığı an diordum şimdi belki iki üç sene sonra ondan başkada olmaz herhalde diorum :/
Gsygy cim çok geçmiş olsun evet gerçekten hayat kurtarıyor o koltuklar.
Bebek kakası konusunda şöyle söyliyim biz hiç günde 5 in altına düşürmedik var bi sıkıntısı kızımın ama ne bilmiyorum ztn ilk aylar 10 a kadar çıkıyordu sonrasında da 5 6 7 yapıyoruz artık silmekten poposunu yara oluyor yani :s
Canım benim bebek 2 aydır 300 -400 alıyor ,günde 4 kez kala yapıyordu , sutu bitiremedigini ön sütü aldığını giyi geceler kızlar benim minik uyuyor ama ben hala burdayım sanırım biraz kaygılarım var o yzden gözüme uyku girmiyor
az önce de süt ile olan yazıları okudum daha bi dertlendim
biz hafta sonu dkra gittik kızım bu ay 300 gr almış ve 1cm boyu uzamış
moralim çok bozuldu doktor sütün ucu ucuna yetiyor demek ki dedi ve günde 5 yada 6 öğün mama ver dedi..
sma nın aldık yalnız şöyle bir sorun var kızım biberon almıyor ben şimdi mamayı nasıl vericem
ek gıdaya daha geçmeyecekmişiz önce mamayla biraz daha kilosunu arttırmamız lazım dedi
bizim durumumuz biraz farklı erken doğduk ya o yüzden kara kara düşünüyoruz
kilo aldırmam lazım bebeğime ama sütüm yetmiyormuş mama versem biberon almıyor ne yapıcam ben şimdi(
yardımcı olurmusunuz? ne yapabilirim acaba ?
bu arada gsy canım geçmiş olsun oto koltuğunun önemini bir kez daha gördük
aybike ve ıvy bebişleriniz çok tatlı maşallah
Atak herhalde , bizde bu ara oyleyiziki gündür bişey oldu paşama, eme eme beni bitirdi...saat başı emmiyor, sağmaya bişey kalmıyor ki
Oo biz 5 aydır oyleyizGünaydın
Normalde gece uyanmayan kızım 5 gibi emzirirken uyanıp cin gibi bana gülmeye başladı. Derken cooorrrttt kaka yaptı. Altını değiştirdim biraz daha emzirdim. 20 dk uğraştırdı uyumak için. Tanıdık gelen var mı? :)) gece uyanan çocuk ne zormuş. Üst üste bir kaç kez emzirdiğimden canım yanmaya başlamıştı. Bide oturup süt sağdım o saatte. Memeler açık elimde pompa uyuyakalıyordum az kalsın. Kızım ikinciye uyuyacak bende onunla yatayım bari.
evet bu gece bizimki de yapmış, ilk kez gece yaptı, normalde akşam üzeri yapar sonra uyurdu, buram buram koku geliyordu hiç kaldırmadım uykusu açılmasın diye, sabah 8 de aldık anneannesiyle altını
bu arada benim kızım son 1 aydır her salı ve her cumartesi yapardı çok düzenli olarak, haftada 2 kez yani, ama öyle bir kakaki 4 günlük resmen dolar batırırıdı, son 1 haftadır 2 günde 1 yapmaya başladı, ama yine öyle bir yapıyorki yok böyle bi şey, bakmaya insnaın midesi el vermiyor, bir de öyle bir kokuyrki yok böyle bi koku, sanırım ben bu arada çok sarmısak katmaya başladım yemeklere süt yapsın diye o y üzden öyle kokuyor
bir de bu ara çok emiyor o yüzden artık daha sık yapmaya başladı diye düşünüyorum
Yaa evet sanki banada öyle geliyor, peynir yoğurt falan yemesem hatta biraz daha katı gibi oluyor, bide bi kaç gündür oldukça turuncu renkli, kabak tatlısı yediydim ondan heralde :)Bu b.k muhabbetine bi sorula ben de katılmak istiom
Kıvam olarak katılaştı mı eskiye göre?
Bizde henüz ek gıda ya da mama yok Ama büyüdükleri için yapı mı değiştirdi normal mi yani:26:
Bu arada oğlum da günde en az 2 yapar üstü de oluo zaman zaman
Gece yapardı mutlaka çok şükür o huyundan vazgeçti sabah uyandığında yapıo artık
Gece yapması uykusunu bölmüodu ama kör gözle loş ışıkta temizlemek zor oluodu
Mt cim nasıl gece uyanmıyor? Ben geceleri emzirmeye kalktığımda bu sayfaya göz attığımda çok acı ama! sen genelde burda oluyorsun. Ben de diyordum ki yine bebeği emmeye kalkmış
slm kızlar.sözde2 gün stres atıp tatil yapacaktık giderken kaza yaptık.karşıdan gelen bi arabaya çarptık kuzum çok korktu.beni hiç sormayın zaten.kabus gibi bi gündü geçti allaha şükür
Mt cim nasıl gece uyanmıyor? Ben geceleri emzirmeye kalktığımda bu sayfaya göz attığımda çok acı ama! sen genelde burda oluyorsun. Ben de diyordum ki yine bebeği emmeye kalkmış
Canım çok geçmiş olsun. Çok şükür ki kimseye birşey olmamış.
Günaydın kızlar
Kaka mevzusu bizde de aynı günde en az 2 kere yapıyor. Çok şükür gece yapmadı hiç. Yani ilk zamanlar dışında.
Size bir şey soracağım. Kızım az kilo aldı diye 2 saatte bir emzirmeye kalkıyordum. Saat kurup dün akşam unutmuşum saat kurmayı ve kızımı 9 da yatırdım 10.30 da emzirdim ağladı emince sustu bende 11 de uyudum. Saat 5.30 da kızımın sesine uyandım. Yani o kadar saat emmeden durdu. Ağlasa duyardım ağlamadı da. 5.30da emdi sonra uyudu 6.30 da yine emdi sonra yine 7.30 da emdi filan.
slm kızlar.sözde2 gün stres atıp tatil yapacaktık giderken kaza yaptık.karşıdan gelen bi arabaya çarptık kuzum çok korktu.beni hiç sormayın zaten.kabus gibi bi gündü geçti allaha şükür
Canim ben de 20:30 da yatiriyorum 4:00-5:00 arasi uyaniyor. Artik sanirim dayanabiliyorlar. Ama 4:00-5:00 den sonra her 1,5 saatte bir kalkiyor
Canım çok geçmiş olsun. Çok şükür ki kimseye birşey olmamış.
Günaydın kızlar
Kaka mevzusu bizde de aynı günde en az 2 kere yapıyor. Çok şükür gece yapmadı hiç. Yani ilk zamanlar dışında.
Size bir şey soracağım. Kızım az kilo aldı diye 2 saatte bir emzirmeye kalkıyordum. Saat kurup dün akşam unutmuşum saat kurmayı ve kızımı 9 da yatırdım 10.30 da emzirdim ağladı emince sustu bende 11 de uyudum. Saat 5.30 da kızımın sesine uyandım. Yani o kadar saat emmeden durdu. Ağlasa duyardım ağlamadı da. 5.30da emdi sonra uyudu 6.30 da yine emdi sonra yine 7.30 da emdi filan.
Senin aldığın mamas papas dan alacağım ama emin olamadığım birsey var. Benim oglum eseriklidir. Mesela bumbo vücudu ve baldır kalça kısmını tam kavrıyor ya benim oglum onda yapamaz. Seninaldigin model de tam mı kavrıyor? Hareket alanı var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?