- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.301
canımm bebişlerinzz çok tatlıı çıkmışş. nasıl geçtii izmir buluşmasıı açıkçası çoook merak ediyrmmm.. anlattınız da ben mi kaçırdımm bilemiyrmm ama..
aybikecim sneinle bu konuda da paralel gidiyoruz, beril bu aralar her saat başı emiyor, normalde 2 saatten önce verdiğimde diliyle iter almazdı, şimdi hiç hayır demiyor, her mızırdandığında acaba açmı diye veriyorum şapur şupur sanki saatlerdir açmış gibi emiyor, allahatn bu aralar sütüm arttı da çekince bi şeyler geliyor gelmese kıyameti koparırdı
bu arada ivy nin sevgi pıtırcığı kızı ve atahan muhteşem çıkmışlar çok beğendim ikisini de maşallah kuzucuklarıma, sonra sen beril demişsinya ivy nin kızına düşündüm düşündüm ivy nin kızın ismini hatırlayamadım, belki isimler yakındır o yüzden karışmıştır diye düşündüm
sonra ivy nin kızının ismini pek de paylaşmadığını hatırladım
ivy cim evet sanırım kzının ismini paylaşmadın ya da az paylaştın o yüzden ben hatırlamıyorum, bu arada bence kızın çok gür saçlı kaşlı kirpikli güzel bir kız olcak
işte bizde de sorun o oldu...tam kavradığı için kızdı beyefendi, illa o bacaklar sallanacak
Illa kendi dediğinin yapılmasını istiyor yani. Hey Allahım
teşekkür ederiz canım :)) hiç muhabbete fırsatımız olmadı aslında ama çok keyifliydi, bebeklerimizin tanışması ve tepkileri çoook tatlıydı
iyi geceler kızlar benim minik uyuyor ama ben hala burdayım sanırım biraz kaygılarım var o yzden gözüme uyku girmiyor
az önce de süt ile olan yazıları okudum daha bi dertlendim
biz hafta sonu dkra gittik kızım bu ay 300 gr almış ve 1cm boyu uzamış
moralim çok bozuldu doktor sütün ucu ucuna yetiyor demek ki dedi ve günde 5 yada 6 öğün mama ver dedi..
sma nın aldık yalnız şöyle bir sorun var kızım biberon almıyor ben şimdi mamayı nasıl vericem
ek gıdaya daha geçmeyecekmişiz önce mamayla biraz daha kilosunu arttırmamız lazım dedi
bizim durumumuz biraz farklı erken doğduk ya o yüzden kara kara düşünüyoruz
kilo aldırmam lazım bebeğime ama sütüm yetmiyormuş mama versem biberon almıyor ne yapıcam ben şimdi(
yardımcı olurmusunuz? ne yapabilirim acaba ?
bu arada gsy canım geçmiş olsun oto koltuğunun önemini bir kez daha gördük
aybike ve ıvy bebişleriniz çok tatlı maşallah
aybikecim sneinle bu konuda da paralel gidiyoruz, beril bu aralar her saat başı emiyor, normalde 2 saatten önce verdiğimde diliyle iter almazdı, şimdi hiç hayır demiyor, her mızırdandığında acaba açmı diye veriyorum şapur şupur sanki saatlerdir açmış gibi emiyor, allahatn bu aralar sütüm arttı da çekince bi şeyler geliyor gelmese kıyameti koparırdı
bu arada ivy nin sevgi pıtırcığı kızı ve atahan muhteşem çıkmışlar çok beğendim ikisini de maşallah kuzucuklarıma, sonra sen beril demişsinya ivy nin kızına düşündüm düşündüm ivy nin kızın ismini hatırlayamadım, belki isimler yakındır o yüzden karışmıştır diye düşündüm
sonra ivy nin kızının ismini pek de paylaşmadığını hatırladım
ivy cim evet sanırım kzının ismini paylaşmadın ya da az paylaştın o yüzden ben hatırlamıyorum, bu arada bence kızın çok gür saçlı kaşlı kirpikli güzel bir kız olcak
canımm bebişlerinzz çok tatlıı çıkmışş. nasıl geçtii izmir buluşmasıı açıkçası çoook merak ediyrmmm.. anlattınız da ben mi kaçırdımm bilemiyrmm ama..
