2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slmlaaar
ben bu uyku düzenini oturtamadım...

gece 12de uyuyo...daha doğrusu 9da uyuyo 10.30 gibi kalkıo sonra 12-1 gibi gece uykusuna yatıo

wee sonrası iişkence gibi...4 e kadar 2 saatte bir sonra yarım saatte bir ağlayarak uyanıo emziriyorum uykudan ememioo geri uyuyo yatırıyorum 20dk yarım saat sonra tekrar acıkıp ağlıoo napıcam ben yaa

çok çaresiz kaldm hem ona yazık gece uykusunu şöyle güselce uyuyamıo hem bana yazık

canımm bebişlerinzz çok tatlıı çıkmışş. nasıl geçtii izmir buluşmasıı açıkçası çoook merak ediyrmmm.. anlattınız da ben mi kaçırdımm bilemiyrmm ama..

teşekkür ederiz canım :)) hiç muhabbete fırsatımız olmadı aslında ama çok keyifliydi, bebeklerimizin tanışması ve tepkileri çoook tatlıydı

canım ben artık karar verdim bu çocuklar ruh ikizi :)) bukadar mı birbirine benzer
sanırım yeni atağımızı karşıladık ve bu sefer ki çok fena. paşamı doyurmak ne mümkün...ek gıda, mama, meme ne varsa deli gibi yiyor

sen başladın mı canım ek gıdaya? biz avokado, havuç, patates i denedik bile
unutuyordum söylemeyi, teşekkür ederiz güzel yorumların için :)

kızlar yaa ben bu zilliyi biberona nasıl alıştırabilirim ?
günde bir kaç öğün takviye mama vermem lazım sütüm yetmiyo artık
biberon çeşitlerimiz var en son nuk'un bibeeronunu aldım anne memesini andıran onuda kabul etmedi

bide biberonu ağzında çok oyaladığı için içindeki mama soğuyor zırt pırt ne yapabilirim lütfen fikri tecrübesi olan yardım etsin

Slm kızlar. Kızım 4 ay 1 haftalık oldu.. Su içirmelimiyim artık siz ne yaptınız?? Sadece süt veriyorum şimdilik.. Dün annem kafamı karıştırdı , su vermelisin diye.. Fikirlerinizi bekliyorum

Illa kendi dediğinin yapılmasını istiyor yani. Hey Allahım

aynenn canımm.. en sinirr olduğumm şeydirr emirr kipii... ya 1 kez söylersinn yapmıyorsaa isitemiyr demektirr nedir yanii bu ısrarr.. amnnnn biraz daha zorlarlarsaa bende açık açık sölerimm ne yapıymm.

teşekkür ederiz canım :)) hiç muhabbete fırsatımız olmadı aslında ama çok keyifliydi, bebeklerimizin tanışması ve tepkileri çoook tatlıydı

ayy ne güzell yaa.hatta ilginçç karnımızdaydılar şimdii kucağımızdaa buluşmaya geldiler ohhh... kıskanıyrmm vallahii.. ne güzell toplaştınız..

Son düzenleme:

Canım ek olarak bir öğün mama ver falan dese anlarımda, 5-6 öğün mama vermek anne sütünü kesmek oluyor nerdeyse, zaten bebekler 7-8 öğün alıyorlar günde. Doktorun ne demek istemiş ben anlayamadım doğrusu :s bu zamana kadar bu çocuk hep açmıydı yani, kiloda kaybetmemiş ama az almış, bence birden 5-6 öğün mama çok fazla. Sütünde gider Allah korusun, sonra benim gibi olursun.

Canım teşekkürler, kızımın saçları döküldü bile ama maaşallah yine baya saçlı, kaşlı kirpiki. İsmini ben hiç paylaşmadım burada doğru hatırlıyorsun. Ama Beril ile yakın değil isimleri :) aybike de ikimizde yurt dışında olduğumuz için Karıştırdı bebekleri sanırım :)

canımm bebişlerinzz çok tatlıı çıkmışş. nasıl geçtii izmir buluşmasıı açıkçası çoook merak ediyrmmm.. anlattınız da ben mi kaçırdımm bilemiyrmm ama..

Teşekkürler canım, avm nin yozunu attırdık :)

Hoşgeldin pratik hanım. Özlemiştik seni.

Aaa ne uyanıksınız kızlar, ben tanıyamadım pratik hanımı :)

Canım sana nacisane tavsiyem, ben eğer uyku belirtisi yoksa bebekleri yatırma veya uykuya zorlama taraftarı değilim. Uyku zamanları eziyete donusuyor sonra çünkü ve uyuyacağı varsa bile bebek uyumuyor zorlamayla. Benim kızımın uyku saati gelince ben yatağına koyuyorum, emziğini veriyorum hemen uyuyor kendisi. Ama uyku belirtisi yoksa, saat 10:30 - 11:00 bile olsa oynamaya devam ediyoruz, götürmüyorum yatağına. İstersen bunu dene birde.

Evet canım bumbo dan kendi kendilerine kalkamıyorlar ileride de, mamas papas da kalkabiliyorlar sanırım. Bende onu merak ediyorum açıkcası, çok beğendim ürünü çünkü.

Canım artık o kadar uzun uyumaları normal, gece uykusu deliksiz olmalı artık, sık sık uyanıyorlarsa bir sorun var demektir.

