2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben havucu tek başına iki gün verdim canım...ilk gün pek anlamadı sanırım, ikinci gün (dün) deli gibi yedi :) bugün patatesle huvucu karıştırdım, yine deli gibi yedi :)

yalnız bu ataktan mıdır bilmem yemekle başımız dertte..iki saatte bir beni emiyor hatta gece saat başı ama yetmiyor. dün öğlen 70cc falan havuç yedi,kesmedi meme istedi.o bitti kıyameti kopartıyor, 90 cc mama yedi.
acaba bu ek gıda işi mi coşturdu oğlumu :)

Bugün avakado denedik ve 3. Gün fiyasko. Çığlık çığlığa. Neyse hazır değilmiş demekki diye düşünüp sabır çekiyoruz :)

canım benim oğluş obur olduğu için hepsini götürüyor ama havuç daha başarılı, istersen havucu dene
zaten avakado zor bir meyvaymış, çoğu bebek kabul etmezmiş lezzetini

Kizlar nasilsiniz... Hepinizi cook ozledim... Anlatacak cok sey var... AMA hic firsat bulamiyorum... Size cok ihtiyacim var yaaaa... Hic iyi degilim... Hepinizi opuyorum... Birazdan geluyorum ins.

Bencede bir başka doktorla daha görüşmekte fayda var canım, bış yere panik yapma şimdilik.

boğazına takılır fln dye korkuyrm ..buharda pişircem bakalım nasıl olcak.uzman tvde tavuk suyuyla yapın dyo ama bilemedm bu iş çok zor

My honey de soylemiş zaten ama tavuk suyu için erken canım henuz. 1-2 damla zeytinyağı katabilirsin yumuşatması için bence. İyice pure yapıp once suyundan ver bakalım, sonra yavasca puturlu kısmından verirsin. İyi eğlenceler :)

Canım donem donem yabancılama huyları oluyor, sana tavsiyem, bebeğin dışarıda ağlasa, ortalığı yıksada bu seni yıldırmasın. Ertesi gün yine çıkar. Benim kızım 3 gunluktu başladım ben her yere götürmeye, bir akşam yemeğe gidiyoruz, tam evden çıktık ağlamaya başladı kızım, o zaman 20 gunluk falandı, annemle konuşuyordum. Geri donme eve, donersen bir daha çıkaramassın cesaretin kırılır dedi. Benim en büyük korkum bebekle eve kapanmaktı çünkü yaşadığım çevreden tamamen kopacaktım, bizde evde arkadaş eş dost ağırlama yok, hayat hep dışarıda yaşanıyor. Zaman zaman kızım yabancılıyor etrafındakileri ama düzeliyor sonra, ben xray den geçerken bile güvenlikçinin kucağına veririm kızımı :) herkese vermek hoş değil belki ama ben günümüz çocuklarının en buyuk kazançlarının sosyal olmak olduğuna inanıyorum, artık sosyal skilller iş hayatında bile en önemli kriterler.

Şükür içti kızım anne sütü ile yaptığım mamayı :)

Afiyet bal şeker olsun :)))

Ay ne yapayım canım ya ben yemek seçen bir tip değilim ne olsa yerim. Eşim seçer inşallah babasına benzemez o huyu. Ben küçükken ikizimin bile biberonunu içiyor muşum o kadar obur muşum düşün yani :)

İkizin mi var canım senin, kızında ikiz olabilirdi yani bir taşla iki kuş olacakmış :)

Canım atak sırasında bebeklere yeni şeyler denettirme taraftarı değilim ben, sen tabii en doğrusunu bilirsin Atahan için ama bu surec zaten onun için yeterince zor, ek gıdaya ara mı versenki?

Kizlar nasilsiniz... Hepinizi cook ozledim... Anlatacak cok sey var... AMA hic firsat bulamiyorum... Size cok ihtiyacim var yaaaa... Hic iyi degilim... Hepinizi opuyorum... Birazdan geluyorum ins.
Hoşgeldin canım . Bekliyoruz canım kötü birşey yoktur inşallah

Evet canım yedi çok şükür tabi birazını kustu ama olsun.