Hoşgeldin pratik hanım. Özlemiştik seni.
kızlar bu arada bu gece kızım güzel uyudu ben de sabah kalktığımda uykumu almıştım, nasıl oldu anlatayım hemen,
akşam üzeri yine 8 gibi berili pışpışlama seansım başladı, önce 1 saat kadar yatakta uzanıp şarkılar söyledik, konuştuk, sonra mızırdanmaya başladı gözlerini ovalayarak, bu bni salla uyut mızırdanması, biraz emzirdim sonra kucağıma aldım salladım, pışpışladım yok banamısın demedi, sonra her zamnki gibi ayağıma aldım, bi ellerini havaya kaldırıyo bi poposunu, poposunu yere bastırıp belini havaya kaldırıyo mızır mızır yok yine uyumadı, sonra babasını çağırdım battaniyeye koyduk salladık, yok yine habire dönüyor, sorna neyse ababsının elleri yoruldu iyi igt sen dedim kzıdım ona, ben saatlerdir uğraşıyorum o 10 dakika sallayamadı, sonra tekrar yatırdım yanıma sırtını sıvazladım şışşşşşt yaparak yok yine uyku yok bir taraftan da uyuyamıyorum diye mızırdanıp duruyor
sonra tekrar ayağıma aldım tabi saat oldu 10.30, yine mıkır mıkır, bu sefer koydum yatağına, emziğini verdim 5 dakşka daldı gibi yaptı sonra emziği ağzından fırlatıp vıyak vıyak olanca gücüyle ağlamaya başladı, kaldrımadım yataktan normalde alır hemen sallardım, yatağında sola çevirdim poposuna pıt pıt vurdum sustu, emziği verdim yine fırlattı istemedi, 5 dakşka yine daldı gibi yaptı sonra yine ağlaya ağlaya uyandı yine kaldırmadım yatağından bu seferde sağ tarafa çevrdim böyel böyle 10 ağlama girişimind bulundu ama ben hiç kaldırmadım yatağından, hep yatağında susuturup uyumaya devam etmesini sağladım sonra saat 11 di derin bir uykuya daldı. ve innaılmaz bi şekilde bu gece çok rahat uyudu, tabi gece 3 kez emdi orası ayrı mesele, ama hemen uyudu emip, sabah da 8.30 da o uynadırdı beni gülücüklerle
nasıl yaptım bilmiyorum ama bu gece yine az pışpışladıktan sonra yatağında uyutmaya çalışcam, belki sonra direk yatağına koyduğumda uyur artık
Senin aldığın mamas papas dan alacağım ama emin olamadığım birsey var. Benim oglum eseriklidir. Mesela bumbo vücudu ve baldır kalça kısmını tam kavrıyor ya benim oglum onda yapamaz. Seninaldigin model de tam mı kavrıyor? Hareket alanı var mı?
Canım çok geçmiş olsun. Çok şükür ki kimseye birşey olmamış.
Günaydın kızlar
Kaka mevzusu bizde de aynı günde en az 2 kere yapıyor. Çok şükür gece yapmadı hiç. Yani ilk zamanlar dışında.
Size bir şey soracağım. Kızım az kilo aldı diye 2 saatte bir emzirmeye kalkıyordum. Saat kurup dün akşam unutmuşum saat kurmayı ve kızımı 9 da yatırdım 10.30 da emzirdim ağladı emince sustu bende 11 de uyudum. Saat 5.30 da kızımın sesine uyandım. Yani o kadar saat emmeden durdu. Ağlasa duyardım ağlamadı da. 5.30da emdi sonra uyudu 6.30 da yine emdi sonra yine 7.30 da emdi filan.
kızlar yaa ben bu zilliyi biberona nasıl alıştırabilirim ?
günde bir kaç öğün takviye mama vermem lazım sütüm yetmiyo artık
biberon çeşitlerimiz var en son nuk'un bibeeronunu aldım anne memesini andıran onuda kabul etmedi
bide biberonu ağzında çok oyaladığı için içindeki mama soğuyor zırt pırt ne yapabilirim lütfen fikri tecrübesi olan yardım etsin
Slm kızlar. Kızım 4 ay 1 haftalık oldu.. Su içirmelimiyim artık siz ne yaptınız?? Sadece süt veriyorum şimdilik.. Dün annem kafamı karıştırdı , su vermelisin diye.. Fikirlerinizi bekliyorum
kızlar yaa ben bu zilliyi biberona nasıl alıştırabilirim ?
günde bir kaç öğün takviye mama vermem lazım sütüm yetmiyo artık
biberon çeşitlerimiz var en son nuk'un bibeeronunu aldım anne memesini andıran onuda kabul etmedi
bide biberonu ağzında çok oyaladığı için içindeki mama soğuyor zırt pırt ne yapabilirim lütfen fikri tecrübesi olan yardım etsin
Canım ek olarak bir öğün mama ver falan dese anlarımda, 5-6 öğün mama vermek anne sütünü kesmek oluyor nerdeyse, zaten bebekler 7-8 öğün alıyorlar günde. Doktorun ne demek istemiş ben anlayamadım doğrusu :s bu zamana kadar bu çocuk hep açmıydı yani, kiloda kaybetmemiş ama az almış, bence birden 5-6 öğün mama çok fazla. Sütünde gider Allah korusun, sonra benim gibi olursun.
