- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.361
şimdilik avakado verdim sadece
havuç ve patates deniycem yarın
sonraki günlerde bir kaç kez balkabağı vermeyi planlıyorum
sonra hepsini karıştırıp veririm diye düşünyorum zaten o vakte nerdeyse 5.ayını dolduruyor, sonra yanına keçi yoğurdu ekliycem ki şu aralar keçi sütü aramalarım devam ediyor umarım bulurum, 6. ayı yarıladık mı herşeyi veririm artık yani günde 2 öğününü katı gıdayla yaptırırım diye düşünüyorum
havuç ve patatese nasıldı atahanın tepkileri? karıştırdın mı ayrı ayrı mı verdin aybikecim?
Bugün avakado denedik ve 3. Gün fiyasko. Çığlık çığlığa. Neyse hazır değilmiş demekki diye düşünüp sabır çekiyoruz :)
Aynen dediğin gibi bbakılmalı 2 yaşına kadar ama bunu doktorlar bile bir zaman sonra umursamıyor. Benim doktorum ilk 3 ay o şekil baktı. Bu ay az kilo almış tamam canım sıkkın adama diyorum ki erken doğdu 5 aylık olana kadar kilosunun 2 katına gelmiş olması normal diyor tüm kitaplarda siz benim kızıma gelişmemiş erken gelmesi birşeyi değiştirmez diyorsunuz dedim. Hiç birşey demedi dediği büyümemiş bu ay. Şimdi başka doktora götüreceğim bakalım.
boğazına takılır fln dye korkuyrm ..buharda pişircem bakalım nasıl olcak.uzman tvde tavuk suyuyla yapın dyo ama bilemedm bu iş çok zor
kızlar bu arada dün kızımı balıkçıya götürdük, gözlerini kocaman açıp balıkları izledi, çok komikti şaşkın şaşkın bakışları. o kadar kalabalıktı ki kriz çıkaracak diye korktuk ama balıkçıda bir saat oyalanmamıza rağmen gayet mutlu mutlu etrafı izledi. sonra eve dönerken arabada uyuya kaldı. genelde insnaları yabancılıyor sanırım bu şekilde kalabalığa çıkartarak alışmasını sağlamalıyım, son bir aydır babasına gitmiyor, uzaktan gülücük saçıyor babasına ama kucağına aldığında yıkıyor ortalığı. babası çok üzülüyor niye böyle yapıyor bana diye. umarım bir an önce alışır çünkü annem de yakında gidecek babasına gitmemesi benim işimi iyice zorlaştırır.
Şükür içti kızım anne sütü ile yaptığım mamayı :)
Ay ne yapayım canım ya ben yemek seçen bir tip değilim ne olsa yerim. Eşim seçer inşallah babasına benzemez o huyu. Ben küçükken ikizimin bile biberonunu içiyor muşum o kadar obur muşum düşün yani :)
ben havucu tek başına iki gün verdim canım...ilk gün pek anlamadı sanırım, ikinci gün (dün) deli gibi yedi :) bugün patatesle huvucu karıştırdım, yine deli gibi yedi :)
yalnız bu ataktan mıdır bilmem yemekle başımız dertte..iki saatte bir beni emiyor hatta gece saat başı ama yetmiyor. dün öğlen 70cc falan havuç yedi,kesmedi meme istedi.o bitti kıyameti kopartıyor, 90 cc mama yedi.
acaba bu ek gıda işi mi coşturdu oğlumu :)
Hoşgeldin canım . Bekliyoruz canım kötü birşey yoktur inşallahKizlar nasilsiniz... Hepinizi cook ozledim... Anlatacak cok sey var... AMA hic firsat bulamiyorum... Size cok ihtiyacim var yaaaa... Hic iyi degilim... Hepinizi opuyorum... Birazdan geluyorum ins.
Bencede bir başka doktorla daha görüşmekte fayda var canım, bış yere panik yapma şimdilik.
My honey de soylemiş zaten ama tavuk suyu için erken canım henuz. 1-2 damla zeytinyağı katabilirsin yumuşatması için bence. İyice pure yapıp once suyundan ver bakalım, sonra yavasca puturlu kısmından verirsin. İyi eğlenceler :)
Canım donem donem yabancılama huyları oluyor, sana tavsiyem, bebeğin dışarıda ağlasa, ortalığı yıksada bu seni yıldırmasın. Ertesi gün yine çıkar. Benim kızım 3 gunluktu başladım ben her yere götürmeye, bir akşam yemeğe gidiyoruz, tam evden çıktık ağlamaya başladı kızım, o zaman 20 gunluk falandı, annemle konuşuyordum. Geri donme eve, donersen bir daha çıkaramassın cesaretin kırılır dedi. Benim en büyük korkum bebekle eve kapanmaktı çünkü yaşadığım çevreden tamamen kopacaktım, bizde evde arkadaş eş dost ağırlama yok, hayat hep dışarıda yaşanıyor. Zaman zaman kızım yabancılıyor etrafındakileri ama düzeliyor sonra, ben xray den geçerken bile güvenlikçinin kucağına veririm kızımı :) herkese vermek hoş değil belki ama ben günümüz çocuklarının en buyuk kazançlarının sosyal olmak olduğuna inanıyorum, artık sosyal skilller iş hayatında bile en önemli kriterler.