Canım biberonu ağzına yaklaştırıp bekliyormusun? Veya sadece ucunu mu veriyorsun ağzına? Biberon ucunuda aynı anne memesi gibi tam alacak ağzına, önür türlü çeviril duruyorlar ağzında. Ben tabiri caizse tıkıyordum ağzına tamamını :) öyle almıştı. İlk başlarda yabancı geldi ağzına, emmesi gerektiğini bilememişti, tam kavrayınca ucu damağına oturdu ve emme refleksi çalıştı.

Slm kızlar. Kızım 4 ay 1 haftalık oldu.. Su içirmelimiyim artık siz ne yaptınız?? Sadece süt veriyorum şimdilik.. Dün annem kafamı karıştırdı , su vermelisin diye.. Fikirlerinizi bekliyorum

Anne sutu alan bebeklere su vermeye gerek olmuyor canım, mama veriyorsan, homojen bir karışım olduğu için arkasından verebilirsin 1-2 çay kaşığı su. Ben öyle yaptım.

Son düzenleme:

Gece uykuluyken vermeyi denesen?

valla canım bende anlamadım demek ki doktor sütümün hiç yetmediğini düşünmüş olacak ki öyle dedi (
ama sütüm az da olsa var yani o kadarda ölmedik yavv
emzirmeye devam et ama 5,6 öğün ver ki kilosunu biraz tamamlasın yoksa zayıf kalır dedi

biberon olayına gelince önce ağzının yanağının kenarına değdirip bekliyorum emme refleksi ile kendi alsın diye ama yok almıyo bu sefer ben tıkıyorum ağzına o zaman da kusacak gibi oluyor öğürüyor
tam da senin dediğin gibi biberonu emmesi gerektiğini bilemiyor
acaba diyorum karnımı tok denemek için mememi veriyorum lop kapıveriyor saniye içinde

bu ay kilo aldırdım aldırdım yoksa hepten kaçırıcaz treni böyle ufacık kalacak bu kız (

şimdilik avakado verdim sadece
havuç ve patates deniycem yarın
sonraki günlerde bir kaç kez balkabağı vermeyi planlıyorum
sonra hepsini karıştırıp veririm diye düşünyorum zaten o vakte nerdeyse 5.ayını dolduruyor, sonra yanına keçi yoğurdu ekliycem ki şu aralar keçi sütü aramalarım devam ediyor umarım bulurum, 6. ayı yarıladık mı herşeyi veririm artık yani günde 2 öğününü katı gıdayla yaptırırım diye düşünüyorum

havuç ve patatese nasıldı atahanın tepkileri? karıştırdın mı ayrı ayrı mı verdin aybikecim?

Kalmaz canım merak etme, sen ona aldırırsın kilo, önemli olan ihtiyaçlarını bilmek. Ben senin yerinde olsam önce emzirir sonra arkasından 50 - 60 ml mama verir her hafta tarttırırım bebeği. Gidişata göre sonra sen anlarsın zaten mama yı artırıp artırmayacağını. Kaşıkla verince alıyor mu mamayı? Hem tada hem biberona birden alışması zor olabilir, önce kaşıkla mama tadına alıştırıp sonra biberonada geçebilirsin belki.

canım ama bu ay için az kilo alımı normal değil mi artık hepimizin çocukları 300-500 gr civarında almıyor mu zaten,
kuzucunun nasıl şu an boy ve kilosu
ben 4. aydan sonra kilo alımlarının azalmasının normal olduğunu duymuştum

canım biz 2 aylıkkenden beri veriyoruz, şapur şupur içiyor valla, ama çok az veriyorduk bir çay kaşığı iki çay kaşığı kadar,
aslında sadece anne sütü alıyorsa suya gerek yok diyorlar

canım biz 2 aylıkkenden beri veriyoruz, şapur şupur içiyor valla, ama çok az veriyorduk bir çay kaşığı iki çay kaşığı kadar,
aslında sadece anne sütü alıyorsa suya gerek yok diyorlar

Bugün avakado denedik ve 3. Gün fiyasko. Çığlık çığlığa. Neyse hazır değilmiş demekki diye düşünüp sabır çekiyoruz :)

Bu erkek bebekler annelerinin memelerinden ne kadar zor kopuyorlar öyle :) bence çok şanslısınız kızlar :)

Biraz daha sabır canım, sanırım psikolojik olarak hazır değil daha ek gıdaya geçmeye. Zaten bir çok anne bebeklerinin fiziksel olarak hazır olup olmadığına bakarak ek gıdaya geçermiş ama psikolojik olarak hazır olmalarıda çok önemli. Senin işe başlama stresini de hissediyor olabilir mi? Huzuru falan nasıl son gunlerde?

canım evet artık daha kıvamlı bizimki deı:):):) hatta bir iki gündür avakado yiyor, yemyeşil yaptı, bir de bulaşmışki popoya zor çıkardık yıkaya yıkaya, avakado vermeden önce de kıvamlıydı baya eskisi gibi cırt cırt değil artık:):):)

Bugün avakado denedik ve 3. Gün fiyasko. Çığlık çığlığa. Neyse hazır değilmiş demekki diye düşünüp sabır çekiyoruz :)

honeycim acaba daha lezzetli ilgisini çekebilecek bir şey mi versen, bence senin oğlan avakadoyu sevmedi,
ben elma gibi ısıra ısıra bile yerim avakadoyu ama eşim nefret eder, neler yapamdım o yesin diye, sosladım balladım falan filan yok yemedi, senin kuzucuk da sevmedi bence,
acaba bal kabağını yer mi hem rengi falan da daha ilgi çekici, bence bal kabağı denemelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…