Canım biberonu ağzına yaklaştırıp bekliyormusun? Veya sadece ucunu mu veriyorsun ağzına? Biberon ucunuda aynı anne memesi gibi tam alacak ağzına, önür türlü çeviril duruyorlar ağzında. Ben tabiri caizse tıkıyordum ağzına tamamını :) öyle almıştı. İlk başlarda yabancı geldi ağzına, emmesi gerektiğini bilememişti, tam kavrayınca ucu damağına oturdu ve emme refleksi çalıştı.
canım ben artık karar verdim bu çocuklar ruh ikizi :)) bukadar mı birbirine benzer
sanırım yeni atağımızı karşıladık ve bu sefer ki çok fena. paşamı doyurmak ne mümkün...ek gıda, mama, meme ne varsa deli gibi yiyor
sen başladın mı canım ek gıdaya? biz avokado, havuç, patates i denedik bile
unutuyordum söylemeyi, teşekkür ederiz güzel yorumların için :)
valla canım bende anlamadım demek ki doktor sütümün hiç yetmediğini düşünmüş olacak ki öyle dedi(
ama sütüm az da olsa var yani o kadarda ölmedik yavv
emzirmeye devam et ama 5,6 öğün ver ki kilosunu biraz tamamlasın yoksa zayıf kalır dedi
biberon olayına gelince önce ağzının yanağının kenarına değdirip bekliyorum emme refleksi ile kendi alsın diye ama yok almıyo bu sefer ben tıkıyorum ağzına o zaman da kusacak gibi oluyor öğürüyor
tam da senin dediğin gibi biberonu emmesi gerektiğini bilemiyor
acaba diyorum karnımı tok denemek için mememi veriyorum lop kapıveriyor saniye içinde
bu ay kilo aldırdım aldırdım yoksa hepten kaçırıcaz treni böyle ufacık kalacak bu kız(
valla canım bende anlamadım demek ki doktor sütümün hiç yetmediğini düşünmüş olacak ki öyle dedi(
ama sütüm az da olsa var yani o kadarda ölmedik yavv
emzirmeye devam et ama 5,6 öğün ver ki kilosunu biraz tamamlasın yoksa zayıf kalır dedi
biberon olayına gelince önce ağzının yanağının kenarına değdirip bekliyorum emme refleksi ile kendi alsın diye ama yok almıyo bu sefer ben tıkıyorum ağzına o zaman da kusacak gibi oluyor öğürüyor
tam da senin dediğin gibi biberonu emmesi gerektiğini bilemiyor
acaba diyorum karnımı tok denemek için mememi veriyorum lop kapıveriyor saniye içinde
bu ay kilo aldırdım aldırdım yoksa hepten kaçırıcaz treni böyle ufacık kalacak bu kız(
Slm kızlar. Kızım 4 ay 1 haftalık oldu.. Su içirmelimiyim artık siz ne yaptınız?? Sadece süt veriyorum şimdilik.. Dün annem kafamı karıştırdı , su vermelisin diye.. Fikirlerinizi bekliyorum
Bugün avakado denedik ve 3. Gün fiyasko. Çığlık çığlığa. Neyse hazır değilmiş demekki diye düşünüp sabır çekiyoruz :)
Bu b.k muhabbetine bi sorula ben de katılmak istiom
Kıvam olarak katılaştı mı eskiye göre?
Bizde henüz ek gıda ya da mama yok Ama büyüdükleri için yapı mı değiştirdi normal mi yani:26:
Bu arada oğlum da günde en az 2 yapar üstü de oluo zaman zaman
Gece yapardı mutlaka çok şükür o huyundan vazgeçti sabah uyandığında yapıo artık
Gece yapması uykusunu bölmüodu ama kör gözle loş ışıkta temizlemek zor oluodu
Bugün avakado denedik ve 3. Gün fiyasko. Çığlık çığlığa. Neyse hazır değilmiş demekki diye düşünüp sabır çekiyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?