Afiyet bal şeker olsun :)))
İkizin mi var canım senin, kızında ikiz olabilirdi yani bir taşla iki kuş olacakmış :)
Canım atak sırasında bebeklere yeni şeyler denettirme taraftarı değilim ben, sen tabii en doğrusunu bilirsin Atahan için ama bu surec zaten onun için yeterince zor, ek gıdaya ara mı versenki?
canım benim oğluş obur olduğu için hepsini götürüyor ama havuç daha başarılı, istersen havucu dene
zaten avakado zor bir meyvaymış, çoğu bebek kabul etmezmiş lezzetini
Benim oglum da yabanciliyor. Umarim gecici bir surectir canim
Kizlar nasilsiniz... Hepinizi cook ozledim... Anlatacak cok sey var... AMA hic firsat bulamiyorum... Size cok ihtiyacim var yaaaa... Hic iyi degilim... Hepinizi opuyorum... Birazdan geluyorum ins.
Senin stresini hissediyordur Kayra, biraz dışarı çıkarsanız? Temiz havada yürüyüş çoğu zaman sakinleştiriylr canım, sanada çok iyi gelecektir.
Bende öncelikle psikolojik olarak hazır olmaları taraftarıyım, benimde kızım hazır ama ben bir türlü hazır olamıyorum ek gıda için :) Kayra siz birşeyler yediğinizde yiyeceklere atlıyor mu? Ağzını oynatıyor mu siz yedikçe? Veya her bulduğu şeyi ağzına sokup diliyle tanımaya çalışıyor mu? Ebem bana bu işaretleri iyi takip etmem gerektiğini söylemişti. Birde emmeye çok düşkün bebeklere önce kaşıkla değilde, parmağıımızla yalatarak tattırmayı öneriyorlar canım, muhtemelen sen denemişsindir herşeyi ama yinede söylemek istedim.
Haslayacak misin? yoksa buharda mi pisireceksin? Sadece havuc verildiginde zeytinyagi vs koyuyor musunuz yoksa sade mi veriyorsunuz
Cok saol Ivy'cim. Ne yalan soyleyeyim isi ozledim umarim iyi gelecektir.
canım ya o ne saçma bir tarihtir öyle, yarın işe başlanır mı??
zaten yarım gün dimi yarın
Yani yeni bir tartışma baslatmak istemiyorum ama bu hic hoşuma gitmediYeni gelen arkadaşlar için hatırlatma yapmakta fayda var beslenme topiğimiz yayında kızlar tüm önerilerinizle ya da öğrenmek istediklerinizle sizleri de bekleriz
https://www.google.com.tr/url?sa=t&...=urnT0hhuP_I9DnRNwHM6Fw&bvm=bv.58187178,d.ZGU
Bencede bir başka doktorla daha görüşmekte fayda var canım, bış yere panik yapma şimdilik.
My honey de soylemiş zaten ama tavuk suyu için erken canım henuz. 1-2 damla zeytinyağı katabilirsin yumuşatması için bence. İyice pure yapıp once suyundan ver bakalım, sonra yavasca puturlu kısmından verirsin. İyi eğlenceler :)
Canım donem donem yabancılama huyları oluyor, sana tavsiyem, bebeğin dışarıda ağlasa, ortalığı yıksada bu seni yıldırmasın. Ertesi gün yine çıkar. Benim kızım 3 gunluktu başladım ben her yere götürmeye, bir akşam yemeğe gidiyoruz, tam evden çıktık ağlamaya başladı kızım, o zaman 20 gunluk falandı, annemle konuşuyordum. Geri donme eve, donersen bir daha çıkaramassın cesaretin kırılır dedi. Benim en büyük korkum bebekle eve kapanmaktı çünkü yaşadığım çevreden tamamen kopacaktım, bizde evde arkadaş eş dost ağırlama yok, hayat hep dışarıda yaşanıyor. Zaman zaman kızım yabancılıyor etrafındakileri ama düzeliyor sonra, ben xray den geçerken bile güvenlikçinin kucağına veririm kızımı :) herkese vermek hoş değil belki ama ben günümüz çocuklarının en buyuk kazançlarının sosyal olmak olduğuna inanıyorum, artık sosyal skilller iş hayatında bile en önemli kriterler.
Afiyet bal şeker olsun :)))
İkizin mi var canım senin, kızında ikiz olabilirdi yani bir taşla iki kuş olacakmış :)
Canım atak sırasında bebeklere yeni şeyler denettirme taraftarı değilim ben, sen tabii en doğrusunu bilirsin Atahan için ama bu surec zaten onun için yeterince zor, ek gıdaya ara mı versenki?
Bence de cok sacma. ama SGK nin hesaplamasina gore yarin baslamam gerekiyor. 31 Aralik ta genelde parti olur, ben de anca sag sola Kayra yi anlat dogumu anlat vsvs sonra parti eeee yarin bitti iste. O yuzden resmi olarak 31 Aralik ta baslasam da kendimi asil ise baslama tarihi olarak 2 Ocak olarak hazirliyorum/
Bu arada arife gunleri ve 28 Ekim ler yarim gun sadece
sen kamudasın sanırım, benim çalıştığım firmalarda hep yarım gündü ondan öyle düşündüm bende
Kizlar nasilsiniz... Hepinizi cook ozledim... Anlatacak cok sey var... AMA hic firsat bulamiyorum... Size cok ihtiyacim var yaaaa... Hic iyi degilim... Hepinizi opuyorum... Birazdan geluyorum ins.
kızlar bizim doktorumuz çay kaşığı ile elma armut suyu vermemizi söyledi mutlaka suyunu ver parça ciğerine kaçabilir dedi..
bir çoğumuz püre şeklinde veriyor acaba bende mi versem ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?