Evet ikizim var kız :) bebeğimin de ikiz olmasını çok istedim ama olmadı kısmet ikinciye kısmet bakalım :)

Benim oglum da yabanciliyor. Umarim gecici bir surectir canim

Benim kızım elektrik olayına göre adam seçiyor. Yani ilk defa gördüğü biriyle çok iyi anlaşabildiği gibi 3-4 defadır gördüğü babaneye ağlıyabiliyor. Neye göre seçtiğini anlayamadım bende elektrik alamadı kızım diyorum :)

Aaaa topiğin harbiden sahibi gelmiş. Geçenlerde aklımdan geçtin ne yapıyor acaba diye? Gel bir an önce anlat rahatlarsın inşallah. Birine kızdıysan burdan topluca sallarız o kişiye. En azından açılırsın.

bizde bir gariplik mi var yada çok mu erken diyordum, sen son cümlenle bana cevap vermişsin ben bugüne kadar paşama kaşıkla hiçbirşey vermemiştim ve sütüm olsun olmasın pek seviyor mememe yapışmaya...ek gıda konusunda çok istekli; avokado, havuç, patates çok iştahlı yedi ama kaşıktan almıyor. parmağımla vermemi istiyor...acaba ben zorla mı veriyorum vermeyeyim dedim, parmağımı nasıl bir güçle çekip kendisi ağzına götürüyor :) sanıyorum hala çok güçlü bir emme refleksimiz var

nasıl çözücem ben bu işi hem ek gıda istiyor hemde kaşığı kabul etmiyor, parmaktan emecek

Haslayacak misin? yoksa buharda mi pisireceksin? Sadece havuc verildiginde zeytinyagi vs koyuyor musunuz yoksa sade mi veriyorsunuz

sen katreye sormuşsun ama bende ceavp vereyim dedim canım :)
ben suda haşladım ve suyu döktüm, çünkü havuç gaz yapar gazı en aza indireyim dedim..gerçi bu şekilde suyla kaybettiği birçok vitamin de var ama gaz konusuna 6.aya kadar dikkat edilmeli diye düşünüyorum

bide sadece havuçta değil tüm sebzelerde zeytinyağı kat canım, bağırsaklar için önemli

canım ya o ne saçma bir tarihtir öyle, yarın işe başlanır mı??
zaten yarım gün dimi yarın

Bence de cok sacma. ama SGK nin hesaplamasina gore yarin baslamam gerekiyor. 31 Aralik ta genelde parti olur, ben de anca sag sola Kayra yi anlat dogumu anlat vsvs sonra parti eeee yarin bitti iste. O yuzden resmi olarak 31 Aralik ta baslasam da kendimi asil ise baslama tarihi olarak 2 Ocak olarak hazirliyorum/

Bu arada arife gunleri ve 28 Ekim ler yarim gun sadece

uyardığın için saol canım, atakta ek gıdanın sakıncalı olacağını hiç düşünmedim...araştırayım bu konuyu, sende paylaşırsan sevinirim nedenlerini..hiç bilmediğim birşey çünkü

sen kamudasın sanırım, benim çalıştığım firmalarda hep yarım gündü ondan öyle düşündüm bende

kızlar bizim doktorumuz çay kaşığı ile elma armut suyu vermemizi söyledi mutlaka suyunu ver parça ciğerine kaçabilir dedi..
bir çoğumuz püre şeklinde veriyor acaba bende mi versem ??

slm kızlar çk katılamıyorum bu ara okuyup okuyup kaçıyorum (eşimle ortak kullanınca pc yi) dün Furkan dondurma yedi onu paylaşmak istedim hemde bayıldı şaplata şaplata dilini..bn korkumdan fazla vermek istemedim ama öyle ısrarla mızladı ki..dondurma ama tabiki erimiş künefe almıştık arkadaşlara gdrken, eve varana dondurmalar az erimiş bnde bi tattırayım dedim bayıldı. e süt sonuçta deneyebilirsiniz diye araya sızdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…